Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σουμάχερ πιάνει ξανά το τιμόνι

Ο Σουμάχερ πιάνει ξανά το τιμόνι
Θυμάμαι μετά τον πρώτο του τίτλο με τη Ferrari, το 2000,την απάντηση της γυναίκας του, της Κορίνας, στην ερώτηση αν ο Γερμανός χαλάρωσε μετά τον τίτλο:
«Ναι, τις μέρες των διακοπών είχε μειώσει την καθημερινή γυμναστική στις 4 ώρες», η οποία μας είχε αφήσει άναυδους. Στο γερμανικό γκραν πρι είχε κερδίσει με διαφορά ενός γύρου από τον τρίτο (δεύτερος ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο) και κράτησε όλη την ομάδα της Ferrari μέχρι τις 2 τα ξημερώματα γιατί δεν του είχε βγει μια ρύθμιση στο τιμόνι. Ο Σουμάχερ είναι ο πιο πετυχημένος οδηγός αγώνων όλων των εποχών. Το μεγαλύτερο οδηγικό του προσόν είναι η σταθερότητα στον ρυθμό, γύρο με τον γύρο. Νοητικά, η περίσσεια μυαλού που διαθέτει του επιτρέπει την ώρα που αγωνίζεται να επεξεργάζεται δεκάδες σενάρια στρατηγικής με το alter ego του, τον Ρος Μπρον.
Ο Βρετανός μηχανικός που βρίσκεται πίσω από όλα τα πρωταθλήματα του Γερμανού ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να πάρει τη μεγάλη απόφαση. Ο Σουμάχερ έπειτα από τρία χρόνια αποχής επιστρέφει στη F1 και θα αγωνίζεται το 2010 με τα χρώματα της Mercedes GP. Ο ίδιος μιλώντας για την επικείμενη επιστροφή του αποκάλυψε…
-Τι σε παρακίνησε να επιστρέψεις;
 Το τηλεφώνημα που μου έκανε ο Ρος Μπρον στα τέλη Νοεμβρίου μου πρόσφερε τη δυνατότητα να αγωνιστώ. Η εμπλοκή της Mercedes-Benz στην Brawn και η πρόταση που δέχτηκα με έκαναν να νιώσω υπέροχα. Κουράστηκα από την F1 το 2006, αλλά ύστερα από τρία χρόνια απουσίας νιώθω ανυπόμονος να επιστρέψω. Εκανα το κέφι μου με τις μηχανές στο μεσοδιάστημα, αλλά είναι καιρός να ασχοληθώ με πιο σοβαρά πράγματα.
-Πώς είναι ο αυχένας σου; Προτού πάρω το τελικό ΟΚ από τους γιατρούς δούλεψα σκληρά για να σιγουρευτώ ότι θα το πάρω. Αυτή τη στιγμή είμαι 100% σίγουρος ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον αυχένα μου. Δυστυχώς, το καλοκαίρι δεν μπόρεσα να επιστρέψω, αλλά τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα.
-Αισθάνεσαι ότι έχεις ακόμη την ταχύτητα να κοντράρεις οδηγούς όπως ο Χάμιλτον και ο Αλόνσο;
Είμαι απόλυτα σίγουρος. Θα πρέπει βέβαια να το αποδείξω και ανυπομονώ να μονομαχήσω ρόδα-ρόδα με αυτούς. Να είστε σίγουροι ότι οι ίδιοι δεν αμφιβάλλουν καθόλου για το αν μπορώ.
-Αφησες τη Ferrari για τη Mercedes…
Ειλικρινά δεν ήταν εύκολο. Δούλεψα 14 χρόνια εκεί,έκανα φίλους και έχω πολλές αναμνήσεις. Ο λόγος που επιστρέφω είναι γιατί μου το ζήτησαν παλιοί φίλοι. Δεν κατάφερα να αγωνιστώ με τη Mercedes στην F1 μέχρι σήμερα, παρότι η εταιρεία αυτή με στήριξε στα πρώτα μου βήματα. Φυσικά η παρουσία του Ρος Μπρον είναι καταλυτική.
-Θεωρείς ότι ρισκάρεις το όνομά σου;
Η Mercedes GP κέρδισε και τους δύο τίτλους φέτος. Στόχος μας για το 2010 είναι να τους υπερασπιστούμε. Ο ανταγωνισμός θα είναι σκληρός και ανυπομονώ να αντιμετωπίσω την πρόκληση.
Corfas
Συνέχεια...

Ξεπούλησε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι με την Lady Gaga

Εισιτήρια αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων έχει κόψει μέσω της ιστοσελίδας NewYearsEve.com η πρωτοχρονιάτικη εμφάνιση της Lady Gaga στο Fontainebleau στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή της ιστοσελίδας, υπάρχουν μόνο λίγα εισιτήρια αξίας 25.000 δολαρίων για τραπέζια και άλλα λίγα για την γενική είσοδο, τα οποία κοστίζουν 425 δολάρια.

