Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων(upd)







Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων(upd)Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης.
Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν τόσο την Τρίτη το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο, όσο και αργά τη νύχτα στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Την Τετάρτη 2/12/09 τα φαινόμενα εκτός από τη δυτική Ελλάδα θα επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.
Την Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες (εποχούμενους ή πεζούς) στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση.
Μόνο με κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, Λευκίμη και Παξούς.
[πηγή]
Corfas



Συνέχεια...

Εκτος Facebook-My Space καταδικασθέντες για σεξουαλικά εγκλήματα

Οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και MySpace απέκλεισαν περίπου 3.500 άτομα τα οποία έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κουόμο χαιρέτισε την απόφαση των δύο ιστοσελίδων να εφαρμόσουν το νόμο "e-STOP" που υιοθετήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης το προηγούμενο έτος για την καταπολέμηση των διαδικτυακών σεξουαλικών εγκλημάτων.

"Το Facebook και το MySpace εφάρμοσαν αποτελεσματικά το e-STOP για να βοηθήσουν να γίνει πιο ασφαλές το διαδίκτυο και έχει έρθει ο καιρός ώστε όλες οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης να διασφαλίσουν ότι δε θα υπάρξουν άλλα θύματα", δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης.
[πηγή]
Corfas
  Συνέχεια...

13χρονη κλέφτρα

Από μικρή στο κουρμπέτι ένα κορίτσι που μπήκε σε γνωστό κατάστημα ρούχων στην οδό Ερμού. Δεν είχε βάλει στόχο όμως κάποιο ρούχο, αλλά το πορτοφόλι ενός υπαλλήλου.

Με αρκετό θράσος όπως περιγράφουν οι υπεύθυνοι ασφάλειας του καταστήματος άνοιξε ένα συρτάρι και πήρε το πορτοφόλι που περιείχε 340 ευρώ.
Το 13χρονο κορίτσι από τη Ρουμανία συνελήφθη από τους άνδρες φύλαξης και παραδόθηκε στους αστυνομικούς.
corfu

Συνέχεια...

Βραβείο για τον «Κυνόδοντα»


Το βραβείο καλύτερης ταινίας στο φετινό 20ό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Στοκχόλμης, απέσπασε η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη, Γιώργου Λάνθιμου, «Κυνόδοντας».

Οι σουηδικές εφημερίδες από τις αρχές του Φεστιβάλ έδωσαν στην ταινία του Γιώργου Λάνθιμου τον τίτλο του «φαβορί».
[πηγή]
Corfas



Συνέχεια...

Πεντάδα διαιτητών στα παιχνίδια του Μουντιάλ

 
Με πέντε διαιτητές θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της τελικής φάσης του παγκοσμίου κυπέλλου της Νότιας Αφρικής, σύμφωνα με πληφορορίες που μετέφερε η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα ανακοινώσει την Τετάρτη (2/12) την απόφασή της για την παρουσία πέντε διαιτητών σε κάθε παιχνίδι, τοποθετώντας έναν επιπλέον πίσω από κάθε γραμμή τέρματος.



Το νέο αυτό σύστημα εφαρμόζεται σε πειραματικά στο Europa League και αποτελεί ιδέα του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί, ωστόσο φαίνεται να προκρίνεται και από την FIFA, καθώς εκτιμάται ότι αν εφαρμόζονταν ήδη, δεν θα είχε σημειωθεί το λάθος με το χέρι του Ανρί στο μπαράζ της Γαλλίας με την Ιρλανδία.

Corfas
[πηγή]
. Συνέχεια...

Eπιστρέφει ο Γκουσγκούνης;;;

Gossip: Επιστρέφει ο Γκουσγκούνης;





Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη στον ρόλο ενός «παλιού ροκά».

