Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ NEWS...




καλά ο τύπος τα σπάει δεν αφήνει τίποτα χωρίς σάτιρα!!!


Corfu
Συνέχεια...

Τα Ζωνιανά σήμερα...

«Τα Ζωνιανά δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το Νοέμβριο του 2007. Είναι ένας προικισμένος τόπος με πλούσιο φυσικό κάλλος, που παράλληλα σφύζει από ζωή». Μια διαφορετική προσέγγιση των δυνατοτήτων ανάπτυξης στα Ζωνιανά δίνει η μελέτη που συνέταξε δωδεκαμελής ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και χρηματοδότησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Για να διαβάσετε και την έρευνα πατήστε:

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα Ζωνιανά, τα οποία γνώρισε πριν από δύο χρόνια όλη η Ελλάδα ως έναν τόπο ιδιόμορφο κοινωνικά και οικονομικά, με κάποιους από τους κατοίκους να έχουν παραβατική συμπεριφορά, είναι μια περιοχή άγονη, αλλά με εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Προπαντός, όμως, είναι μια περιοχή που αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη χώρα διαθέτει πολύ σημαντικό νεανικό πληθυσμό, αφού στατιστικά εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη!

Η έρευνα στοχεύει να αναδείξει, να προβάλει και να αξιοποιήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να συμβάλει σ’ ένα νέο προσανατολισμό και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Τα όσα προτείνονται από τους μελετητές προέκυψαν τόσο από την επιτόπια έρευνα όσο και μέσα από ανοιχτές συζητήσεις με συμμετοχή του κοινοτάρχη Κώστα Παρασύρη, εκπροσώπων της νομαρχίας και της πολεοδομίας Ρεθύμνου, του τοπικού αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου, γεωπόνων, δασκάλων, του ιερέα και κατοίκων.

«Μοναδικός σκοπός μας είναι να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Παρασύρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αξιόλογη δουλειά που έχει γίνει, ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι έχουν ενθουσιαστεί με την παρουσίαση του προγράμματος.

espressonews.gr

Anto
Συνέχεια...

Ανέκδοτο...


Θέλοντας να επικοινωνήσει επειγόντως με έναν υπάλληλο το αφεντικό μεγάλης εταιρίας τηλεφωνεί στο σπίτι του υπαλλήλου και απαντά μια παιδική φωνή ψιθυριστά

"Ναι"

"Είναι ο μπαμπάς σου εκεί?" ρωτά το αφεντικό.

"Ναι", απαντά ψιθυριστά το μικρό.

" Μπορώ να του μιλήσω?"

"Όχι"
Έκπληκτος ρωτάει, "Είναι η μαμά σου εκεί?"

"Ναι"

"Μπορώ να της μιλήσω?"

"Όχι" ψιθυρίζει το μικρό.

Ελπίζοντας ότι κάποιος ενήλικας θα είναι σπίτι ρωτά " Είναι κανείς άλλος εκεί?"
"Ναι, ένας αστυνομικός" ψιθυρίζει το μικρό.

Απορώντας το αφεντικό ρωτά " Μπορώ να του μιλήσω?"

"Όχι, είναι απασχολημένος" απαντά το μικρό.

"Απασχολημένος με τι?" ρωτά το αφεντικό." Απασχολημένος με τη μαμά και το μπαμπά και τον πυροσβέστη" η απάντηση.
Ανησυχώντας καθώς ακούει ήχο ελικοπτέρου ξαναρωτά αυτός " Αυτός ο θόρυβος, τι είναι?"

"Ένα ελικόπτερο" έρχεται η απάντηση.

"Μα τι συμβαίνει εκεί?" ρωτά τρομερά ανήσυχος.

Με έναν 'έκπληκτο' ψίθυρο απαντά ο μικρός " Η ομάδα ερευνάς μόλις προσγείωσε Ένα ελικόπτερο"



Φανερά ταραγμένος το αφεντικό ρωτά, " Και τι ψάχνουν?"



Ψιθυρίζοντας αλλά με Ένα πνιχτό γελάκι απαντά ο μικρός:

"ΕΜΕΝΑ!!!"


Vlaxos

Συνέχεια...

Η λαμπερή Τζούλια Ψωμιάδη...


Έκλεψε την παράσταση στο συνέδριο της NΔ η σύζυγος του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Mαζί με την εννιάχρονη κόρη τους Kαρολίνα, η κυρία Tζούλια Ψωμιάδη κάθισε στην πρώτη σειρά αλλά όχι στο κέντρο του γηπέδου, διακριτικά. Oι καλλίγραμμες γάμπες της ωστόσο και η γοητευτική φυσιογνωμία της ωραίας κυρίας του Bορρά δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. O Θεσσαλονικιός υποψήφιος για την αρχηγία της NΔ έφυγε κάποια στιγμή από την θέση του και πήγε στην άλλη πλευρά για να δώσει ένα πεταχτό φιλί στην γυναίκα του. Mόλις άλλωστε ανέβηκε στο βήμα ο Ψωμιάδης τους αφιέρωσε την ομιλία του λέγοντας" μιλάω απόψε για να με ακούσουν η σύζυγός μου και η κόρη μου που είναι εδώ." E! είναι να μην τον καμαρώνουν τότε και οι δυο!
πηγή:gossip-tv


Vlaxos
Συνέχεια...

