Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Taki Tsan Βιογραφία..



Ο Παναγιώτης Στραβαλέξης γεννήθηκε το 1979, στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Από έλληνες γονείς, οικονομικούς μετανάστες, που εγκατέλειψαν τα πάτρια εδάφη για μια καλύτερη ζωή... Που εγκατέλειψαν την περήφανη Ελλάδα που τρωει τα παιδιά της για ένα καλύτερο μέλλον των δικών τους παιδιών.

Ο πατέρας του ήδη από το 1965 στην Αμερική παντρεύεται την μητέρα του το 1974. Καρπός του γάμου αυτού ήταν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του και φυσικά ο Τάκης. Τα χρόνια που ακολουθούν βρίσκουν την οικογένεια Στραβαλέξη οικονομικά ευκατάστατη ύστερα από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς στα ιδιόκτητα εστιατόρια στην Καλιφόρνια της Αμερικής. Μα τα χρήματα μόνο δεν ήταν ικανά να συγκρατήσουν ένα σπίτι. Το 1984 οι γονείς του χωρίζουν και έτσι γυρίζει στην Ελλάδα μαζί με την μητέρα του και τα αδέλφια του.

Με την αμερικάνικη γλώσσα και προφορά στο μυαλό τους, τα δύο αδέλφια Βαλάντης και Τάκης δεν δυσκολεύτηκαν να αφομοιώσουν τις πρώτες εικόνες του YO! MTV Raps στα τέλη του 1980. Οι πρώτοι χιπχοπ δίσκοι και τα πρώτα cd τους έσπρωχναν στη μουσική αυτή φόρμα όχι μόνο σαν δέκτες αλλά και σαν πομποί. Η χιπχοπ μουσική είχε μπει πλέον στο αίμα τους.

Μετά από ανήσυχη εφηβική ζωή, το 1994 φεύγει για την Αμερική για να συνεχίσει τα εφηβικά του χρόνια, όπου συνέχισε το σχολείο και δούλεψε κοντά στον πατέρα του. Οι δοκιμασίες όμως δεν έχασαν τα ίχνη του. Σύντομα άρχισε να φλερτάρει με την παρανομία πράγμα που στενοχώρησε τον πατέρα του και τον έστειλε πίσω στην Ελλάδα για να συνεχίσει το σχολείο.

Το 1996 παρατάει οριστικά το σχολείο, για να ακολουθήσει το όνειρο του, το RAP, έχοντας βγάλει μόνο το γυμνάσιο, κάτι που θα μετανοήσει στο μέλλον πικρά. Την ίδια χρονιά συνθέτει τους ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ και ξεκινάει να γράφει demo μαζί τους.
Το 1998 κυκλοφορεί το EP “ΖΝ ΕΝΤΟΛΕΣ / ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ MCs” και το LP “Ο ΠΡΩΤΟΣ ΤΟΜΟΣ” τα οποία τον έβαλαν στον τότε μικρό χάρτη της Ελληνικής σκηνής. Όλον αυτόν τον καιρό έχοντας ζήσει ανάρμοστες καταστάσεις αποτυπώνει τις προσωπικές του εμπειρίες ηχογραφώντας το πρώτο του σόλο άλμπουμ “ΡΙΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑ”. Έγινε γνωστός από τις αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις του και από την ευκολία του στο να εξιστορεί ιστορίες παραβατικότητΌμως ο Παναγιώτης Στραβαλέξης μέσα από αυτές τις εμπειρίες του συνειδητοποίησε ότι δεν του άξιζε ένα τέτοιο μέλλον, γιατί οι περισσότεροι φίλοι του ήταν στη φυλακή ή νεκροί από ναρκωτικά.

ας, δικές του αλλα και άλλων.

Το 2001 ενώνει τις δυνάμεις του με τον Εισβολέα και ηχογραφούν το ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ σαν ΤΙΓΡΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ. Ήδη μα και για τα επόμενα χρόνια βλέπει τη ζωή σαν εργαζόμενος και βιώνει την εκμετάλλευση από τους διάφορους εργοδότες του. Το έτος 2004 κυκλοφορεί το “ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” μαζί με τον Χαρμάνη MC, μέλος των Ζωντανών Νεκρών αλλα και παιδικός του φίλος.
Χωρίς να τον νοιάζει μια εμπορική επιτυχία o Παναγιώτης Στραβαλέξης συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε πάντα, να είναι ειλικρινής και αληθινός στα τραγούδια του. Σήμερα ζει με τη γυναίκα και το παιδί του και εργάζεται στην Αθήνα έχοντας βάλει στη ζωή του μια τάξη.







Vlaxos

10 σχόλια:

  1. taki....................................................................................................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. taki tsan enas megalos raper me megalh kardia taki sunexeise na kaneis afto pou goustareis kai mia mera tha eisai o megalhteros raper taki h zwh se exei didajei na eidai dhnatos shnexeise alani mhn stamatas na mas kavloneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. taki kane oti 8elei h kardia sou..prepei na kseroume pioi eimaste.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. file 3exases na peis prwta pws eixe me ton billy(Xarmani) to crew GLD kai meta brhke to midenisti sto kratitirio kai o mide eixe stin kozani ton ypoxthonio kai meta sumfonisane na kanoune to zn crew o ypoxthonios ebale kai ton aderfo tou.....ktlp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.youtube.com/watch?v=69k582myX2A
    taki tsan-xarmanis-billy sio
    high oso den paei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. einai pantremenos me thn kopela h apla zoun mazi??? kserei kaneis?? :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι θα γινει θα βγει 2 τομος ZN?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share