Σε πολύ μεγάλη απόσταση βρίσκεται η εμφάνιση της Mariah Carey στη Νέα Υόρκη, για την οποία έχουν πωληθεί εισιτήρια αξίας 500.000 δολαρίων.

Η εμφάνιση της Christina Aguilera στο Λας Βέγκας έχει συγκεντρώσει 250.000 δολάρια, ενώ καλές πωλήσεις σημειώνουν οι εμφανίσεις του 50 Cent, της Eva Longoria και των Black Eye Peas.
[πηγη]
Corfas Συνέχεια...

Η κινητοποίηση στο Facebook της έσωσε τα Χριστούγεννα



ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ


Τα Χριστούγεννα της φαινόντουσαν να έχουν καταστραφεί. Η Katie Chowdhiry είδε την πόρτα του δωματίου της κατεστραμμένη. Οι κλέφτες είχαν εξαφανίσει τα πάντα και όλα τα δώρα για την κόρη της Katie είχα κάνει φτερά. Η μικρή Amie εχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και τα Χριστούγεννα με τα δώρα θα ήταν...

ένα καλό διέξοδο για αυτό. Ολα φαινόντουσαν σα να είχαν καταστραφεί. Ομως το facebook τους έδωσε τη γιορτή. 4,000 άνθρωποι μπήκαν στο γκρουπ που φτιάχτηκε ειδικά για το θέμα αυτό και χάρισαν εκατοντάδες δώρα στη νέα μητέρα και την κόρη της
[πηγη] 
Corfas
Συνέχεια...

Η Μις Παρίσι 2009 έχασε τον τίτλο της

http://img.news-de-stars.com/kelly-bochenko/kelly-bochenko-l-une-de-ses-photos-ultra-coquine_41593_w250.jpg
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η Kelly Bochenko , Miss Paris 2009 και υποψήφια Miss France 2010 έχασε τον τίτλο της αλλά και την υποψηφιότητα της εξαιτίας...
της γυμνής φωτογράφησης που έκανε για περιοδικό. Η Bockenko είχε κάνει τη φωτογράφηση αρκετά χρόνια πριν αλλά το θέμα τώρα ήρθε στην επιφάνεια και σήμερα της ανακοινώθηκε οτι χάνει τον τίτλο

[πηγη]
Corfas Συνέχεια...

Σε ποια άλλη χώρα ο κόσμος ανέχεται τέτοια κατάσταση

Είναι να αναρωτιέται κανείς... Σε ποια άλλη χώρα συμβαίνουν τόσα πράγματα και δεν ξεσηκώνετε ο κόσμος;

1. Σκάνδαλα που οι πολιτικοί πήραν μίζες δεν τιμωρήθηκε κανείς και όλα ξεχάστηκαν. (Siemens κτλ)

2. Ακριβά τέλη κυκλοφορίας πληρώνουν όσοι δεν έχουν λεφτά να πάρουν καινούργιο αμάξι.

3. Πληρώνουν αναγκαστικά οι πολίτες αργόσχολους δημοσιογράφους της κρατικής...

τηλεόρασης με υπέρογκα ποσά και οι ίδιοι πολίτες περιμένουν πότε θα τελειώσουν οι λαϊκές για να μαζέψουν ότι απέμεινε για να φάνε.

4. Οι πολιτικοί κρύβονται πίσω απο την ασυλία τους και τις αμαξάρες τους χωρίς να έχουν καμία επαφή με το πως ζουν οι πολίτες.

5. Τα ΜΜΕ φιμώνονται όταν γίνονται πορείες

6. Η Αντιγόνη "τρομοκράτησα" μεταφέρετε με δρακόντια μέτρα και ο Ριτζάι μεταφέρετε σαν να πηγαίνει διακοπές.

7. Οι φόροι δεν εισπράττονται απο τους μεγάλους παρα μόνο απο αυτούς που δεν έχουν.

trelokouneli.blogspot.com

Bocas Συνέχεια...

Τα κόμματα εισπράττουν προκαταβολικά τις επιχορηγήσεις μέχρι το 2016 την ώρα που περικόπτονται μισθοί και συντάξεις!


Εύγε! Την ώρα που και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ τελικά, αποφάσισαν περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και μείωση των εισοδημάτων για 1,5 εκατ. οικογένειες, ακριβώς εκείνη την ώρα μαθαίνουμε ότι τα κόμματα συμφώνησαν στο παρασκήνιο και εισέπραξαν τις πλούσιες κρατικές επιχορηγήσεις μέχρι και το 2016! Καλά διαβάσατε, 130 εκατ. πήρε η Ν.Δ. και 110 εκατ. το ΠΑΣΟΚ. Και έπεται συνέχεια. Όχι με εξεταστική που θα έπρεπε αλλά υποθέτουμε με προείσπραξη καμιά 10ρια χρόνια ακόμα…

vendeta.blogspot.com

Bocas Συνέχεια...

