Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2010

Εργασιακό άγχος και πώς να το αντιμετωπίσετε...

Εργασιακό άγχος και πώς να το αντιμετωπίσετε...


Πρόσφατη μελέτη της Eurostat στις 27 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδειξε ότι ένας στους δέκα εργαζομένους στην Ευρώπη, δηλαδή περίπου 164 εκατομμύρια, αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που σχετίζεται με την εργασία του...

Στην Ελλάδα, όπως έδειξε η ίδια μελέτη, το 41,4% των εργαζομένων εκτίθεται σε παράγοντες που επηρεάζουν την ψυχική του υγεία και αυτό το ποσοστό είναι υψηλότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό τόσο των 15 (41%) όσο και των 27 χωρών-μελών (40,7%). Επίσης, πολύ υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων που σχετίζονται με την εργασία (17,1%), καθώς μόνο η Πολωνία έχει υψηλότερο (28,5%), ενώ το 6,6% των Ελλήνων εργαζομένων δηλώνει ότι έχει τουλάχιστον ένα πρόβλημα υγείας το οποίο σχετίζεται με τη δουλειά.

Το πρόβλημα
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες εργαζόμενοι παραπονούνται για μεγάλο φόρτο εργασίας, για ώρες δουλειάς επιπλέον του ωραρίου τους σε καθημερινή βάση, για πίεση, έλλειψη οργάνωσης, έλλειψη αξιοκρατίας, ενώ για τους περισσότερους υφίστανται κραυγαλέα μικρές αποδοχές, που δεν αντιστοιχούν ούτε στην κατάρτισή τους, ούτε στην πείρα τους, ούτε στο αντικείμενό τους. Επίσης, στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι σε κάποιες πολυεθνικές μπορεί να δουλεύουν καθημερινά 10 ή και περισσότερες ώρες, ενώ αυτό δεν συμβαίνει με τους υπαλλήλους στις ίδιες εταιρείες σε άλλες χώρες. Τι σημαίνει αυτό και πού μπορεί να οφείλεται;

Οι ίδιοι όταν ερωτηθούν πιο συχνά παρατηρούν πως αυτό οφείλεται στο ότι ασκούνται πιέσεις από «πάνω» για την εκπλήρωση στόχων και η πίεση αυτή μεταφέρεται προς τα κάτω, από διευθυντές προς τους προϊσταμένους και από αυτούς στους υπαλλήλους.

Τα πρώτα βήματα
Κατ’ αρχάς, η μείωση του stress απαιτεί επίμονη και οργανωμένη προσπάθεια και όχι αποσπασματικές κινήσεις και πιθανότατα χρειάζεται και η βοήθεια κάποιου ειδικού είτε ατομικά είτε με παρακολούθηση ανάλογων σεμιναρίων. Πρώτα όμως θα ήταν χρήσιμο να κάνει κανείς τα εξής βήματα:

