Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα των παιδιών!

Αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών στη χώρα μας είναι πλέον οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και το Ίντερνετ.


Το 85% των παιδιών 8-15 ετών χρησιμοποιεί Η/Υ, τα παιδιά παρουσιάζουν διπλάσια ποσοστά χρήσης του Διαδικτύου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, ενώ σημαντικά υψηλότερη είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Υψηλή είναι και η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά αγγίζει το 72%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση με την είσοδό τους στο Γυμνάσιο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ηλικία 12-15 ετών, όπου το ποσοστό αγγίζει το 94%, έναντι της ηλικίας 8-11 ετών όπου φτάνει το 44%. Η συντριπτική πλειονότητα (89%) των παιδιών διαθέτει καρτοκινητό τηλέφωνο, ενώ το 52% μιλά στο κινητό λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα.

Εμείς είδαμε κινητό στα τέλη του Γυμνασίου και τώρα έχουν σχεδόν όλα τα παιδάκια από το δημοτικό!Μήπως όμως δεν είναι και ότι καλύτερο;

zoula

Συνέχεια...

Μαμά στα 11...

Μωρό βάρους 2,5 κιλών έφερε στον κόσμο 11χρονο κορίτσι τσιγγάνικης καταγωγής στη Βουλγαρία.


Λίγες ώρες μετά τη γέννα, η νεαρή μητέρα ζήτησε να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο για να μπορέσει να παντρευτεί τον πατέρα του παιδιού της, 19 ετών.

Οι γεννήσεις από πολύ νεαρές κοπέλες, κυρίως στην κοινότητα των Ρομ, δεν είναι σπάνιες και ανησυχούν τους γιατρούς. Παρ’ όλα αυτά στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για γεννήσεις από μητέρες μικρότερες των 15 ετών.

Δημοτικοί σύμβουλοι του Μπουργκάς πρότειναν πρόσφατα την λήψη έκτακτων μέτρων για να καταπολεμηθούν οι γεννήσεις από τόσο νεαρές κοπέλες. Για αυτό και τα νοσοκομεία της πόλης πρέπει να αναφέρουν ανάλογα περιστατικά στην αστυνομία, καθώς οι σεξουαλικές σχέσεις με ανηλίκους απαγορεύονται από το νόμο.

zoula
Συνέχεια...

Το εξώδικο που ανέβαλλε την πρεμιέρα της Βανδή

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiZNOCzXn5obh7QKBTVtydQwcvKS8j1vM9aoCPUwLq96Pdjj6_240w3XNL0kSNR0sdDYVMnKGApf3VVwWNhO8H91cAkEY28VUmZcjS9Ze1rXmxrIGX652rpb-NmGf_gD8gp3PYjfAFfff8/s320/BANDH+(GYFTOS).jpgΣήμερα θα έκανε πρεμιέρα η Δέσποινα Βανδή στο κέντρο Sugar, πρώην «Έναστρον». Δυστυχώς όμως αναβλήθηκε καθώς ο επιχειρηματίας του κέντρου χρωστάει κάποια χρήματα στον ιδιοκτήτη του οικήματος. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης έστειλε ένα έξωδικο στον επιχειρηματία για τα χρωστούμενα ‘μηνιάτικα’. Ο επιχειρηματίας καθησύχασε την Δέσποινα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα, τα νοίκια θα ξοφληθούν και αυτή θα ξεκινήσει κανονικά την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή, στις 30 Οκτωβρίου.

Corfas

protothema.gr
Συνέχεια...

ΦΑΛΑΚΡΟ/ΔΡΑΜΑΣ


Στο ΦΑΛΑΚΡΟ το "βουνό σύμβολο" της Δράμας, βρίσκεται το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο που με την έλλειψη δεντρώδους βλάστησης στην ευρύτερη περιοχή της βάσης του, δικαιώνει απόλυτα την ονομασία του, του προσδίδει όμως μια αξεπέραστη χιονοδρομική γοητεία.

Το Φαλακρό όρος με το



αναμορφωμένο πλέον χιονοδρομικό κέντρο, είναι αναμφίβολα ο καλύτερα αξιοποιημένος τουριστικός πόρος που διαθέτει σήμερα όχι μόνο ο Ν. Δράμας αλλά η ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Λειτουργούν 4 συρόμενοι αναβατήρες, μία τετραθέσια εναέρια αποσυμπλεκόμενη καρέκλα, μία εναέρια διθέσια, και τρία baby lift, που εξυπηρετούν τις 20 και πλέον πίστες του χιονοδρομικού, συνολικού μήκους πάνω από 22 χλμ. Σήμερα με την συνεχή βελτίωση των υποδομών του κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις αξιολόγησης των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας μας.