Barcode και στα φυτά…


Εκατοντάδες ειδικοί από 50 χώρες, ετοιμάζονται να συμφωνήσουν σε ένα πρωτοποριακό σύστημα ταξινόμησης των φυτών της Γης, με βάση ένα «γενετικό γραμμωτό κώδικα» (DNA barcode), έτσι ώστε κάθε φυτό να διαθέτει το μοναδικό του γενετικό αποτύπωμα. Η εν λόγω τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και για τον εντοπισμό του παράνομου εμπορίου σε είδη φυτών που απειλούνται με εξαφάνιση. Τα γενετικά δεδομένα θα αποθηκευτούν σε μια βάση πληροφοριών, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι επιστήμονες όλου του κόσμου. Η συμφωνία θα υπογραφεί στην τρίτη Διεθνή Διάσκεψη «Barcode of Life», η οποία θα γίνει στη πόλη του Μεξικού. Η εν λόγω μέθοδος είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο συμβάλει στην ταχύτερη ταυτοποίηση των φυτών του πλανήτη, σε σύγκριση με τις τωρινές παραδοσιακές μεθόδους, δήλωσε η Patricia Escalante, επικεφαλής του τμήματος Ζωολογίας στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Η γενετική ταξινόμηση των φυτών θα συμβάλει στην παρακολούθηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη και στην αναγνώριση των φυτών με ιατρική, οικονομική ή οικολογική σημασία. Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τη βιοποικιλότητα, χρησιμοποιούν την τεχνολογία του DNA, για να διαλευκάνουν τα μυστήρια της Φύσης, δήλωσε ο David Schindel, ανώτερο στέλεχος της Κοινοπραξίας για το Γραμμωτό Κώδικα Ζωής (Consotrium for the Barcode of Life). Μια αντίστοιχη βάση δεδομένων για τα ζώα έχει ξεκινήσει από επιστήμονες το 2003, αλλά υπήρξαν δυσκολίες για να επεκταθεί και στα φυτά.
πηγή:econews
Vlaxos
Συνέχεια...

Σκότωσαν 13χρονο χάκερ για τους κωδικούς ενος online game!

Ο ΜΙΚΡΟΣ Μούσα, ένας 13χρονος χάκερ, εξαφανίστηκε ένα πρωινό ενώ πήγαινε στο σχολείο του. Τo πτώμα του βρέθηκε μία βδομάδα αργότερα και η αστυνομία υποψιάζεται ότι το έγκλημα το διέπραξε σπείρα η οποία ήθελε να αποσπάσει κωδικούς για το ιντερνετικό παιχνίδι «Μetin 2»! Στις 3 Νοεμβρίου ο Μούσα Καγκ ξεκίνησε για το σχολείο του στο Ερζερούμ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στον δρόμο συνάντησε ένα νεαρό 17-18 χρόνων και τότε είπε στους συμμαθητές του.......


«Πηγαίνετε εσείς και θα έρθω αργότερα». Από εκείνη τη μέρα χάθηκαν τα ίχνη του. Το πτώμα του βρέθηκε κακοποιημένο το βράδυ της Δευτέρας, τρία χιλιόμετρα μακριά από τον χώρο της απαγωγής. Τον σκότωσαν αφού τον βασάνισαν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Υποψίες για σπείρα
Ο Μούσα ήταν άριστος μαθητής αλλά και πολύ καλός χάκερ σύμφωνα με τους συμμαθητές του. Κάθε απόγευμα, μετά το σχολείο, πήγαινε στο Ίντερνετ καφέ της γειτονιάς του και έπαιζε το παιχνίδι «Μetin 2». Στόχος του παιχνιδιού είναι η δημιουργία δυνατών πολεμιστών, τους οποίους στη συνέχεια οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν. «Έγινα παρανοϊκός με αυτό το παιχνίδι», λέει στην εφημερίδα «Βατάν» ο Ρετζέπ Καρά, ο οποίος έχει καταφέρει να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του παιχνιδιού και να καταταχτεί δέκατος στη σειρά παγκοσμίως. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Μούσα να απήχθη μόνο και μόνο για να σπάσει κωδικούς του παιχνιδιού και να κερδίσει χρήματα για κάποια σπείρα.

Η κηδεία του μικρού Μούσα, η οποία έγινε χθες το απόγευμα, μετατράπηκε σε πορεία διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή δύο χιλιάδων ανθρώπων. «Ερζερούμ, μην κοιμάσαι, υπερασπίσου τα παιδιά σου», «Να κοπούν τα χέρια αυτών που ακούμπησαν τoν Μούσα», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν.


corfas


[πηγή]


Συνέχεια...

Να μην γίνει στην Αμφισσα η δίκη ζητεί η οικογένεια Γρηγορόπουλου...


