Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

κατεβάστε εύκολα και γρήγορα mp3 απο το youtube..

 Convert online video and audio fast. It's 100% free

κατεβαστε ευκολα και γρηγορα mp3 απο το youtube με το παρακατω site

http://www.flv2mp3.com
.
Συνέχεια...

Razastarr...


Οι Razastarr δημιουργήθηκαν το1993 και πραγματοποίησαν το πρώτο τους δισκογραφικό εγχείρημα πριν από έναν, περίπου, χρόνο με το album: "Όπως Λιώνει Το Κερί", το οποίο χαιρετίστηκε με πολύ θετικές κριτικές τόσο από τους μουσικούς κριτικούς, όσο και από το κοινό του ελληνόφωνου Hip Ηοp...



Σ' εκείνο το album, οι Razastarr έχοντας σαν βάση τους το Ηiρ Ηοp, είχαν διεισδύσει στην "μαύρη" μουσική (reggae, soul, dub κ.λ.π.), ενώ οι στίχοι τους είχαν έντονα κοινωνικοπολιτικές αποκλίσεις, αλλά και εμπνεύσεις από παράξενα όνειρα και βαθιά προσωπικά ταξίδια.
Vlaxos





Συνέχεια...

Πώς βάζετε Αστεράκια κάτω απο τις αναρτήσεις σας για να βαθμολογούν οι επισκέπτες σας?

1. πηγαίνετε στην σελίδα outbrain.com/

2. Θα δείτε επάνω και στα αριστερά, 3 εικονίδια.
Του Typepad, του Blogger, και του Wordpress. Πατήστε επάνω στο εικονίδιο,ανάλογα ποιο από τα 3 χρησιμοποιείτε. εδω θα εξηγησουμε, για το Blogger, οπότε πατήστε στο μεσαίο εικονίδιο.


3.Επιλέξτε την Ελληνική γλωσσα στην σελίδα που θα σας ανοίξει


4. Τσεκάρετε το τετραγωνάκι αριστερά της παραγράφου: "By installing the widget, I agree to the outbrain TOS and Privacy Policy"

στη συνέχεια, πατήστε το κουμπάκι "Get Widget Now"

5. Πατώντας
Get Widget Now, θα σας πάει σε ένα νεο παράθυρο με τίτλο "Προσθήκη στοιχείου σελίδας", όπου απο κάτω θα δείτε τον τίτλο του Blog σας, και ένα βελάκι δεξιά, που αν το πατήσετε, όσοι έχετε πάνω απο ένα Blog, θα σας δείξει σε μια λίστα τους τίτλους απο το καθ' ένα απο τα blog σας, ώστε να επιλέξετε σε ποιό απο τα Blog σας θα εγκαταστήσετε το widget, και αμέσως μετά, κάτω απο τον τίτλο, θα γράφει "Ratings and Recommendations by outbrain". Αυτό μπορείτε να το αλλάξετε σε ότι θέλετε, αν θέλετε, ή στα Αγγλικά,ή στα Ελληνικά.

6. Αφού έχετε επιλεξει τα στοιχεια αυτησ τις σελιδας, πατήστε το κουμπί "ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ".

7. Ανοίγει τότε το παράθυρο, του "Πανόπτη" και συγκεκριμένα στο: "Προσθήκη και τακτοποίηση στοιχείων σελίδας". Επάνω απο όλα τα στοιχεία, θα δείτε το widget που μόλις εγκαταστήσατε. Βάλτε το στο τέλος κάτω κάτω

8. Πατήστε "Αποθήκευση" και αμέσως μετά..

9. "Προβολή ιστολογίου"




Τώρα κάτω από κάθε ανάρτηση σας θα έχει αστεράκια για να βαθμολογούν οι επισκέπτες σας πόσο τους αρέσουν ή οχι οι αναρτήσεις σας...

 Corfas



Συνέχεια...

Έδωσε για δίπλωμα 950 φόρες...




