Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σήμερα οι θρυλικοί Wailers στη Θεσσαλονίκη...Αν και αργά, αξίζει!!


Οι Wailers είναι αναμφισβήτητα το πιο θρυλικό reggae group όλων των εποχών, έχοντας πουλησεί πάνω από 250 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο.

Ως οι μεγαλύτεροι εν ζωή εκφραστές της reggae παράδοσης της Τζαμάικα - ακόμη υπό την ηγεσία του μπασίστα και μουσικού διευθυντή Aston "Family Man" Barrett μέχρι σήμερα - οι Wailers έχουν κάνει αμέτρητες περιοδείες, παίζοντας σε πάνω από 25 εκατομμύρια άνθρωπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ήταν φυσικά και το πρώτο reggae συγκρότημα που περιοδευσαι σε νέα εδάφη , οπως Αφρική και την Άπω Ανατολή.

Ο πυρήνας τους σχηματίστηκε το 1969, απο τον Bob Marley, Bunny "Wailer" Livingston, και Peter Tosh ,οι αδελφοί Barrett - μπασίστας Aston "Family Man" και ντράμερ Carly και από τον παραγωγό Lee Perry. Ηχογραφούν δύο πρωτοποριακα άλμπουμ για την ετικέτα Trojan, ορίζουν τη reggae μουσική, που εμπνευσμένη από το Rastafarian θρησκεία καθοδηγείται από τις φιλοδοξίες τους για την διάδοση στο διεθνές κοινό, το πρωτοπόρο line-up της roots rock reggae υπογράφει με την Island Records το 1972 και σταδιακά εξελίσσεται σε μια μουσική κουλτούρα. Κάτω από την μουσική καθοδήγηση των αδερφών Barrett και φυσικά την εικόνα του αείμνηστου Bob Marley ηχογραφούν το Exodus, που ονομαστηκε "Άλμπουμ του Αιώνα" από το περιοδικό TIME το 1999 και περιείχε το "One Love", που θεωρείται "Τραγούδι της Χιλιετίας" από το BBC.

Χρόνο με το χρόνο, εξακολουθούν να συγκινούν ακροατήρια σε όλο τον κόσμο, δίνοντας νέα πνοή σε όποιον καθολικά αγάπησε τη μουσική τους. Η σημερινή σύνθεση περιλαμβάνει στα πλήκτρα τον Keith Sterling, τον κιθαρίστα Chizzy, drummer Anthony Watson, τρομπετίστα Chico Chin, τρομπονίστα Everald Gayle και βασικό τραγουδιστή τον άξιο Elan Atias.Το συγκρότημα εργάζεται αυτή τη στιγμή σε ένα άλμπουμ με νεο και πρωτότυπο υλικό, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα.

Εντωμεταξύ, οι Wailers συνεχίσουν να περιοδεύουν δίνοντας μεγάλο μέρος των εισπράξεων προς όφελος του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (ΠΕΠ), που σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη προσφέρει σίτιση σε χιλιάδες παιδιά που κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα σε όλο τον κόσμο. Θρύλοι στο δική τους εποχή, οι Wailers εξακολουθούν να είναι μια ενεργή δύναμη στη μουσική σκηνή του σήμερα, όχι μόνο με την αναμφισβήτητη επιρροή σε πολλαπλές γενιές των μουσικών όλων των ειδών, αλλά και τη συνεχιζόμενη διάδοση των μηνυμάτων τους για την ειρήνη, την αγάπη και την ανοχή που ξεκίνησε σχεδόν σαράντα χρόνια πρίν.

προπωληση: 23€, ταμειο: 28€
ωρα εναρξης: 21.30

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία στο www.block33.gr και στο τηλέφωνο 2310533533

BLOCK33
26ης Οκτωβρίου 33, πρώην Υδρόγειος, περιοχή: Σφαγεία Θεσσαλονίκης

Πηγή: avopolis

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share