* Να διαγνώσει το δικό του πρόβλημα, δηλαδή να βρει τις συγκεκριμένες πηγές του stress για εκείνον/η π.χ. κακή οργάνωση χρόνου, δυσκολία στην οριοθέτηση και ευθιξία. Όσο αποδίδει κανείς τις ευθύνες στους άλλους ή στον οργανισμό μόνο, δεν υπάρχει ελπίδα να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά.
* Αφού διαγνώσει το κυριότερό του πρόβλημα, να το προσεγγίσει μεθοδικά και συστηματικά.
* Να γράψει τις προτεραιότητες για την εργασία της ημέρας, της εβδομάδας και του μήνα και να τις τηρήσει. Εάν οι ανώτεροι παρεμβάλλουν καινούργια αιτήματα, να τους ζητήσει τη βοήθειά τους, για να προσδιορίσει ποιο από αυτά αποτελεί προτεραιότητα.
* Να κάνει διάλειμμα, ακόμη και αν αυτό είναι μόνο για 5 λεπτά, στον χώρο του· αν δεν είναι εφικτό να το κάνει έξω.
* Να μη δέχεται, ούτε να κάνει, προσωπικά τηλεφωνήματα. Αυτά συνήθως αποσπούν την προσοχή, καταναλώνουν ενέργεια και χρόνο και αποσυντονίζουν.
* Να μην ανταποκρίνεται σε ηλεκτρονική αλληλογραφία, σε τηλέφωνα ή παρεμβολές, αν αυτά δεν είναι προτεραιότητα, όσο κι αν επιμένουν οι συνάδελφοι.
* Να γνωρίζει ότι οποιαδήποτε αλλαγή αρχικά αντιμετωπίζεται καχύποπτα, αλλά τελικά εφαρμόζεται, ιδιαίτερα όταν εξυπηρετεί το αντικείμενο της εργασίας.
* Τέλος, το κυριότερο είναι να μην αντιμετωπίζει το εργασιακό stress ως άλυτο πρόβλημα που δεν επιδέχεται καμία βελτίωση, αλλά ως κάτι αντιμετωπίσιμο, αν ακολουθηθούν οι σωστές διαδικασίες με τον σωστό τρόπο. Είναι σημαντικό οι αλλαγές που υιοθετούνται να γίνονται με ήπιο και ήρεμο τρόπο και όχι με ένταση, ώστε να προκαλούν αντιδράσεις.

Ίσως, η μεγαλύτερη δυσκολία του Έλληνα εργαζόμενου είναι η προβολή όλων των δυσκολιών στους άλλους και η ηττοπαθής στάση του 'δεν γίνεται τίποτα', η οποία στέκεται εμπόδιο στις ικανότητές του για ευστροφία, καλή αντιμετώπιση των κρίσεων, εργατικότητα και φιλοτιμία.


http://www.stifora.gr/


Anto
Συνέχεια...

Το χειρότερο αλλά και πιο θεαματικό πλάγιο άουτ!

Το χειρότερο αλλά και πιο θεαματικό πλάγιο άουτ!

Συνέχεια...

Golden retriever έσωσε 11χρονο από cougar!



Το Golden retriever μίας οικογένειας Καναδών έσωσε το Σάββατο τον 11χρονο ιδιοκτήτη του, όταν αυτός δέχτηκε επίθεση από cougar, στην British Columbia.

Ο Austin Forman, ήταν στον κήπο του σπιτιού του, που βρίσκεται στο Boston Bar, μαζί με την Angela, το 18μηνών σκύλο της οικογένειας, όταν δέχτηκε επίθεση από αγριόγατα.

Η Angel, μπήκε ανάμεσα από τον μικρό της φίλο και το cougar για να τον προστατέψει και τραυματίστηκε σοβαρά.


"Τρόμαξα πολύ.Στην αρχή δεν κατάλαβα ότι ήταν cougar.Νόμιζα απλώς ότι ήταν κάποιο άλλο σκυλί."

Είπε ο Austin στην Καναδική ιστοσελίδα ειδήσεων CTV News, την Κυριακή.

"Σύντομα όμως όταν βρέθηκε κάτω από το φως κατάλαβα ότι ήταν cougar,ήξερα ότι εκείνη την στιγμή έπρεπε να τρέξω μέσα."

Το παιδί μπαίνοντας στο σπίτι φώναξε:

"Ένα cougar κατασπαράζει την Angel."

H Sherri Forman, μητέρα του Austin, κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ένας αστυνομικός από το RCMP που βρισκόταν κοντά, έφθασε αμέσως.

Το cougar είχε σύρει την Angel κάτω από την βεράντα, όπου συνέχισε να της επιτίθεται με πείσμα στο λαιμό και το πρόσωπο, ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές προς το μέρος του και όταν τελικά σκοτώθηκε η αγριόγατα, τα σαγόνια της έμειναν κλειστά στο πρόσωπο του σκύλου.
Ο σκύλος έμεινε σιωπηλός για μερικές στιγμές και κατόπιν πήρε μία μεγάλη ανάσα και σηκώθηκε στα πόδια του.