Συνδυάζει πίστες για τουριστική και αθλητική χιονοδρομία, πίστες δρόμου αντοχής, μονοπάτια πορείας, ορειβασίας(Ε6), πλούσιες συνθήκες χιονιού, ελεύθερο ορίζοντα, εκπληκτική ηλιοφάνεια, εύκολη προσπέλαση και άνετους χώρους πάρκινγκ.

Οι χιονοπτώσεις πολλές
φορές αρχίζουν από τα μέσα Νοεμβρίου, το δίκτυο όμως παραμένει πάντα ανοιχτό, για να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία του χιονοδρομικού.

Κλικ εδώ για μεγαλύτερη Αν είμ
αστε τυχεροί, μπορεί να συναντήσουμε όμορφα άλογα, που άλλοτε μοναχικά και άλλοτε σε μικρές συγκεντρώσεις, ξεχωρίζουν μέσα στο δάσος ή στις γυμνές βουνοπλαγιές. Είναι απολαυστικό να παρακολουθεί κανείς αυτά τα περήφανα ζώα που, αμέριμνα και χωρίς καμιά εξάρτηση από τον ανθρώπινο παράγοντα, βόσκουν και κινούνται ελεύθερα στη φύση.

Στις αρχές της άνοιξης και τους πρώτους μήνες του κα
λοκαιριού το έδαφος στρώνεται μ' ένα πολύχρωμο χαλί. Είναι τα περίφημα αγριολούλουδα του φαλακρού, που με τους μεγάλους αριθμούς και κυρίως την τεράστια ποικιλότητά τους, μετατρέπουν απ' άκρη σ' άκρη το φαλακρό σ' ένα βοτανικό παράδεισο.

Την άνοιξη εκατομμύρια κίτρινοι κυρίως
αλλά και μωβ κρόκοι, ξυπνούν κάτω από το λεπτό πια στρώμα του χιονιού και προβάλλουν με τα πανέμορφα κεφαλάκια τους στο φως του ήλιου. Είναι ένα θέαμα σπάνιο και απίστευτο, που επαναλαμβάνεται με την ίδια σχεδόν ακρίβεια κάθε άνοιξη. Πολύ δύσκολα μπορεί να συναντήσει κανείς παρόμοια συγκέντρωση αυτοφυών κρόκων σε άλλο σημείο της Ελληνικής γης. Είναι μια απίστευτη μεταμόρφωση, αν σκεφθεί κανείς, πως μερικές εβδομάδες ή και μέρες πριν, αυτή η πλαγιά φιλοξενούσε στην παγωμένη επιφάνεια, τις χορευτικές κινήσεις ή τις καταβάσεις με ιλιγγιώδεις ταχύτητες χιλιάδων ανθρώπων. Είναι η ίδια πλαγιά, που μερικούς μήνες αργότερα στην καρδιά του καλοκαιριού, φανερώνει όλη τη γύμνια της




Ξεχνιέται κανείς απέναντι στον βόρειο και ανατολικό ορίζοντα, στο υπερθέαμα που αντικρίζουν τα μάτια μας. Προβάλλουν οι δασωμένες βόρειες πλαγιές, είναι το τμήμα αυτό του φαλακρού με την πιο πυκνή βλάστηση, δρύες, καστανιές, φλαμουριές, σφενδάμια, και κέδρα στα χαμηλότερα, οξιές και πεύκα στα υψηλότερα υψόμετρα πιο χαμηλά αχνοφαίνεται το χωριό Ποταμοί, δίπλα στην ήρεμη επιφάνεια της καινούργιας τεχνητής λίμνης του Νέστο, που πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε μέσα στα βουνά, σε μήκος που ξεπερνάει τα 30 χλμ. Και πιο μακριά στο βάθος του ορίζοντα, ορθώνεται ο αχανής ορεινός όγκος της Ροδόπης, το τελευταίο φυσικό σύνορο της Ελλάδος με τη Βουλγαρία.
Το φαλακρό με τη γύμνια του δικαιώνει απόλυτα εδώ πάνω την ονομασία του. Ποιος όμως μπορεί να ισχυρισθεί, ότι αυτή η γύμνια, αυτές οι απαλές λιτές γραμμές, δεν έχουν μια δική τους αξεπέραστη γοητεία;

Corfas

falakro.gr

Συνέχεια...

