Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τα περίεργα και αστεία της 8ης αγωνιστικής για την SuperLeague....

  • Αυτή την αγωνιστική είδαμε βουτιές σε γήπεδο με πισίνα....
  • Φασιστοειδή στοιχεία...
  • Μούτζες...
  • Προπυλακίσεις παικτών...
  • Karate...
  • Κλάσιμο...
Δείτε το σχετικό video της αγωνιστικής:



Συνέχεια...

To "παπάκι" του πληκτρολογίου, η ιστορία του και πώς το λένε στα άλλα κράτη...


Το πρώτο "παπάκι" στην ιστορία του internet μας έρχεται από τον Raymond Samuel Tomlinson προγραμματιστή που που υλοποίησε ένα σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το 1971, το σημερινό μας e-mail. Χρησιμοποίησε το σύμβολο @ για να δείξει την θέση του αποδέκτη του μηνύματος και για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα συγχύσεις με τα ονόματα αν τυχών χρησιμοποιούσε ένα οποιοδήποτε γραμμα.
@ είναι η συντομογραφία της αγγλικής λέξης at από το λατινικό ad που σημαίνει "στο", "προς", "πλησίον", "κοντά".
Το σύμβολο είναι ενα μονόγραμμα, είναι το a ενωμένο με το d (από το ad) όταν έγινε η ένωση των 2 γραμμάτων η γραμμή του d κάμφθηκε προς τα αριστερά, άγνωστο γιατί...

Αλλά πριν γίνει ακόμα το σύμβολο ένα πρότυπο (standard) στα πληκτρολόγια των γραφομηχανών της δεκαετίας του 1880 και ένα standard στα πληκτρολόγια του QWERTY τη δεκαετία του 1940, το σύμβολο @ είχε μια μακριά και λίγο μυστήρια ιστορία από τη χρήση του σ’ όλον τον κόσμο.

Οι γλωσσολόγοι διαφωνούν για το πότε εμφανίσθηκε για πρώτη φορά. Μερικοί ισχυρίζονται ότι το σύμβολο χρονολογείται από τον 6ο και το 7ο αιώνα όταν οι Λατίνοι συγγραφείς αποδέχθηκαν το σύμβολο από τη λατινική λέξη ad, που σήμαινε προς (at, to ή toward). Οι συγγραφείς σε μια προσπάθεια να απλοποιήσουν το γράψιμο που απαιτείτο, δημιούργησαν το σύμπλεγμα των γραμμάτων “d” και “a”.

Άλλοι γλωσσολόγοι ισχυρίζονται ότι το σύμβολο @ αποτελεί μια πιο πρόσφατη εξέλιξη, που εμφανίσθηκε κάπου στον 18ο αιώνα σαν ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε στο εμπόριο για να δείξει την τιμή ανά μονάδα, όπως στο “2 κοτόπουλα @ 10 πέννες”. Ενώ αυτές οι θεωρίες είναι κυρίως υποθετικές, το 2000 ο Giorgio Stabile, ένας καθηγητής της ιστορίας της επιστήμης στο Πανεπιστήμιο La Sapienza της Ιταλίας, ανακάλυψε μερικά πρωτότυπα κείμενα του 14ου αιώνα που περιείχαν το σύμβολο @ για να δείχνουν μια μέτρηση ποσότητας, τον αμφορέα.

Ο αμφορέας ήταν ένα δοχείο από πηλό που χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά κρασιού και σιτηρών ανάμεσα στους εμπόρους και, σύμφωνα με τον Stabile, η χρήση του συμβόλου @ στο εμπόριο οδήγησε στη σύγχρονη έννοια τού “στην τιμή του”. Ενώ στην αγγλική γλώσσα, το @ αναφέρεται σαν “at sign”, άλλες χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα για το σύμβολο το οποίο είναι σήμερα τόσο δημοφιλές στις εκπομπές των e-mails σ’ όλον τον κόσμο. Πολλές απ’ αυτές τις χώρες το συσχετίζουν είτε με τρόφιμα είτε με ονόματα ζώων...



Παρακάτω θα δείτε πώς το λένε το παπάκι σε άλλες χώρες του εξωτερικού...:
(Κορυφαίο, πιο "σάπιο" και ευρηματικό: της Τσεχίας....:Μεθυσμένη ρεγγα!!!




