Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αποτελέσματα champions league...


Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009:

Debreceni VSC 3-4 ACF Fiorentina
Liverpool FC 1-2 Olympique Lyonnais
FC Barcelona 1-2 FC Rubin Kazan
FC Inter 2-2 FC Dynamo Kyiv
Rangers FC 1-4 FC Unirea Urziceni
VfB Stuttgart 1-3 Sevilla FC
AZ Alkmaar 1-1 Arsenal FC
Olympiacos FC 2-1 R. Standard de Liège

Vlaxos
Συνέχεια...

Τέσσερα κρούσματα της νέας γρίπης στις Σέρρες

Η διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδας, Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά επιβεβαίωσε ότι διαγνώστηκαν τέσσερα νέα κρούσματα της νέας γρίπης στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών.
Πρόκειται για μία 16χρονη μαθήτρια του Ενιαίου Λυκείου Σερρών, έναν 17χρονο μαθητή από την περιφέρεια και δύο φοιτητές. Από τους ασθενείς νοσηλεύτηκε, για προληπτικούς λόγους ένα 24ωρο, μόνον ο 17χρονος. Και τα τέσσερα νέα κρούσματα έχουν ήπια συμπτώματα του ιού και η υγεία των ασθενών δεν παρουσιάζει καμία επιπλοκή, ενώ τους χορηγείται η κατάλληλη θεραπεία, από τους θεράποντες ιατρούς, χωρίς να είναι αναγκαία η νοσηλεία τους στο νοσοκομείο Σερρών.
Στη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν διαγνωστεί άλλα πέντε κρούσματα. Σύμφωνα με την κα Λεπτοκαρίδου, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, ενώ όπως τόνισε, συγκριτικά με το τουριστικό ρεύμα που δέχεται ο νομός Σερρών, τα κρούσματα που σημειώθηκαν είναι ελάχιστα.

 Corfas


protothema.gr
Συνέχεια...

Συναυλία των U2 ζωντανά στο YouTube!!


Μεγάλο δώρο αποφάσισαν να κάνουν οι U2 στους θαυμαστές τους, που θα τους δώσουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά και δωρεάν την συναυλία τους στο Λος Άντζελες μέσω youtube.

«Θα μεταδώσουμε ζωντανά τη συναυλία των U2 στο στάδιο Rose Bowl μέσω της πλατφόρμας μας και προσκαλούμε εκατομμύρια ανθρώπους από όλη τη χώρα και τον πλανήτη να συμμετέχουν στη συναυλία του μεγαλύτερου παγκόσμιου συγκροτήματος μέσω της μεγαλύτερης παγκόσμιας πλατφόρμας», ανέφερε ο διευθυντής της Google.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Υoutube μεταδίδει ζωντανά συναυλία, αλλά οι U2 είναι ένα από τα δημοφιλέστερα συγκροτήματα της εποχής και η απήχηση αναμένεται να είναι μεγάλη.Ο διευθυντής της Google πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα καθιερωθεί η ζωντανή μετάδοση συναυλιών μέσω του site, γιατί το καθεστώς με τα πνευματικά δικαιώματα είναι πολύπλοκο.

Πηγή: hellenicbusiness

jose
Συνέχεια...

Αποφυλακίστηκε ο Χριστοφοράκος


Ελεύθερος αφέθηκε από τις φυλακές του Στάντελχαιμ ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη, ύστερα από την οριστική απόρριψη του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση των "μαύρων ταμείων" στη χώρα μας.

Οι δικηγόροι του είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα κινούσαν τις διαδικασίες για την αποφυλάκιση του εντολέα τους.

Πηγή: enet.gr

jose
Συνέχεια...

Αστυνομικός πέταξε δικογραφίες στα σκουπίδια!!


Αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας,
πέταξε 28 δικογραφίες που εκρεμμούσαν στα σκουπίδια!!