Την αντίδραση των συνηγόρων της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου προκάλεσε η απόφαση να εκδικαστεί τελικά στην Αμφισσα και όχι στη Χαλκίδα, η υπόθεση της δολοφονίας του 15χρονου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια. «Η όψιμη και αιφνιδιαστική αλλαγή του τόπου του δικαστηρίου ρίχνει λάδι στη φωτιά, ενώ καταστρατηγεί τα δικαιώματα της οικογένειας του θύματος και δυσκολεύει την αποκάλυψη της αλήθειας», παρατήρησε ο εκ των συνηγόρων της οικογένειας, Δημήτρης Τσοβόλας, και πρόσθεσε: «Ως συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου διαμαρτύρομαι έντονα και ζητώ την άμεση επανεξέταση του θέματος, ώστε η δίκη να γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών του Κορυδαλλού» (σ.σ. όπου είχε γίνει η δίκη των κατηγορουμένων της 17 Νοέμβρη και του ΕΛΑ). Αρχικά, η δίκη είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας, για λόγους ασφαλείας. Ακολούθησαν όμως έντονες διαμαρτυρίες του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης και άλλων φορέων, που υποστήριξαν ότι η Χαλκίδα είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και, επομένως, είναι εύκολη η μετάβαση μεγάλου αριθμού πολιτών, που θα θελήσουν να διαμαρτυρηθούν ή να διαδηλώσουν κ.ά. Επίσης, η αστυνομία της Χαλκίδας ζητούσε να μην διεξαχθεί η δίκη εκεί, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια η δίκη. Τελικά, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ενέκρινε με την 2082/2009 απόφασή του τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα ΑΠ Ιωάννη Τέντε και παρέπεμψε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χαλκίδας στο ΜΟΔ Αμφισσας την εκδίκαση της υπόθεσης των αστυνομικών Επ. Κορκονέα και Βασ. Σαραλιώτη, που έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν για την ανθρωποκτονία του 15χρονου μαθητή. Υπενθυμίζεται ότι ο Επ. Κορκονέας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ ο συνάδελφός του, Βασ. Σαραλιώτης, για απλή συνέργεια. Το Συμβούλιο Εφετών, που επικύρωσε το βούλευμα του πρωτοβάθμιου Συμβουλίου για την παραπομπή των κατηγορούμενων σε δίκη, έκρινε ότι ο Επ. Κορκονέας, «ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα, δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος, αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση του προσώπου». Ευθύνες όμως αποδίδει το δικαστικό συμβούλιο και στο συνάδελφό του, Βασ. Σαραλιώτη, επισημαίνοντας ότι η συμπεριφορά του «δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία, καθώς και αυτός αγνόησε την εντολή του Κέντρου Αμεσης Δράσης και, χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος, έκανε αρχικά χρήση χειροβομβίδας κρότου - λάμψης».
πηγή:naftemporiki
Vlaxos

Συνέχεια...

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο...


Στα χέρια Σομαλών πειρατών έπεσε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο βόρεια των Σεϋχελών, στον Ινδικό ωκεανό, ενώ κατευθυνόταν προς τη Νότιο Αφρική, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Κενυάτης υπεύθυνος ναυτιλιακού προγράμματος συνδρομής. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για το Φ/Γ «Φιλίτσα», σημαίας νήσων Μάρσαλ, το οποίο κατελήφθη από πειρατές σήμερα το πρωί, ενώ έπλεε 513 ναυτικά μίλια βόρεια των Σεϋχελών. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Ντουμπάι με προορισμό το Ντέρμπαν. Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δήλωση του Αντριου Μουανγκούρα, του Προγράμματος Αρωγής Ναυτικών της Ανατολικής Αφρικής, στο πλοίο επιβαίνουν τρεις Έλληνες αξιωματικοί και άγνωστος αριθμός Φιλιππινέζων, μελών του πληρώματος. Το ελληνικό υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την είδηση. Ένας από τους πειρατές, που ονομάζεται Χασάν, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ότι τρεις από τους συντρόφους του τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πειρατείας, αλλά ότι τα μέλη του πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους. «Τα 24 μέλη του πληρώματος είναι καλά. Υπήρξε μία σύντομη μάχη πριν το θέσουμε υπό τον έλεγχό μας. Τρεις από τους φίλους μου τραυματίστηκαν», όπως είπε.
πηγή:tanea
Vlaxos
Συνέχεια...

H Όλγα Φαρμάκη δήλωσε πως δε θα ξανα κάνει γυμνή φωτογράφηση....OΡΚΙΣΟΥ!


http://im2.yupi.gr/y2/410_6g_medium.jpg


H Όλγα Φαρμάκη δήλωσε πως δε θα ξανα κάνει γυμνή φωτογράφηση....