στα ιταλικά ονομάζεται chiocciola (σαλιγκάρι)
στα ολλανδικά apestaart (ουρά πιθήκου)
στα ισπανικά arroba (μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στο κρασί)
στα νορβηγικά kanec-bolle (ένα σπειροειδές ψωμάκι κανέλας)
στα γερμανικά klammeraffe (πίθηκος-αράχνη)
στα δανικά snabel-a (προβοσκίδα ελέφαντα), στα γαλλικά escargot (σαλιγκάρι) Οι Γάλλοι συχνά το αποκαλούν το "μικρό σαλιγκάρι".
Στην Βοσνία την Κροατία και την Σερβία είναι το "τρελό"
Στη Δημοκρατία της Τσεχίας είναι "μεθυσμένη ρέγκα"
Οι Δανοί αναφέρονται σ' αυτό και σαν το σύμβολο του "α", " ή "η ουρίτσα του γουρουνιού".
Στην Ελλάδα είναι "το παπάκι" μας.
Στην Ουγγαρία αποκαλείται "βίδα"
Στα Κινέζικα των Μανδαρίνων είναι το σύμβολο του "ποντικιού"
Οι Πολωνοί το αποκαλούν "γατάκι" ή το "αυτί του γουρουνιού".
Οι Ρώσοι συνήθως αναφέρονται σ' αυτό σαν "το μικρό σκυλάκι".
Στην Ταϋλάνδη δεν υπάρχει επίσημη λέξη γι' αυτό, περιγράφεται απλά σαν το σύμβολο του κουλουριασμένου σκουληκιού.
Οι Τούρκοι το αποκαλούν (αυτάκι).

Webopedia

Anto

Συνέχεια...

Aγοράστε φίλους σε τιμή ευκαιρίας, μόνο απο το facebook....

Αγοράστε φίλους σε τιμή ευκαιρίας

Μέχρι τώρα ξέραμε πως αξίες όπως η ευτυχία και η φιλία δεν αγαράζονται.. Όμως αυτό ανατρέπεται από την εξωφρενική υπηρεσία που παρέχει η αυστραλιανή εταιρεία Usocial.

Συγκεκριμένα,δέχεται παραγγελίες μέσω ίντερνετ και σας στέλνει τους φίλους που μόλις αγοράσατε όχι «πακέτο» αλλά στο λογαριασμό σας στο Facebook ή στο Twitter.



Η εν λόγω εταιρεία μάλιστα προσφέρει και ποικιλία τιμών που ξεκινούν από 197 δολάρια και φτάνουν έως και τα 1.167. Εάν αγοράσετε 5.000 φίλους σας παρέχεται και έκπτωση της τάξεως του 10%.

Πάντως, είναι λυπηρό το πώς η φιλία μετατρέπεται σε αντικείμενο αγοροπωλησίας και ανταγωνισμού μεταξύ των χρηστών σελίδων κοινωνικής δικτύωσης για το ποιος θα έχει πιο πολλούς φίλους..…



Anto


Συνέχεια...

Οι Άγιοι των Εξαρχίων

Νομίζω πως ο τίτλος τα λέει όλα,δεν υπάρχουν πρόσθετες επιφωνήσεις για τους πρωταγωνιστές του παρακάτω ντοκυμαντέρ.
Οι βιογραφίες αυτών των τριών αγγέλων μου άλλαξαν ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης μου για πολλά θέματα στα οποία δεν έδινα σημασία.

΅
Επιμένω στο να το παρακολουθήσετε



Man
Συνέχεια...

Το πιό ηλίθια έξυπνο παιχνίδι

The idiot Test


Κοιτάξτε,όταν το πρωτοάκουσα είπα "τι παπαριά είναι αυτή;".
Όταν το έπαιξα,σκάλωσα.
Πρέπει και εσείς να κάνετε ένα κλίκ και να μπείτε...μήν σκαλώσετε όμως!









Man
Συνέχεια...

Τηλεοπτικά Κανάλια στο Internet

Κάντε κλίκ και δείτε το κανάλι της αρεσκειάς σας

http://stepitupanddance.files.wordpress.com/2008/06/broken_tv.jpg

Ant1

Mega

Skai

BlueSky

ThrakiTV

SportTV

Nea

(Εάν κάποια κανάλια δεν ανοίξουν στο Media Player τότε ανοίξτε τον εσείς και πατήστε CTRL+U και κάντε επικόλληση το link)
Man
Συνέχεια...