Χειμωνιάτικη Μαρμελάδα

Συστατικά

  • 6 μέτρια πορτοκάλια
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 2 γκρέιπ φρουτ
  • 1 κιλό χυμό πορτοκάλι κονσέρβα (συμπυκνωμένο)
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη για κάθε κούπα μιγματος

Οδηγίες

  1. Κόβουμε και στίβουμε τα φρούτα, κρατάμε το χυμό τους.
  2. Καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κάθε φλούδας και την ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε τις φλούδες με 6 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα τις αφήνουμε να σταθούν 12 ώρες.
  4. Προσθέτουμε τον συμπυκωμένο χυμό και το χυμό των φρούτων και τα βράζουμε 1 1/2 ώρα.
  5. Μετρώντας το μίγμα με μία κουπα ρίχνουμε την ζάχαρη.
  6. Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να δέσει, την επομένη την ξαναβράζουμε για 20-30', αφού κρυώσει την μοιράζουμε σε βάζα.
Corfas
Συνέχεια...

Οι λαμπάδες

Ήταν ένα ζευγάρι Ποντίων που ήθελαν να κάνουν παιδιά αλλά δεν μπορούσαν.
Αφού είδαν και απόειδαν πήρε το αφτί τους για ένανπεφωτισμένο Γέροντα που θεράπευε ανίατες ασθένεις και βοηθούσε τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδιά κι αποφάσισαν να πάνε να τον βρούνε. Ο σεβάσμιος Γέρων τους υπεδέχθη μετά χαράς. Αφού τους ευλόγησε και τους συμβούλεψε να προσεύχονται στο Θεό και να έχουν βαθύτατη πίστη, τους είπε να πάνε στην Παναγία του Σουμελά,να ανάψουν ο καθένας από μία λαμπάδα ίσαμε το μπόι του και πως η Παρθένος θα τους συμπονούσε και θα πραγματοποιούσε την επιθυμία τους.
Μετά από εκείνη τη συνάντηση το ζεύγος δεν ξαναφάνηκε. Μετά από έντεκα ρόνια ο πεφωτισμένος Γέρων είδε το ανδρόγυνο στον ύπνο του. Αποφάσισε, λοιπόν να πάει να τους βρει και να μάθει τι απέγιναν. Πήρε, λοιπόν, ένα ταξί και πήγε στο Πέραμα όπου διέμενε το ζεύγος. Χτύπησε την πόρτα και του άνοιξε ένα δεκάχρονο κοριτσάκι.
- Γεια σου, δε μένουν πια εδώ ο κύριος και η κυρία Γαβριηλίδου;br />
- Εδώ μένουν. Εγώ είμαι η κόρη τους.
- Δεν είναι κανείς άλλος στο σπίτι;
- Είναι τα άλλα εννιά αδελφάκια μου, κι εγώ τα προσέχω.
- Κι η μαμά κι ο μπαμπάς που πήγαν;
- Πήγαν στην Παναγία του Σουμελά.
- Α, πήγαν να ευχαριστήσουν την Παναγία, έτσι;
- Όχι παππούλη, πήγαν να σβήσουν τις λαμπάδες.



Corfas

Συνέχεια...

Με Νίνη κόντρα σε "Δικέφαλο του Βορρά"

Αγωνιστικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο ματς με τον ΠΑΟΚ (25/10, 19:00) στο Ολυμπιακό στάδιο για την 8η αγωνιστική, ο Ολλανδός προπονητής σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του με την εικόνα που είχε κόντρα στους αυστριακούς αλλά με την είσοδο του Σωτήρη Νίνη στο αρχικό σχήμα.

Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός τόσο στην Καβάλα όσο και στο ματς με την Στουρμ την Πέμπτη απέδειξε περίτρανα ότι φέτος έχει αλλάξει "ανοδικά". Ποιος από τους παίκτες που ήταν βασικοί θα αποχωρήσει θα φανεί την ύστατη ώρα με τις πληροφορίες να λένε πως δεν αποκλείεται να είναι και ο "κουρασμένος" Κατσουράνης.

Στην προπόνηση της Παρασκευής ως είθισται όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στην Στουρμ Γκρατς ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας και οι υπόλοιποι αφού έκαναν ζέσταμα, εξασκήθηκαν στην κυκλοφορία της μπάλας και συνέχισαν με ασκήσεις αντοχής στην ταχύτητα.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τους ποδοσφαιριστές να χωρίζονται σε 3 ομάδες και να παίζουν δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι τραυματίες Στέργος Μαρίνος και Γιούρκας Σεϊταρίδης, που θα απουσιάσουν από το παιχνίδι της Κυριακής.