Μια γυναίκα στη Νότια Κορέα κατάφερε μετά από τέσσερα χρόνια και 950 προσπάθειες να περάσει τις γραπτές εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Η εν λόγω κυρία έδινε εξετάσεις από το 2005, ξόδεψε περισσότερα από 5 εκατομμύρια γιουάν ($4,200) σε αιτήσεις, αλλά μέχρι σήμερα είχε σταθεί αδύνατο να πιάσει το 60%, ώστε να καταφέρει να περάσει στα πρακτικά μαθήματα.







Η 68χρονη Cha Sa-Soon πέρασε τελικά την περασμένη Τετάρτη και έστρεψε πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς αξιωματικοί της τροχαίας δήλωσαν ότι είχε προσπαθήσει εκατοντάδες φορές, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για 950 αποτυχημένες προσπάθειες. Η ίδια δήλωσε ότι θέλει το δίπλωμα για να μπορεί να οδηγά το φορτηγάκι της και να πουλάει τα λαχανικά που παράγει.

Ευτυχώς για τους πολίτες της Σεούλ, η 68χρονη πριν βγει στο δρόμο, θα πρέπει να περάσει και τα πρακτικά μαθήματα, οπότε για μερικά χρόνια θα μπορούν να κυκολοφορούν ήσυχοι. Και μετά, όποιον πάρει ο χάρος.

sport24


Anto



Συνέχεια...

Έρευνα:Aυξάνονται οι χρήστες κοκαίνης, μειώνονται οι χρήστες της κάνναβης....




Αύξηση της κατανάλωσης κοκαΐνης και οπιούχων ουσιών καταγράφεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι ουσίες αυτές καταλαμβάνουν "κυρίαρχη θέση", ενώ η κάνναβη, η ουσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στην Ευρώπη, δείχνει σημάδια υποχώρησης, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά.



Η κοκαΐνη παραμένει "το πιο δημοφιλές διεγερτικό στην Ευρώπη" και η παράνομη ναρκωτική ουσία με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετά την κάνναβη, υπογραμίζει το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία στην ετήσια έκθεσή του περί της "Κατάστασης του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ευρώπη", που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στις Βρυξέλλες.



Σύμφωνα λοιπόν με τις στατιστικές που αναφέρονται στο 2007, 13 εκατομμύρια ευρωπαίοι ενήλικες (ηλικίας 15-64 ετών) έχουν κάνει χρήση κοκαΐνης τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους, ενώ 74 εκατομμύρια έχουν κάνει χρήση κάνναβης, εκ των οποίων το 2-2,5% δηλώνει ότι κάνει χρήση καθημερινά. "Τα τρέχοντα επίπεδα κατανάλωσης παραμένουν υψηλά" και "συνεχίζουν να αυξάνονται" σε μερικές περιοχές, παρατηρεί ο ευρωπαϊκός οργανισμός.



Η κοκαΐνη μάλιστα τείνει να αντικαταστήσει τις αμφεταμίνες και το "έκστασι" σε μερικές χώρες όπως η Βρετανία, η Δανία ή η Ισπανία και τα ποσοστά κατανάλωσης σε νέους ενήλικες (ηλικίας 15-34 ετών) αυξήθηκαν κατά 15% σε τουλάχιστον πέντε χώρες (Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Πορτογαλία και Βρετανία) κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Το 22% των ευρωπαίων τοξικομανών που ζητούν θεραπεία δηλώνουν χρήστες κοκαΐνης, η οποία υπήρξε η αιτία τουλάχιστον 500 θανάτων το 2007. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, χρήση κοκαΐνης παρατηρείται σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ομάδες πληθυσμού.



"Η κοκαΐνη και η ηρωίνη εξακολουθούν να διατηρούν το προβάδισμα στην ευρωπαϊκή σκηνή και, βάσει των στοιχείων που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη για μείωση της κατανάλωσής τους στην Ευρώπη", παρατηρεί ο Βόλφγκανγκ Γκετζ, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.