Βάζετε στοίχημα οτι θα ξανα κάνει;;;;;
Υπάρχει περίπτωση ρε Όλγα τους φανατικούς σου οπαδούς , που κάνουν αμάν να σε ξανα δούν γυμνή σε άλλη πόζα, στάση, σκέρτσο.....
Υπάρχει περίπτωση να αφήσεις τόσο λαό πεινασμένο....
Εμείς δε το πιστεύουμε, αλλά για να δούμε ...
Το XastoukI σε προκαλεί να ορκιστείς....
Για να δείτε ολόκληρο το άρθρο πατήστε:

Δυστυχώς για το αντρικό κοινό, η “hot” Ολγα Φαρμάκη δεν θα ξαναποζάρει γυμνή στα σαλόνια των αντρικών περιοδικών. Το “πρώην κορίτσι” του Θέμου Αναστασιάδη, αποφάσισε να βάλει τελεία και να σταματήσει να κάνει γυμνές φωτογραφίσεις.

Η Όλγα σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε σε μεσημεριανή εκπομπή, δήλωσε πως από εδώ και στο εξής θα κάνει μόνο αισθησιακές φωτογραφίσεις και όχι γυμνές.

Ένας από τους λόγους που η σέξι Όλγα δεν θέλει να ξαναδείξει τα “πλούσια” κάλλη της και το καλλίγραμμο κορμί της στο αρσενικό φύλο, ίσως να είναι ο αγαπημένος της σύντροφος με τον οποίο έχει σχέση τα τελευταία δυόμιση χρόνια.


Anto
Συνέχεια...

Η Μεγαλύτερη οθόνη αφής που έχετε δεί ποτέ....(video)...

Σίγουρα δεν έχετε δεί μεγαλύτερη οθόνη αφής....
Μπορούνε να κάτσουνε άπειρα άτομα μπροστά απο μια οθόνη αφής και να χαζεύουν και άλλοτε να παίζουνε με τα εργαλεία που παρέχει η οθόνη....
Για να δείτε το video, πατήστε:






Αnto
Συνέχεια...

Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο παλαίμαχοςτερματοφύλακας του Πάοκ, Σάββας Χατζηιωάννου....

Εφυγε από την ζωή σε ηλικία 67 ετών, νωρίς σήμερα το πρωί, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Σάββας Χατζηϊωάννου, μετά από «μάχη» με την ανίατη ασθένεια που τον κράτησε καθηλωμένο στο κρεβάτι τους τελευταίους μήνες.

Ο εκλιπών, που αφήνει πίσω του την σύζυγο του, δυο παιδιά και ένα εγγόνι, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και σύνδεσε το όνομα του με την κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου του ΠΑΟΚ το 1972, όταν ήταν και βασικός τερματοφύλακας της ομάδας στην περίοδο εκείνη.

Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ στην πενταετία 1970-75 και διακρίθηκε για τα αγωνιστικά του προτερήματα που τον κατέτασαν μεταξύ των πλέον ριψοκίνδυνων γκολκίπερ της εποχής εκείνης και τον ήπιο χαρακτήρα του. Συνέχισε το ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ και τον Ελληνοαμερικανικό Νέας Υόρκης, αλλά τελειώνοντας δεν ακολούθησε προπονητική καριέρα.

Η κηδεία του θα γίνει το απόγευμα στις 4 μ.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Καλαμαριάς.

SportDog.gr


Συνέχεια...

Δείτε τη καταπληκτική και θεαματική αναπαράσταση της πτώσης του τοιχους του Βερολίνου με Ντόμινο...(video)

Απίστευτη αναπαράσταση της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου...
Εκατομμύρια επισκέπτες είδαν να πέφτει σε αναπαράσταση με domino, το τείχος του Βερολίνου....
Αξίζει πραγματικά να δείτε το video...
Για να δείτε το απίστευτο video πατήστε:



Anto
Συνέχεια...

Σαν σήμερα 11 Νοεμβρίου....

11 Νοεμβρίου

το 1821... γεννιέται ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι. Πέθανε το 1881.


το 1868... οι πρώτοι αγώνες στίβου στην Αμερική διεξάγονται στο κλειστό στάδιο Empire Skating Rink της Νέας Υόρκης.


το 1869... γεννιέται ο βασιλιάς της Ιταλίας Βίκτωρ Εμμανουήλ Γ’, που συνέπραξε με το φασίστα Μουσολίνι.


το 1871... γίνονται οι πρώτοι αγώνες ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Αγγλίας αποκλειστικά από ομάδες, που προέρχονται από το Νότο: Κρύσταλ Πάλας- Χίττσιν (0-0) και Σίβιλ Σέρβις-Μπαρνς, όπου όμως οι πρώτοι δεν μπορούν να συμπληρώσουν ομάδα.


το 1883... γεννιέται στη Λειψία η υψίφωνος και μετέπειτα μεσόφωνος Elena Gerhardt.


το 1885... γεννιέται ο Αμερικανός Τζορτζ Πάτον, ένας από τους βασικούς συντελεστές της νίκης των συμμάχων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


το 1911... παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της Βρετανίας, η Ρωσία εισβάλει στη βόρεια Περσία.