Ο Κώστας Γκουσγκούνης, ο θρυλικός πρωταγωνιστής των ερωτικών ταινιών της δεκαετίας του ’70, επανέρχεται δριμύτερος παίζοντας έναν χαρακτηριστικό ρόλο στη νέα ταινία του Νίκου Ζερβού «Showbitch». Αυτό τουλάχιστον είπε ο ίδιος στην «Espresso της Κυριακής». Σας γράφουμε και κάποια αποσπάσματα της συνέντευξής του να διαβάσετε....

-Πού οφειλόταν το μεγάλο σουξέ σας; Νομίζω στο ότι ήμουν αληθινός.
- Στις ταινίες σας κάνατε πραγματικό σεξ ή... υποκρινόσασταν; Αληθινό (γελάει)! Με τα κορίτσια που κάναμε σεξ κυρίως ήταν ξένες είχαμε καλή σχέση. Για να τις χαλαρώσω και να αισθανθούν άνετα, τους έλεγα πάντα τη φράση «θα... παντρευτούμε».
Ο Κώστας Γκουσγκούνης έχει μία κόρη και δύο εγγονούς που υπεραγαπά. «Ο μεγάλος εγγονός μου έχει πάρει τα γονίδιά μου στο θέμα των γυναικών, αλλά και ο μικρός ακολουθεί...» λέει με χιούμορ. Μένει στην Αγία Παρασκευή για να βρίσκεται κοντά στον δρόμο που οδηγεί στα παράλια της Αττικής και να πηγαίνει τακτικά στη θάλασσα. «Κάνω μπάνια χειμώνα - καλοκαίρι και μου αρέσει η αθλητική ζωή» καταλήγει.

sportime

Anto
Συνέχεια...

Υποχρεωτικό το νηπιαγωγείο, απο την επόμενη σχολική χρονιά...



http://www.moraitis-school.com/school/images/stories/nipiagogeio/01-shedule.jpg
Το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε την απόφαση Σπηλιωτόπουλου που θα εφαρμοστεί μόνο φέτος.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε την εγκύκλιο του Άρη Σπηλιωτόπουλου που όριζε ότι τα παιδιά μπορούν να γραφτούν στο δημοτικό χωρίς να έχουν πάει πρώτα νηπιαγωγείο.

'Ετσι η φοίτηση για προνήπια και νήπια γίνεται υποχρεωτική αλλά θα εφαρμοστεί από το επόμενο σχολικό έτος, προκειμένου να μην αναστατωθούν τελευταία στιγμή οι γονείς.

"Διαβεβαιώσαμε τη ΔΟΕ ότι από το επόμενο σχολικό έτος, γίνεται κάθε τι το δυνατόν έτσι ώστε εφόσον ο γονιός επιλέξει να πάει το παιδί του σε δημόσιο νηπιαγωγείο να μπορεί να το κάνει" είπε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου που δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργηθούν νέες υποδομές για την φοίτηση των παιδιών σε δημόσια νηπιαγωγεία.


newsit


Anto
Συνέχεια...

Θάνατος μοντέλου κατά την διάρκεια πλαστικής επέμβασης...

Θάνατος μοντέλου κατά την διάρκεια πλαστικής επέμβασης


Σοκ προκαλεί στο παγκόσμιο σκηνικό ο θάνατος γνωστού μοντέλου κατά την διάρκεια πλαστικής επέμβασης.

Η πρώην Miss Argentina Solange Magnano αποφάσισε να κάνει πλαστική επέμβαση για να ανορθώσει τα οπίσθια της. Η 38χρονη μητέρα δύο οκτάχρονων διδύμων έπαθε αιμορραγία την ώρα της επέμβασης και έχασε την ζωή της στο κρεβάτι του χειρουργείου

Η είδηση έχει συγκλονίσει τον κόσμο του modeling και της ιατρικής κοινότητας, καθώς πολλοί ισχυρίζονται ότι όσον αφορά τον πλαστικό χειρούργο πρόκειται για «κομπογιαννίτη» και όχι για κανονικό γιατρό και εφιστούν την προσοχή σε όσες γυναίκες σκοπεύουν να κάνουν κάποια ανάλογη επέμβαση.