Όσον αφορά τις οπιούχες ουσίες, η κατανάλωσή τους είναι μεν σημαντικά πιο περιορισμένη από αυτή της κοκαΐνης (1,2 με 1,5 εκατομμύρια χρήστες -ηρωίνης οι περισσότεροι- στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νορβηγία), ωστόσο "τα υγειονομικά και κοινωνικά προβλήματα που συνδέονται με τη χρήση τους παραμένουν σημαντικότατα", προειδοποιεί ο Μαρσέλ Ρεμέν, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου για τα Ναρκωτικά.



Στα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, είχε παρατηρηθεί μία μείωση των προβλημάτων που συνδέονται με την ηρωίνη, αλλά οι δείκτες των τάσεων των οπιούχων ουσιών (νέα αιτήματα θεραπείας, θάνατοι, συλλήψεις) "εμφανίζουν συνεχώς μία ανησυχητική αύξηση" σύμφωνα με την έκθεση, στην οποία εκφράζεται ιδιαίτερη ανησυχία για την αύξηση των χρηστών νεαρής ηλικίας.



Ο συνολικός αριθμός ηρωινομανών που ζήτησαν θεραπεία αυξήθηκε το 2007 στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 6% σε σχέση με το 2002. Παράλληλα, οι θάνατοι από ναρκωτικά αντιστοιχούν στο 4% όλων των θανάτων Ευρωπαίων μεταξύ 15 και 39 ετών, ενώ στα τρία τέταρτα των περιπτώσεων εμπλέκονται οπιούχες ουσίες.



Το μόνο "θετικό", σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο, είναι ότι τα "νέα δεδομένα επιβεβαιώνουν τη συνεχή μείωση στην κατανάλωση κάνναβης, κυρίως στους νέους", ιδιαίτερα στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, την Κροατία και τη Σλοβανία. Τα δεδομένα όμως που αφορούν τον αριθμό συστηματικών χρηστών κάνναβης είναι "λιγότερο ενθαρρυντικά", καθώς υπάρχει "σημαντικό ποσοστό πληθυσμού υψηλού κινδύνου, που αντιστοιχεί περίπου στο 2% των νέων Ευρωπαίων".



Το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο εκφράζει επίσης την έντονη ανησυχία του για την "πολυκατανάλωση", η οποία αυξάνεται συνεχώς και εντείνει ακόμη περισσότερο τους κινδύνους εμφάνισης "οξείων προβλημάτων" στους νέους οι οποίοι έχουν εξασθενημένους οργανισμούς από την παράλληλη κατανάλωση αλκοόλ.

iKypros


Αnto




Συνέχεια...

TeamViewer...


Υπόθεση: Ο υπολογιστής ενός φίλου σας (που είναι συδεμένος στο internet) έχει πρόβλημα και ο φίλος σας δεν ξέρει να το λύσει και ζητάει την βοήθειά σας. Εσείς είστε από Θεσσαλονίκη ενώ ο φίλος σας μαζί με τον υπολογιστή του είναι στην Αθήνα!! Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Λύση: Το πρόγραμμα TeamViewer!!

To πρόγραμμα TeamViewer είναι ίσως το καλύτερο εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης υπολογιστή. Με απλά λόγια αφού το τρέξουμε θα μπορούμε να χειριστούμε τον υπολογιστή του φίλου μας και να πειράξουμε όποιες και όσες ρυθμίσεις θέλουμε! Για να δούμε βήμα προς βήμα πως γίνεται αυτό.

1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα εδώ και το τρέχουμε στον υπολογιστή μας

2. Στέλνουμε το πρόγραμμα και στον φίλο μας γιατί πρέπει να το “τρέξει” φυσικά και αυτός.

3. Το πρόγραμμα είναι αυτό όπως στην παρακάτω εικόνα:

Βλέπουμε 2 πλαίσια. Το “Wait for session” και το “Create session”. Αν θέλουμε ο φίλος μας να διαχειριστεί για λίγο τον υπολογιστή μας θα πρέπει να του πούμε τους αριθμούς που βρίσκονται στα 2 μπλε πλαίσια.