Το σκυλί έχει πρησμένο το ένα του μάτι και περιμένουν να γίνει καλά με την φροντίδα του κτηνιάτρου.

Η κυρία Forman εγκωμίασε το κατοικίδιό τους λέγοντας ότι:

"Πρέπει να γνώριζε ότι κάτι υπήρχε εκεί και έδρασε άμεσα.Είναι πλέον ο φύλακας άγγελός μας."


http://kakoslykos7.blogspot.com/


Anto
Συνέχεια...

Στη "φάκα" 4 εκ. πακέτα με λαθραία τσιγάρα!




Φορτωμένα με 8 κοντέινερς μέσα στα οποία υπήρχαν συνολικά 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα πιάστηκε από τους Λιμενικούς, το με σημαία Τόγκο φορτηγό πλοίο "Mitridat", το οποίο με πλήρωμα 11 Ρώσους ναυτικούς έπλεε στη Β. Εύβοια, μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου...

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν εδώ και μέρες οι άνδρες της δίωξης ναρκωτικών της Ελληνικής Ακτοφυλακής είχαν στήσει "καρτέρι" στο φορτηγό πλοίο "Mitridat" και αφού το ακινητοποίησαν το ανάγκασαν να καταπλεύσει στην Αιδηψό, όπου και ξεκίνησε ο εξονυχιστικός έλεγχος και ο οποίος έδειξε ότι μέσα στα 8 κοντέινερς υπήρχαν συνολικά 7.900 μεγάλα κιβώτια που περιείχαν 395.000 κούτες, και μέσα στις οποίες βρέθηκαν τα 3.950.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι διαφυγόντες δασμοί για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ ενώ κατασχέθηκε τόσο το πλοίο όσο και το παράνομο φορτίο του.



http://enimerwsi-gr.blogspot.com/


Anto
Συνέχεια...

Οι παρενέργειες του.. Viagra !!

Αυτή η σύνοψη δεν είναι διαθέσιμη. Κάντε κλικ εδώ, για να δείτε την ανάρτηση. Συνέχεια...

Η Sienna Miller με κεκτημένη ταχύτητα απο το 2009 με τα τολμηρά bikini της!

Sienna Miller Bikini Pictures






Sienna Miller Bikini Pictures



Sienna Miller Bikini Pictures




Sienna Miller Bikini Pictures

Sienna Miller Bikini Pictures





Anto
Συνέχεια...

Θέλουν να πάρουν διαζύγιο, επειδή δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ




Ένα ζευγάρι από την Κορέα προσπαθεί να χωρίσει επειδή, όλα τα χρόνια του γάμου, δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ. Όμως το δικαστήριο...


αρνείται την έκδοση διαζυγίου, θεωρώντας ότι πρέπει να προσπαθήσουν να σώσουν το γάμο τους. Αυτό είναι που λένε, πως η δικαιοσύνη είναι τυφλή.



http://dinatos.blogspot.com/


Anto
Συνέχεια...

Δημοφιλέστερη πόλη της Ευρώπη η Βιέννη!




Τον τίτλο της «δημοφιλέστερης χώρας της Ευρώπης» κατέκτησε η αυστριακή πρωτεύουσα, Βιέννη. Τον περασμένο Απρίλιο η Βιέννη είχε επίσης αναδειχθεί ως «η με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα» ενώ τον Μάιο αναδείχτηκε για - τέταρτη συνεχή χρονιά – «πρωτεύουσα των συνεδρίων».Σύμφωνα με τη στατιστική της διεθνούς πύλης κρατήσεων μέσω διαδικτύου «Hotel Reservation Service», η οποία