 Corfas

sport24
Συνέχεια...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ...

Η κυτταριτιδα  είναι μια δυσλειτουργία  του λιπώδους ιστού και χαρακτηριστικό της είναι η όψη του δέρματος σαν φλούδα πορτοκαλιού. Οφείλεται στην δομή του δέρματος και τις ορμονικές επιδράσεις κυρίως στις γυναίκες .Ο λόγος που οι άνδρες δεν αποκτούν κυτταρίτιδα είναι το διαφορετικό ορμονικό σύστημα.

Εκτός από τον ορμονικό παράγοντα , στην απόκτηση κυτταρίτιδας συμβάλλουν, η κακή διατροφή , η μειωμένη φυσική δραστηριότητα και οι κληρονομικές τάσεις .
 
Aς φροντίσουμε λοιπόν όσο μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες κακές συνήθειες .

Αρχίζουμε με καθημερινή άσκηση και σωστή διατροφή , αποφεύγοντας τροφές πλούσιες σε λιπαρά
.Προτιμούμε τα δημητριακά , τα φρούτα και λαχανικά και φυσικά πίνουμε άφθονο νερό .

Oι συμβουλές της ειδικού για μια περιποίηση στο σπίτι είναι οι εξής .

Ξεκινάμε με την απολέπιση των προβληματικών περιοχών χρησιμοποιώντας ένα  peeling  με  κόκκους ελιάς  και  αμυγδάλου.

Μετά τοποθετούμε ένα μίγμα από φύκια .

Ξεπλένουμε καλά και τοποθετούμε την κατάλληλη κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

Corfas

houselife.gr
Συνέχεια...

Couples Retreat Ζευγάρια στα βαθιά



Ελληνίκος τίτλος:Ζευγάρια στα βαθιά

Σκηνοθεσία: Peter Billingsley
Σενάριο: Jon Favreau, Vince Vaughn
Ηθοποιοί: Vince Vaughn, Jason Bateman, Faizon Love, Jon Favreau, Malin Akerman, Kristen Bell, Kristin Davis, Kali Hawk
Πρεμιέρα (US): 09/10/09
Πρεμιέρα (GR): 05/11/09
Είδος ταινίας: Comedy
Χώρα παραγωγής: USA
Βαθμολογία: 5.8/10
  ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ένα νεαρό ζευγάρι αποφασίζει..

να πάει διακοπές σ’ ένα τροπικό νησί-θέρετρο σε μια προσπάθεια διάσωσης του γάμου του, προκειμένου να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά της σχέσης του και να δει αν τελικά μπορεί να αποφύγει το χωρισμό. Επειδή όμως τα οικονομικά του ζευγαριού δεν του επιτρέπoυν να πάει στο θέρετρο μόνο του, προτείνει σε άλλα τρία φιλικά ζευγάρια να το ακολουθήσουν στον «παράδεισο» και να απολαύσουν μοναδικές διακοπές, την ίδια στιγμή που το ζευγάρι θα προσπαθεί να σώσει τη σχέση του, μέσα από «θεραπεία». Φτάνοντας όμως στο νησί τα τρία φιλικά ζευγάρια συνειδητοποιούν πως αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, αντί για σπα και θαλάσσιο σκι, θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ίδια στις θεραπευτικές συνεδρίες του θέρετρου, καθώς η συμμετοχή στις θεραπείες δεν είναι προαιρετική!

TRAILER: 



Corfas

Συνέχεια...

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ-ΑΤΡΩΤΟΙ


πάρτε μια κομματάκι στην μάπα για να γουστάρετε όσοι ακούτε το είδος!!! Συνέχεια...

Η Yamaha EC-fs ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα...

elecbike2210_650x585Η Yamaha EC-fs έχει και το ένα απαραίτητο πλέον στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε ηλεκτρικό πρωτότυπό της, ονομάζεται EC-fs και δείχνει τουλάχιστον οπτικά ιδιαίτερα ευχάριστο στο μάτι. Βέβαια δεν ξεχνάμε πως οι Ιάπωνες έχουν δείξει στο Τόκυο μία σωρεία ηλεκτρικών...

Corfas Συνέχεια...