"Επιδημία" με 90 αυτοκτονίες την ημέρα στην Ιαπωνία


Ρυθμό επιδημίας λαμβάνει ο αριθμός των ανθρώπων που αυτοκτονούν στην Ιαπωνία...

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας στο Τόκιο και το 2009 – για 12 χρονιά- ο αριθμός εκείνων που έδωσαν τέλος στη ζωή τους ξεπέρασε τους 30.000...


Από τον Ιανουάριο έως το Νοέμβριο, 30.181 άνθρωποι αυτοκτόνησαν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με τους 21.566 να είναι άνδρες και τι 8.615 γυναίκες.

Κατά μέσον όρο, σημειώνονταν 90 αυτοκτονίες την ημέρα.

Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι κάπου 1.000 άνθρωποι είναι στο όριο της αυτοχειρίας οποιαδήποτε ημέρα της χρονιάς.

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση θεωρείται ένας από τους κύριους λόγους για την αύξηση των αυτοκτονιών μετά το 1998.

Κατά τους ειδικούς στα απονενοημένα διαβήματα οδηγούν προβλήματα υγείας, όπως η κατάθλιψη η οποία σχετίζεται με τις συνθήκες εργασίας.

toprixthri.blogspot.com

Bocas Συνέχεια...

Σεξ μετά θάνατον ...




Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πίστευαν...

ότι υπήρχε ζωή μετά τον θάνατο και φρόντιζαν να εφοδιάζουν τους νεκρούς με τα κατάλληλα εφόδια. Την ίδια πεποίθηση είχαν και άλλοι πολιτισμοί ανά τους αιώνες με διαφορετικά ταφικά έθιμα που φτάνουν έως και την σήμερον ημέραν.

Στην Κίνα, συγγενείς νεκρών ανδρών θέλουν να είναι απολύτως σίγουροι ότι οι αποθανούντες θα έχουν και μια καλή, μετα θάνατο, σεξουαλική ζωή! Γι’ αυτό λοιπόν τα νεκροταφεία στην Κίνα πωλούν χάρτινες απομιμήσεις του γνωστού χαπιού... Βιάγκρα, για να μπορέσουν οι νεκροί να το... γλεντήσουν!

Παραδοσιακά οι Κινέζοι έκαιγαν ψεύτικα χρήματα σε νεκροταφεία πρός τιμή των συγγενών τους, ώστε να έχουν στην άλλη ζωή λεφτά για... ξόδεμα!

Shoot

Anto
Συνέχεια...

Τί γίνεται το facebook σου όταν… πεθάνεις...!!!

http://www.xblog.gr/wp-content/uploads/2008/04/facebook.jpg

Ένα απο τα προβλήματα που απασχολούσε απο την αρχή τους διαχειριστές του facebook ειναι τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιο μέλος τους φύγει απο τη ζωή. Με 300 εκατομμύρια χρήστες κάτι τέτοιο γίνεται καθημερινά και πλέον υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι κοντινοί άνθρωποι αυτού που έφυγε.

Μέσα απο τη φόρμα στο http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=deceased δίνουν τα στοιχεία του. Το Facebook θα μετατρέψει το profile του σε profil μνήμης οπου κάποια πράγματα όπως τα statuses θα σβηστούν.


mplogk


Anto
Συνέχεια...

Στο νοσοκομείο 26χρονος μετά από επεισόδιο με οδηγό λεωφορείου

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτο 26χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα της Πλατείας Δημοκρατίας, δέχτηκε επίθεση από οδηγό αστικού λεωφορείου, όταν στις 23:50 το βράδυ των Χριστουγέννων κατέλαβε με το αυτοκίνητο του λεωφορειολωρίδα στην οδό Εγνατία.

Είχε προηγηθεί λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του θύματος και του οδηγού του λεωφορείου. Ο οδηγός του αστικού δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται από την αστυνομία.

Corfas
[πηγη] Συνέχεια...

Θα κάνει τη Monroe η Williams;

 
Θα κάνει τη Monroe η Williams;
Τη βραβευμένη με Οσκαρ Michelle Williams έχουν στο μυαλό τους οι παραγωγοί της νέας ταινίας για τη ζωή της Marilyn Monroe. Η Williams εντυπωσίασε στο «Brokeback Mountain» και στο «I’ not there», για τη ζωή του Bob Dylan, και έτσι τους επόμενους μήνες θα της γίνει η πρόταση. Η ίδια αναμένεται να πάρει τη θέση της Scarlett Johansson, την οποία σκέφτονταν μέχρι τώρα οι υπεύθυνοι της ταινίας αλλά για άγνωστους λόγους δεν της πρότειναν. Η Marilyn ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο sex symbol για τους άντρες, κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει η κατά τα άλλα συμπαθητικούλα Michelle. Scarlett, λοιπόν, δαγκωτό!