Star.gr


Αnto

Συνέχεια...

Αποκάλυψη Σόκ:Έτσι ξεκίνησε η γρίπη των χοίρων....!

Συνέχεια...

Γυμνή παραλαβή πίτσας... Δείτε τι είδε ο delivεράς και έπαθε σόκ!

Ρε τον κολόφαρδο τον delivera....
Ε!Ρε γλέντια που θα έκανε μόλις είδε....
Για να δείτε τι είδε στη παραγγελία του ο πακετάς και έπαθε σόκ, πατήστε:



Anto
Συνέχεια...

Επίθεση αλλά Κούνεβα....




Έριξαν σε αυτοκίνητο καθαρίστριας οξύ...

Αυτή γυναίκα δραστηριοποιείτε με σωματεία και συνδικαλισμό, σαν τη Κούνεβα....
Και προφανώς γι αυτό και της έριξαν βιτριόλι...
Σήμερα ήταν η απειλή , αύριο;;;;
Ποιός ξέρει;;;;
Φυσικά ένοχος δε θα ξανά υπάρξει και μια αθώα ψυχή μπορεί να ξανά καταστραφεί, επειδή αγωνίζεται για τα δικαιώματα της...
Μέχρι τότε μάλλον βλέπουμε, θα λένε οι ιθύνοντες..

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ! Συνέχεια...

Παιχνίδια στο χίονι ....


Δεν είναι ένα θέαμα που το βλέπεις κάθε μέρα… Μία πολική αρκούδα να κάνει τούμπες στο χιόνι! Το χαριτωμένο ζώο αντιδρά σαν να ξέρει ότι την απαθανατίζει ο φωτογράφος David C. Schultz, στο Εθνικό Πάρκο του Καναδά «Wapusk».Ο Schultz περίμενε για πολλές ώρες μέσα στο κρύο, προκειμένου να «πιάσει» μία καλή πόζα της αρκούδας. Ποτέ, βέβαια, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα στεκόταν τόσο τυχερός!




leodokardos.blogspot.com


Anto
Συνέχεια...

Πως να ξεγελάσεις τη γυναίκα σου για να δείς μπάλα άνετος!



Θέλεις να δεις μπάλα αλλά η γυναίκα σου βλέπει την αγαπημένη της σειρά; Κανένα πρόβλημα. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε για να αποκτήσετε τον έλεγχο της τηλεόρασης...



endiferonta.com

Anto
Συνέχεια...

Στα χνάρια του Χάρι Πότερ το Λυκόφως....