Αυτό έγινε την Κυριακή 18/10 το βράδυ. Έβαλε τις δικογραφίες σε σακούλες και
φεύγοντας απ' τη δουλειά τις πέταξε σε κάδους εντός του κτιρίου!!
(Είναι και ερασιτέχνης ο άχρηστος!!!)

Το επόμενο μεσημέρι τις βρήκαν οι καθαρίστριες του κτιρίου,
τις παρέδωσαν και έτσι ο αστυνομικός συνελήφθη.
Ομολόγησε πως αυτός τις είχε πετάξει αλλά για να
"αποφύγει τις συνέπειες για τη μη έγκαιρη διεκπεραίωσή τους."
(Κάτι δεν μου πάει καλά...Τέλος πάντων!!")

Εις βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία που στάλθηκε στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Ελπίζω να μην έχει και ο εισαγγελέας τις ίδιες...
"τάσεις προς καθαριότητα!!"

jose
Συνέχεια...

Μουσική με οτιδήποτε βρεθεί μπροστά σου!!!

Έχετε δει ποτέ να παίζει κάποιος έναν ρυθμό με τις παλάμες
του στα γόνατα?? Πολλές φορές πιστεύω...

Ε λοιπόν κάποιοι το χουν πάρει το θέμα πιο πέρα!!
Πολύ πιο πέρα για να είμαι ειλικρινής!!

Μπορούν να βγάλουν μουσική και ρυθμό από
μπάλες του μπάσκετ, μαγειρικά σκεύη...
ακόμα και από πλαστικούς σωλήνες ύδρευσης/αποχέτευσης!!





jose
Συνέχεια...

5 αστείες διαφημίσεις που κόπηκαν!!

Είναι κρίμα όταν γίνεται καλή δουλεία,
το project είναι αστείο και υποσχόμενο
αλλά τελικά οι συγκυρίες τα φέρνουν έτσι και τελικά
πέφτει ψαλίδι!!!







jose
Συνέχεια...

Αυτή τη Κυριακή 25/10, αλλάξτε την ώρα απο τα ρολόγια σας ...



http://www.zamazing.org/imaj/esraustun/tv-test-pattern-clock.jpg




Α
υτή τη Κυριακή, αλλάζουμε όλοι τα ρολόγια μας....
Στις 4:00, ξημερώματα Κυριακής θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας και να τα πάμε στις 3:00...
1 ώρα πίσω δηλαδή...
Μπαίνει και η χειμερινή ώρα και επίσημα και ο Χειμώνας....
Στις 28 Μαρτίου το 2010, θα ξανά βάλουμε τα ρολόγια όπως είναι τώρα....




Anto

Συνέχεια...

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ...

Ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής, Λ. Κουρής αποφάσισε την διακοπή των μαθημάτων στο 2ο νηπιαγωγείο Παλλήνης, μετά από εισήγηση της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής.
Η απόφαση πάρθηκε, λόγω εντοπισμού δερματικού νοσήματος σε μαθήτρια.

Corfas Συνέχεια...

Φρικτό θάνατο βρήκε 70χρονος από το τρακτέρ του...

φρικτό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί 70χρονος από το τρακτέρ του. Το περιστατικό έγινε στην αγροτική θέση «Παλαιόπυργος» στο Δαφνί Μεσσηνίας.
  το τρακτέρ που οδηγούσε ο 70χρονος, ανατράπηκε με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Corfas Συνέχεια...

4 Νεκροί στο πανεπιστήμιο του Ισλαμαμπάντ

Tουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν σε διπλή βομβιστική επίθεση στο Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Ισλαμαμπάντ, την ώρα που συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και Ταλιμπάν στο Νότιο Ουαζιριστάν.

Σύμφωνα με την αστυνομία επρόκειτο για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Εν τω μεταξύ, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν και πάλι σήμερα την, στρατηγικής σημασίας, πόλη Κοτκάι, που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του ο στρατός χθες το βράδυ. Πρόκειται για τη γενέτειρα του ηγέτη των Πακιστανών Ταλιμπάν Χακιμουλάχ Μεχσούντ.