Corfas
[πηγή] Συνέχεια...

Ωρες αγωνίας για τους 3 Ελληνες αγνοούμενους απο την πυρκαγιά στο «Aegean Wind»

Ωρες αγωνίας για τους 3 Ελληνες αγνοούμενους απο την πυρκαγιά στο «Aegean Wind»(upd)
Τρεις Έλληνες ναυτικοί βρήκαν τραγικό θάνατο από την πυρκαγιά που ξέσπασε ανήμερα τα Χριστούγεννα στο πλοίο Aegean Wind.
Οπως μετέδωσαν το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο AB της Βενεζουέλας, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο οι τρείς Ελληνες εντοπίστηκαν νεκροί, λίγο μετά τις 3:35 τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο, Γιώργο Ξυπολιτάκο 23 ετών, τον τρίτο μηχανικό, Γιώργο Καλφαγιάννη 52 ετών, και τον ηλεκτρολόγο, Κωνσταντίνο Μουτσινά, 55 ετών. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο θάνατος τους οφείλεται σε ασφυξία από τις αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από τη φωτιά.
Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι νεκροί εντοπίστηκαν και πέντε ναυτικοί από τις Φιλιππίνες. Τα πτώματά τους ανασύρθηκαν ενδιαίτησης του πλοίου.
Και οι εννέα συνολικά αγνοούμενοι ναυτικοί(3 Ελληνες και 6 Φιλιππινέζοι), όπως αναφέρει-επιβεβαιώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο AB της Βενεζουέλας και το  Reuters έχουν χάσει τη ζωή τους.
Απο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο Aegean Wind τραυματίστηκαν ελαφρά και 5 άτομα, δύο Ελληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός. Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το  Reuters οι τρείς Ελληνες φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ενώ στους δυο Φιλιππινέζους έχουν προκληθεί εγκαύματα 3ου βαθμού.
Η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στο φορτηγό πλοίο το πρωί της Παρασκευής, ενώ αυτό έπλεε ανοικτά της Βενεζουέλας, έχει σβήσει.Στις προσπάθειες, ωστόσο,  να περιοριστεί άμεσα συνέδραμε και ένα δεύτερο φορτηγό πλοίο, σημαίας Ολλανδίας, ενώ στην περιοχή έσπευσαν και άλλα πλοία από τη Βενεζουέλα..


Στις 7:30 ώρα Ελλάδος, το ρυμουλκό London, σημαίας Ολλανδίας, έφτασε στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Aegean Wind», ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ρυμούλκησής του προς το νησί Μαργαρίτα.
Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, των ΗΠΑ.
Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών.
Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.
Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον.
Ικανοποιημένος από τις ενέργειες του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπήρξε κίνδυνος για άλλα πλοία, όπως ανακοίνωσε η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, διαχειρίστρια του πλοίου.
 Το «Aegean Wind», που είχε ναυπηγηθεί το 1983 και φέρει την ελληνική σημαία, εκτελούσε ταξίδι από λιμάνι της Βραζιλίας προς το Χιούστον των ΗΠΑ, έμφορτο με 37,733 τόνους σιδηρομετάλλευμα.
[πηγή]
Corfas
Συνέχεια...

Της άρπαξε την τσάντα και την τραυμάτισε

Στο κεφάλι τραυματίστηκε μια 75χρονη, η οποία έπεσε θύμα κλοπής το βράδυ των Χριστουγέννων, στην Ομόνοια.

Ο άγνωστος δράστης άρπαξε την τσάντα της άτυχης γυναίκας, που περιείχε 50 ευρώ.

Η 75χρονη νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, ενώ ο δράστης αναζητείται από την Αστυνομία.

Corfas Συνέχεια...

Νέο αυτοκινητιστικό ατύχημα είχε ο Μπενζεμά



Για δεύτ
ερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, Καρίμ Μπενζεμά, τράκαρε με το αυτοκίνητό του, αυτή τη φορά σε ένα εξωτικό νησί του Ινδικού ωκεανού όπου βρισκόταν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, χωρίς ωστόσο να πάθει τίποτα...

Ο Γάλλος άσος προσέκρουσε σε ένα κράσπεδο την ώρα που περνούσε μπροστά από το ξενοδοχείο που διέμενε, με αποτέλεσμα να σπάσει ο δεξιός τροχός της κίτρινης Lamborghini που οδηγούσε.

Πάντως, κάποιοι περαστικοί που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό, υποστήριξαν ότι στην θέση του οδηγού δεν καθόταν ο Μπενζεμά αλλά ο αδερφός του.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γάλλος διεθνής είχε καταστρέψει ένα Audi Q7 όταν είχε προσκρούσει σε ένα δέντρο.

contra.gr

Bocas Συνέχεια...

