Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Guns N' Roses - Double Talkin' Jive (Live in Tokyo)


Το χειρότερο μέρος που θα μπορούσαν να τραβήξουν βίντεο... Οι Γιαπωνέζοι είναι το χειρότερο κοινό που έχω δει!!! Θα πρεπε να το τραβήξουν σε καμιά Γερμανία, Αγγλία, Βραζιλία, Αμερική!! κεί έγινε ο χαμός!! Η συναυλία αυτή καθ' αυτή ήταν πολύ καλή...Ο καραγκιόζης ο Axl κάνει τα δικά του, αλλά όλα στο παιχνίδι είναι!!!
Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι και απ' τα καλύτερα τους όμως το 7λεπτο περίπου solo του θεού, Slash(!!!!!!!!!!), είναι άντε γεια... Ο τύπος είναι ο προσωπικός θεός μου και ο λόγος που άρχισα να ακούω rock και έμαθα κιθάρα!!!


Δεν είναι ο καλύτερος κιθαρίστας, είναι όμως απ' τους καλύτερους και το στυλ του δεν το έχει κανείς άλλος και δύσκολα θα βρεθεί ανάλογος!!! Υπάρχει και θα υπάρχει μόνο ένας Slash!!! Τέλος...



jose
Συνέχεια...

Πυρκαγιά στη Β.Έυβοια

Σε τρία  μέτωπα έχει χωριστεί η απειλητική  φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στη Βόρεια Έυβοια,  στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.
Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος,  ενώ το έργο της πυρόσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Επί τόπου βρίσκονται 35 οχήματα της πυροσβεστικής και 78 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τα αεροσκάφη έχουν πάψει να επιχειρούν καθώς σκοτείνιασε. Στην περιοχή πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που προσγειώθηκαν με τη δύση του ηλιου.
Προληπτικά εκκενώθηκε και ο οικισμός Λουτρά Γιάλτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά  που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι ξεκίνησε από χωματερή.
Αρκετά κοντά στην εστία της φωτιάς βρίσκεται το ξενοδοχείο "Club Mediterranee" και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε τη βοήθεια του λιμενικού έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι 600 περίπου πελάτες του ξενοδοχείου.

Επίσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι μια άλλη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ, στο Θεολόγο της Μαλεσίνας.
Το λιμενικό κινητοποίησε ακόμη εξι τουριστικά σκάφη, προκειμένου να απομακρύνει τον κόσμο.
Η φωτιά έφτασε ακόμη και στις μάντρες των σπιτιών με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, αλλά η επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων της περιοχής την περιόρισε..

πηγή: .protothema.gr
 Μεγάλη πυρκαγιά στη Β.Έυβοια (upd)

Συνέχεια...

Οι άνθρωποι χάνουν την γενετική τους ποικιλομορφία


Οι σύγχρονοι άνθρωποι μοιάζουν πολύ περισσότερο μεταξύ τους από γενετική άποψη σε σύγκριση με τα άλλα πρωτεύοντα. Αν συγκρίνει κανείς δύο ανθρώπους από τα δύο πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη μας, θα διαπιστώσει ότι το γονιδίωμά τους είναι πολύ πιο όμοιο σε σχέση με το γονιδίωμα οποιουδήποτε ανάλογου ζεύγους χιμπατζήδων, γοριλών ή οποιωνδήποτε άλλων πιθήκων.

Πώς όμως έχασαν σε αυτό το βαθμό οι άνθρωποι ως είδος τη γενετική ποικιλομορφία τους;
Μια νέα επιστημονική έρευνα βρετανών εξελικτικών γενετιστών του πανεπιστημίου Κέμπριτζ δείχνει, για πρώτη φορά, ότι οι πρόγονοί μας έχασαν ένα πολύ μεγάλο μέρος της ποικιλίας των γονιδίων τους σε δύο δραματικά γενετικά «μποτιλιαρίσματα», τα οποία συμπίεσαν απότομα τον ανθρώπινο πληθυσμό, καθώς οι homo sapiens μετακινήθηκαν έξω από την Αφρική πριν 60.000 - 50.000 χρόνια.

H έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences” της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημών της Βρετανίας, σύμφωνα με το “Science”. Οι επιστήμονες γνωρίζουν, ήδη από τη δεκαετία του ΄90, ότι οι Αφρικανοί είναι οι άνθρωποι με τη μεγαλύτερη γενετική ποικιλομορφία στον κόσμο, ενώ οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Αφρική για να εγκατασταθούν στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και αλλού, δεν έχουν πολλές γενετικές παραλλαγές. Όσο πιο μακριά από την Αφρική ζει σήμερα μια ομάδα ανθρώπων, τόσο μικρότερη ποικιλία εμφανίζει στα γονίδιά της και στα μορφολογικά χαρακτηριστικά της, συμπεριλαμβανομένου του σχήματος του κρανίου.

Η γενετική ποικιλομορφία γενικά θεωρείται καλό πράγμα, επειδή βοηθά τους ανθρώπινους πληθυσμούς να προσαρμόζονται καλύτερα σε νέα κλίματα, νέες διατροφικές συνήθειες, νέες ασθένειες κλπ. Αρκετοί επιστήμονες μέχρι τώρα είχαν υποθέσει ότι όσοι προγονοί μας έφυγαν από την Αφρική, υπέστησαν κάποια διαδικασία γενετικής ανάσχεσης («μποτιλιάρισμα»), που μείωσε την γενετική ποικιλομορφία τους, όμως δεν ήξεραν πώς ακριβώς χάθηκε αυτή η ποικιλία των γονιδίων, που συνέχιζε να υπάρχει σε όσους ανθρώπους παρέμειναν πίσω στην Αφρική.

Νέες μεγάλες βάσεις γενετικών δεδομένων από διαφορετικούς πληθυσμούς έχουν δώσει στους ερευνητές νέες δυνατότητες έρευνας. Μια θεωρία πρεσβεύει ότι η γενετική ποικιλομορφία χάθηκε σε δύο διαφορετικά «επεισόδια», στη διάρκεια των οποίων μεγάλες ομάδες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που μετανάστευαν από την Αφρική, αποδεκατίστηκαν από τις αρρώστιες, την πείνα και τους πολέμους, με συνέπεια να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των ενηλίκων που γεννούσαν παιδιά, τα οποία επιβίωναν (άρα μειώθηκαν και οι γενετικές παραλλαγές).

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι η γενετική ποικιλομορφία χάθηκε σταδιακά, χωρίς να μεσολαβήσουν δραματικά γεγονότα, απλώς συνέβη σιγά-σιγά, καθώς μια αρχική ομάδα περίπου 100.000 ανθρώπων (homo sapiens) έφυγε από την Αφρική και άρχισε να εγκαθίσταται σταδιακά σε διάφορα μέρη της Γης, αφήνοντας πίσω της όλο και περισσότερους ανθρώπους σε διαδοχικούς καταυλισμούς.

Η νέα γενετική έρευνα των γενετιστών Γουίλιαμ Άμος και Τζόζεφ Χόφμαν, με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού, εξέτασε την ισχύ των δύο ανωτέρω θεωριών (απότομη ή σταδιακή απώλεια της γενετικής ποικιλίας) και κατέληξαν ότι υπάρχουν γενετικά στοιχεία υπέρ της πρώτης θεωρίας, που δείχνουν ότι η πρώτη σοβαρή γενετική ανάσχεση συνέβη στους μετανάστες στη Μέση Ανατολή πριν 50.000 – 60.000 χρόνια και η δεύτερη αργότερα, σε απόσταση 19.000 χλμ., όταν οι πρόγονοί μας διέσχισαν την υπάρχουσα τότε λωρίδα ξηράς στο Βερίγγειο πορθμό, που ένωνε τη Σιβηρία με την Αμερική.

Οι βρετανοί γενετιστές του Κέμπριτζ εκτιμούν ότι τα εμπόδια που συνάντησαν οι μετανάστες (θάλασσες, παγετώνες, βουνά κ.α.) καθ’ οδόν από την Αφρική και μέσω της Μ.Ανατολής, των Ιμαλαϊων και του Βερίγγειου, τους ανάγκασε να αφήσουν πίσω τους το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους.

Μόνο μια πολύ μικρότερη ομάδα συνέχισε την πορεία της, παράγοντας νέους απογόνους που αποίκισαν τον πλανήτη και από τους οποίους εμείς καταγόμαστε. Οι κλιματικές αλλαγές, που εμπόδιζαν την έξοδο από την Αφρική, αποτέλεσαν επίσης ένα ακόμα γενετικό εμπόδιο.

