Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Νέα υπόθεση «ζαρντινιέρας» στη Θεσσαλονίκη



Ένας 24χρονος φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε βγει με τις… πυτζάμες(!) από το σπίτι του, αφού πρώτα καταδιώχθηκε άγρια, ξυλοφορτώθηκε και τελικά ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Αμέσου Δράσεως, βαπτίστηκε ξαφνικά σε «επικίνδυνο κακοποιό», ο οποίος έφερε μαζί του σακίδιο με βόμβες μολότοφ τις οποίες λίγο πριν πετούσε σε αστυνομικούς!


Πρωινό της Κυριακής 6ης Δεκεμβρίου 2009. Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Δημητρίου έχει βγει με τις πυτζάμες από το σπίτι του. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες νεαρών πετάνε αυτοσχέδιες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Ακολουθεί καταδίωξη.

Ξαφνικά, ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος μαζί του κρατάει ένα τσαντάκι ώμου με τα κλειδιά και τη φωτογραφική μηχανή του, καταδιώκεται από αστυνομικούς. Σε κατάσταση πανικού, χωρίς να έχει καταλάβει τι συμβαίνει, αρχίζει και τρέχει ανάμεσα στα δέντρα της πλατείας Αριστοτέλους. Πάνω του πέφτει με τη μηχανή του ο αστυνομικός Δημήτρης Ποδαράς. Τον ακινητοποιεί. Για βοήθεια έρχονται και άλλοι πεζοί αστυνομικοί. Μετά από λίγο, ξεπροβάλλει ένας ακόμα ένστολος, ο οποίος μεταφέρει το επίμαχο σακίδιο. Το τοποθετεί δίπλα στο νεαρό. Δεν ξέρει ότι καταγράφεται. Ο «ένοχος» έχει μόλις βρεθεί.

Ο Γιώργος Δημητρίου συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα. Μετέπειτα, στον εισαγγελέα, ο οποίος του ασκεί ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα! Για να συμβεί, όμως, αυτό έχει υπάρξει η «αρωγή» των αστυνομικών. Τεσσάρων ένστολων, οι οποίοι απροκάλυπτα έχουν ορκιστεί και καταθέσει ότι το σακίδιο με τα εκρηκτικά ανήκει στο φοιτητή!

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει στην έκθεση ένορκης εξέτασης ο αστυνομικός Δημήτρης Παταρίδης. Αναφέρει για το συμβάν: «Στην κατοχή του (σ.σ. του φοιτητή) βρέθηκαν μια τσάντα ώμου με διαμορφωμένη θήκη στο εσωτερικό της, μπεζ, μια χάρτινη κατασκευή μέσα στην οποία υπήρχε μια γυάλινη φιάλη μπύρας με περιεχόμενο 500 γραμμάρια εύφλεκτο υλικό (μολότοφ) κλεισμένη με ταινία, περιείχε στουπί που είναι αυτοσχέδια εκρηκτική εμπρηστική κατασκευή…».

Όλα αυτά, ο αστυνομικός τα δηλώνει πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη βίντεο-ντοκουμέντο που αθωώνει το νεαρό. Γιατί σήμερα και μετά το σάλο που ξέσπασε σχετικά με την ύπαρξη του καταγεγραμμένου υλικού ο ίδιος αστυνομικός εμφανίστηκε ενώπιον της τρίτης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, όπου απολογήθηκε ο νεαρός φοιτητής και δήλωσε πως εκείνος και οι συνάδελφοί του έκαναν λάθος. Ότι η τσάντα δεν άνηκε στον κατηγορούμενο και εκ παραδρομής συνελήφθη. Ότι όλα οφείλονται στην κακιά στιγμή, βρε αδερφέ…

Καταθέτει, λοιπόν, ο κ. Παταρίδης: «… Η τσάντα αυτή βρέθηκε στο σημείο που ακινητοποιήσαμε τον παραπάνω κατηγορούμενο στην Πλατεία Αριστοτέλους, αρχές αγοράς, την οποία είχε φέρει κάποιος συνάδελφος και την είχε αφήσει στο σημείο και εμείς από παραδρομή θεωρήσαμε ότι η τσάντα αυτή ήταν του Δημητρίου, καθόσον αυτός, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έφερε παρόμοια μπεζ τσάντα ώμου, μικρότερων διαστάσεων με προσωπικά του αντικείμενα. Τελικά, η τσάντα αυτή δεν ήταν του Δημητρίου, αλλά προφανώς κάποιου άλλου αντιεξουσιαστή που συμμετείχε στην πορεία…».



foo_fighter
Συνέχεια...