καταγράφει και αξιολογεί όλες τις κρατήσεις ξενοδοχείων, η αυστριακή πρωτεύουσα, βρέθηκε το 2009 στην πρώτη θέση των δημοφιλών ευρωπαϊκών πόλεων, ενώ έπονται το Παρίσι και το Λονδίνο. Οι τιμές των ξενοδοχείων στη Βιέννη, είχαν τον περασμένο χρόνο μία μείωση, κατά μέσο όρο, της τάξης του 18%, σε σχέση με το 2008.Η ίδια στατιστική διαπιστώνει μεγάλες διαφορές στο κόστος διανυκτέρευσης στις ευρωπαϊκές πόλεις, για παράδειγμα η Ζυρίχη, με μέσο κόστος διανυκτέρευσης στα 124 Ευρώ, είναι πάνω από δύο φορές ακριβότερη από την Πράγα, η οποία με ένα μέσο κόστος διανυκτέρευσης 59 Ευρώ, εμφανίζεται ως η πλέον συμφέρουσα πόλη στην Ευρώπη.Σε παγκόσμια κλίμακα, η Νέα Υόρκη είναι η, με απόσταση, ακριβότερη πόλη, καθώς η μέση τιμή δωματίου σε ξενοδοχείο ανέρχεται σε 157 Ευρώ, και αυτό παρ’όλη τη μείωση των τιμών τον περασμένο χρόνο κατά 18%. Η Ελβετία, έχοντας συνολικά τέσσερις πόλεις της, συγκεκριμένα Γενεύη, Ζυρίχη, Βασιλεία και Βέρνη, που βρίσκονται μεταξύ των δέκα ακριβότερων τουριστικών προορισμών σε παγκόσμια κλίμακα, θεωρείται η ακριβότερη χώρα διακοπών στον κόσμο.



http://thenewsbus.blogspot.com/


Anto
Συνέχεια...

3 κουταβάκια ζητάνε βοήθεια ..!!!!


http://farm4.static.flickr.com/3338/3415009993_15560bf09a.jpg


3 κουταβάκια ζητάνε βοήθεια ..!!!!

Τα εν λόγο κουτάβια είναι πραγματικά απο τα πιο όμορφα που έχουμε δεί....
Θα γίνουν μικρού μεγέθους λογικά και είναι πραγματικά εξαιρετικά.....
Βρίσκονται στις στρόφες του Άγρα στην Έδεσσα με κατεύθυνση προς τη Φλώρινα.....Στο parking στο παρατηρητήριο(Πίσω απο το παρατηρητήριο)!!!!
Είναι η μανούλα Πολύ μικρού μεγέθους και 2 μικρά καφέ πανέμορφα κουταβάκια(Πιθανόν να έχουνε και σχέση με ράτσα)!!!
Βρίσκονται λοιπόν σε αυτό το parking και κάποιοι άνθρωποι(απο τους λίγους που έχουν απομείνει) φρόντισαν να τους παρέχουν γάλα και μια στέγη με χαρτόνια αλλά λόγο της υγρασίας και του χιονιού που έριξε ....Το πιατάκι με το γάλα έχει γεμίσει πάγο και η στέγη στάζει νερό απο την υγρασία.....
Εμείς καταφέραμε και πήραμε τον έναν (Ήταν τρία)......



Έκκληση πρός τη κοινότητα της Έδεσσας και των γύρω χωριών να πάει να τα πάρει κάποιος για να τα σώσει και να τα απολαύσει για πολλά χρόνια....
Άν δε τα πάρει κάποιος λόγο της ξεροκεφαλιάς και της αηδίας κάποιων άλλων που απλά μοιάζουν με άνθρωποι , που αφήνουν όπου βρούν αδέσποτα σκυλιά, πιθανόν τα κουταβάκια να μην αντέξουν απο το κρύο...!!!

Άντε μια προσπάθεια να σώσουμε 3 φιλαράκια μας!

Anto
Συνέχεια...

Απάραδεκτη συμπεριφορά στο χιονοδρομικό του Καιμάκτσαλαν....


http://www.powdertravel.com/picture/st_anton_snowboard_picture.jpg


Χωρίς να δουλεύουν τα καρεκλάκια και δουλεύοντας μόνο ένας αναβατήρας όπως και το baby lift δώσαμε για τα lift 18ευρώ.....

