Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Οι Pink Martini τον Ιούλιο σε Αθήνα κ' Θεσσαλονίκη!!!


Οι Pink Martini έρχονται για άλλη μια φορά στη χώρα μας, την Παρασκευή 9 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών και όχι στο Θέατρο Γης όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.Έρχονται για να μας μεταφέρουν από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου στη μυστηριώδη Αραβία, από τη σημερινή Νέα Υόρκη στην Αβάνα του ’30, από το εξωτικό Σεν Τροπέ ως την μυστικιστική Κίνα. Μια μουσική καλοκαιρινή περιπέτεια, που μας καλεί να βροντοφωνάξουμε «Je ne veux pas travailler», να ερωτευθούμε ξανά ψιθυρίζοντας το «Amado mio», να αναπολήσουμε τραγουδώντας «Τα παιδιά του Πειραιά» και να ονειρευτούμε ακούγοντας το «Una notte a Napoli».


Αυτή τη φορά οι Pink Martini έχουν στις αποσκευές τους και το νέο τους cd με τίτλο «Splendor In The Grass». Πρόκειται για το τέταρτο cd τους, το οποίο περιέχει δικά τους τραγούδια αλλά και τέσσερις διασκεύες, ενώ τραγουδούν σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους (Αγγλικά, Γαλλικά, Ναπολιτάνικα, Ιταλικά και Ισπανικά). Στο άλμπουμ συμμετέχει και ο 90χρονος θρύλος της Μεξικάνικης μουσικής, η Chavela Vargas, ένας από τους έρωτες της διάσημης ζωγράφου του Μεξικού Φρίντας Κάλο. Τραγουδάει το διάσημο και αγαπημένο “Piensa En Mi”.
Το δωδεκαμελές συγκρότημα, με μουσικούς που προέρχονται από διαφορετικές χώρες και μουσικές επιρροές, από κλασική μουσική μέχρι τζαζ και ροκ, δημιουργήθηκε το 1994 από τον πιανίστα, απόφοιτο του Χάρβαρντ, Τόμας Λόντερντέιλ, ως μια μικρή ορχήστρα τεσσάρων ατόμων με βάση το Πόρτλαντ του Όρεγκον. Το 1997 μπαίνει στο σχήμα η τραγουδίστρια Τσάινα Φόρμπς, η οποία είχε συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Λότερντειλ όντας συμφοιτητές στο Χάρβαρντ.


Κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ «Sympatique» σε δική τους παραγωγή, πουλώντας πάνω από 1,3 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Την επόμενη χρονιά έκαναν το ντεμπούτο τους στην Ευρώπη, στο Φεστιβάλ των Καννών, συνοδευόμενοι από την Συμφωνική Ορχήστρα του Όρεγκον, όπου απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές. Έκτοτε άρχισαν να περιοδεύουν με τεράστια επιτυχία σε διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελλάδα, Τουρκία, Ταϊβάν, Λίβανο, όπου εμφανίζονταν είτε μόνοι τους, είτε συνοδευόμενοι από διάφορες ορχήστρες.

Η Ελλάδα αποτελεί αγαπημένο τους συναυλιακό προορισμό καθώς μας επισκέπτονται από το 2001 με sold out εμφανίσεις αποδεικνύοντας έτσι πως είναι και ένα από τα αγαπημένα γκρουπ των Ελλήνων.

Λάτρεις του κινηματογράφου έχουν δώσει τραγούδια τους σε πολλές ταινίες, ενώ οι κινηματογραφικές επιρροές είναι εμφανείς στα τραγούδια τους που πολλές φορές θυμίζουν εικόνες από φιλμ νουάρ ή μιούζικαλ.

«Είμαστε σαν μουσικοί αρχαιολόγοι που ανασύρουμε μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούμε ένα είδος μοντέρνας μουσικής» όπως περιγράφει ο ιδρυτής τους Τ. Λόντερντέιλ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

09/07/10 στις 21.30

Μονή Λαζαριστών

40 ΕΥΡΩ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

45 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ : ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ METROPOLIS, STEREODISC, MUSICLAND

ΑΘΗΝΑ

08/07/10 στις 21.30

ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:40 ΕΥΡΩ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ, 45 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΜΑΪΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: * www.i-ticket.gr, www.ticket-services.gr

PUBLIC ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 39 – ΣΤΟΑ ΠΕΣΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

FNAC

* ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: WWW.TICKETSERVICES.GR, Τηλ. 2107234567

Πηγή: cosmo.gr

jose
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share