Αν θέλουμε εμείς να διαχειριστούμε τον υπολογιστή του φίλου μας πρέπει να τον ζητήσουμε να μας πει αυτός τα νούμερα που βρίσκονται στο δικό του “Wait for session”.

Στην περίπτωση λοιπόν που θέλουμε να διαχειριστούμε τον υπολογιστή του φίλου μας θα πρέπει αυτός να μας πει το ID και το password του. Αφού μας τα πει βάζουμε το ID του στο “Create session”. Αφού το βάλουμε θα βγει ένα νέο παράθυρο που θα μας ζητήσει κωδικό. Εκεί βάζουμε το password του φίλου μας. Αυτό ήταν! Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο αν πάνε όλα καλά και θα μπορούμε να διαχειριστούμε με αρκετή ευκολία και ταχύτητα τον υπολογιστή του φίλου μας!



Vlaxos
Συνέχεια...

Ζωντανοί Νεκροί...

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3ETQUQOmNK6Y8djkryMq2m3-fd-HPLFYGFWQJF7Z3pMG9IOTvsRG_FY8fVrMrr3LgYjW8q_ZpPfuL7zHOB9NTuqtw9d_SqMmrodr-F5PS0ygo6eyBGhCP_CS5JHoS8vCcP9_m7MhyphenhyphenCdXz/s320/zncopyki7ll7.jpg
Οι Ζωντανοί Νεκροί αποτελούν πραγματικά φαινόμενο για την εγχώρια hip hop σκηνή στα περίπου 17-18 χρονιά που δραστηριοποιούνται. Κάνοντας την εμφάνιση τους το 1996, ταράξανε τα λιμνάζοντα ύδατα στη σκηνή με ένα τελείως διαφορετικό στυλ που ονομάστηκε battle rap. Απλά με καυστικό και ωμό τρόπο κατακρίνουνε όλους και όλα στη φάση του hip-hop. Με κομμάτια που καθηλώσανε, και συνεχίζουν να το κάνουν κάθε ακροατή, με φονικές ρύμες επέβαλαν το δικό τους νομό στο χώρο του hip-hop.