Σκοτώθηκε από έκρηξη τσίχλας



Ένας Ουκρανός φοιτητής Χημείας στην πόλη Konotop της Ουκρανίας, σκοτώθηκε από τσίχλα που εξερράγη μέσα στο στόμα του

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Rianovosti, ο φοιτητής του Ινστιτούτου του Πολυτεχνείου του Κιέβου δούλευε στον υπολογιστή του, που βρισκόταν στο σπίτι των γονιών του, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός ήχος από το δωμάτιο του. Όταν οι συγγενείς του μπήκαν στο δωμάτιο, είδαν εμβρόντητοι το κάτω μέρος του κεφαλιού του 25χρονου να έχει εκραγεί.

Μετά από εξονυχιστική έρευνα, αποδείχθηκε πως η τσίχλα ήταν καλυμμένη από μια αγνώστου ταυτότητας χημική ουσία, η οποία ήταν εκρηκτική.

Όπως ανακάλυψε η αστυνομία, ο 25χρονος είχε μια περίεργη συνήθεια να βυθίζει τις τσίχλες του σε κιτρικό οξύ, αλλά μάλλον κατά λάθος την βύθισε σε μια άλλη παρόμοια σε εμφάνιση εκρηκτική ουσία, που βρισκόταν επίσης στο γραφείο του.

Πηγή:www.otherside.gr
foo_fighter
Συνέχεια...

Το τροχαιο τις Ελσας Τόλη..

http://www.protothema.gr/content/data/upimages/image.php?image=OTHER/%F4%EF%EB%E7.jpg&width=125Θυμάστε την Ελσα Τόλη που εμφανιζόταν πέρυσι στο πάνελ της Χριστίνας Λαμπίρη; Το μοντέλο είναι πέντε μηνών έγκυος και πέρασε μεγάλη λαχτάρα πριν από λίγες ημέρες. Είχε ένα τροχαίο ατύχημα με το αυτοκίνητό της σε μια διασταύρωση στο Περιστέρι, όταν εκείνη επέστρεφε σπίτι της έπειτα από γύρισμα. Η Ελσα Τόλη πήγε αμέσως στον γυναικολόγο της, αφού ανησύχησε για το έμβρυο, αλλά εκείνος την καθησύχασε ότι όλα είναι καλά.

[πήγή]

Corfas
. Συνέχεια...

Η κλανιά και το σκυλί!!

Ήταν μια φορά μια κοπέλα και θα πήγαινε να συναντήσει για πρώτη φορά τους γονείς του γκόμενου τις οι οποίοι τις είχανε τραπέζι . Δυστυχώς όμως το πρωί η κοπέλα είχε κατεβάσει κάνα δύο πιάτα μπρόκολο και ένα πιάτο γίγαντες και είχε κάποιες στομαχικές διαταραχές . Το βράδυ ήρθε και η κοπέλα καθότανε στο τραπέζι με τους γονείς του δικού της και τον δικό της όταν ξαφνικά εκεί που μιλάγανε ακούγεται πςςςςςς?. π! Πω πω έγινα ρόμπα, σκέφτηκε η κοπέλα. Αμέσως ο πατέρας φωνάζει:
-Τζακ έλα εδώ τώρα.
Η κοπέλα κοιτάει κάτω και βλέπει τον σκύλο του σπιτιού να είναι δίπλα της. Πω πω ρε πο***η μου, σκέφτεται, γλίτωσα από του χάρου τα δόντια. Ευτυχώς νομίσανε ότι το σκυλί το έκανε. Αμέσως, αμέσως η κοπέλια ξεθάρρεψε οπότε μετά από λίγο πάλι ακούγεται ένα Πρρρρρ?.. πςςςς. Και τότε ο πατέρας ξαναφωνάζει:
-Τζακ δεν σου είπα να έρθεις εδώ;
(στα αρ***δια του ο Τζακ, ούτε που κουνήθηκε από την θέση του).
Η κοπέλα την είχε καταβρεί. Ωραίο πράγμα να κλάνεις και μετά να τα φορτώνουν στο σκυλί, σκέφτηκε. Δεν περάσανε 10 λεπτά και ακούγεται ένα Πρρρρρρ?.. πςπςπρρρρ? πφφφφφφφ. κλανιά 20δεπτερολέπτων μιλάμε κόντεψαν να πέσουν τα σερβίτσια από το τραπέζι και τότε ο πατέρας:
-Τζακ τσακίσου έλα εδώ τώρα γιατί όπως πάει αυτή σε λίγο θα σε χέσει! 