Είτε το λατρεύεις, είτε το μισείς (φοβόμαστε ότι μέση λύση δεν υπάρχει), το Twilight saga είναι δύναμη στο box office. Γι’ αυτό δε μας έκανε εντύπωση όταν διαβάσαμε στο Variety το τελευταίο (μετά το Eclipse) βιβλίο της Στέφανι Μέγερ, Breaking Dawn είναι πιθανό να χωριστεί σε δύο μέρη, ώστε να βγει ακόμα μια ταινία. Την αρχή έκανε το χαριποτερικό franchise, παρά τη μεγάλη παραγωγή βιβλίων της Ρόουλινγκ, αφού ... ήταν πολλά τα λεφτά (Χ)άρη. Στην ίδια λογική και το Twilight προσπαθεί να ξεχειλώσει όσο πιο πολύ γίνεται, αφού οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα κοριτσάκια (και όχι μόνο, με τέτοιο εισπρακτικό θρίαμβο) δε σκοπεύουν να βαρεθούν σύντομα το παράξενο ερωτικό τρίγωνο Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ και Τέιλορ Λότνερ και φαίνονται αποφασισμένα να επιστρέφουν στις αίθουσες μέχρι τέλους. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται απλά και αναμενόμενα μετά από τέτοια επιτυχία, αλλά για τη Summit Entertainment είναι πονοκέφαλος, αφού από τη μια πλευρά θα πρέπει να πάρει τη συγκατάθεση της Μέγερ και ακόμα κι αν η συγγραφέας δε σταθεί εμπόδιο, ίσως σταθούν τα μηδενικά που θα συμπληρώσουν στα τσεκ τους οι πρωταγωνιστές, καθώς το συμβόλαιό προβλέπει μέχρι στιγμής τέσσερις συνολικά και όχι πέντε ταινίες. Φυσικά στη νέα διαπραγμάτευση με την εταιρεία, μετά τον πάταγο του saga και στα κινηματογραφικά πράγματα, οι σταρ πλέον Στιούαρτ και Πάτινσον δε θα ξαναπάρουν το ύφος του emo για ψίχουλα. Άλλος ένας μπελάς είναι το όνομα στην πλάτη της καρέκλας του σκηνοθέτη - άλλωστε το συγκεκριμένο franchise από την αρχή έδειξε μια δυσκαμψία στο θέμα της επιλογής ανθρώπων πίσω από την κάμερα. Όλα δείχνουν ότι η Summit θα ήθελε την επιστροφή του Κρις Βάιτζ για το Breaking Dawn, ενώ δε φέρεται να έχει προτείνει συνέχεια της συνεργασίας στο σκηνοθέτη του επερχόμενου Eclipse, Ντέιβιντ Σλέιντ. Ο Βάιτζ ακόμα δεν έχει βάλει υπογραφή για το Gardener, την ταινία που ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει και πιθανόν να δέχεται πιέσεις να το αναβάλει, ώστε να επιστρέψει στον κόσμο των βαμπίρ. Με το αζημίωτο φυσικά. Ό,τι κι αν αποφασιστεί πάντως, σημασία έχει (και για τους φαν και για τους μη φαν) το franchise να τελειώσει σύντομα και «ένδοξα», ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι.
Πηγή:Σινεμα

Vlaxos
Συνέχεια...

Στο Λιονέλ Μέσι η «Χρυσή Μπάλα» ...


Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2009.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι νέος κάτοχος της «χρυσής μπάλας». Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε το βραβείο για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του 2009 του γαλλικού περιοδικού «France Football», με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Κριστιάνο Ρονάλντο (που είχε πάρει πέρυσι το βραβείο). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 22χρονος παίκτης είναι ο πρώτος Αργεντινός που παίρνει το σχετικό βραβείο. Η επιλογή του σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ήταν σχεδόν καθολική, αφού από την ψηφοφορία συγκέντρωσε 473 βαθμούς, ενώ η μέγιστη βαθμολογία είναι 480 βαθμοί. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ακολούθησε σε μεγάλη απόσταση με 233 βαθμούς και τρίτος ήταν ο συμπαίκτης του Μέσι, Τσάβι, με 170 βαθμούς. «Είμαι πολύ συγκινημένος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να κατακτώ τη Χρυσή Μπάλα και παράλληλα να γίνομαι ο πρώτος Αργεντινός ποδοσφαιριστής που τα καταφέρνει. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για μένα. Όσοι έχουν κατακτήσει αυτό το βραβείο είναι σπουδαίοι παίκτες, ενώ μερικοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές δεν το έχουν καταφέρει. Ήξερα πως ήμουν μεταξύ των φαβορί μετά την επιτυχία της Μπαρτσελόνα, που κατέκτησε τα πάντα το 2009. Δεν περίμενα όμως να βγω πρώτος με τόσο μεγάλη διαφορά (240 βαθμούς). Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου που ήταν πάντα στο πλευρό μου», δήλωσε ο 22χρονος άσος και πρόσθεσε: «Δεν θα είναι εύκολο να επαναληφθεί μία τόσο πετυχημένη χρονιά. Ελπίζω βέβαια το 2010 να είναι εξίσου καλό, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να κατακτήσεις τη Χρυσή Μπάλα δύο χρόνια στη σειρά».