Πηγή: reuters

jose

Συνέχεια...

ΝΕΚΡΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 20ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ...



Ποια είναι άραγε τα κίνητρα της δολοφονίας 20χρονου Πακιστανού??, το πτώμα του βρέθηκε σήμερα το πρωί στην αυλή ενός εργοστασίου με αιθέρια έλαια, της εταιρίας Ντεμινάλ, στην οδό Αμυγδαλιάς, στο Καπανδρίτι.Ο 20χρονος Πακιστανός ήταν δεμένος, μισογυμνος και είχε τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό.
Όπως είπε η αστυνομία, ο νεαρός φιλοξενούταν, εδώ και καιρό, από συμπατριώτη του, ο οποίος εργάζεται ως φύλακας στο εργοστάσιο. Ο φύλακας δήλωσε ότι το βράδυ έφαγαν μαζί, αλλά μετά  ο ίδιος πήγε στο Καπανδρίτι και όταν επέστρεψε ο φίλο του έλειπε. Ο φύλακας έπεσε για ύπνο, αλλά το πρωί άρχισε να ψάχνει το κτήμα, που καλύπτει έκταση έξι στρεμμάτων. Τελικά, βρήκε τον νεαρό νεκρό και ειδοποίησε την αστυνομία.
Έρευνα για το έγκλημα διενεργεί η Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Corfas
Συνέχεια...

Περίεργα ζώα

Aye-aye
Τα aye-aye έχουν πολλά κοινά με τον τρυποκάρυδο — χτυπάει σε δέντρα για να βρει έντομα. Όταν βρει φαγητό χρησιμοποιεί τα δόντια του για να ανοίξει τρύπα και σκαλίζει με το μακρύ μεσαίο δάκτυλο του.

Η Daily Telegraph ονόμασε τα ποιο περίεργα ζώα της Γης.

Long eared jerboa
Το «long eared jerboa» ζει στις έρημους της και στη Μογγολία. Έχει μακριά ουρά και πόδια και υπερβολικά μεγάλα αυτιά. Επειδή είναι τόσο σπάνιο ζώο είναι σε κίνδυνο προς εξαφάνιση.


Το Komondor είναι μια Ουγκρική ράτσα σκύλου μεγάλου μεγέθους με μακρύ, πυκνό, λευκό και περίεργο τρίχωμα. Θεωρείται κρατικός θησαυρός.


Το «guineafowl puffer», του Ειρηνικού Ωκεανού. Όταν είναι πλήρως φουσκωμένο μπορεί να φτάσει έως και τα 50 εκ. σε μήκος.


Το «slender loris» κατοικεί τροπικά υγρά δάση στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Το είδος κινδυνεύει λόγο της καταστροφής τουπεριβάλλοντος.


Οι γάτες χωρίς τρίχωμα έχουν εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου αλλά η πρώτη επιτυχής ράτσα ήταν η «Sphynx». Η παλαιότερη «Sphynx», ονομάζεται Prune, γεννήθηκε το 1966.


Τριχωτά «frogfish» (βατραχόψαρα) περπατάνε στον πυθμένα της θάλασσας αναζητώντας φαγητό. Αυτό το σπάνιο ων ζει στην Ινδονησία.


Το «long-beaked echidna» θεωρείται ένα από τα δέκα πιο «οπτικά είδη» το 2007 από το «Evolutionarily Distinct» και το «GloballyEndangered project».


Αν και το «tarsier» ήταν κάποτε πιο εξαπλωμένο είδος, τώρα βρίσκονται στα νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Κάθε μάτι είναι περίπου 16 mm σε διάμετρο και είναι όσο ολόκληρος ο εγκέφαλος τους.