Μα είναι δυνατόν όταν στο bansko και σε άλλα χιονοδρομικά με 20 και 25ευρώ κάνεις snowboard και σκι σε ολόκληρα χωριά....Σε ατελείωτες διαδρομές με απίστευτες πίστες ....!!!!
Πάς μετά να νοικιάσεις τα ski σου ή τη σανίδα και σε λέει 20ευρώ......
Τι 20ευρώ ρε ;;;;;
18+20=38ευρώ ξεκινώντας τη μέρα μου....Πάρτε και τα βρακιά μας αν είναι!

Και άντε πές οτι είναι επιλόγη σου να πληρώσεις 38ευρώ , βλέπεις και με θετική ενέργεια τις διακοπές σου και λές δε γαμεις ας γουστάρω τώρα και απο αύριο κρουασάν ......
Αλλά το θέμα είναι οτι δε σε αφήνουν να ησυχάσεις σαν άνθρωπος γιατι ενώ έχουμε νοικιάσει τα σχετικά με το snowboard και έχουμε πληρώσει τα lift κατα τις 11.... Στις 1 πιάνει χιονοθύελλα και κλείνουν οι αναβατήρες ....


Δε θα έπρεπε αν όχι να μας δώσουν όλα μας τα λεφτά πίσω , να μας δώσουν ένα μερίδιο των 38ευρώ πίσω;;;;


Γνώμη μου οτι Δε θα έπρεπε ένας προοδευτικός άνθρωπος σαν το τύπο που έχει και το Καιμάκτσαλαν , να κάνει κάτι και για τη πρόοδο του χιονοδρομικού....
Τόσα βήματα έχει κάνει μπροστά σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις του ....Γιατι πάει πίσω σε αυτήν;;; Αυτή είναι που μας ενδιαφέρει!

Αυτοί έχασαν όμως ...3 μέρες μείναμε εκεί....Τη πρώτη ανεβήκαμε...Τις άλλες 2 μέρες δεν ανεβήκαμε γιατι ξενερώσαμε .....


Και τώρα πείτε μου εσείς έναν λόγο για να ξανα πάω στο εν λόγο χιονοδρομικό;;;;

Καλή χρονιά Ελλαδιστάν!
Συνέχεια...

"Αδέσποτο" tv! Ναι ....... είναι γεγονός!




H δημιουργική ομάδα του adespoto.gr συνεχίζει τις πρωτοποριακές προσπάθειες για την διάδοση της ζωοφιλίας στην χώρα μας και σας παρουσιάζει μια σύγχρονη διαδραστική κοινότητα: το πρώτο διαδικτυακό κανάλι για τα κατοικίδια στην Ελλάδα...



Στο www.adespoto.tv μπορείτε όλοι να ανεβάσετε το δικό σας video, με μοναδική προϋπόθεση να έχει...τετράποδους πρωταγωνιστές!

Στο adespoto.tv θα βρείτε - αλλά και μπορείτε να ανεβάσετε οι ίδιοι:

* Αστεία videos με τα σκυλάκια, τα γατάκια ή άλλα κατοικίδια μας, για να γελάσουμε!
* Video-αγγελίες για τα ζώα που αναζητούν σπίτι, για να δείξουμε τον χαρακτήρα τους live!
* Ειδήσεις και νέα από όλο το κόσμο, για να ενημερωθούμε!
* Εκπομπές, πάντα ζωοφιλικού ενδιαφέροντος!
* Παρουσιάσεις καταφυγιών, ''Κάντο μόνος σου'' και αγαπημένα trailers,
* Live video από αγαπημένα ζώα
* tips υγείας και
* παιδική γωνιά με προτεινόμενες ταινίες για τους μικρούς φίλους μας.

Αυτές είναι μερικές από τις επιλογές που έχετε στη νέα ελληνική ζωοφιλική κοινότητα. Έχεις κάτι να καταγγείλεις? Βιντεοσκόπησέ το τώρα και γίνε εσύ ο ρεπόρτερ των ζώων.
Φτιάξε τώρα το δικό σου κανάλι και κάλεσε όλους τους φίλους σου!