Πηγή:enet.gr
jose
Συνέχεια...

Τελευταία η Ελλάδα στην πρόληψη κατά του AIDS


Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV εμφανίζει αυξητικές τάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως εξάλλου και οι συμπεριφορές που εκθέτουν τον πληθυσμό σε μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από AIDS, επισημαίνει μία έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στην έρευνα αυτή της εταιρείας μελετών Health Consumer Powerhouse αξιολογούνται 29 χώρες (Ευρωπαϊκή Ένωση, Νορβηγία και Ελβετία) ανάλογα με την ποιότητα των μεθόδων πρόληψης, πρόσβασης των πολιτών στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και των δικαιωμάτων των ασθενών, με κορυφαίες τρεις μικρές χώρες: Το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα και την Ελβετία.

Η Ελλάδα έρχεται μαζί με τη Ρουμανία τελευταία στον κατάλογο αξιολόγησης, ενώ η Βρετανία καταλαμβάνει την 9η θέση, η Γαλλία τη 12η, η Γερμανία την 13η, η Ισπανία την 15η και η Ιταλία την 27η.

«Ο αριθμός των ατόμων που ζουν με τον ιό HIV αυξάνεται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ενώ οι προϋπολογισμοί που αφιερώνονται στην ασθένεια έχουν μειωθεί σε πολλές χώρες. Οι επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές αποτελούν μία πρακτική ολοένα συνηθέστερη», εκτιμά η Μπεατρίς Σέμπολα, επικεφαλής της έρευνας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της HCP Γιόχαν Χιέρτκβιστ επισημαίνει ότι «καμία κυβέρνηση δεν φαίνεται να γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό των κατοίκων της που έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV και υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν».

Στα τέλη του 2007 υπολογιζόταν σε περίπου 800.000 ο αριθμός των ανθρώπων που ζούσαν με τον ιό του AIDS στην Ευρώπη, σημειώνοντας μία αύξηση 8% σε σχέση με το 2006. Πάντως ο αριθμός των θανάτων από τον ιό σημείωσε θεαματική μείωση από τη δεκαετία του '90 που άρχισαν να εφαρμόζονται ειδικές μέθοδοι αντιμετώπισής του.

Πηγή: kathimerini.gr

jose
Συνέχεια...

Έκλεισε τμήμα τάξης στη Θεσσαλονίκη λόγω κρούσματος της νέας γρίπης


Θα παραμείνει κλειστό για μια βδομάδα από άυριο το τμήμα Ε3 του 1ου Δημοτικού σχολείου της Θεσ/νίκης λόγω 6 νέων κρουσμάτων της νέας γρίπης των χοίρων!!!

Η απόφαση πάρθηκε μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας από τους αρμόδιους και συννενόησης με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη.

"Τα συμπτώματα των ασθενών είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία",επισήμανε η κ. Λεπτοκαρίδου, η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος.

Γενικά σε όλη την Ελλάδα έχουν σημειωθεί ως τώρα 2.616!!!!

jose
Συνέχεια...

Πώς να δουλεύεται Prolog

Το παρακάτω βιβλίο θα βοήθησει όλους εμάς που θέλουμε να ασχοληθούμε με Prolog


Logic Programming With Prolog [Max Bramer]


Εάν θέλετε το πρόγραμμα για Prolog...






Man
Συνέχεια...

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΓΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Mέσα σε ένα χρόνο, μετά την άγρια δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου , η μητέρα του αποχαιρέτησε την Πέμπτη και την κόρη της, Ευρυδίκη Παπαθεοδώρου. έπασχε από την επάρατη νόσο. Όσοι γνώριζαν από κοντά την Ευρυδίκη Παπαθεοδώρου λένε ότι ο χαμός του αδελφού της, με τον οποίο είχαν ένα ιδιαίτερο δέσιμο, είχε επιβαρύνει την κατάσταση της.

Corfas


Συνέχεια...

Nicolas Cage κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή...