[Πηγή]

Vlaxos
Συνέχεια...

Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS: Freddie Mercury Tribute Concert

Όπως είναι γνωστό, ο Freddie Mercury, τραγουδιστής του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος Queen, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους οτι πάσχει από τον ιο HIV την 23 Νοεμβρίου 1991 και πέθανε την επομένη, κλείνοντας ένας τεράστιο κεφάλαιο στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Το 1992 οι εναπομείναντες Queen οργανώνουν μία συναυλία στο Γουέμπλεϋ προς τη μνήμη του με σκοπό τα χρήματα της συναυλίας να δοθούν στους ασθενείς με AIDS. Στη γιορτή εκείνη συμμετείχαν ονόματα όπως George Michael, Metallica, Guns N' Roses, Elton John, David Bowie, Zucchero, Lisa Minelli, Annie Lenox, Scorpions κ.α. Επίσης ιδρύθηκε η Μέρκιουρι Phoenix trust, οργάνωση για την ενίσχυση των ασθενών του AIDS.


Γι' αυτό και σήμερα αποφασίσαμε να σας δώσουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές εκείνης της ημέρας, μια συναυλία που έμεινε στην ιστορία για πολλούς λόγους οι οποίοι δυστυχώς απασχολούν το μεγαλύτερο κομμάτι της "πολιτισμένης" κοινωνίας μόνο την 1η του Δεκέμβρη.













jose

Συνέχεια...

Ξύλο οπαδού και επόπτη...(video)!

Μία ανάσα πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Βραζιλίας έπειτα από 17 χρόνια βρίσκεται η Φλαμένγκο που επιβλήθηκε 2-0 της Κορίνθιανς μέσα στο Σάο Πάουλο...

Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από ένα επεισόδιο που μόνο ασυνήθιστο δεν θεωρείται στη Βραζιλία. Συγκεκριμένα οπαδός των γηπεδούχων εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με απειλητικές διαθέσεις.

Ο επόπτης της αναμέτρησης προσπάθησε να τον παρεμποδίσει. Μάλιστα αντάλλαξαν και μερικές "ψιλές" με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων σε πρώτη φάση να περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή.

Η αστυνομία παρανέβη με καυστέρηση απομακρύνοντας τελικά τον απρόσκλητο επισκέπτη που βρήκε τον μάστορα του από τον "θερμόαιμο" ρέφερι.

Δείτε το σχετικό video:


sport24


Anto
Συνέχεια...

Γιορτή των αγγέλων στη Θεσσαλονίκη σημαίνει:Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, εκπτώσεις , Μιχάλης Χατζηγιάννης...

Γιορτή των αγγέλων στη Θεσσαλονίκη σημαίνει:Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, εκπτώσεις , Μιχάλης Χατζηγιάννης...
Εορταστικό κλίμα και ανέμελες στιγμές για τους Θεσσαλονικείς...
Βόλτα στην Αριστοτέλους απο το πρωί(Για όσους αράζουν τουλάχιστον)....
Φωτογραφίες με santabillides τα παιδάκια....
Φωτογραφίες στη φάτνη...
Και πιο αργά οι καθιερωμένες πανάκριβες συναυλίες που διοργανώνει η δημαρχεία Θεσσαλονίκης....
Φέτος θα είναι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης....


Εμείς πάντως σας προτείνουμε να κατηφορίσετε κατά κέντρο μια άλλη μέρα....
Που θα είναι πιο ήσυχα....
Πιο ανθρώπινα....
Με πιο πολλές φωτογραφίες και όλα τα σχετικά...!


Αnto
Συνέχεια...

Προσφορές στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης σήμερα!

Προσφορές σήμερα στα καταστήματα της Θεσσαλονίκης


Προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης σήμερα, Τρίτη, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Γιορτή των Αγγέλων».