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για το άνοιγμα της Εθνικής Οδού στα Τέμπη

Ιδιαίτερα αισιόδοξο χαρακτηρίζεται από ειδικούς επιστήμονες το σενάριο για άνοιγμα της Εθνικής Οδού στο ύψος των Τεμπών σε τρεις ή τέσσερις μήνες, καθώς αφ' ενός οι κατολισθήσεις συνεχίζονται, αφ' ετέρου, δε, υπάρχει και η εμπειρία από άλλες ανάλογες καταστάσεις, όπως στη Μαλακάσα...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, όλες αυτές τις ημέρες, μία εβδομάδα μετά την καταστροφή, οι κατολισθήσεις στα Τέμπη συνεχίζονται και αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το φαινόμενο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.
Αλλωστε σε δύο άλλες -ηπιότερες, όπως εκτιμάται- περιπτώσεις κατολισθήσεων το χρονικό διάστημα αποκατάστασης ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερο.
Για την αποκατάσταση της Εθνικής οδού στην περιοχή της Μαλακάσας χρειάστηκαν περίπου τρία χρόνια, ενώ στην περιοχή Παραδείσια - Τσακώνα της Εθνικής οδού Κορίνθου - Τριπόλεως - Καλαμάτας τα οδικά έργα δεν έχουν τελειώσει ακόμη.

Ώσπου να αποδοθεί στην κυκλοφορία η Εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης και η διέλευση από τα Τέμπη να είναι πάλι ασφαλής, η χώρα θα παραμένει κομμένη στα δύο, με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από εναλλακτικές διαδρομές.
Έτσι, σε αυτή τη φάση το βάρος δίδεται στην ενίσχυση και βελτίωση βασικών σημείων του επαρχιακού οδικού δικτύου της περιοχής, που αναγκαστικά θα σηκώσει όλη τη διερχόμενη κίνηση.

totefteri.blogspot.com

Bocas Συνέχεια...

Ισχυρή δόνηση 6,7 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στο νησί Μαλούκου της Ινδονησίας, σύμφωνα με σεισμολόγους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετεωρολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας, η δόνηση σημειώθηκε στις 15:57 τοπική ώρα, περίπου 152 χλμ βορειοδυτικά του Τουάλ και σε βάθος 67 χλμ.

Η δόνηση σημειώνεται την ημέρα που η Ασία τιμά τη μνήμη των χιλιάδων νεκρών του δονικού τσουνάμι που έπληξε στις 26 Δεκεμβρίου του 2004 τις χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών ανέφερε από την πλευρά του ότι σεισμός 6 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα 270 χλμ βόρεια βορειοδυτικά του Σαουμλάκι στα νησιά Τανιμπάρ της Ινδονησίας σε βάθος 56 χλμ. Σύμφωνα με τις αρχές της Ινδονησίας δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

kathimerinh


Bocas Συνέχεια...

Προβλήματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία λόγω της πρωινής ομίχλης


Δυσλειτουργίες έχει προκαλέσει η πυκνή πρωινή ομίχλη των τελευταίων ημερών στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με τα κύρια προβλήματα να εντοπίζονται στις προσγειώσεις των αεροσκαφών. Πολλές αεροπορικές εταιρίες επιλέγουν να μην...

πραγματοποιήσουν καν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για Θεσσαλονίκη. Σήμερα συγκεκριμένα η τελευταία πρωινή προσγείωση έγινε γύρω στις 8:00 από αεροσκάφος της Ολυμπιακής από Αθήνα, ενώ τελικά η πτήση της easyJet από το Βερολίνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας. Σημειώνεται πως οι απογειώσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

troktiko

Bocas Συνέχεια...

"Οδηγούν τον πλανήτη σε εφιάλτη!!"


"Κατά 3 βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί η μέση ετήσια θερμοκρασία έως το 2050. Θα χαθούν οι παγετώνες των Ιμαλαϊων και το 80% των δασών του Αμαζονίου. Εκατομμύρια θάνατοι από τις αρρώστιες και την...

Κατά 3 βαθμούς Κελσίου θα αυξηθεί η μέση ετήσια θερμοκρασία έως το 2050. Θα χαθούν οι παγετώνες των Ιμαλαϊων και το 80% των δασών του Αμαζονίου. Εκατομμύρια θάνατοι από τις αρρώστιες και την...πείνα