Μετά την Pamela Anderson ένας ακόμα σταρ τουΠνιγμένος στα χρέη ο Cage Hollywood φαίνεται να κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή εξαιτίας των πολλών χρεών προς το Δημόσιο. Ο λόγος για τον Nicolas Cage, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, χρωστάει 6,3 εκατομμύρια δολάρια στο κράτος από φόρους ακίνητης περιουσίας. Ο 45χρονος ηθοποιός θεωρείται από τους πιο σπάταλους, καθώς τα ακριβά αυτοκίνητα και τα ακόμα πιο ακριβά ακίνητα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Ο Cage μεταξύ άλλων διαθέτει ένα τεράστιο κάστρο στη Μεγάλη Βρετανία, μια μεγάλη έκταση γης στις Μπαχάμες, σπίτια σε Λουισιάνα, Νεβάδα, Καλιφόρνια αλλά και πολλά άλλα ακίνητα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα μάλιστα επένδυσε σε ένα κάστρο στη Γερμανία. Από το 2007 όμως ο Cage έχει σταματήσει να πληρώνει ακίνητους φόρους, με αποτέλεσμα να χρωστάει στο κράτος 6,3 εκατομμύρια δολάρια. Για να αποφύγει τη φυλακή ο γνωστός ηθοποιός έχει εδώ και καιρό βάλει πωλητήριο σε κάποια από τα σπίτια του. 

πηγή:protothema.gr
Συνέχεια...

Camel.. Ο ορισμός της καλαίσθητης ψυχεδέλιας




Οι Camel αποτελούν το αγαπημένο μου συγκρότημα διότι έχουν κάτι το ξεχωριστό το οποίο το αισθάνεσαι καθώς ακούς τα κομμάτια τους. Κάθε άλμπουμ έχει την δικιά του σφραγίδα,την δικιά του προσωπικότητα . Ιδιαίτερα το Mirage και το SnowGoose (ακούστε τα,προτείνω).


Οι Camel είναι ένα Αγγλικό Progressive συγκρότημα που ξεκίνησαν την δεκαετία του 70' ξεκινώντας την πρώτη τους εμφάνιση στο Λονδίνο στης 4 Δεκέμβρη σαν support στους Wishbone Ash.Αρχικά λεγόντουσαν "Peter Bardens' On" (Bardens λεγόταν ο πληκτράς). Το πρώτο τους album δεν έκανε επιτυχία λόγω της δισκογραφικής εταιρίας,αντιθέτως με το δεύτερο που έκανε πάταγο(Mirage) απο την στιγμή που μπήκαν στην Deram Records. Το αλμπουμ Mirage είχε σαν εξώφυλλο το κουτί απο τα τσιγάρα camel όπου για αυτή τη κίνηση κινήθηκαν νομικά!!



Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσετε καλύτερα τους Camel είναι να τους ακούσετε!





Δισκογραφία

* 1973 - Camel

* 1974 - Mirage

* 1975 - The Snow Goose

* 1976 - Moonmadness
* 1977 - Rain Dances

* 1978 - A Live Record (live, various venues 1974, 1975, 1977)

* 1978 - Breathless
* 1979 - I Can See Your House from Here

* 1981 - Nude

* 1982 - The Single Factor

* 1984 - Stationary Traveller

* 1984 - Pressure Points (live, 11 May 1984, Hammersmith Odeon, London, UK)

* 1991 - Dust and Dreams
* 1992 - On the Road 1972 (live, venue unspecified)

* 1993 - Never Let Go (live, 05 September 1992, Enschede, NL)

* 1994 - On the Road 1982 (live, Dutch radio, 13 June 1982, Congresgebouw, Den Haag, NL)
* 1996 - Harbour of Tears
* 1997 - On the Road 1981 (live, BBC radio, 02 April 1981, Hammersmith Odeon, London, UK)
* 1998 - Coming of Age (live, 13 March 1997, Billboard, Los Angeles, USA)
* 1999 - Rajaz * 2000 - Gods of Light '73-'75 (live, various venues)
* 2001 - The Paris Collection (live, 30 September 2000, Bataclan-Club, Paris, France). Note: CD wrongly states concert as October 30th.
* 2002 - A Nod and a Wink

Man
Συνέχεια...

Pasok Rangers - The movie



Man
Συνέχεια...

Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν όχι όταν στο παρκέ ήταν οι βασικοί των Καβαλίερς αλλά οι αναπληρωματικοί.