Έχει ημι-αναδιπλούμενα νύχια και πυκνό τρίχωμα στις πατούσες για προστασία από το κρύο και να κρύβει το άρωμά του. Είναι επίσης το σύμβολο του browser Firefox!


Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της μαϊμούς «proboscis» είναι η μεγάλη μύτη του αρσενικού. Έχει ειπωθεί ότι τα θηλυκά προτιμούν τα αρσενικά με μεγαλύτερες μύτες!




Corfas Συνέχεια...

Γιατι γαβγίζουν τα σκυλιά

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κατοικίδια σκυλιά γαβγίζουν πιο ενοχλητικά από τα αδέσποτα. Εξηγούν μάλιστα τις περιπτώσεις που το γάβγισμά τους είναι δικαιολογημένο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι σκύλοι που γαβγίζουν σε ενοχλητικό βαθμό, ανήκουν συνήθως σε νεαρής ηλικίας σκυλιά, σε τσοπανόσκυλα όπως τα κόλεϊ, σε σκύλους που έχουν μεγαλώσει μέσα στο σπίτι και σε σκύλους που συμβιώνουν με άλλα σκυλιά.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Κλάιβ Φίλιπς είπε ότι η έρευνα ξεκίνησε λόγω του μεγάλου αριθμού των ιδιοκτητών που έκανε παράπονα για ενοχλητικό γάβγισμα των σκύλων του. Η έρευνα του Κέντρου Μέριμνας Ζώων και Δεοντολογίας του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ, βασίστηκε σε 150 ιδιοκτήτες σκύλων εκ των οποίων οι 72 ζήτησαν ειδική αντιμετώπιση για το ενοχλητικό γάβγισμα των σκύλων τους.

"Θέλαμε να ερευνήσουμε τους συντελεστές σε αυτήν τη συμπεριφορά του σκύλου, όπως τη ράτσα του, τους ιδιοκτήτες και το περιβάλλον του" λέει ο κ. Φίλιπς και εξηγεί τους λόγους που ένας σκύλος γαβγίζει χωρίς να είναι εμφανώς δικαιολογημένη η συμπεριφορά του.

Το γάβγισμα του σκύλου προκαλείται λόγω της ανησυχίας τους για αποχωρισμό, της αίσθηση της απειλής του περιβάλλοντός του και κάποιες φορές λόγω απλής κοινωνικής τους συμπεριφοράς, δηλαδή λόγω ράτσας. Οι ανθρώπινες πράξεις και αντιδράσεις παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ο σημαντικότερος συντελεστής είναι η ηλικία του σκύλου. Περισσότερα από το 25% των σκύλων που αναφέρθηκε ότι γαβγίζουν ενοχλητικά, ήταν μικρότερα του ενός έτους. Αυτό δεν είναι περίεργο, σύμφωνα με τον κ. Φίλιπς, καθώς σε αυτήν την ηλικία το γάβγισμα είναι μέρος της εκπαίδευσης των σκυλιών.

Συχνά το γάβγισμα του σκύλου είναι έντονο όταν τα αφεντικά τους τα μαθαίνουν μέχρι κάποια ηλικία να ζουν μέσα στο σπίτι και τελικά τα βγάζουν έξω, αλλάζοντάς τους περιβάλλον.

Το γεγονός πάλι ότι τα τσοπανόσκυλα γαβγίζουν περισσότερο από τα άλλα σκυλιά, έχει να κάνει με το χαρακτήρα της ράτσας τους καθώς απαιτούν περισσότερη ελευθερία κίνησης από τις υπόλοιπες ράτσες.

Σε άλλες περιπτώσεις τα σκυλιά είναι πολύ δεμένα με τα αφεντικά τους, γεγονός που αυξάνει το φόβο τους για αποχωρισμό. Το γάβγισμα είναι η πιο συνήθης αντίδραση σκύλου όταν για παράδειγμα, το αφεντικό τους φεύγει από το σπίτι.


Anto

Συνέχεια...