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους και συνεργάτες που στηρίζουν το adespoto.gr από την πρώτη ημέρα δημιουργίας του.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την κ. Μ. Ορφανουδάκη για την δημιουργία των λογότυπων του adespoto.tv.
Ευχαριστούμε όλους ΕΣΑΣ που θα το ... απογειώσετε!

Καλή χρονιά!


xastouki:1.000.000.000.000 συγχαρητήρια για τέτοιες προσπάθειες.......Την ίδια στιγμή που άλλα τομάρια σκοτώνουν τους ανυποψιαστους φίλους μας..!!!



leodokardos



Anto

Συνέχεια...

Τι καλός άνθρωπος που ήταν ο μακαρίτης . . .


http://www.parapolitika.gr/files/images/kakaounakis.jpg

Λυπάμαι που πρέπει να γίνω πάλι κακός μια τέτοια ώρα ..αλλά κάποιος πρέπει επιτέλους να το κάνει και αυτό.... Έτρεξαν όλα τα ΜΜΕ συμπεριλαμβανόμενων και των blog να Αγιοποιήσουν τον Κακαουνάκη.Καλά οι εντολοδόχοι δημοσιογράφοι. . . . .αλλά και τα BLOG. . ? ? ?. . . . τρωκτικά . . τεφτέρια . . φίμωτρα . . . Πλάκα μας κάνετε . ? ? ? . Δηλαδή σαν τον μακαρίτη είστε και εσείς ? ? ?



Κατάλαβα......
Δεν λέω κρίμα ο άνθρωπος.... Άλλα μην Ξεχνάτε τι . . .
.
. . . παιχνίδια έπαιζε, Επαγγελματίας λασπολόγος, τα έπαιρνε για να συκοφαντεί κόσμο . . . ! ! !
Δεν μπορεί φίλοι μου να αφήνεις όλα τα λαμογια να σου καταστρέφουμε την χώρα και τη Ζωή να οικονομανε να περνάνε καλά ..και μετά να λες όταν πεθαίνουν αχ τι καλός άνθρωπος που ήταν ο μακαρίτης Μου θυμίζει τις γιαγιάδες στα χωριά που είχαν μόνο καλά λόγια να πούνε για τον μακαρίτη..
Αυτά βλέπουν τα λαμογια και συνεχίζουν το έργο τους...Όχι ρε κύριε δεν ήταν καλός και έντιμος ο Κακαουνακης και έκανε ζημία στον τόπο και αυτός ,όπως και πολλοι άλλοι.
ΓΙΑΤΙ Δηλαδή πρέπει να λυπάμαι εγώ τώρα..????
Είναι ακραίο αυτό που λεω...ε..?????
Αλλά δεν ήταν ακραία αυτά που έκανε ο Κακαουνακης τόσα χρόνια που εξυπηρετούσε διάφορα συμφέροντα...
Διάλεξα λάθος στιγμή θα μου πείτε....
Όχι τη σωστή διάλεξα ..να πάρουν το μήνυμα τα άλλα λαμογια ....τα εν ζωη....

Κάποιος έπρεπε να το πει και αυτό....αφήνουμε τα άλλα ΜΜΕ και blog δήθεν ανεξάρτητα να σας δουλεύουν...

ΕΔΩ ΚΥΡΙΟΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ...Ακούγετε άσχημα το ξέρουμε αλλά δυστυχώς για ορισμένους η αλήθεια λέγετε με απλά λόγια .............



xastouki:
Ο λόγος που δε μπήκε νωρίτερα το κείμενο που μας στείλατε είναι γιατι λείπαμε διακοπές και θέλαμε να κρατήσουμε τα προσχήματα για τις πρώτες μέρες του μακαρίτη!
Όσο για το αν συμφωνούμε σχετικά με τα blog και με τον Νίκο Κακαουνάκη θα απαντήσουμε σύντομα με σχετικές δημοσιεύσεις και για τα 2 θέματα!
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

http://ksipnistere.blogspot.com/


Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share