Corfas Συνέχεια...

site με θέματα που αφορούν την υγεία!


http://education-portal.com/cimages/multimages/16/health.jpg


www.mohaw.gr Υπουργείο Υγείας .

www.iatronet.gr

http://health.in.gr


www.medlook.net

www.s-n.grwww.iator.gr

www.γιατρόσ.gr

www.iatros-online.gr/ Εύρεση ιατρού.

Corfas
.
Συνέχεια...

B. B. King Βιογραφία...


Ο Riley B. King, καλύτερα γνωστός σαν B. B. King (Μπι Μπι Κινγκ), γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925 και είναι Αμερικανός μπλουζ κιθαρίστας και τραγουδοποιός. Είναι ένας από τους πιο γνωστούς μουσικούς της μπλουζ στο κόσμο. Σήμα κατατεθέν του B. B. King είναι η κιθάρα με το παρατσούκλι Lucille, μια "ειδικής κατασκευής" Gibson που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τη δεκαετία του 1950. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασαν διάφορες Lucille απο τα χέρια του, αλλά ουσιαστικά ήταν το ίδιο μοντέλο κιθάρας προσαρμοσμένο στις ανάγκες του καλλιτέχνη. Ο B. B. King σήμερα είναι 81 ετών και έχει ζήσει μια γεμάτη ζωή. Έχει άδεια πιλότου, είναι γνωστός τζογαδόρος και χορτοφάγος, δεν πίνει ποτέ αλκοόλ ούτε καπνίζει. Πάσχει απο διαβήτη εδώ και δέκα χρόνια και έχει δώσει διάφορες ομιλίες γύρω από αυτή την ασθένεια.