Βελτιωμένος παρά την ήττα με 111-94 παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός στο δεύτερο παιχνίδι στο ΝΒΑ κόντρα στους Καβαλίερ του Λεμπρόν Τζέιμς. ΟΙ ερυθρόλευκοι κυνήγησαν το σκορ για 13 λεπτά (31-27), όμως στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε στα 86-56.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης έριξε στα «βαθιά» τον νεαρό Κώστα Παπανικολάου τον οποίο ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα και του έδωσε εντολή να μαρκάρει τον… Λεμπρόν Τζέιμς! Ο μικρός τα πήγε καλά. Δεν έπαιξε ο Ουέϊφερ γιατί είχε πρόβλημα στο νύχι του ποδιού του.
Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύτηκαν όχι όταν στο παρκέ ήταν οι βασικοί των Καβαλίερς αλλά οι αναπληρωματικοί.
Ο Καρλ αρχικά και μετά ο Ιλγκάουσκας, έκαναν το 43-29. Ο Πάτρικ Μπέβερλι έκανε πολύ καλό παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους που μείωσαν μείωσε στο 49-38. Όμως οι Καβαλίερς με Λεμπρόν και Σακίλ άνοιξαν ταχύτητα και το ημίχρονο τελείωσε με το Κλίβελαντ να προηγείται 60-44.

Το τρίτο δωδεκάλεπτο, ήταν σαρωτικό για τους Αμερικάνους οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι και την κούραση κόπωση των παικτών του Ολυμπιακού πήγαν τη διαφορά στο +30 (86-56).
Στο σημείο αυτό ο Ολυμπιακός βρήκε το δικό του ρυθμό, με πρωταγωνιστές τους Βούισιτς και Χαλπερίν και μείωσε σε 90-65 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο χάρη στον μικρό Κώστα Παπανικολάου και στο 39' το σκορ έγινε 94-74.

Λύσεις σε άμυνα και επίθεση έδωσαν οι Βασιλόπουλος, Μπέβερλι και Παπανικολάου στα τελευταία εννιά λεπτά της αναμέτρησης και η διαφορά μειώθηκε στους 15 πόντους (105-90) για να τελειώσει το ματς με 111-94.
Δωδεκάλεπτα: 31-25, 60-44, 90-65, 111-94

ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ: Τζέιμς 12, Βαρεχάο 13, Ο' Νιλ. 12, Πάρκερ 10, Γκίμπσον 15 (3) , Μπάρετ 9, Ιλγκάουσκας 7, Καρλ 10(2), Τζάκσον 6, Γουίλιαμς 2, Χίκσον 13, Ρόμπινσον 2, Κουρζ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσίλντρες 16(2), Παπανικολάου 7(10, Σχορτσανίτης 4, Κλέιζα 16, Κλέιζα 16, Τεοντόσιτς 3(1), Μπουρούσης 4, Χαλπερίν 14(1), Μπέβερλι 11(1), Παπαλουκάς 4, Βούισιτς 9, Βασιλόπουλος 6(2), Γλυνιαδάκης, Σλούκας.

πηγή:protothema.gr
Corfas
Συνέχεια...

Αρκεί το παριζάκι μου, να είναι Υφαντής ή μηδενιστής???





Anto
Συνέχεια...

ΟΛΑ 9... ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΤΗΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΡΔΑ...



ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ.....

Corfas Συνέχεια...

Pink Floyd - Saucerful Of Secrets (Live In Pompeii)

Για να δούμε λοιπόν τι μπορεί να φτιαχτεί όταν 4 μουσικοί αποφασίζουν να "γρατζουνίσουν" τα όργανα τους!! Είναι από το live που έκαναν στην Πομπηία μόνοι τους... Αυτοί και τα μάρμαρα!!
Το αμφιθέτρο είναι έτσι φτιαγμένο ωστέ να επικρατεί η ΑΠΟΛΥΤΗ ηρεμία...Ούτε ένας εξωρικός ήχος... Εκωφαντική σιωπή!!! Και έτσι είπαν τα παλικάρια να πάνε να αλλάξουν για λίγη ώρα την κατάσταση...