«Μαύρες» είναι οι προβλέψεις της Γκρίνπις για το μέλλον του πλανήτη μετά την αποτυχία της Συνόδου της Κοπεγχάγης. Η πρώτη εκτίμηση της οικολογικής οργάνωσης, ύστερα από το φιάσκο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, για το οποίο ευθύνονται οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές παγκοσμίως, ΗΠΑ και Κίνα, κάνει λόγο για αύξηση τριών βαθμών Κελσίου της μέσης ετήσιας θερμοκρασίας έως το 2050.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», η άνοδος της θερμοκρασίας θα έχει καταστροφικές συνέπειες: θα λιώσουν οι παγετώνες των Ιμαλαϊων, θα σβηστεί από τον χάρτη το 80% των τροπικών δασών του Αμαζονίου, θα πολλαπλασιαστούν οι πλημμύρες, ενώ 3,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Οι έρημες και ημιέρημες εκτάσεις της «μαύρης ηπείρου» θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 5% έως 8%, ενώ θα δεχτούν ισχυρό πλήγμα η κινεζική τάιγκα και η σιβεριανή και καναδική τούνδρα.

Ο Βόρειος Πόλος θα είναι σύντομα πλεύσιμος τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ σε 40 χρόνια, εάν αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου η μέση θερμοκρασία, θα χαθεί το 1/3 των παγετώνων του Θιβέτ. Ο παγκόσμιος πληθυσμός που δεν θα έχει επαρκή πρόσβαση σε καθαρό νερό θα αυξηθεί από 1 δισ. σε 3,2 δισ. ανθρώπους, ενώ άλλα διακόσια έως εξακόσια εκατ. άνθρωποι θα κινδυνεύσουν να πεθάνουν από την πείνα. Επίσης, θα κινδυνεύσει περίπου το 1/3 των ειδών και θα εξαφανιστεί το 15% έως το 40% των ενδημικών ειδών, στα σημεία με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα.

Η άνοδος της θερμοκρασίας θα καταστήσει ιδιαίτερα ευεπίφορους τους ανθρώπους σε ασθένειες. Τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι θα προσβληθούν από δάγκειο πυρετό και δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι θα νοσήσουν από ελονοσία, εκτιμά ο Ρομπέρτο Μπερτολίνι, διευθυντής του Κέντρου Υγείας και Περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Επιπλέον, θα αυξηθούν τα θύματα της διάρροιας σε όλο τον κόσμο -είναι 2,2 εκατομμύρια τον χρόνο- και οι επιπτώσεις της ξηρασίας στον άνθρωπο θα εξαπλασιαστούν.

Στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθούν κατά 70% οι επικίνδυνες μέρες με χαμηλό όζον και στην ΕΕ υπολογίζεται ότι θα αυξηθούν ετησίως οι θάνατοι κατά 86 χιλιάδες εξαιτίας της ανόδου της θερμοκρασίας. Στη Γηραιά Ηπειρο θα έχουμε συχνότερα κύματα καύσωνα, όπως αυτό του 2003 στο οποίο αποδίδονται 70 χιλιάδες θάνατοι.

Για τον Κούμι Ναϊντού, διευθυντή της Γκρίνπις, οι ισχυροί της Γης ευθύνονται για το ζοφερό μέλλον του πλανήτη.

«Απέτυχαν στον στόχο να εμποδίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα είναι οι συλλήψεις 4 ακτιβιστών μας που οδηγήθηκαν στη φυλακή, επειδή διαμαρτυρήθηκαν για την αδράνεια των κυβερνήσεων»."

Βοcas Συνέχεια...

"Βρήκαν το "κλειδί" που ανοίγει την πόρτα στη θεραπεία του καρκίνου"



"Νέα εποχή στη θεραπεία του καρκίνου ανοίγεται ύστερα από την αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα δύο εκ των πιο επικίνδυνων μορφών του.


Βρετανοί επιστήμονες αναγνώρισαν όλες τις μεταλλάξεις που μετατρέπουν τα υγιή κύτταρα σε καρκινικά, τόσο στους όγκους του πνεύμονα όσο και στους όγκους του δέρματος. Μια τέτοια...

λεπτομερής εικόνα των θεμελιωδών αιτιών του καρκίνου του πνεύμονα και του δέρματος θα οδηγήσει... μελλοντικά σε έγκαιρη διάγνωση, νέα είδη φαρμάκων και καλύτερη κατανόηση του τι προκαλεί τη νόσο.

Οπως εξήγησαν, μελλοντικά μια απλή εξέταση αίματος θα οδηγεί σε ακριβείς, εξειδικευμένες θεραπείες που θα μπορούν να αναγνωρίζουν, να επιτίθενται και να σκοτώνουν τις αιτίες που προκαλούν τον καρκίνο σε κάθε ασθενή ξεχωριστά. «Η ανακάλυψη αυτή θα μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον καρκίνο. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή στην ιστορία της έρευνας για τον καρκίνο» εξήγησε ο καθηγητής Μάικ Στράτον, μέλος του Welcome Trust Sanger Institute, ενός παγκοσμίου φήμης ερευνητικού κέντρου του Κέιμπριτζ, που διεξήγαγε τις έρευνες.