Εν έτει 1949, ο B. B. King ξεκίνησε να ηχογραφεί δίσκους στην εταιρεία RPM Records η οποία έδρευε στο Λος Άντζελες. Πολλές από τις πρώτες δουλειές του καλλιτέχνη ηχογραφήθηκαν από τον Sam Phillips, ο οποίος αργότερα ίδρυσε την θρυλική Sun Records και ανακάλυψε τον Elvis Presley. Ο King ήταν επίσης disc jockey στο Μέμφις, όπου και του δόθηκε το παρατσούκλι Beale Street Blues Boy, αργότερα γνωστό σαν B.B.
Την δεκαετία του '50, ο King έγινε ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής, θέση στην οποία οδηγήθηκε από τραγούδια όπως τα You Know I Love You, Woke Up This Morning, Please Love Me, When My Heart Beats like a Hammer, Whole Lotta Love, You Upset Me Baby, Every Day I Have the Blues, "Sneakin' Around, Ten Long Years, Bad Luck, Sweet Little Angel, On My Word of Honor, και Please Accept My Love. Το 1962 υπέγραψε με την εταιρεία ABC-Paramount Records.
Η πρώτη του επιτυχία πέρα από την καθαρή μπλουζ μουσική ήρθε με το κομμάτι The Thrill Is Gone το οποίο ήταν επανεκτέλεση, με πρώτο εκτελεστή τον Roy Hawkins. Το τραγούδι έγινε επιτυχία στα charts της R&B αλλά και τις ποπ, κάτι πρωτόγνωρο για έναν R&B καλλιτέχνη. Τα βλέμματα όλων κέρδισε όταν έκανε το άνοιγμα στις συναυλίες της περιοδείας των Rolling Stones το 1969. Η επιτυχία του King συνεχίστηκε τη δεκαετία του '70 με τραγούδια όπως τα To Know You Is to Love You και I Like to Live the Love. Από το 1951 έως και το 1985 εμφανίστηκε στον πίνακα των charts του Billboard για την R&B 74 φορές.
Τις δεκαετίες που ακολούθησαν, δηλαδή αυτές του '80, του '90 και του '00, ο B. B. King ηχογραφούσε ολοένα και λιγότερα νέα τραγούδια. Αντ' αυτού, αφιερώθηκε σε εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες αλλά και ζωντανές εμφανίσεις, οι οποίες μετρούσαν 300 νύχτες κάθε χρόνο. Το 1988 δημιούργησε μια νέα γενιά θαυμαστών με την κυκλοφορία του single When Love Comes To Town, με τη συνεργασία του με το Ιρλανδικό συγκρότημα U2, στο άλμπουμ Rattle and Hum. Το 2000, ο B. B. King συνεργάστηκε με τον κιθαρίστα Eric Clapton για την ηχογράφηση του Riding With the King.
Εν έτη 2003 μοιράστηκε τη σκηνή για 30 ολόκληρα λεπτά με το ροκ συγκρότημα Phish στο Νοιου Τζέρσεϊ ενώ τον Ιούνιο του 2006 ο King ήταν παρόν στο Three Deuces Building στο Greenwood του Mississippi για την γιορτή που έγινε προς τιμή της πρώτης του ραδιοφωνικής μετάδοσης. Έως και σήμερα, πάνω από 100 συναυλίες του έχουν μεταδοθεί από το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση (τουλάχιστον ένα μέρος από αυτές) σε πολλές χώρες.


iliokamenos:
σημείωση: κάποια στιγμή στα 25 του έπαιζε σε ένα μπαράκι, το οποίο έπιασε φωτιά - από μια λάμπα πετρελαίου που έσπασε - εξαιτίας δύο αντρών που τσακωνόντουσαν για μια γυναίκα. Όταν βγήκαν όλοι από το φλεγόμενο μαγαζί,ο B.B King συνειδητοποίησε ότι έχει αφήσει μέσα την κιθάρα του και όρμησε να την πάρει. Λίγο αργότερα βρισκόταν στο νοσοκομείο με εγκαύματα β' βαθμού και με τη κιθάρα του αγκαλιά. Το όνομα της γυναίκας για την οποία έγινε όλη η φασαρία ήταν Lucille...








Vlaxos
Συνέχεια...

FFC-Ας χαθώ μέσα στο όνειρο...





ένα γαμάτο κομμάτι που λέει πολλά από ffc...

Corfas 
.
Συνέχεια...

Φτιάξτε τα δικά σας tutorial με το Capture Fox

Ποιος από εσάς δεν θα ήθελε μια εφαρμογή ώστε να κάνει τα δικά του βίντεο (μιλάμε για tutorial)
o firefox έχει ένα add-on το οποίο ονομάζετε Capture Fox η διαδικασία είναι πολύ εύκολη
το Capture Fox υπάρχει εδω πατήστε εκει που λέει add to firefox και γίνετε προσθήκη στην συνέχεια πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση τον firefox ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, αυτό ήταν όλο!

Τώρα άπλα πάτε στη καρτέλα εργαλεία και πατήστε εκεί που λέει capture fox ή απλά την συντομεύσει των παρακάτω πλήκτρων Ctrl+Shift+U εκεί επιλέγετε εσείς τι ακριβός θέλετε να κάνετε (μπορείτε να κάνετε και video+ηχο)  και στην συνέχεια start capturing μόλις τελειώσετε το tutorial που εσείς φτιάξατε πατήστε ξανά Ctrl+Shift+U και πατήστε save video to a folder...

Μετά αν θέλετε κάνετε και κάποια επεξεργασία στο movie maker αν χρειάζεται...
Η διαδικασία απ'οτι είδατε ήταν απλή και γρήγορη....