Το τραγούδι ξεκινά με την απόλυτη ψυχεδέλια να επικρατεί και μετά μπαίνει το τραγούδι το οποίο τα σπάει...

Δείτε, ακούστε και πείτε μου τη γνώμη σας... Καλό βράδυ...



jose
Συνέχεια...

Αυτοκαταστροφική τάση ονόματος: Νευρική Ανορεξία

Αποκλείεται να μην έχετε ξανακούσει για την ανορεξία. Μπορεί να μην ξέρετε τι είναι αλλά την λέξη αυτή την ακούμε συνεχώς να συνδέεται με αστέρια του κινηματογράφου, τα πιο γνωστά μοντέλα ανά το παγκόσμιο, τραγουδιστές και άλλους διάσημους.

Στην πραγματικότητα όμως η ανορεξία δεν βρίσκεται μόνο στον κόσμο των "αστεριών" αλλά υπάρχει παντού και είναι τόσο κοντά μας που μπορεί να την συναντήσουμε και στο ίδιο μας το σπίτι.

Τι είναι η ανορεξία;

Η ανορεξία είναι μια ασθένεια που δεν προκαλείται από κανένα ιό ή μικρόβιο αλλά από το ίδιο το ανθρώπινο μυαλό! Η ολοκληρωμένη ονομασία της είναι νευρική ανορεξία.

Συμβαίνει συνήθως σε γυναίκες και κορίτσια νεαρής ηλικίας, τα οποία θεωρούν τον εαυτό τους χοντρό, είτε είναι στην πραγματικότητα είτε όχι. Αναπτύσσουν μια αποτροπή προς το φαγητό και γυμνάζονται ασταμάτητα με την προσδοκία να φτάσουν το "ιδανικό βάρος".

Αντί όμως να φτάσουν στο βάρος που είναι ιδανικό για τις ίδιες, ανάλογα με το σώμα τους (βλέπε άρθρο: "Ιδανικό Βάρος"), συνεχίζουν τις δίαιτες μέχρι που φτάνουν στο σημείο να τρώνε π.χ. μόνο ένα μήλο την ημέρα ή και καθόλου έτσι ώστε να θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή!

Γιατί έχουν αυτή την εντύπωση για τον εαυτό τους; Γιατί δεν βλέπουν στον καθρέφτη αυτό που τους δείχνει πραγματικά, ότι είναι απόλυτα φυσιολογικές; Κι αν είναι λίγο "γεματούλες" γιατί δεν μπορούν να αποδεχτούν τον εαυτό τους όπως είναι ή έστω να χάσουν λίγο βάρος ώστε να φτάσουν στο πραγματικά φυσιολογικό τους βάρος και όχι να λιμοκτονήσουν;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που ακόμη και οι επιστήμονες δυσκολεύονται να απαντήσουν! Ποιοί είναι οι λόγοι που το μυαλό αρχίζει να καθοδηγεί το σώμα προς την αυτοκαταστροφή;

Αυτό που επηρεάζει περισσότερο τα κορίτσια αυτά είναι ο συνεχής συσχετισμός του "λεπτού" με το "ωραίο". Τα μοντέλα που υποτίθεται αποτελούν το πρότυπο ομορφιάς, γίνονται όλο και πιο λεπτά έτσι ώστε να χαρακτηρίζεται κανείς όμορφος μόνο όταν είναι λεπτός.

Αν δούμε όμως τα μοντέλα αυτά με μάτια ορθάνοιχτα θα καταλάβουμε πως δεν είναι τίποτα άλλο παρά "κινούμενα κόκαλα"!

Επίσης, άτομα που ασχολούνται με αθλητισμό, μπαλέτο, πατινάζ έχουν την τάση να χάνουν βάρος αφού ξέρουν πως όλοι παρακολουθούν το σώμα τους και πιστεύουν πως χάνοντας βάρος μπορούν να γίνουν ακόμη πιο τέλειοι.

Τι γίνεται όταν κάποιος έχει ανορεξία;

Τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ψυχική ασθένεια αρχίζουν να μισούν το φαγητό, αρνούνται την πείνα, αποφεύγουν τα γεύματα βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες και εξασκούνται συνεχώς με πολύ έντονους ρυθμούς προσπαθώντας να καταναλώσουν ακόμη και εκείνα τα λίγα που έφαγαν.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να μην παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργεί κανονικά.