Έκρυβε την ηρωίνη στις πάνες του εγγονού του....

Έκρυβε την ηρωίνη στις πάνες του εγγονού του!

Παππούς έκρυβε ηρωίνη σε κρυσταλλική μορφή μέσα στις πάνες του εγγονού του. Ο ασυνείδητος χονδρέμπορος ηρωίνης, που διακινεί ναρκωτικά σε ολόκληρη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας του παράδοσης σε εμπόρους από το Ναύπλιο έπεσε στα δίχτυα του νόμου.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας του Μενιδίου του έστησαν καρτέρι κοντά στο «στρατηγείο» του και κατάφεραν να αποτρέψουν τα σχέδιά του. Ο «παππούς της ηρωίνης» και η συμμορία του συνελήφθησαν και σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον ειδικού ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για εμπορία ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του μεγαλέμπορου ναρκωτικών άρχισε πριν από μία εβδομάδα όταν έφτασαν πληροφορίες στον διοικητή του τμήματος Ασφάλειας Μενιδίου, ότι εντός των επόμενων ημερών επρόκειτο να γίνει παράδοση μεγάλης ποσότητας ηρωίνης σε εμπόρους που κυκλοφορούσαν στην περιοχή με ένα μαύρο BMW. Ο μεγαλέμπορος του λευκού θανάτου ήταν γνωστός στους αστυνομικούς, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε, μετά την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, για τη δολοφονία του 34χρονου χρήστη Παναγιώτη Κατάρα που βρέθηκε «σταυρωμένος» το Μάρτιο του 2007 σε ερημική τοποθεσία στην Πάρνηθα. Ετσι ολόκληρη η περιοχή Μενιδίου μπήκε στο «μικροσκόπιο» των ανδρών της Ασφάλειας.

Η επιχείρηση για τη σύλληψη του μεγαλέμπορου μπήκε σε εφαρμογή στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής. Ανδρες του τμήματος Μενιδίου που ήταν «ακροβολισμένοι» γύρω από το σπίτι του μεγαλέμπορου ειδοποίησαν για την έλευση του μαύρου BMW. Σε λίγο οι δώδεκα αστυνομικοί που είχε στη διάθεσή του ο διοικητής Παύλος Λουκάτος, αλλά και ο ίδιος, πήραν θέσεις… μάχης και περίμεναν. Στις 9.00 το βράδυ το BMW έφυγε και πίσω του ακολουθούσε το λευκό χωρίς πινακίδες φορτηγάκι του μεγαλέμπορου. Επί ένα τέταρτο της ώρας οι αστυνομικοί με συμβατικά αυτοκίνητα ακολουθούν τα δύο αυτοκίνητα στις περιοχές Μενίδι, Ζεφύρι και Ανω Λιόσια. Στη λεωφόρο Φυλής, λίγο πριν από τα διόδια της Αττικής Οδού και πριν το… πουλάκι πετάξει, παρ’ ότι δεν ήταν απόλυτα βέβαιοι ότι έγινε η συναλλαγή, οι αστυνομικοί αποφάσισαν να δράσουν.

Κύκλωσαν με τα οχήματά τους το BMW και το φορτηγάκι. Επειτα από εξονυχιστικό έλεγχο των τεσσάρων επιβατών του BMW δεν βρήκαν ναρκωτικά στην κατοχή τους. Στη συνέχεια έλεγξαν το φορτηγάκι που οδηγούσε ο μεγαλέμπορος. Στο πίσω κάθισμα επέβαιναν η 16χρονη κόρη του, που κρατούσε στην αγκαλιά της ένα αγοράκι μερικών μηνών και μία φίλη του, η οποία έχει συλληφθεί δεκαπέντε φορές στο παρελθόν για διάφορα αδικήματα.

Οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το φορτηγάκι αλλά δεν βρήκαν πουθενά τα ναρκωτικά. Οταν έψαξαν όμως το μωρό έμειναν άναυδοι. Μέσα στην πάνα του αγοριού βρέθηκαν τρία σακουλάκια με ηρωίνη συνολικού βάρους 198,3 γραμμαρίων. Μετά την ανακάλυψη πέρασαν σε όλους χειροπέδες και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον 14ο ειδικό ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα απολογηθούν σήμερα.


Anto


Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share