[πηγή]

Corfas
.

Συνέχεια...

Έπιασαν κι άλλο φορτίο χασίς στην Θεσπρωτία





Έπιασαν κι άλλο φορτίο χασίς στην Θεσπρωτία

Δεν  το βάζουν κάτω, παρά τις αλλεπάλληλες  αποτυχίες τους, τα κυκλώματα  των Αλβανών μεγαλεμπόρων
ναρκωτικών  που επιχειρούν να εισάγουν  στην Ελλάδα μεγάλες ποσότητες  ινδικής κάνναβης από την πατρίδα τους! Άλλο ένα φορτίο με πάνω από 40 κιλά χασίς βρέθηκε σε θαμνώδη περιοχή της Θεσπρωτίας, αλλά οι μεταφορείς του δεν έδωσαν σημεία ζωής…Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Θεσπρωτίας, που έκαναν το πρωί περιπολίες στην περιοχή «Λωρίδα» της Σαγιάδας, ανακάλυψαν κρυμμένους μέσα στους θάμνους δύο σάκους οι οποίοι περιείχαν 41 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 40 κιλών και 423 γραμμαρίων.
Οι άνδρες  της ΕΛ.ΑΣ. έστησαν ενέδρα για αρκετές ώρες, όμως κανείς δεν εμφανίστηκε για να παραλάβει τα ναρκωτικά κι έτσι τα μετέφεραν στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας. Παράλληλα, συνεχίζουν την προανάκριση για να εξακριβώσουν τα στοιχεία των εισαγωγέων και των συνεργών τους.

[πηγή]

Corfas
. Συνέχεια...

Απίστευτη ιστορία στην Αμερική...Διαβάστε...

Απίστευτο...κ όμως αληθινό

Φρίκη προκαλεί η είδηση ότι μία γυναίκα από τις ΗΠΑ αποπειράθηκε να αφαιρέσει το έμβρυο από μία έγκυο, άστεγη νεαρή κοπέλα.


Η 40χρονη Veronica Deramous βρήκε το θύμα της σε ένα άσυλο και την έπεισε να την ακολουθήσει σπίτι της στην Washington. Αφότου την κράτησε πέντε μέρες όμηρο, την έδεσε και της χάραξε το στομάχι, προσπαθώντας να ολοκληρώσει το ειδεχθές έγκλημά της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Deramous φέρεται να ύψωσε τον ήχο της τηλεόρασης και να είπε στο θύμα της «είσαι δυνατή, μπορείς να αντέξεις αυτό που θα σου κάνω».

Τελικά, η 29χρονη άστεγη κατάφερε να δραπετεύσει, καθώς η Deramous αποκοιμήθηκε. Τότε την είδε ένας γείτονας αιμόφυρτη και κάλεσε την αστυνομία. Λίγο αργότερα, η νεαρή διεκομίσθη στο νοσοκομείο, όπου γέννησε με καισαρική τομή.

Τόσο το θύμα όσο και το νεογέννητο παιδί αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως. Η Deramous κατηγορείται με απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομο εγκλεισμό. Όπως έγινε γνωστό, η 40χρονη είχε πει στο σύντροφό της και την οικογένειά της ότι ήταν έγκυος.

Πηγή: madata.gr
jose
Συνέχεια...

Δεν υπάρχει πια τόσο μεγάλη μάχη στα πρωινάδικα....

http://www.ant1.gr/resources/images/a19298d1-d61f-4760-a14b-0b819b1c65cb.jpg


Δεν υπάρχει πια τόσο μεγάλη μάχη στα πρωινάδικα....
Απλά και εύκολα με μεγάλη άνεση, μπροστά ο ΚαραμεροΧαριτάτος!


Άνετα μπροστά για ακόμα μια μέρα το 10-1 του ΑΝΤ1.....Στα γενικά(22%), στα νεανικά(16,9%)..!
Όμορφος κόσμος το πρωί στα γενικά(15,3) ενώ στα νεανικά(14,2)....
Και 3η η Ελενίτσα σας ,μιάς και δε πρόκειτε να ξανα περάσει μάλλον το 15%.....
Το δυνατό χαρτί του Alfa πήγε περίπατο για φέτος....
Η εκπομπή για την ιστορία, έκανε στα γενικά(14,1) και στα νεανικά(25,1)...