Γι' αυτό και τα άτομα που πάσχουν από ανορεξία έχουν συχνά πονοκέφαλους, κρυώνουν ενώ η θερμοκρασία είναι κανονική, η πίεση του αίματος χαμηλώνει, τα νύχια αδυνατούν και ραγίζουν εύκολα, τα μαλλιά αρχίζουν να πέφτουν και σε κάποιο στάδιο αρχίζουν να παθαίνουν βλάβες οι νεφροί, το συκώτι και η καρδία!

Φανταστείτε λοιπόν να αδυνατίσουμε τόσο πολύ το σώμα μας ώστε να αρχίσουν να πέφτουν τα μαλλιά μας... Είμαστε τώρα λεπτοί αλλά καταφέραμε να φτάσουμε το "πρότυπο ομορφιάς" μας χωρίς να έχουμε μαλλιά;

Εκτός όμως από αυτό, επειδή τα άτομα αυτά ξέρουν πως ο τρόπος σκέψης και η συμπεριφορά τους δεν είναι κανονική, νιώθουν τύψεις με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην επανέρχονται πίσω σε φυσιολογική κατάσταση, αλλά να παθαίνουν κατάθλιψη και να απομακρύνονται από την οικογένεια και τους φίλους τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι 20% των ατόμων που πάσχουν από ανορεξία οδηγούνται στον θάνατο επειδή φτάνουν στο σημείο να έχουν αδυνατίσει τόσο πολύ το σώμα τους ώστε να μην μπορεί πια να λειτουργήσει.

Τι κάνουμε αν πιστεύουμε πως βρισκόμαστε σε μια κατάσταση επικίνδυνη;

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι να αναγνωρίσουμε πως κάτι δεν πάει καλά. Το επόμενο είναι να μιλήσουμε με τους γονείς μας και να ζητήσουμε επαγγελματική βοήθεια.

Το να επανέλθει κάποιος από κατάσταση ανορεξίας πίσω σε μια φυσιολογική ζωή είναι αρκετά δύσκολο αλλά όχι και "mission impossible" (αποστολή αδύνατη)!

Πώς θα αποφύγουμε την ανορεξία;

Το καλύτερο είναι να αποδεχτείτε τον εαυτό σας ακριβώς όπως είναι. Δεν μπορούμε όλοι να είμαστε οι ίδιοι... φανταστείτε πόσο ανιαρός θα ήταν ο κόσμος εάν είχαμε όλοι το ιδανικό σώμα και τα ίδια εντελώς συμμετρικά πρόσωπα...

Είναι αλήθεια πως τα άτομα που έχουν το φυσιολογικό βάρος για το σώμα τους βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση υγείας παρά τα άτομα που είναι παχύσαρκα (και εδώ δεν μιλούμε για
1- 2 κιλάκια παραπάνω!) αλλά όχι και να λιμοκτονήσουμε για να είμαστε... υγιείς!

Αν οι φίλοι σας έχουν ως θέμα συζήτησης το πώς θα χάσουν βάρους ή αν ακόμη σας κοροϊδεύουν για τα επιπλέον κιλά που ίσως έχετε ή νομίζουν πως έχετε, προσπαθήστε πολύ απλά να αποφύγετε το θέμα ή να βρείτε καινούργιους φίλους που να έχουν πιο... ενδιαφέροντα θέματα συζητήσεων!

Αν γνωρίζετε κάποιον που έχει ανορεξία, δεν υπάρχει λόγος να τον αποφύγετε διότι η ανορεξία δεν είναι μεταδοτική, δεν υπάρχει περίπτωση να "κολλήσετε". Αντίθετα, αυτό που χρειάζονται περισσότερο απ' όλα τα άτομα που πάσχουν από αυτή την ασθένεια, είναι η υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας.

Προσπαθήστε να μιλήσετε με το άτομο αυτό, ή ακόμη καλύτερα να το αφήσετε να μιλήσει σε εσάς για αυτά που νιώθει και να του δώσετε έξυπνες συμβουλές.

Με το να βοηθήσετε κάποιον άλλο με υποστήριξη να ξεπεράσει το πρόβλημα του, ενδυναμώνεται και τον εαυτό σας!