Συνάντηση Τ. Μπιρμπίλη με επιλεγμένους φορείς στην Κοπεγχάγη



Συνάντηση Τ. Μπιρμπίλη με επιλεγμένους φορείς εν όψει της διάσκεψης της ΚοπεγχάγηςΣε ειδική συνάντηση που διεξήχθη την Παρασκευή 23 Οκτ. 2009 στο ΥΠΕΚΑ, η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Τίνα Μπιρμπίλη παρουσίασε, σε επιλεγμένους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς της χώρας (ΙΟΒΕ, ΣΕΒ, ΣΕΕΣ, WWF, Greenpeace κ.α.) καθώς και εκπροσώπους ενεργειακών φορέων (ΔΕΗ, ΚΑΠΕ, ΡΑΕ) τις θέσεις της Ελλάδος, σχετικά με την επικείμενη Διάσκεψη των Ην. Εθνών για την κλιματική αλλαγή στην Κοπεγχάγη (7-18 Δεκ. 2009). Στην συνάντηση παρευρέθη ο υφυπουργός κ. Μανιάτης, υπηρεσιακοί φορείς και στελέχη του ΥΠΕΚΑ καθώς και ειδικοί συνεργάτες της κας υπουργού.
Κατά την συνάντηση, έγινε διεξοδική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, μεταξύ των εν λόγω φορέων και του ΥΠΕΚΑ, τόσο για τις επιμέρους θέσεις της Ελλάδος για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής όσο και για τις πιθανές επιπτώσεις που έχουν αυτές στους οικονομικούς τομείς και στην ζωή του τόπου.
Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα όπως η εκπλήρωση από τη χώρα μας των ενεργειακών και περιβαλλοντικών απαιτήσεων της μελλοντικής συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή, η διασφάλιση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της πράσινης οικονομίας.
Η κα υπουργός ευχαρίστησε τους φορείς για τις απόψεις τους και δεσμεύθηκε για την συνέχιση των συναντήσεων, σε διμερές πλέον επίπεδο, ώστε να προετοιμασθούν τα κατάλληλα μέτρα και αναλυτικές πολιτικές δράσεις για όλα τα ανωτέρω θέματα.

Corfas

protothema.gr
Συνέχεια...

Σχεδόν παράλυτη μετά από εμβόλιο γρίπης...


Δυστονία (σπαστικότητα) εμφάνισε 10 μέρες μετά από τον εμβολιασμό της κατά της εποχικής γρίπης Αμερικανίδα cheerleader.

Πρόκειται για μία διαταραχή του νευρικού συστήματος, κατά την οποία οι εντολές που δίνει ο εγκέφαλος στο μυϊκό σύστημα για κίνηση δεν γίνονται κατανοητές. Έτσι, το άτομο ενδέχεται να εμφανίσει κινητικά προβλήματα, δυσλειτουργική ομιλία, ακόμη και προβλήματα στην αναπνοή.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η νεαρή κοπέλα δεν μπορεί να προχωρήσει και να μιλήσει κανονικά. Μπορεί ωστόσο, να τρέξει φυσιολογικά και να περπατήσει με όπισθεν.

Η ιστορία της, έχει συγκλονίσει την αμερικανική κοινή γνώμη καθώς ένας στο εκατομμύριο έχει πιθανότητες να προσβληθεί από τη συγκεκριμένη ασθένεια.

Η ασφαλιστική της εταιρεία διερευνά εάν η διαταραχή προήλθε από το εμβόλιο της εποχικής γρίπης, ή ήταν τυχαίο γεγονός ο εμβολιασμός της προ δεκαημέρου.

Πηγή:ta nea

Vlaxos



Συνέχεια...

The Taking Of Pelham 123...


Σκηνοθεσία: Tony Scott
Σενάριο: Brian Helgeland, John Godey
Ηθοποιοί: ΤΖΟΝ ΤΡΑΒΟΛΤΑ , ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΑΝΤΟΛΦΙΝΙ , ΝΤΕΝΖΕΛ ΓΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ , ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΖΜΑΝ , ΤΖΟΝ ΤΟΡΤΟΥΡΟ , ΜΑΙΚΛ ΡΙΣΠΟΛΙ
Πρεμιέρα (US): 12/06/09
Πρεμιέρα (GR): 23/07/09
Είδος ταινίας: Crime | Drama
Χώρα παραγωγής: USA | UK



Plot:Ο Γουόλτερ Γκάρμπερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) δουλεύει ως συντονιστής κυκλοφορίας στο μετρό της Νέας Υόρκης. Η ήρεμη καθημερινότητα του μετατρέπεται στο απόλυτο χάος, όταν μια τετραμελής ένοπλη ομάδα κακοποιών καταλαμβάνει ένα συρμό. Ο «εγκέφαλος» της ομάδας, που ακούει στο όνομα Ράιντερ (Τζον Τραβόλτα), απειλεί να εκτελέσει όλους τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας αν δεν του καταβληθεί μέσα σε μια ώρα ένα τεράστιο ποσό. Καθώς η ένταση κορυφώνεται, ο Γκάρμπερ θα χρησιμοποιήσει όλες του τις γνώσεις για το δίκτυο του μετρό, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τον Ράιντερ και να σώσει τους ομήρους. Υπάρχει όμως ένας γρίφος τον οποίον ο Γκάρμπερ αδυνατεί να λύσει: ακόμη κι αν οι κακοποιοί πάρουν τα χρήματα, πώς θα μπορέσουν τελικά να ξεφύγουν;



Vlaxos

Συνέχεια...