Οι ΖΝ αποτελούνται από τους: Τάκη Τσαν, Υποχθόνιο, Καταχθόνιο, Μηδενιστή και Χαρμάνη. Πρωτεργάτες αυτής της σχολής είναι ο Τυμβωρύχος (Τάκη Τσαν) και ο Μηδενιστής. Όλα ξεκινήσανε στα mid 90s όταν ο Τάκης ήτανε 14 χρονών. Το Παιδί Θαύμα όπως αποκαλείται είχε ήδη έναν μεγαλύτερο αδερφό στο χώρο (djALX) , ο οποίος δραστηριοποιόταν στο χώρο της παραγωγής μουσικής. Έτσι θέλησε και εκείνος να μάθει να ραππάρει. Μαζί με το Μηδενιστή, τον οποίο γνώρισε σε αστυνομικό τμήμα, φτιάξανε το πρώιμο ΖΝ γκρουπ, τους GLD, ακρωνύμιο του Gate of the living dead. Στις συναυλίες που έκαναν γνώρισαν τον Υποχθόνιο και τον Καταχθόνιο και αποφάσισαν να φτιάξου κομμάτια όλοι μαζί. Μετά ήρθε και ο Χαρμάνης που ήταν φίλος του Τάκη και το παζλ των ΖΝ είχε ολοκληρωθεί για να βγει ο πρώτος δίσκος υπό τον τίτλο "Πρώτος τόμος". Η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρία που το πρωτοκυκλοφόρησε τελικά έδωσε τα δικαιώματα στην FM Records, απ'όπου και κυκλοφόρησε το 1998.
Έτσι ο Τάκης και ο Μήδε διέγραφαν τα πρώτα βήματα μιας ολόκληρης δυναστείας. Ο Τάκη Τσαν διασυνδέθηκε γρήγορα. Ο αδερφός του, του γνώρισε τον Αρτέμη και τον Εύθυμη (TΧC). Ο Εύθυμης είδε πως ο Τάκης ψαχνότανε και του σύστησε ένα νέο ταλέντο τον Υποχθόνιο. Ο Υπό μπήκε στους ΖΝ και έφερε μαζί του και τον Κατά, τον Καταχθόνιο. Αρχίσανε να χώνουνε ως τετράδα και πήγανε παρά πολύ καλά κανοντας συναυλιες και βγαζοντας ακυκλοφορητα κομματια. Μέχρι που εμφανίστηκε ένας παλιόφιλος του Τυμβωρύχου από την Αμερική, ο Χαρμάνης. Εντάχθηκε στο crew και η Πεντάδα που φέρνει Ζαλάδα πηρέ την πάνω βόλτα! Κατακρίνοντας όλη τη φάση του hip-hop με πολύ βρίσιμο και hardcore style οι ΖΝ δημιούργησαν το δικό τους κοινό. ΖΝ fans! Το 1997 έρχεται ο πρώτος δίσκος , οι «ΖΝ εντολές». Ντελίριο. Χιλιάδες οπαδοί κατακλείνουν τους χώρους σε κάθε συναυλία. Κομμάτια όπως «Στη χωρά των καλυτέρων mcs» ή «ΖΝ εντολές» αφήνουνε γρήγορα ιστορία. Μετά από ένα χρόνο βγαίνει ο "Πρώτος τόμος». Ο δίσκος αυτός αποτελεί ορόσημο στην καριέρα ενός ZN fan! Μπορεί ο δίσκος να περιέχει ίδιο στυλ τραγουδιών αλλά το περίεργο είναι ότι οι παραγωγές του ήτανε μετριότατες κι όμως αγκαλιάστηκε γρήγορα από το κοινό. Ο ίδιος ο Τάκη Τσαν δηλώνει: «Μου φαίνεται πραγματικά παράξενο για το ποσό γρήγορα αγκαλιάστηκε το cd από το κοινό. Όλο το καλό της υπόθεσης Πρώτος Τόμος ήταν σχετικά πρόχειρο και οι ηχογραφήσεις γίνανε πάνω στην τρελά και αυτό ίσως τον κάνει ξεχωριστό!» Μετά τον πρώτο τόμο βρήκανε κι αλλά laps όπως το «Ρήμα για χρήμα», «Θαμμένα Ξεχασμένα». Γράψανε πολλά κομμάτια στο ίδιο προφίλ και συνέχισαν να δίνουν στο κοινό αυτό που ήθελε.