Γιαγιά 92 χρονών, με κοκαίνη....Έλεος...


http://www.airport-technology.com/projects/frankfurt/images/Cde_02.jpg


Θα μπορούσε να είναι μέλος της μαφίας, αλλά από το άγχος της φάνηκε ότι δεν το έχει ξανακάνει.

Ο λόγος για μια 92χρονη γιαγιά που βρέθηκε ζωσμένη με τέσσερα κιλά ναρκωτικά στο αεροδρόμιο του Σάο Πάολο.

Το υπερήλικο «βαποράκι» σκόπευε να ταξιδέψει από το Σάο Πάολο στην Ισπανία, αλλά όταν ήρθε η ώρα του ελέγχου ρουτίνας, η γιαγιά έγινε νευρική και επιθετική προς τον αστυνομικό, χωρίς λόγο και αιτία, και ζητούσε επίμονα να ταξιδέψει με το καροτσάκι της.

Έκπληκτοι οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ναρκωτικά και αντί για Ισπανία οδηγήθηκε στο τμήμα μαζί με την 44χρονη συνοδό της.


Anto

Συνέχεια...

Tι έβγαλε χθές η κλήρωση για τα μπαράζ των προκριματικών του μουντιάλ 2010...

  • Ελλάδα-ουκρανία
  • Πορτογαλία - Βοσνία
  • Ιρλανδία - Γαλλία
  • Ρωσία - Σλοβενία
Δύσκολη κλήρωση για την Ελλάδα......
Θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα , μπορεί και χειρότερα τα πράματα...
Καλή επιτυχία στην Εθνική μας...!!!

Αnto
Συνέχεια...

Από τα 16 στα ναρκωτικά!!!



Από τα 16 ξεκινούν τα «πειράματα» με τις ουσίες και από τα 19 πέφτουν στα «σκληρά» οι Ελληνες χρήστες.

Η περιπέτεια των ναρκωτικών διαρκεί πάνω από επτά χρόνια. Στο μεταξύ, περισσότεροι από τους μισούς αποκτούν τουλάχιστον ένα πρόβλημα σωματικής υγείας και ένας στους τρεις έχουν μολυνθεί από ηπατίτιδα C.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν χθες οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση», με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος. Στο διάστημα αυτό, στο πρόγραμμα έχουν απευθυνθεί 4.614 χρήστες ουσιών και 6.114 μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Με βάση τα στοιχεία του 2008, οι χρήστες ουσιών που απευθύνονται στο ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση» είναι κυρίως άνεργοι και άγαμοι άνδρες, με μέση ηλικία τα 29 έτη, οι οποίοι διαμένουν με τους γονείς τους.

Επαφή
Η πρώτη επαφή τους με τις παράνομες ουσίες έγινε κατά μέσο όρο λίγο πριν από τα 16 έτη με κάνναβη.

Επειτα από τριάμισι χρόνια έκαναν πρώτη φορά χρήση της κύριας ουσίας κατάχρησης, που για το σύνολο σχεδόν των προσερχόμενων είναι η ηρωίνη. Την πρώτη ενέσιμη χρήση της ουσίας αυτής έκαναν, κατά μέσο όρο, στην ηλικία των 21 ετών. Στο πρόγραμμα απευθύνονται -κατά μέσο όρο- ύστερα από επτάμισι χρόνια συστηματικής χρήσης της κύριας ουσίας κατάχρησης. Οι τέσσερις στους πέντε έχουν κάνει ενέσιμη χρήση έστω και μία φορά στη ζωή τους και οι δύο στους πέντε έχουν κάνει κοινή χρήση σύριγγας.

Το 40% είναι απόφοιτοι λυκείου και το 20% απόφοιτοι γυμνασίου. Για όσους διέκοψαν το σχολείο, πριν από την ολοκλήρωση του λυκείου, η μέση ηλικία διακοπής είναι τα 15,5 έτη. Περισσότεροι από τους μισούς προσερχόμενους αναφέρουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα σωματικής υγείας και το 30% έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C.