Για να δείτε τι έγινε μέχρι σήμερα πατήστε:

το 1918... οι δυνάμεις της Αντάντ και η Γερμανία υπογράφουν ανακωχή. Τερματίζεται ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος με τη Συνθήκη των Βερσαλλιών.


το 1919... ο Κεμάλ κηρύσσει πόλεμος εναντίον της Ελλάδας και στρατολογεί στρατιώτες στο εσωτερικό της Τουρκίας.


το 1921... στις ΗΠΑ, αφιερώνεται ο πρώτος τάφος στον άγνωστο στρατιώτη, σε ειδική τελετή για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.


το 1929... γεννιέται ο Μεξικανός συγγραφέας Κάρλος Φουέντες.


το 1929... στις ΗΠΑ, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διέρχεται νέα κρίση εξ' αιτίας νέου κύματος πωλήσεων.


το 1932... η κυβέρνηση Παναγή Τσαλδάρη, της οποίας οι προγραμματικές δηλώσεις συζητούνται στη Βουλή από τριημέρου, κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.


το 1938... οι Εβραίοι υποχρεώνονται από το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας να φορούν στο πέτο τους το Αστρο του Δαβίδ.


το 1940... το τζιπ, που εξελίχθηκε από τις δυνάμεις του μηχανικού του στρατού των ΗΠΑ και κατασκευάστηκε από τον Γουίλις, κάνει το ντεμπούτο του.


το 1942... γερμανικά στρατεύματα μπαίνουν στο ελεύθερο μέχρι τότε κομμάτι της Γαλλίας κυριεύοντας το Βυσί και τη Λιμόζ και φτάνουν μέχρι τα σύνορα της Γαλλίας.


το 1942... οι αμερικανικές δυνάμεις υπό τον Αϊζενχάουερ αναλαμβάνουν τον έλεγχο της γαλλικής Βόρειας Αφρικής.


το 1943... στη Γαλλία, οι Γερμανοί διαλύουν αντιναζιστική πορεία στην Γκρενόμπλ.


το 1945... γεννιέται ο Ντανιέλ Ορτέγκα, ηγέτης των Σαντινίστας, που ανέτρεψαν το δικτάτορα Σομόζα, και Πρόεδρος της Νικαράγουα από το 1984 έως το 1990.


το 1949... η Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας αξιώνει τη διεθνή της αναγνώριση.


το 1951... ο Χουάν Περόν εκλέγεται Πρόεδρος της Αργεντινής για έκτη συνεχή φορά.


το 1952... στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας οι εφευρέτες Τζον Μούλιν και Γουέιν Τζόνσον παρουσιάζουν το πρώτο βίντεο.


το 1953... γίνεται η πρώτη στην Ελλάδα επίδειξη τηλεόρασης σε εργοστάσιο της Καλλιθέας.


το 1953... στις Φιλιππίνες, ο Ραμόν Μαγκσέισεϊ αναδεικνύεται νικητής των προεδρικών εκλογών.


το 1955... η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει, ότι όλοι οι κριτές των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να δίνουν όρκο αμεροληψίας για να αντιστρέψουν την άποψη, ότι υποστηρίζουν τους αθλητές της χώρας τους στους αγώνες


το 1962... γεννιέται η Αμερικανίδα ηθοποιός Ντέμι Μουρ.


το 1962... εγκαινιάζεται η εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου.


το 1962... το Στάλινγκραντ ξαναπαίρνει την παλιά του ονομασία Βολγκογκραντ.


το 1965... η Ροδεσία, μετέπειτα γνωστή ως Ζιμπάμπουε, ανακοινώνει την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία.


το 1970... οι ΗΠΑ παραδίδουν τη μεγάλη βάση τους στο Λονγκ Μπινχ στους Νοτιοβιετναμέζους, σηματοδοτώντας το τέλος της άμεσης αμερικανικής ανάμιξης στον Πόλεμο του Βιετνάμ.


το 1971... φτάνει στην Αθήνα ο πατέρας της δολοφονημένης δημοσιογράφου Τσάπμαν.


το 1973... η Αίγυπτος και το Ισραήλ υπογράφουν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.


το 1976... ο Ντιέγκο Μαραντόνα σημειώνει τα πρώτα δύο επίσημα γκολ στην καριέρα του εναντίον της Σαν Λορέντσο στο Μαρ ντελ Πλάτα


το 1979... ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ζητά από τις ΗΠΑ την έκδοση του Σάχη, την ίδια ώρα, που ισλαμιστές φοιτητές κρατούν περισσότερους από 60 ομήρους στην αμερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη.


το 1980... ο Μίμης Δομάζος αποχαιρετάει την Εθνική Ελλάδας με γκολ στον αγώνα εναντίον της Αυστραλίας (3-3) στην Αθήνα.


το 1990... πεθαίνει σε ηλικία 81 ετών ο μεγάλος μας ποιητής, Γιάννης Ρίτσος. Γεννήθηκε το 1909 στη Μονεμβασιά.