Συνεχίσανε να βγάζουνε δίσκους με αποκορύφωμα το 2002 το σόλο του Μηδενιστή. Κατακριτέος, αμφιλεγόμενος και με πολύ, μα πολύ βρίσιμο και κράξιμο το «Μεγάλος Ήρωας» κάνει πάταγο. Κομμάτια που μαγνητίζουν και προκαλούν όπως τα «Αστό να γνωστοποιηθεί», «Προκαλώντας τους mcs» και «Χάλια Χάλια». Το τελευταίο κομμάτι ήταν το αποκορύφωμα στην καριέρα τους περιέχοντας πραγματικά στίχους που προκαλούσανε τους πάντες. Το συγκεκριμένο κομμάτι προκάλεσε αντιδράσεις από κάποιους που υποστήριξαν ότι προωθούνται τα ναρκωτικά. Οι ίδιοι οι ΖΝ κρατούν μια αντιφατική στάση καθώς ναι μεν από τη μια απαντάνε σε αυτούς λέγοντας πως απλά αποτυπώνουν τη βρώμικη και δύσκολη πλευρά της κοινωνίας στο χαρτί, από την άλλη βγάζουνε κομμάτι στον οποίο συμπεριλαμβάνεται αυτός ο στίχος: «Για μένα δεν είναι mc άμα δεν πίνεις χόρτο....»!
Το 2003 όμως οι ΖΝ είχανε πλέον αλλάξει, δεν κάνανε συναυλίες και γενικώς δεν βγάζανε όλοι μαζί κομμάτια. Ο κόσμος φοβήθηκε μη διαλυθούνε αλλά αυτοί ήταν πάντα εκεί με ακυκλοφόρητα tracks ή με ανακοινώσεις να λένε πως δεν σπάσανε και πως ο Δεύτερος Τόμος θα βγει και θα τρελάνει τον κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά. Ακολουθούνε σόλο cd: «Στίχοι σαν φωτιά» από Μηδέ το 2004 ή το «Στο μυαλό του Παναγιώτη Στραβαλέξη» από το Παιδί Θαύμα το 2006. Ενδιάμεσα έσκασε και το «Σχολείο» από Τάκη Τσαν και Χαρμάνη το 2005. Και οι τρεις δίσκοι αφήσανε το κανονικό στυλ των ΖΝ δηλαδή το battle και ασχοληθήκαν με κοινωνικοπολιτικό ραπ. Μονό το «Σχολείο» είχε στοιχειά αληθινού ΖΝ προφίλ.
Κι εκεί ήρθε η πλήρης απογοήτευση. Το 2008 μην έχοντας κάνει κανένα live όλοι μαζί από το 2003(!) σκάει σόλο από Υποχθόνιο με τίτλο «Ποιον ακούς». Η απόλυτη σιγή με έναν δίσκο RnB απογοητεύει το κοινό με μονό track το «Ποιους ακούς» το οποίο απλά επαναλάμβανε ότι ο Δεύτερος Τόμος θα βγει. Το κοινό απογοητεύτηκε καθώς όλα αυτά που βρίζανε τόσα χρονιά δηλαδή τα λεφτά τα κυνηγούσαν πλέον οι ίδιοι με εμπορικά cd. Τον Δεκέμβρη του 2008 κάνουνε επιτελούς live όλοι μαζί και το κοινό απογειώνεται σε Αθηνά και Θεσσαλονίκη! Τα πράγματα βελτιώνονται και αμέσως μετά κυκλοφορεί το «50/50». Ένας δίσκος σόλο του Μηδέ με το μισό να είναι battle και τον άλλο μισό κοινωνικοπολιτικό, εξ' ου και o τίτλος που του δόθηκε.
Από εκείνη τη στιγμή η καριέρα τους ανακάμπτει καθώς κάνουνε συνεχώς live και ετοιμάζουν το νέο σόλο δίσκο του Τάκη Τσαν «Ρήμα για Χρήμα ΙΙ». Σίγουρα έχουνε ακόμα να δώσουνε πολλά στο ελληνικό hip-hop, αν και δικαίως έχουνε κατακριθεί για το προφίλ τους. Όμως ό.τι κάνουν είναι αληθινό και κανείς δεν μπορεί αν τους αμφισβητήσει. Η αλήθεια είναι ότι δημιουργήσανε μια ολόκληρη σχολή στην Ελλάδα καθώς μετά από αυτούς βγήκανε πολλοί ανερχόμενοι mcs και αντέγραψαν το στυλ τους. Δυστυχώς - γι'αυτούς - κανένας δεν έφτασε τους ΖΝ και μάλλον ούτε πρόκειται. Ο "Δεύτερος Τόμος" αναμένεται εδώ και περίπου δέκα χρονιά. Έχουνε ανακοινώσει σε πολλές συναυλίες ότι κάποια στιγμή θα βγει. Και όταν βγει θα προκαλέσει πάταγο. Όπως λένε και οι ίδιοι θα σκάσει το LP σαν κομήτης στη γη, πάνω που θα νομίζουν όλοι πως έχουνε διαλυθεί... Εμείς απλά το περιμένουμε...