Οι έρευνες αποτελεσματικότητας δείχνουν ότι το 70% των χρηστών, οι οποίοι συμμετείχαν έναν χρόνο στην εναλλακτική θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση», πέντε χρόνια μετά συνεχίζουν να απέχουν από τη χρήση οποιασδήποτε παράνομης ουσίας και από παραβατικές δραστηριότητες, ενώ το 80% έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά.

Ακόμα και οι χρήστες ουσιών που διακόπτουν πρόωρα τη θεραπεία τους εμφανίζουν βελτίωση σε διάφορους τομείς, όπως η υγεία, η σχέση με τον νόμο, οι κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις, ενώ τείνουν να επιστρέφουν στις υπηρεσίες θεραπείας για την αντιμετώπιση του προβλήματός τους.

Πηγή: ethnos.gr

jose
Συνέχεια...

Mια ταινία με μόλις 9 ατάκες...στην κορυφή του box office..!!!


Η ταινία " Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων" που αποτελεί τη μεταφορά στον κινηματογράφο του κλασσικού παιδικού βιβλίου του Μωρίς Σένμπακ, κυριαρχεί στην κορυφή του καταλόγου των εισπράξεων στις ΗΠΑ και τον Καναδά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Η ταινία που σκηνοθέτησε ο Σπάικ Γιονζ απέφερε στα ταμεία της εταιρίας παραγωγής 32,5 εκατομμύρια δολάρια. Η μεταφορά στον κινηματογράφο που εικονογραφημένου βιβλίου που περιλαμβάνει μόλις εννέα ατάκες είναι ένα συνδυασμός κανονικών σκηνών ταινίας, με ηλεκτρονικά κινούμενα σχέδια και μαριονέτες, που οι σινεφίλ περίμεναν με αγωνία αλλά οι κινηματογραφικοί κριτικοί εκτιμούν ότι είναι μια δουλειά πολύ τρομακτική για τα παιδιά που τη χαρακτήρισαν "έργο τέχνης" για τους ενήλικες.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το θρίλερ "Νομοταγής Πολίτης", με 21 εκατομμύρια δολάρια στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Τζέιμι Φοξ και ο Τζέραλντ Μπάντλερ, ενώ η ανεξάρτητη παραγωγή χαμηλού κόστους " Μεταφυσική Δραστηριότητα" καταλαμβάνει την τρίτη θέση του box office με 20 εκατομμύρια δολάρια.

Η κωμική ταινία " Ζευγάρια στα Βαθιά" που την περασμένη εβδομάδα ήταν στην κορυφή του καταλόγου με τις καλύτερες εισπράξεις έπεσε στην τέταρτη θέση με 18 εκατομμύρια δολάρια και την πεντάδα κλείνει η ταινία τρόμου "The Stepfather" με 12,3 εκατομμύρια δολάρια.


iKypros


Anto

Συνέχεια...

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Nαταλίας Λιονάκη....

Στο νοσοκομείο η μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη

Η καρδιά της μητέρας ράγισε. Εσπευσμένα μεταφέρθηκε σε κεντρικό νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου η ταλαιπωρημένη -απ' όσα της έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες- Ευγενία Λιονάκη, μητέρα της ηθοποιού Ναταλίας, που ως γνωστόν απαρνήθηκε τα εγκόσμια και κλείστηκε στο μοναστήρι της Παναγίας της Θεογεννήτορος στο Ηράκλειο της Κρήτης μην έχοντας καμία επαφή με συγγενικά της πρόσωπα.