το 1990... πεθαίνει σε ηλικία 92 ετών το ιερό τέρας του ελληνικού θεάτρου Αλέξης Μινωτής.


το 1991... το ισραηλινό Κοινοβούλιο υιοθετεί απόφαση, σύμφωνα με την οποία το θέμα των υψιπέδων του Γκολάν δεν είναι διαπραγματεύσιμο.


το 1992... σε αντίθεση με μια παράδοση αιώνων, η Εκκλησία της Αγγλίας δέχθηκε να γίνονται ιερείς οι γυναίκες.


το 1992... την άμεση αποφυλάκιση του εκδότη της εφημερίδας "Αυγή", Λευτέρη Βουτσά, ζητά το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Ο εκδότης είχε προφυλακιστεί για οφειλές της εφημερίδας προς ασφαλιστικούς οργανισμούς.


το 1993... στην ελβετική δικαιοσύνη προσφεύγει ο πρώην σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, Τιερί Ρουσέλ, ζητώντας ν' αναγνωριστεί ως ο μόνος διαχειριστής και επικαρπωτής της κληρονομιάς της κόρης του Αθηνάς, έως ότου ενηλικιωθεί.


το 1994... οι ΗΠΑ ανακοινώνουν, ότι σταματούν να συμμετέχουν στην επιχείρηση επιθεώρησης για την τήρηση του εμπάργκο στην πώληση όπλων των μουσουλμάνων στη Βοσνία.


το 1994... πεθαίνει σε ηλικία 52 ετών ο Βασίλης Δουρίδας "Αττίλιο" από οξύ πνευμονικό οίδημα.


το 1995... στα Κατεχόμενα της Κύπρου, παραιτείται η ψευδοκυβέρνηση Ατούν.


το 1995... στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, δεκατρείς άνθρωποι σκοτώνονται και δεκαεφτά τραυματίζονται από την κατάρρευση πενταόροφης πολυκατοικίας.


το 1996... σημαντικά λείψανα οικισμού της μέσης γεωμετρικής περιόδου αποκαλύπτονται στο λόφο Βιγλατούρι, στην περιοχή Οξυλίθου Κύμης. Η περιοχή συνδέεται με τον ελληνικό αποικισμό του 8ου π.Χ. αιώνα στη Δύση και τη δημιουργία της ομώνυμης αποικίας στη Μεγάλη Ελλάδα.


το 1997... σάλο προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" για την ύπαρξη ακροδεξιών στελεχών στην Αστυνομία Θεσσαλονίκης.


το 2000... περισσότερα από 160, νεαρά κυρίως άτομα σκοτώνονται στις Αυστριακές Άλπειες, όταν παίρνει φωτιά οδοντωτός σιδηρόδρομος, την ώρα, που διέσχιζε τούνελ.


το 2002... το σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν παραδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Κύπριος Πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δηλώνουν ότι «το σχέδιο είναι διαπραγματεύσιμο».


το 2004... στην ιστορία περνά ο ηγέτης - σύμβολο του παλαιστινιακού αγώνα για ανεξαρτησία Γιάσερ Αραφάτ, που άφησε την τελευταία του πνοή, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί του Παρισιού, όπου νοσηλευόταν από τις 29 Οκτωβρίου, λόγω σοβαρής επιδείνωσης της υγείας του.


Anto

Συνέχεια...

Άρθρο για τα ζωνιανά πριν απο κάποια χρόνια...Έτσι για την ιστορία..!!!

Αναδημοσίευση απο το εξαιρετικό προσωπικό blog της Dreamer Angel....



Τα τελευταία χρόνια τα Ζωνιάνα γνωρίζουν μια από τις υψηλότερες δημογραφικές εκρήξεις σε όλη την Ελλάδα. Μπορεί να μη γνωρίζουν να παραθέσουν λεπτομερώς στατιστικά στοιχεία, αλλά έχουν τους δικούς τους... δείκτες. «Από το χωριό μας σ' αυτή τη σειρά θα στείλουμε 26 φαντάρους. Τα Ανώγεια με μεγαλύτερο πληθυσμό θα στείλουν μόνο οκτώ φαντάρους. Κατά τα άλλα, εμάς κυνηγάει το κράτος», λέει ο Στρατής Παπαδάκης,εκπροσωπώντας άτυπα το νέο αίμα του χωριού...


«Δεν μπορεί για το 1% που μπορεί να απασχολεί την Αστυνομία να την πληρώνει ένα χωριό. Δεν είμαστε αθώοι, αλλά ούτε και εγκληματίες. Μάλλον εμείς έχουμε τα περισσότερα δίκια. Αλλά θα πρέπει να ξέρεις και κάτι: όπου υπάρχει ζωή, υπάρχει και ζόρι», προσθέτουν οι γέροντες του χωριού και καλούν τους αρμοδίους «να έρθουν να πιουν μια ρακή. Θέμε ομιλίες επαδέ, να συμφιλιωθούμε». Από την πλευρά του ο Ζαχάρης Παρασύρης διαμαρτύρεται ότι τους λένε «μάο μάο» και αγράμματους. «Στο νομό Ηρακλείου έχουμε βγάλει 83 πτυχία, στην Αθήνα 20 και στο νομό Ρεθύμνης 18. Πώς τα λένε αυτά; Οι Ζωνιανοί είναι φιλότιμοι και χουβαρντάδες. Είναι όμως και εγωιστές, δεν θέλουν να τους προσβάλλουν. Μεις ύπουλα δεν πάμε επαέ. Εις τα Ζωνιανά τα καθαρίζουμε μπέτι με μπέτι, πρόσωπο με πρόσωπο».
(Από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ κάποια χρόνια πριν).