Corfas
bouriblog.com
Συνέχεια...

Taki Tsan Βιογραφία..



Ο Παναγιώτης Στραβαλέξης γεννήθηκε το 1979, στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από έλληνες γονείς, οικονομικούς μετανάστες, που εγκατέλειψαν τα πάτρια εδάφη για μια καλύτερη ζωή... Που εγκατέλειψαν την περήφανη Ελλάδα που τρωει τα παιδιά της για ένα καλύτερο μέλλον των δικών τους παιδιών.

Ο πατέρας του ήδη από το 1965 στην Αμερική παντρεύεται την μητέρα του το 1974. Καρπός του γάμου αυτού ήταν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του και φυσικά ο Τάκης. Τα χρόνια που ακολουθούν βρίσκουν την οικογένεια Στραβαλέξη οικονομικά ευκατάστατη ύστερα από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς στα ιδιόκτητα εστιατόρια στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Μα τα χρήματα μόνο δεν ήταν ικανά να συγκρατήσουν ένα σπίτι. Το 1984 οι γονείς του χωρίζουν και έτσι γυρίζει στην Ελλάδα μαζί με την μητέρα του και τα αδέλφια του.

Με την αμερικάνικη γλώσσα και προφορά στο μυαλό τους, τα δύο αδέλφια Βαλάντης και Τάκης δεν δυσκολεύτηκαν να αφομοιώσουν τις πρώτες εικόνες του YO! MTV Raps στα τέλη του 1980. Οι πρώτοι χιπχοπ δίσκοι και τα πρώτα cd τους έσπρωχναν στη μουσική αυτή φόρμα όχι μόνο σαν δέκτες αλλά και σαν πομποί. Η χιπχοπ μουσική είχε μπει πλέον στο αίμα τους.

Μετά από ανήσυχη εφηβική ζωή, το 1994 φεύγει για την Αμερική για να συνεχίσει τα εφηβικά του χρόνια, όπου συνέχισε το σχολείο και δούλεψε κοντά στον πατέρα του. Οι δοκιμασίες όμως δεν έχασαν τα ίχνη του. Σύντομα άρχισε να φλερτάρει με την παρανομία πράγμα που στενοχώρησε τον πατέρα του και τον έστειλε πίσω στην Ελλάδα για να συνεχίσει το σχολείο.

Το 1996 παρατάει οριστικά το σχολείο, για να ακολουθήσει το όνειρο του, το RAP, έχοντας βγάλει μόνο το γυμνάσιο, κάτι που θα μετανοήσει στο μέλλον πικρά. Την ίδια χρονιά συνθέτει τους ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ και ξεκινάει να γράφει demo μαζί τους.
Το 1998 κυκλοφορεί το EP “ΖΝ ΕΝΤΟΛΕΣ / ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ MCs” και το LP “Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ” τα οποία τον έβαλαν στον τότε μικρό χάρτη της Ελληνικής σκηνής. Όλον αυτόν τον καιρό έχοντας ζήσει ανάρμοστες καταστάσεις αποτυπώνει τις προσωπικές του εμπειρίες ηχογραφώντας το πρώτο του σόλο άλμπουμ “ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ”. Έγινε γνωστός από τις αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις του και από την ευκολία του στο να εξιστορεί ιστορίες παραβατικότητΌμως ο Παναγιώτης Στραβαλέξης μέσα από αυτές τις εμπειρίες του συνειδητοποίησε ότι δεν του άξιζε ένα τέτοιο μέλλον, γιατί οι περισσότεροι φίλοι του ήταν στη φυλακή ή νεκροί από ναρκωτικά.

ας, δικές του αλλα και άλλων.

Το 2001 ενώνει τις δυνάμεις του με τον Εισβολέα και ηχογραφούν το ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ σαν ΤΙΓΡΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ. Ήδη μα και για τα επόμενα χρόνια βλέπει τη ζωή σαν εργαζόμενος και βιώνει την εκμετάλλευση από τους διάφορους εργοδότες του. Το έτος 2004 κυκλοφορεί το “ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” μαζί με τον Χαρμάνη MC, μέλος των Ζωντανών Νεκρών αλλα και παιδικός του φίλος.
Χωρίς να τον νοιάζει μια εμπορική επιτυχία o Παναγιώτης Στραβαλέξης συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε πάντα, να είναι ειλικρινής και αληθινός στα τραγούδια του. Σήμερα ζει με τη γυναίκα και το παιδί του και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας βάλει στη ζωή του μια τάξη.







Vlaxos
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share