Καταδίκη Νιγηριανού για αντίσταση και απείθεια στη Θεσσαλονίκη...


Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 46χρονος Νιγηριανός, που κατηγορούταν για επεισόδιο με αστυνομικό.

Ο Νιγηριανός μικροπωλητής κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της αντίστασης και της απείθειας και απαλλάχθηκε της κατηγορίας της απλής σωματικής βλάβης.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 46χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξακρίβωση στοιχείων και όταν οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα, αντέδρασε, χτυπώντας έναν εκ των αστυνομικών στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Οκτωβρίου έξω από τα γραφεία της Νιγηριανής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, στην οδό Μακρυγιάννη, λίγο μετά από συνάντηση που είχαν για να συλλέξουν χρήματα προκειμένου να κηδευτεί στην πατρίδα τους ο άτυχος συμπατριώτης τους που δύο 24ωρα πριν είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Απολογούμενος ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Το δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη της απλής σωματικής βίας, θεωρώντας ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σωματική βλάβη στον αστυνομικό. Δεν συνέβη το ίδιο με τις άλλες δύο κατηγορίες, για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή.

Ο 46χρονος άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή:protothema.

Vlaxos


Συνέχεια...

Την πρώτη θέση κατέκτησε το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής...



Μπορεί για μας να αποτέλεσε έκπληξη η πρώτη θέση που απέσπασε το Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας σε πανελλήνια έκθεση ρομποτικής (Robots Show) την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα με την παρουσίαση του Ρομποτικού Οχήματος Ανεύρεσης Επιζώντων (R.OX.AN.E), αλλά για τους συντελεστές αυτής της τεχνολογίας ήταν κάτι αναμενόμενο.



Για αυτή τη μεγάλη επιτυχία μίλησαν χθες σε συνέντευξη που έδωσαν ο προϊστάμενος του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής Σ. Παπαδάκης και ο καθηγητής Δ. Πογαρίδης. Βέβαια δεν θα ήταν σωστό να μην αναφέρουμε τους δύο φοιτητές που σε συνεργασία με τους καθηγητές τους συνεργάστηκαν για την επίτευξη του στόχου. Ο Γαβριήλ Καρπάθιος και Άγγελος Παντελής του τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας, απέδειξαν ότι υπάρχει και είναι ακόμα ζωντανή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα η πρωτοβουλία που επιτρέπει σε «ανήσυχα άτομα», να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, αξιοποιώντας παράλληλα τις γνώσεις που τους μεταφέρουν οι καθηγητές τους.

Το Ρομποτικό Όχημα το κατασκεύασαν, στο πλαίσιο πτυχιακής εργασίας. Στην έκθεση, που διήρκεσε από 13-10-2009 έως 18-10-2009, συμμετείχαν robots από το Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πολυτεχνείο της Κρήτης, το Τμήμα Αυτοματισμού του ΤΕΙ Πειραιά και το Τμήμα Βιομηχανικής πληροφορικής του ΤΕΙ Καβάλας καθώς και από πολλούς ιδιώτες.
Όπως εξήγησε ο κ. Πογαρίδης κάθε χρόνο διοργανώνεται στην Αθήνα μια εκδήλωση με την ονομασία Athens Digital Week. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας – καινοτομίας, στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλα τα Πανεπιστήμια, ΤΕΙ αλλά και ιδιώτες που ασχολούνται με τον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι νικητές του διαγωνισμού αναδείχθηκαν απ’ τους επισκέπτες της εκδήλωσης, με την εξής διαδικασία: Κατά την είσοδό του στην αίθουσα ρομποτικής-αστρονομίας, κάθε επισκέπτης έπαιρνε ένα αριθμημένο δελτίο. Μετά την επίσκεψη στα εκθέματα, ο επισκέπτης ανέγραφε στο δελτίο συμμετοχής που του δόθηκε τον αριθμό της κατασκευής που του έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ή του κέντρισε το ενδιαφέρον, και φεύγοντας από την αίθουσα, έριχνε το δελτίο συμμετοχής σε μια κάλπη που βρίσκονταν για το σκοπό αυτό στην έξοδο. Η ανάδειξη των νικητών έγινε με την καταμέτρηση των ψήφων στο τέλος της εκδήλωσης, την Κυριακή 18 Οκτ. στις 19:00.



Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ρομπότ:

Το σύστημα αποτελείται δύο μέρη: Το κέντρο ελέγχου και το ρομποτικό ασύρματα κατευθυνόμενο και ελεγχόμενο όχημα.

Το κέντρο ελέγχου, που παρέχει στο χειριστή τις κατάλληλες οπτικοακουστικές πληροφορίες για τον εντοπισμό του επιζώντα και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, διαθέτει ένα σύστημα τηλεκατεύθυνσης και τηλεελέγχου, μια οθόνη LCD 7” στην οποία μεταφέρεται η εικόνα που βλέπει η κάμερα του οχήματος, ένα hands-free για ακουστική επικοινωνία με τον επιζώντα καθώς και δύο οθόνες υγρών κρυστάλλων, που δείχνουν κάθε στιγμή στο χειριστή τη λειτουργική κατάσταση του οχήματος ώστε να μπορεί να το αποσύρει όταν χρειάζεται.
Το όχημα κινείται σε ένα ζευγάρι ερπυστριών μεγάλου ανοίγματος που επιτρέπουν την κίνηση σε χαλάσματα με μεγάλες πλάγιες κλίσεις χωρίς ανατρέπεται. Όταν χρειαστεί να κινηθεί σε ανηφόρες με κλίσεις μεγαλύτερες των 45ο τότε αυτόματα, με τη χρήση ενός κλισιμέτρου που έχει τοποθετηθεί στο όχημα, ενεργοποιείται ένα δεύτερο μικρότερο πίσω ζευγάρι ερπυστριών.
Πάνω στο ρομποτικό όχημα είναι τοποθετημένη μια κάμερα νυκτερινής λήψης με δυνατότητα περιστροφής 180ο οριζόντια και 90ο κατακόρυφα. Αν αυτό συνδυαστεί με τη δυνατότητα του οχήματος να περιστρέφεται 360ο γύρω απ’ τον εαυτό του, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα ότι μπορεί έχει πλήρη οπτική εικόνα του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Η εικόνα αυτή μεταφέρεται ασύρματα στο χειριστή μέσω της οθόνης του κέντρου ελέγχου και τον βοηθά να κατευθύνει το όχημα προς την ανεύρεση επιζώντα. Η ίδια εικόνα μεταφέρεται ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου (internet) στο τοπικό και το κεντρικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.
Το μικρόφωνο και το ηχείο που υπάρχουν πάνω στο όχημα επιτρέπουν την αμφίδρομη ηχητική επικοινωνία χρήστη-οχήματος και δίνουν τη δυνατότητα στο χειριστή του κέντρου ελέγχου αφενός να εντοπίσει τον επιζώντα μέσω της φωνής του αλλά και αφετέρου να του παράσχει την αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη έως ότου γίνει η διάσωση.
Αν ο επιζών μπορεί μόνο να αναπνέει, τότε ο εντοπισμός του μπορεί γίνει μέσω του ανιχνευτή διοξειδίου του άνθρακα (CO2), που υπάρχει πάνω στο όχημα και μπορεί να ανιχνεύει την ανθρώπινη αναπνοή, και να ενημερώνει ανάλογα το χειριστή του κέντρου ελέγχου.
Πάνω στο όχημα είναι τοποθετημένα ένας ανιχνευτής καπνού και ένα σύστημα πυρόσβεσης ώστε να μπορεί να σβήσει μικρού μεγέθους εστία φωτιάς, που μπορεί να απειλεί τον επιζώντα.
Επιπλέον το όχημα φέρει ένα αυτόματο σύστημα φώτων πλοήγησης, έναν πομπό GSM που δίνει τη δυνατότητα εντοπισμού του στίγματος του οχήματος μέσω δορυφόρου, δυνατότητα αυτοελέγχου (self-test) των αισθητηρίων και των ενεργοποιητών του μέσω διαδικτύου (internet) και τοπικού δικτύου.

Vlaxos


Συνέχεια...