Η κυρία Ευγενία ένιωσε έντονους πόνους στο στήθος, επικοινώνησε αμέσως με συγγενείς της και κάλεσαν ασθενοφόρο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», που εφημέρευε. Εκεί διαπιστώθηκε ότι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στηθάγχης.
Λίγο ακόμα -απ' ό,τι της είπαν οι γιατροί- να καθυστερούσε και θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε οξύ έμφραγμα.
Η μητέρα της ηθοποιού έμεινε προληπτικά στο νοσοκομείο όλη τη νύχτα, όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις, υπό στενή παρακολούθηση. Της χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή -κυρίως ηρεμιστικά- και το πρωί επέστρεψε σπίτι της.

Να θυμίσουμε ότι εξαιτίας του αιφνιδιαστικού περιστατικού με τη Ναταλία Λιονάκη, σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και ο πατέρας της, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που συνέβη στην κόρη του. Δεν έχει μιλήσει σε κανέναν όλο αυτό το διάστημα και είναι κλεισμένος στον εαυτό του.

Μετά την περιπέτεια της υγείας της, επικοινωνήσαμε με την κυρία Ευγενία Λιονάκη, η οποία φανερά καταβεβλημένη μας είπε: «Ενιωσα έναν έντονο πόνο στο στήθος, που συνεχιζόταν για ώρα. Πάλι καλά που γλιτώσαμε το έμφραγμα. Με μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο και οι γιατροί φοβήθηκαν για έμφραγμα. Μου έδωσαν ηρεμιστικά και με παρότρυναν να μη στενοχωριέμαι. Γίνεται όμως αυτό;»

Να πούμε ότι η κυρία Ευγενία εδώ και περίπου ένα μήνα δεν έχει καμία επαφή με την κόρη της, παρά τις προσπάθειες της ίδιας. Κυρίως μετά την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το δεις», όπου ήταν καλεσμένη η μητέρα, ο δίαυλος επικοινωνίας έκλεισε. Οι γονείς της Ναταλίας, ωστόσο, θέλουν να ελπίζουν ότι η κόρη τους θα δει τη ζωή με διαφορετικό μάτι και θα επιστρέψει κοντά τους. Το γεγονός ότι δεν μιλάνε κιόλας την έχει «γονατίσει».



espressonews.gr


Anto

Συνέχεια...

Ανέκδοτο...


Πηγαίνει στην Κρήτη ένας τύπος με πολλά λεφτά και μαγεύεται από τις
ομορφιές της. Κάποια στιγμή συναντάει έναν ντόπιο ο οποίο κρατά ένα
Κρητικό μαχαίρι.


- Φίλε, του λέει, πολύ ωραίο το μαχαίρι σου. Πόσα θέλεις για να μου το δώσεις;

- Δεν είναι για πούλημα, απαντά ο Κρητικός.

- Θα σου δώσω όσα θες, λέει ο πλούσιος.

- Όχι, ξαναλέει ο Κρητικός.

- Να, θα σου δώσω το χρυσό μου ρόλεξ, λέει με λαχτάρα ο πλούσιος.

- Σου πα, δεν σου τη δίνω τη μαχαίρα.

- Μα γιατί; ρωτά ο πλούσιος.

- Γροίκα, λέει ο Κρητικός. Αν μου δώκεις το ρόλεξ τσαι σου δώκω την
μαχαίρα, τσαι πάωε στο χωριό να κάτσω στον καφενέ να πιω δύο
ρατσια, τσαι με πιάκει ο πεντοζάλης, τσαι έρθει κάποος τσαι μου πει: "Τσι
μάνας σου το μουνί" Εγώ ήντα θα του πω; "Εννιά παρά τέταρτο;"
Vlaxos
Συνέχεια...

Χωρίς πάγους Αρκτικός ωκεανός ....