Αnto



Συνέχεια...

Οι Γερμανοί Πουλάνε τα εμβόλια τους όσο όσο....Εμείς;;;



http://image3.examiner.com/images/blog/EXID26424/images/vaccine.jpg


Στη Γερμανία μόλις το 5% έκανε το εμβόλιο για τη νέα γρίπη, με αποτέλεσμα να περισσέψουν στην αποθήκη να μείνουν άπειρα εμβόλια , τα οποία σε λίγο θα λείξουν κιόλας....

Η Μοναδική χώρα , που έχει έλλειψη εμβολίων είναι οι Ουκρανοί γιατι εκεί έγινε χαμός με τη νέα γρίπη....
Και ποιος προσφέρθηκε για να τους καλύψει τις ελλείψεις;;;;
Μα Φυσικά η Γερμανία, που άρπαξε την ευκαιρία!


Άργα η γρήγορα βλέπω και την Ελλάδα να "κοιτάει" σε τέτοιες λύσεις μιάς και στην χώρα μας η κίνηση είναι πεσμένη και προβλέπετε να κάνουν εμβόλιο μόνο όσοι είναι αποφασισμένοι...Δηλαδή ελάχιστοι!
Και το όλο αστείο είναι οτι εδώ τα εμβόλια, τα πήραμε με δανεικά φράγκα!!!
Οπότε γρήγορα να ξεφορτωθούμε και εμείς μερικά γιατι δε μας βλέπω πάλι καλά!!!

Συνέχεια...

Τραγωδία στο Λασίθι...


Ένας 49χρονος ημεδαπός αφού σκότωσε την Ρωσίδα φίλη του και τραυμάτισε άλλο έναν άνδρα, έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο στο Λασίθι της Κρήτης.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν τις 20:30 όταν ο 49χρονος εισέβαλε σε μπαρ της πόλης του Λασιθίου και πυροβόλησε εν ψυχρώ τη γυναίκα από τη Ρωσία ενώ τραυματίστηκε από τα σκάγια και ένα θαμώνας.

Εν συνεχεία, ο δράστης εξήλθε του καταστήματος και κλειδώθηκε στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του και απειλούσε πως θα βάλει τέρμα στη ζωή του. Ύστερα από αρκετή ώρα προσπάθειας των διαπραγματευτών, ο 49χρονος έστρεψε το όπλο προς το πρόσωπό του και πάτησε τη σκανδάλη.

Ο 49χρονος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο

[Πηγή]

Vlaxos
Συνέχεια...

Πνιγμένη στα σκουπίδια η γιορτινή Αθήνα ...


Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες προκήρυξαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου

Παραμονές γιορτών πνιγμένες στα σκουπίδια κινδυνεύει να περάσει η Αθήνα αν δεν βρεθεί φόρμουλα εκτόνωσης της απεργίας διαρκείας στην οποία ουσιαστικά έχουν προχωρήσει οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων με την προκήρυξη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΟΤΑ 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών. Παρά την κήρυξη της πρώτης απεργίας τους, το περασμένο Σάββατο, από το δικαστήριο ως παράνομης και καταχρηστικής οι εδώ και δεκαετίες συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Αθηναίων επιμένουν διεκδικώντας για μία ακόμη φορά τη μονιμοποίησή τους.

Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα ύστερα από προσφυγή του δημάρχου κ. Ν. Κακλαμάνη με την επίκληση λόγων δημόσιας υγείας, ουσιαστικά όμως προκειμένου οι εργαζόμενοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις για το τριήμερο των διαδηλώσεων και να καθαρίσουν το κέντρο της πόλης αποσύροντας σκουπίδια και κάδους για να μην παραδοθούν στις φλόγες. Οι συμβασιούχοι στον Δήμο Αθηναίων ανέρχονται σε 3.500, με την πλειονότητα να εργάζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ άλλοι καλύπτουν κενές θέσεις σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες, όπως το Βρεφοκομείο και το Πνευματικό Κέντρο. Από σήμερα μαζί με τους συμβασιούχους της καθαριότητας στον χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται και όσοι δημοτικοί υπάλληλοι εκπροσωπούνται από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι ξεκινούν και αυτοί 48ωρη απεργία, ενώ με 4ωρες στάσεις εργασίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απέχοντες από την καθαριότητα συμβασιούχους, συμμετέχουν και οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων. Αλλά και ο δήμαρχος έχει εν τω μεταξύ αλλάξει στάση σημειώνοντας ότι τα αιτήματα των απεργών είναι δίκαια και πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση: «Την ευθύνη για τέτοιου είδους θέματα την έχει η εκάστοτε κεντρική διοίκηση και όχι οι δήμοι και οι κοινότητες». Ωστόσο, εν όψει και του νέου νόμου για τις προσλήψεις αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης έχει ξεκαθαρίσει ότι οι συμβασιούχοι όλων των κατηγοριών δεν πρόκειται να μονιμοποιηθούν ούτε να λάβουν κάποιου είδους μοριοδότηση και οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων δεν μπορεί να εξαιρεθούν. Οι κινητοποιήσεις πάντως των εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων δεν χαίρουν της ομόθυμης υποστήριξης των συναδέλφων τους καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι έχουν επανειλημμένως λειτουργήσει σαν συμπαγής απεργοσπαστικός μηχανισμός όποτε οι μόνιμοι εργαζόμενοι κατέρχονταν σε απεργία με οικονομικά ή θεσμικά αιτήματα. Και αυτό διότι, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες συνδικαλιστικές πηγές, οι εκάστοτε συμβασιούχοι της ΠΟΠ ΟΤΑ τελούσαν υπό διαρκή, εργασιακή ομηρία. Πηγές της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αθηναίων περιγράφουν, χαρακτηριστικά, τους εκάστοτε δημάρχους Αθηναίων να τους χρησιμοποιούν για αφισοκολλήσεις και άλλες εργασίες στις προεκλογικές περιόδους, στη γενική προσπάθεια να παραμείνει γαλάζιος ο δήμος, ή ως δύναμη κρούσης σε περιόδους όπου ο εκάστοτε δήμαρχος έπρεπε να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ή (και) να βελτιώσει τα διαπραγματευτικά χαρτιά του στο κόμμα του. Στο πρόσφατο παρελθόν οι διοικήσεις της ΠΟΠ ΟΤΑ είχαν προχωρήσει σε έγγραφες καταγγελίες στο ΑΣΕΠ και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την παγίωση του φαινομένου των συμβασιούχων, σε θέσεις που εκ του νόμου πρέπει να καλύπτονται από μόνιμο προσωπικό, όπως εκείνες των οδηγών και των εργατών στην καθαριότητα. Ο Δήμος Αθηναίων αποτελεί από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Υπ΄ αυτές τις συνθήκες η κατάσταση στους δρόμους και στις γειτονιές της πρωτεύουσας είναι πλέον αποπνικτική. Η διαδικασία της αποσύνθεσης και ο όγκος των απορριμμάτων που έχουν συσσωρευθεί όσο περνούν οι μέρες προκαλούν εύλογες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. Και αυτός ο κίνδυνος μόνο, όπως φαίνεται, μπορεί να επιβάλει την επανέναρξη της αποκομιδής, η ολοκλήρωση της οποίας πάντως αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες. «Η αποκομιδή των σκουπιδιώνόποτε κι αν ξαναρχίσει δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, καθώς μία ημέρα απεργίας, με τον ρυθμό που συγκεντρώνονται τα σκουπίδια στους δρόμους, ισοδυναμεί με δύο εικοσιτετράωρα συντονισμένης αποκομιδής» έχει προειδοποιήσει ο κ. Κακλαμάνης. Το πρόβλημα αναμένεται να απασχολήσει και την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ), όπου θα συζητηθούν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου Ραγκούση για το καθεστώς προσλήψεων.

[Πηγή]


Vlaxos
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share