DREAMER ANGEL

Anto
Συνέχεια...

Ποια είναι τα πιο sexy χόμπυ των αντρών και των γυναικών...;;;

1.300 άνδρες και γυναίκες στη Βρετανία ρωτήθηκαν για το ποιο χόμπι βρίσκουν πιο γοητευτικό στο άτομο του αντίθετου φύλου και αν τους οδήγησε να αλλάξουν γνώμη για κάποιον.
Για να τα δείτε με τη σειρά τα αποτελέσματα πατήστε:




Το τοπ 5 των ανδρών για τα χόμπι των γυναικών:

1. Χορός

2. Γιόγκα

3. Κολύμβηση

4. Μαγείρεμα

5. Χορός στριπτίζ (!)

Το τοπ 5 των γυναικών για τα χόμπι των ανδρών

1. Ποδόσφαιρο

2. Σέρφινγκ

3. Φωτογραφία

4. Αναρρίχηση

5. Ράφτινγκ


cosmo.gr

Anto
Συνέχεια...

4,5 ρίχτερ τελίκα ήταν ο σεισμός στη Ζάκυνθο....




Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Τετάρτη (11/11) στη Ζάκυνθο.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός στις 12 το μεσημέρι, και είχε επίκεντρο τη θαλασσια περιοχή 70 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Πρόκειται για τον δεύτερο σεισμό στην περιοχή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, ο οποίος έγινε αισθητός και στα δυτικά παράλια της Πελοποννησου.

cosmo.gr

Anto


Συνέχεια...

17χρονος επέζησε σε ένα κομμάτι πάγο με 3 πολικές αρκούδες....





Ένας νεαρός Καναδός διεσώθη αργά χθες αφού έμεινε παγιδευμένος πάνω σε ένα πλωτό κομμάτι πάγου στην Αρκτική Θάλασσα μαζί με μια πολική αρκούδα και τα μικρά της.


Ο 17χρονος πήγε για κυνήγι με το θείο του το Σάββατο, αλλά κάποια στιγμή χωρίστηκαν προχώρησε προς την ακτή και βρέθηκε να πλέει στη θάλασσα πάνω σ' ένα κομμάτι πάγο. Κατόρθωσε να επιβιώσει μια ημέρα και μια νύχτα πάνω στο πλωτό κομμάτι πάγου με θερμοκρασία μικρότερη των μείον 20 βαθμών Κελσίου, μέχρι να τον εντοπίσει και να τον παραλάβει ελικόπτερο της ακτοφυλακής, να πλέει σε απόσταση 45 χιλιομέτρων από τις ακτές.
Στο ίδιο κομμάτι όμως βρίσκονταν και τρεις πολικές αρκούδες. Ο νεαρός που ήταν οπλισμένος με καραμπίνα, στα πλαίσια της αυτοάμυνας αναγκάστηκε να πυροβολήσει τη μητέρα-αρκούδα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι των σωστικών συνεργείων.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται με υποθερμία και κρυοπαγήματα.

iKypros

Αnto




Συνέχεια...

Πες μου ρε Πάμελα τώρα, οτι το βυζόμπαλο σου λοξοδρόμησε καταλάθος....

Ρε Πάμελα θες να μας τρελάνεις πρωί πρωί....
Πας σε πασαρέλα ακόμα και στα γεράματα και το βυζί τσίτα το πετάς απ έξω.....
Άλλοι εγκεφαλικά .....(Πολλοί ανδρώθηκαν μαζί σου)...!!!
Άλλοι σε συνήθισαν και βαρέθηκαν μαζί σου (Υπάρχουν και καλύτερα εν έτει 2009)....
Άλλοι θεωρούν οτι τη σιλικόνη τη χρησιμοποιούμε μόνο για να στηρίξουμε νιπτήρες....
Παρόλα αυτά...Εσυ προσφέρεις απλόχερα πάντα στο λαό τα ως πρός το ζήν....


Δείτε το video πατώντας:




Anto


Συνέχεια...

Δείτε τη νέα διαφήμιση της Heineken Μόνο απο το XastoukI...

Aν και εγω προσωπικά είμαι AmsteLόβιος, τρελαίνομαι για διαφημίσεις της Heineken....
Δείτε το video πατώντας....




Anto

Συνέχεια...