Trance Μουσική: Suntree - Freedom


Η Trance, το σημαντικότερο ίσως παρακλάδι της ηλεκτρονικής μουσικής, είναι ένα είδος μουσικής που ξεκίνησε ουσιαστικά το έτος 1990 από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Αγγλία και που η συχνότητα των μπιτ ανά λεπτό κυμαίνεται περίπου από τα 130 BPM έως και τα 160 BPM. Ο όρος Trance σημαίνει "πώρωση" και έκσταση.

Γιατί η trance τα σπάει...



jose



Συνέχεια...

Πάμε για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος τελικά ή μήπως και όχι;;;;

Πάμε για πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος

Όλα τα ενδεχόμενα για την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος είναι στο τραπέζι, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τα μέτρα που αφορούν την πρόληψη και την αντιμετώπιση των συνεπειών από το κάπνισμα.

Ωστόσο, είπε ότι ο νόμος Αβραμόπουλου «είχε εξαιρετικές αντιφάσεις και προβλήματα [...] δεν υπάρχουν καν υπουργικές αποφάσεις για την υλοποίησή του».

Συμπλήρωσε ότι η διοίκηση και η αυτοδιοίκηση δεν μπορούν να εφαρμόσουν σωστά το μέτρο, γιατί υπάρχει είτε απουσία υπουργικών αποφάσεων, είτε απουσία του πλαισίου ελέγχων, είτε απουσία κυρώσεων, είτε σύγχυση.

Τέλος, ερωτηθείσα αν σχεδιάζει και την ολική απαγόρευση, απάντησε: «Είναι όλα στο τραπέζι».


Anto

Συνέχεια...

Europa league...Τι έκαναν οι ελληνικές ομάδες....


ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:

Την δεύτερη νίκη του στο Europa League πέτυχε ο Παναθηναϊκός με 1-0 επί της Στουρμ Γκρατς, σ' ένα μέτριο παιχνίδι. Ο Σαλπιγγίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 60', ο "χρυσός" σκόρερ των "πράσινων". Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες με τους Καραγκούνη και Σίλντενφελντ. Στην 2η θέση με έξι βαθμούς ο Παναθηναϊκός και προβάδισμα για την πρόκριση και ρεβάνς για την ήττα το 2001.

Α.Ε.Κ:

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο Μινσκ, αλλά η αποβολή του Μαϊστόροβιτς, οι τραυματισμοί των Χουανφράν, Νέμεθ και ο Ούγγρος ρέφερι που σφύριζε έδρα διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 στην Λευκορωσία. Πολύ περισσότερα τα προβλήματα από μία ήττα για τον Μπάγεβιτς (αποβλήθηκε!), καθώς στο επόμενο παιχνίδι δεν θα έχει ούτε τον Άρσε που αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο τέλος. Η ΑΕΚ, που έπαιζε με 10 παίκτες από το 54', λόγω αποβολής του Μαϊστόροβιτς, και με εννέα στις καθυστερήσεις, μετά την αποβολή και του Άρσε, προηγήθηκε στο 31' με πέναλτι του Μπλάνκο, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 51' με τον Παβλόφ και πήραν τη νίκη με κεφαλιά του Αλουμόνα στο 85'.

Πηγή:sport24
Vlaxos
Συνέχεια...

Αποτελέσματα Europa League...



Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2009:

FC Timişoara 0-0 RSC Anderlecht
AFC Ajax 2-1 NK Dinamo Zagreb
Valencia CF 1-1 SK Slavia Praha
LOSC Lille Métropole 3-0 Genoa CFC
Celtic FC 0-1 Hamburger SV
Hapoel Tel-Aviv FC 5-1 SK Rapid Wien
FK Ventspils 1-2 Sporting Clube de Portugal
Hertha BSC Berlin 0-1 SC Heerenveen
Fulham FC 1-1 AS Roma
PFC CSKA Sofia 0-2 FC Basel 1893
Galatasaray AŞ 4-1 FC Dinamo 1948 Bucureşti
Panathinaikos FC 1-0 SK Sturm Graz
FC Salzburg 1-0 PFC Levski Sofia
S.S. Lazio 2-1 Villarreal CF
FC Sheriff 2-0 FC Twente
FC Steaua Bucureşti 0-1 Fenerbahçe SK
FC BATE Borisov 2-1 AEK Athens FC
SL Benfica 5-0 Everton
FC Shakhtar Donetsk 4-0 Toulouse FC
Club Brugge KV 2-0 FK Partizan
PSV Eindhoven 1-0 FC København
AC Sparta Praha 2-0 CFR 1907 Cluj
FK Austria Wien 2-2 Werder Bremen
Athletic Club Bilbao 2-1 CD Nacional
Vlaxos
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share