Με τη βοήθεια νέων τεχνολογιών, οι επιστήμονες του Sanger κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν πλήρως το γονιδίωμα του καρκινικού, αλλά και του φυσιολογικού ιστού από έναν ασθενή με καρκίνο του πνεύμονα και έναν ασθενή με κακοήθες μελάνωμα. Στη συνέχεια τα συνέκριναν για να ανακαλύψουν τις διαφορές, αλλά και για να ανακαλύψουν ποια βλάβη προέκυψε και προκάλεσε καρκίνο."

Bocas Συνέχεια...

Καιρός ήταν!"Στο "ψυγείο" ο Παμπορίδης"


Εκτός πινάκων για τις επόμενες αγωνιστικές της Super League θα μείνει ο Βασίλης Παμπορίδης, λόγω της διαιτησίας του στην αναμέτρηση του "Κλ. Βικελίδης" ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό..

Η έκθεση του παρατηρητή, Γιάννη Σπυρόπουλου, είναι άσχημη για τον ρέφερι από τον Κιλκίς, ο οποίος "πληρώνει" το μη καταλογισμό πέναλτι στο χέρι του Ντουντού καθώς και...


τη μη αποβολή του Γκαλίτσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο Βασίλης Παμπορίδης τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την ΚΕΔ ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον πρώτο βοηθό της συγκεκριμένης αναμέτρησης, Χρήστο Γενναίο, που ανέκοψε λανθασμένα με οφσάιντ τον Κόκε στην αρχή του αγώνα

Στο μεταξύ, την ίδια τύχη έχουν και οι δύο επόπτες Δημήτρης Μπιτσίδης και Θόδωρος Κώτσιρος. Στον πρώτο καταλογίζεται η λανθασμένη ακύρωση του γκολ του Μπλάνκο ως οφσάιντ και στον δεύτερο η μη υπόδειξη οφσάιντ στο νικητήριο γκολ του Ονουάτσι στο Πανιώνιος-Καβάλα.


troktiko



Βοcas
Συνέχεια...

Oύτε καν τους νοιάζει!!!Δεν δίνουν κονδύλια για τα ΑΜΕΑ και τα σχολικά




Παραπάνω από 800 μαθητές ΑΜΕΑ δεν θα έχουν από το 2010 ένα πούλμαν να τους μεταφέρει στα σχολεία.


Το κράτος βλέπετε διαθέτει μόνο 500 ευρώ για κάθε παιδί και έτσι όπως καταγγέλουν οι νομάρχες αυτά δεν επαρκούν για να...

πληρωθούν οι οδηγοί και οι εταιρείες και να αναλάβουν την μεταφορά. Πολιτική υπέρ του φτωχού και του συνταξιούχου δεν μας έλεγαν; Ε, πάρτε πολιτικά να έχετε.

Oρίστε η μέριμνα γι αυτά τά παιδιά που δίνουν καθημερινό αγώνα και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να τον κάνετε πιο δύσκολο...Αυτή Είναι η Ελλάδα...

Βοcas

Συνέχεια...

Κορυφαίος ο Σισέ βάση αριθμών!

Κορυφαίος ο Σισέ βάση αριθμών!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι ο κορυφαίος παίκτης της Super League σύμφωνα με την ιστοσελίδα FTBL, που ασχολείται αποκλειστικά με τις συνολικές επιδόσεις ποδοσφαιριστών ανάλογα με τον χρόνο συμμετοχής που έχουν σε συλλογικό, διεθνές, αλλά και εθνικό επίπεδο!...


Ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού και πρώτος σκόρερ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα με 11 γκολ, συγκέντρωσε 99.59 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Όλοφ Μέλμπεργκ του Ολυμπιακού.
Ο Σουηδός αμυντικός έρχεται πίσω από τον Σισέ στη λίστα με 94.14, επίδοση πάρα πολύ υψηλή για σέντερ μπακ πάντως, που τον φέρνει και στη δεύτερη θέση των Σουηδών ποδοσφαιριστών, καθώς μόνο ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς συγκέντρωσε υψηλότερο ποσοστό.

Αναφορικά με τους μέσους του πρωταθλήματος μας, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο κορυφαίος όλων, μαζεύοντας 76.42 πόντους με τον Κώστα Κατσουράνη να ακολουθεί με 71.21 πόντους. Τέλος, καλύτερος τερματοφύλακας είναι ο Αντώνης Νικοπολίδης ο οποίος με τις εμφανίσεις του έχει συγκεντρώσει 63.27 βαθμούς.

Από κει και πέρα, την πρωτοπορία από όλους τους παίκτες της υφηλίου έχει ο Λιονέλ Μέσι, με τους Μάριο Γκόμεζ της Μπάγερν Μονάχου, Νταβίντ Βίγια της Βαλένθια και Τσάβι της Μπαρτσελόνα, να ακολουθούν.