Το XastoukI το είπε χτές:Θα υπάρξουν αντιδράσεις απο το Μητσοτάκαίκο για τον Σαμαρά ...Και τσούπ, να σου η δηλητηρίαση...



http://www.parapolitika.gr/files/images/samaras_0.jpg

Είπαμε και εμείς ....
Το είπαμε χθές....Σαμαρά ηρέμησε ....Μπορεί να προηγείσαι ώς τώρα στις δημοσκοπήσεις, αλλά θα τις πληρώσεις αλλιώς αυτές τις χαρές.....
Ο άρχοντας της γκαντεμιάς , είναι εκεί και σε κοιτάει....Απο ψηλά....
Αντώνη, δε μας νοιάζει τι θα πάθεις ......Απλά πρόσεχε λίγο....
Τόσα χρόνια δεν έμαθες με ποιους πας να τα βάλεις....




Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν, έπαθε τροφική δηλητηρίαση....
Ακύρωσε τη σημερινή του περιοδεία..
Και άντε πείστε μας τώρα οτι δεν υπάρχει "δάχτυλος" πίσω απο αυτή την υπόθεση......


Anto

Συνέχεια...

25χρονος άνδρας γλυτώσε από τα σαγόνια καρχαρία γρονθοκοπώντας τον

Ένας 25χρονος άνδρας κατόρθωσε να γλυτώσει από τα σαγόνια του καρχαρία… γρονθοκοπώντας τον.
Ο Ντιν Μπρούγκαμ έκανε υποβρύχιο ψάρεμα, όταν δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία.
«Με άρπαξε και δεν με άφηνε με τίποτα. Του έριχνα γροθιές στο στόμα και έτσι με άφησε», είπε ο Μπρούγκαμ που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα στα πόδια, αφού προηγουμένως είχε υποβληθεί σε εγχείρηση.
Η θαλάσσια περιοχή της Νότιας Αυστραλίας περιπολείται από αεροπλάνα για να εντοπίσουν τυχόν καρχαρίες.
«Λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών ξεκινήσαμε νωρίς τις περιπολίες», είπε ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Ν. Αυστραλίας, κ. Ραν.
Πιστεύεται ότι στις υψηλές θερμοκρασίες οφείλεται και η εμφάνιση καρχαριών στην περιοχή.

[πηγή]

Corfas Συνέχεια...

ΝΕΚΡΟΣ Ο 32ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ...

Τραγικός  θάνατος του Ρόμπερτ  Ένκε!
Σοκ στο παγκόσμιο  ποδόσφαιρο προκάλεσε η είδηση του  τραγικού θανάτου του Ρόμπερτ Ένκε. Ο Γερμανός τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 32 ετών, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα αίτια του θανάτου του.

Σύμφωνα με τις  πρώτες πληροφορίες που προέρχονται  από αστυνομικές πηγές, το αυτοκίνητο του Ένκε συγκρούστηκε σφοδρά με διερχόμενο τρένο στην κωμόπολη Νόισταντ. Υπάρχουν πάντως δημοσιεύματα στη Γερμανία που αποδίδουν το θάνατο του διεθνούς ποδοσφαιριστή σε αυτοκτονία, επικαλούμενα μάλιστα σχετικές μαρτυρίες.
Στη δυσάρεστη  θέση να αναγγείλει το τραγικό νέο  βρέθηκε ο πρόεδρος του Ανόβερου, Μάρτιν Κιντ, με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου.
Ο Ρόμπερτ Ένκε ήταν από τους πλέον ταλαντούχους Γερμανούς τερματοφύλακες της τελευταίας δεκαετίας. Το ότι άλλωστε πως αγωνίστηκε για μία τριετία (1999-2002) στην πορτογαλική Μπενφίκα και ακολούθως (το καλοκαίρι του 2002) πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα (έπαιξε ελάχιστα) αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων του. Η καριέρα του άρχισε βέβαια από την "μικρή" Καρλ Τσάις Ιένα, ενώ έφτιαξε το όνομά του στην Γκλάντμπαχ, στην οποία ανήκε από το 1996 ως το 1999. Επιστρέφοντας στο γερμανικό πρωτάθλημα, το καλοκαίρι του 2004, υπέγραψε στο Ανόβερο, κερδίζοντας άμεσα τη θέση του βασικού. Σε πέντε αγωνιστικές περιόδους μέτρησε 164 συμμετοχές, ενώ κλήθηκε στην εθνική Γερμανίας (8 διεθνείς συμμετοχές).
Από ανθρώπους  που γνωρίζουν καλά το γερμανικό  ποδόσφαιρο, θεωρείτο από τους πλέον άτυχους παίκτες της Μπουντεσλίγκα. Πριν από τρία χρόνια έχασε τη 2 ετών μοναχοκόρη του Λάρα (καρδιακό πρόβλημα), ενώ ο ίδιος αντιμετώπισε προσφάτως ένα πρόβλημα υγείας (ασθένεια του αίματος). Αν και τελευταία είχε επανέλθει, είχε επηρεαστεί πολύ ψυχολογικά. Εξ ου και οι έντονες φήμες για την αυτοκτονία του...

[πηγή]

Corfu
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share