Πηγή: medlook.net

Σταματήστε πια αυτή την ηλιθιότητα... Είστε τέλειες όσα κιλά και να είστε..

Σημασία δεν έχει το βάρος, ούτε το μαλλί, ούτε το make-up αλλά η ομορφιά που βγάζετε από μέσα σας. Εξάλλου οι άντρες σας θέλουμε με τα πιασίματα σας!! Και αν βρεθείτε σε μπροστά σε κάποιον ο οποίος θέλει να σας αλλάξει και να σας καταντήσει έτσι, τότε σκεφτείτε το πολύ απλό συμπέρασμα που βγαίνει.Όσο και να σας αρέσει, δεν σας αξίζει... Αν δεν του αρέσετε όπως είστε τότε, bye bye!! Πάμε γι' άλλα!! Μην καταστρέφετε τον εαυτό σας για χάρη κανενός!Και έστω και αν έχετε "κατρακυλήσει" ήδη, υπάρχει χρόνος για να το αλλάξετε.

Ζητήστε βοήθεια από ειδικούς και φίλους :-)

jose

Συνέχεια...

Συναυλίες που θα γίνουν στην Αθήνα



Λένα Πλάτωνος

Μουσική: Ηλεκτρονική
Πληροφορίες: 20/10/2009 - 21:00
Θέατρο Παλλάς - Βουκουρεστίου , 3-5
Εισητήρια: 35,45,50,60,70,80, (VIP 90) Euro











Branford Marsalis

Μουσική: Jazz
Πληροφορίες: 3/11/2009 - 21:00
Θέατρο Παλλάς -
Βουκουρεστίου , 3-5
Εισητήρια: 40,50,55,60,65,70, (VIP 70) Euro







Corea & The Flectones
Μουσική: Jazz/Blues
Πληροφορίες: 9/11/2009 - 21:00
Θέατρο Παλλάς - Βουκουρεστίου , 3-5
Εισητήρια: 50,60,70,80,90,100, (VIP 100) Euro












Kurt Elling

Μουσική: Jazz/Blues
Πληροφορίες: 16/11/2009 - 21:00
Θέατρο Παλλάς - Βουκουρεστίου , 3-5
Εισητήρια: 35,45,55,65,(VIP 65) Euro





jose
Συνέχεια...

Νέα επιθεώριση του Θοδωρή Αθερίδη


"Θέλει η Ελλάδα να κρυφτεί" ονομάζεται η νέα δουλειά του Θοδωρή Αθερίδη που θα λαμβάνει χώρα στο θέατρο Αλίκη.

Πρωθυπουργός, λοιποί πολιτικοί, αλλοδαποί, τηλεοπτικό show με τραγούδια, μαγειρική και άλλα κουλά, "Πάμε πακέτο", μετανάστες που χρεώνουν το ξύλο που τρώνε, "Αγρότης μόνος ψάχνει" σατυρίζονται με τον μοναδικό τρόπο του Θοδωρή!!

Οι ηθοποιοί που θα παίζουν είναι οι: Χρυσούλα Διαβάτη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Ευαγγελία Μουμούρη, Παντελής Καναράκης, Δήμητρα Παπαδήμα, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Τζένη Θεωνά, Αντρέας Κωνσταντινίδης, Άντεια Ολυμπίου και ο Γιώργος Μαρίνος.

Στοιχεία παράστασης:
Κείμενα: Θοδωρής Αθερίδης, Παντελής Καναράκης, Θοδωρής Πετρόπουλος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνικά-Κουστούμια: Μανώλης Παντελιδάκης
Μουσική: Γιώργης Χριστοδούλου
Στίχοι: Μίνως Θεοχάρης
Χορογραφία: Άντεια Ολυμπίου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Πιάνο-Μουσική διδασκαλία: Νίκος Δρογώσης
Παραγωγή: Ελληνική Θεαμάτων


Η πρεμιέρα θα γίνει της 16 Οκτωβρίου, ώρα 21.15 στο θέατρο Αλίκη (Αμερικής 4, Αθήνα)
Τηλ.
210 3210021

Τιμές εισητηρίων: Γ' Ζώνη - Κανονικό - 27 Ευρώ
Β' Ζώνη - Κανονικό - 30 Ευρώ
Α' Ζώνη - Κανονικό - 40 Ευρώ

jose

Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share