Bocas Συνέχεια...

Η κοπέλα που νίκησε την ανορεξία


ΠΈΡΥΣΙ ΗΤΑΝ 28 ΚΙΛΑ

Η 19χρονη Nicola Hobbs πέρυσι ήταν 28 κιλά. Ηταν κυριολεκτικά ένα βήμα πριν απο τον θάνατο. Με πείσμα και τη βοήθεια των δικών της όμως και ύστερα απο 4 χρόνια που ταλαιπωρήθηκε απο αυτήν την διαταραχή, ειναι πολύ καλύτερα σήμερα. Εχει πάρει αρκετά κιλά και φαίνεται οτι εχει ξεφύγει απο τον κίνδυνο

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Η NICOLA ΠΕΡΥΣΙ
[πηγή] 
Corfas



Συνέχεια...

Η γυναίκα που επιτέθηκε στον πάπα απέκτησε οπαδούς στο Facebook


Τα πρώτα φαν κλαμπ της γυναίκας που επιτέθηκε στον πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' δημιουργήθηκε στο facebook προκαλώντας την αγανάκτηση των Ιταλών. Η ιστοσελίδα "Σουζάνα Μαγιόλο φανς κλαμπ", από το όνομα της Ιταλοελβετίδας, η οποία πήδηξε πάνω στον πάπα και να τον έριξε στο έδαφος. Ήδη...



...τα πρώτα φαν κλαμπ μετρούν από 150 και 850 οπαδούς αντίστοιχα, με τα σχόλια των μελών να είναι γενικά ειρωνικά: ένα της απονέμει "χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το άλμα μετ΄εμποδίων".

"Είχε στο χέρι ένα αγαλματίδιο του Αγίου Πέτρου και ήταν έτοιμη για την επίθεση", με εμφανή τι διάθεση για συσχετισμό με την επίθεση στο Σίλβιο Μπερλουσκόν.

[πηγή]
Corfas Συνέχεια...

H ΕλληνοΑμερικάνα

Μία Ελληνο - Αμερικάνα έχει έρθει για καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο Ελληνικό νησάκι . Ένα πρωινό αποφασίζει να βγει για να ψωνίσει φρούτα . Πάει στο μανάβη και του λέει με προφορά :
- Hi . Παρακαλόου ένα κιλό μίλα .
Της βάζει ο μανάβης τα μήλα και της τα δίνει . Με το που τα βλέπει αυτή λέει :
- My god ! Τι μικρά που είναι αυτά ! Στην Αμερική έχουν μήλα τόοοοσοοο μεγάλα ! Δεν τα θέλω . Βάλε μπανάνες παρακαλώ .
Ψιλό - πειράζετε ο μανάβης...
αλλά τις βάζει τις μπανάνες . Με το που τις βλέπει αυτή :
- Τσ - τσ - τς ... Τι μικρές μπανάνες ... Στην Αμερική έχουμε...
κάτι μπανάνες τόοσεες ! Δεν τις θέλω , βάλε μου φράουλες ( με προφορά ) .
Τσαντίζεται ο μανάβης αλλά τις βάζει τις φράουλες . Πάλι τα ίδια η κυράτσα :
- Πω , πω τι μικρές φράουλες . Στην Αμερική έχουμε κάτι φράουλες τόοσεες ! Κράτα τες , βάλε κεράσια .
Ο μανάβης τα χει πάρει κανονικά αλλά δεν θέλει να δημιουργήσει θέμα και της βάζει τα κεράσια. Ξανά αυτή :
- Jesus ! Τι κερασάκια είναι αυτά ! Στην Αμερική έχουμε κάτι κεράσια τόοσααα ! Κοιτάει γύρω - γύρω και σκέφτεται τι άλλο να του ζητήσει . Βλέπει κάτι μεγάλα ζουμερά καρπούζια στη γωνία , οπότε λέει στον μανάβη που είναι πλέον πυρ και μανία :
- Δεν θέλω τα κερασάκια σου , βάλε μου αυτό το καρπούζι ( με προφορά ) .
Οπότε ο μανάβης τσαντισμένος :
- Δεν έχουμε καρπούζια μαντάμ .
- Are you joking ? Με δουλεύει ; Πως δεν έχετε ;
- Ρε , δεν έχουμε καρπούζια σου λένε , τι θες τώρα ;
- Of course και έχετε και μην με κοροϊδεύεις !
- Έλα κυρά μου κάνε μου τη χάρη . Δεν έχουμε καρπούζια σου λέω !
- Λες ψέματα γιατί εγώ βλέπω ότι έχετε καρπούζια !
- Μπα , σοβαρά ; Και που είναι ;
- Να , εκεί πίσω ( και δείχνει προς τα καρπούζια )
Και ο μανάβης :
- Αυτό δεν είναι καρπούζι μαντάμ , αυτό είναι αρακάς

Corfas Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share