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα αφήσει τον Αρκτικό Ωκεανό χωρίς πάγους μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια, με αποτέλεσμα να ανέβει το επίπεδο της θάλασσας και να απειληθούν ζώα όπως οι φώκιες και οι πολιικές αρκούδες, προειδοποίησε βρετανός επιστήμονας.
Ο Πίτερ Γουάντχαμς, καθηγητής Φυσικής Ωκεανογραφίας στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ τόνισε πως το μεγαλύτερο μέρος των πάγων θα λιώσει την επόμενη δεκαετία, αν και οι πάγοι του χειμώνα θα διατηρηθούν για εκατοντάδες χρόνια.
Οι αλλαγές αυτές σημαίνουν ότι η κορυφή της Γης θα φαίνεται μπλε αντί για άσπρη όταν φωτογραφίζεται από το διάστημα και τα πλοία θα πλέουν από μια νέα θαλάσσια διαδρομή βόρεια της Ρωσίας.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως το λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής αποτελεί μια από τις σαφέστερες ενδείξεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τονίζουν πως το γεγονός αυτό θα πρέπει να στείλει μια αυστηρή προειδοποίηση στους παγκόσμιους ηγέτες που θα συναντηθούν τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη για τη σύνοδο του ΟΗΕ με στόχο μια νέα συνθήκη για το κλίμα.
Ο Δρ Μάρτιν Σόμερκορν, υπεύθυνος του Προγράμματος για την Αρκτική του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) είπε ότι η προβλεπόμενη μείωση των πάγων θα επηρεάσει ευρύτερα όλον τον κόσμο.
"Οι πάγοι της Αρκτικής κατέχουν βασική θέση στο κλιματικό σύστημα της Γης. Αν αφαιρεθούν από την εξίσωση, θα ζήσουμε σε έναν πολύ θερμότερο κόσμο", πρόσθεσε.
"Η κατάσταση αυτή (το λιώσιμο των πάγων) θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμύρες που θα επηρεάσουν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, σημαντική αύξηση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ακραίες αλλαγές στις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες", κατέληξε ο Δρ Σόμερκορν.
Ο βρετανός υπουργός Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών Εντ Μίλιμπαντ τόνισε πως η έρευνα αυτή δείχνει την "σκληρή πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής" και επιπλέον "ενισχύουν την ανάγκη για μια φιλόδοξη συνολική συμφωνία στην Κοπεγχάγη".

Corfas

protothema.gr Συνέχεια...

Συνταγή για γεμιστά!!!!

Βρήκαμε άλλη μια φοβερή συνταγή. Γεμιστά...
Περιττό να σας πω, οτι είναι το αγαπημένο μου φαγητό!!

Η μαμά μου το κάνει τέλειο :P

Όμως εδώ δεν θα μιλήσουμε για τα skills της μητέρας μου,
αλλά για τα δικά σας...
Είναι ένα φαγητό το οποίο φαντάζει πολύ δύσκολο στα μάτια μερικών.
Κατά κοινή ομολογία όμως είναι από τα ευκολότερα.
Απλά έχει μανούρα!!

Η εκτέλεση της συνταγής βρίσκεται στο βιντεάκι.
Καλά γεμίσματα!!!

Υλικά:
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
3/4 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
3 κουταλιές και 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
πατάτες

Εκτέλεση:
Πλένετε τα λαχανικά. Ανοίγετε ένα καπάκι στις ντομάτες και τις αδειάζετε με προσοχή. Περνάτε τη σάρκα τους στο μπλέντερ και την κρατάτε. Ανοίγετε και τις πιπεριές και πετάτε τα σπόρια. Ζεσταίνετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και ροδίζετε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι, το γυρίζετε για ένα λεπτό περίπου και προσθέτετε τον πολτό της ντομάτας. Προσθέτετε και 1,5 φλ. ζεστό νερό,αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και σιγομαγειρεύετε να μαλακώσει αρκετά το ρύζι. Απομακρύνετε από την φωτιά προσθέτετε το μαϊντανό και ανακατεύετε. Μοιράζετε το μίγμα στα λαχανικά και τα τοποθετείτε σε ταψί. Προσθέτετε τις πατάτες καθαρισμένες και χοντροκομμένες, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στους 185 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά.

radicio.com

jose

Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share