Στους καταναλωτές θα προσφέρονται ειδικές τιμές με στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης. Όπως λένε οι έμποροι της Θεσσαλονίκης, ο Νοέμβριος ήταν τραγικός μήνας για το τζίρο των επιχειρήσεων.

Το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος θα φωταγωγήσει το ύψους 24 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο και τον εορταστικό διάκοσμο της πόλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτή των Αγγέλων».

ΤΑΝΕΑ
Anto
Συνέχεια...

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS

Η ενημέρωση σώζει ζωές


Ιδιαίτερα υψηλός εμφανίζεται ο αριθμός κρουσμάτων AIDS στην Ελλάδα ενώ η λοίμωξη παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα δημόσιας υγείας παγκοσμίως, τριάντα σχεδόν χρόνια μετά την πρώτη της διάγνωση.

Στη χώρα μας, για τους πρώτους δέκα μήνες του 2009, ο αριθμός νέων διαγνώσεων λοιμώξεων ΗΙV ανέρχεται σε 462, από τις οποίες οι 49 (10,6%) αφορούν σε κρούσματα AIDS, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του yπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

To σύνολο των κρουσμάτων μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο του 2008. Πέρσι, παρατηρήθηκε ο δεύτερος, μετά από το 1998, υψηλότερος αριθμός νέων διαγνώσεων ΗIV λοίμωξης (51,8 ανά εκατομμύριο πληθυσμού).

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η πλειονότητα των δηλωθέντων HIV οροθετικών μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 ήταν άτομα ηλικίας 25-44 ετών. Η ηλικιακή ομάδα με τη μεγαλύτερη συχνότητα, στους άνδρες είναι αυτή μεταξύ 30 και 34 ετών και στις γυναίκες η ομάδα μεταξύ 25 και 29 ετών.

Η επιδημία προσβάλλει στην Ελλάδα κυρίως άνδρες (83,3%) και είναι επικεντρωμένη στους ομοφυλόφιλους. Η μετάδοση στον ετεροφυλόφιλο πληθυσμό έρχεται σε δεύτερη θέση.

Από την αρχή του έτους διαγνώσθηκαν 73 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων ΑIDS , εκ των οποίων οι 57 (78,1%) ήταν άνδρες και οι 16 (21,9%) γυναίκες.

Συνολικά, 9.798 άνθρωποι έχουν δηλωθεί ως HIV οροθετικοί στην Ελλάδα από την αρχή της επιδημίας έως τον Οκτώβριο του 2009 (περιλαμβανομένων και των κρουσμάτων AIDS), με τους άνδρες να υπερισχύουν από πλευράς ποσοστού (80,4%).

Οι ερευνητές του Κέντρου Ελέγχου Επιδημιολογικής Παρακολούθησης του υπουργείου Υγεία υπογραμμίζουν ότι έχει σημειωθεί αύξηση άλλων μεταδοτικών νοσημάτων, ξεχασμένων από το παρελθόν, όπως η σύφιλη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids (1η Δεκεμβρίου), η καμπάνια ενημέρωσης της ΜΚΟ PRAKSIS «ΠΡΩΤΑ ΡΩΤΑ» διοργάνωσε φωτογράφιση 15 ηθοποιών, δημοσιογράφων, αθλητών και ανθρώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο για να ενισχύσουν τα μηνύματα πρόληψης και ενημέρωσης γύρω από τον ιό Hiv-Aids. Με κεντρικό μήνυμα «Πάρε – Φόρα – Εξετάσου!», η καμπάνια εστιάζει τόσο στην απαραίτητη χρήση του προφυλακτικού, όσο και στην εξέταση του γενικού πληθυσμού σε τακτά χρονικά διαστήματα, αναδεικνύοντας την σημασία της ατομικής ευθύνης του καθενός ξεχωριστά στον περιορισμό της λοίμωξης.


zoula
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share