Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Μιλήστε με τον... θεό!!

Βαριέσται στη καρέκλα σας;
Έχεται ψυχολογικά προβλήματα;
Αμφισβητείται την ύπαρξη Του Mr.G;



Τότε λύστε τις αμφιβολίες μιλώντας του!!



Απίστευτη λογική απαντήσεων...(στα Αγγλικά)

Man
Συνέχεια...

Manu Chao...


Manu Chao, το πλήρες όνομα Jose-Manuel Thomas Arthur Chao, γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1961 στο Παρίσι, μιας ισπανικής Χώρας των Βάσκων, η μητέρα και ο πατέρας της Γαλικίας ήρθε στη Γαλλία για τη μελέτη της κλασικής μουσικής. Παιδιά, Manu Chao μαθαίνει πιάνο με τον πατέρα του και άρχισε το ωδείο. Παθιασμένοι με ροκ μουσική των πενήντα ετών, έγινε μέλος της κοινής Cullera που κυρίως παίζει αυτό το στυλ της μουσικής. Μετά από ένα ξόρκι στην εναλλακτική ροκ μπάντα Los Carayos στα μέσα της eighties, Manu Chao μέχρι το 1987 μαζί με την ξαδέλφη Santiago Casariego αδελφός Antoine και η ομάδα του Mano Negra. Ο τίτλος "Mala Vida επιτρέπει στην ομάδα να είναι γνωστές στο ευρύ κοινό και η ομάδα θα λειτουργήσει επί επτά έτη στη Γαλλία και τη Λατινική Αμερική. Το 1994, μετά τη διάσπαση του ομίλου, Manu Chao, θα ταξιδέψει στην Αφρική και τη Νότια Αμερική ή θα προβεί σε νέα ακούγεται. Το 1998, αποφάσισε να καταγράψει την πρώτη της σόλο άλμπουμ που αναμιγνύει techno ήχους και τη μουσική της Λατινικής Αμερικής. Με την ευκαιρία της εγκεφαλικό, οποιοδήποτε ηλεκτρονικό ρυθμό διαγράφονται. Το αποτέλεσμα είναι το ακουστική μουσική από το άλμπουμ "CLANDESTINO." Το κοινό αγάπησε με αυτό το άλμπουμ που περιγράφει Manu Chao ίδιο προσωπικό και οικείο. Επέστρεψε το 2001 με ένα δίσκο στο ίδιο πνεύμα "Proxima Estación: Esperanza", πριν από την έξοδο το 2002 ένα ζωντανό άλμπουμ όπου παίρνει μια πιο ροκ τίτλους αυτών των δύο άλμπουμ "Radio Bemba Sound System". Αυτό το ροκ ήχο που δίνει Manu Chao άλμπουμ "La Radiolina", το 2007. Ανακοίνωσε την κυκλοφορίας αυτού του άλμπουμ που αυτή θα μπορούσε να είναι η τελευταία του. Σχεδιάζει να διανέμει τίτλους μέλλον άμεσα στο Internet και να βρει τον κοινό σχετικά με το στάδιο όπου έχει πάντα το καλύτερο βιβλίο του τον εαυτό.


Live "Mr. Bobby" Manu Chao - Radio Bemba Sound System



Manu Chao - Clandestino


Vlaxos
Συνέχεια...

Aνακοίνωση της Παε ΑΡΗΣ για τα σημερινά επεισόδια στον Αγώνα Πάοκ-Αρης στους κ-21...!!!!

Μαχαιρώματα σε παιδιά και γονείς....
Μπράβο τεράστια μαγκιά!!!
Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει την αγανάκτηση και την αηδία της για την δολοφονική επίθεση των «γνωστών-αγνώστων» κατά την διάρκεια του αγώνα κυπέλλου της ΕΠΣΜ ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ στον Σουρωτή.
Σε ένα παιχνίδι νεαρών παιδιών κατά την διάρκεια του ημιχρόνου έκαναν την εμφάνισή τους περίπου 50 άτομα με τσεκούρια (!!!!!!!), λοστούς, γκλομπ, πέτρες και καδρόνια με καρφιά και επιτέθηκαν στους προπονητές και τους παίκτες του ΑΡΗ, το ΔΣ και υπαλλήλους της ΠΑΕ, όπως επίσης και σε γονείς και συγγενείς τους στο γήπεδο. Μαχαίρωσαν στο πόδι τον υπεύθυνο σκάουτινγκ της ομάδας Κ-21 Νίκο Πασσιαλή (διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ), ενώ χτύπησαν νεαρούς φίλους της ομάδας (ένας 19χρονος διακομίσθηκε με χτυπήματα στο κεφάλι και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία). Επιτέθηκαν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Μπουγαίδη και Γραικό που ήταν εκτός αποστολής με μαχαίρια και λοστούς, με τους νεαρούς αθλητές μας να προσπαθούν να τους… αποκρούσουν!
Τα ανθρωποειδή που έφεραν σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διακριτικά του ΠΑΟΚ, δε δίστασαν να επιτεθούν σε γυναίκες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά. Μάλιστα μία από αυτές στην κυριολεξία πέταξε την πεντάχρονη κόρη της από τις κερκίδες στον αγωνιστικό χώρο για να την σώσει από την «οργή» των ανθρωπόμορφων τεράτων.
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ δηλώνει τον αποτροπιασμό και την έντονη δυσφορία της για την παντελή έλλειψη αστυνομικών δυνάμεων από το παιχνίδι, αλλά και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι οι δύο (!!!!!!!!!!!!!) αστυνομικοί που ήταν παρόντες αποχώρησαν λίγο πριν την έλευση των δολοφονικών στοιχείων.
Καλεί τον αρμόδιο εισαγγελέα να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να συλληφθούν αυτοί που έχουν φτάσει στο σημείο να απειλούν εμπράκτως και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Επειδή όμως και στο παρελθόν έχουμε ακούσει λόγια, περιμένουμε ΠΡΑΞΕΙΣ. Και η μοναδική πράξη είναι η σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία τους. Εκτός κι αν πρέπει κάποια στιγμή να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Εδώ και τρία χρόνια δεν έχουν αποτραπεί τέτοιες καταστάσεις, και πρέπει επιτέλους οι ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους. ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ.

Αnto
Συνέχεια...

Πορτραίτα του Άντι Γουόρχολ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ο ανυποψίαστος επισκέπτης της επανέκθεσης «Από το Βυζάντιο στη νεότερη εποχή», στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, θα βρεθεί μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη: Στα μισά της περιδιάβασής του και πριν φτάσει στον 15ο αιώνα, οι εικόνες θα αλλάξουν.



Τα έργα λατρείας θα πάρουν άλλη μορφή. Αντί για μεταβυζαντινά έργα τέχνης θα αντικρίσει τη Μέριλιν Μονρόε, την Τζάκι Κένεντι, τον Μάο και τον Λένιν, τον Μπόις και τον Ντισάν, συνολικά τριάντα πέντε πορτρέτα, σύγχρονες «αγιογραφίες» διάσημων προσώπων διά χειρός Αντι Γουόρχολ σε τρεις ξεχωριστές αίθουσες.


«Δεν ήθελα να βάλω τον Γουόρχολ ανάμεσα στις εικόνες, αφού ο ίδιος δεν ήταν εικονογράφος με την ακαδημαϊκή έννοια» μας είπε ο Πολ Μουρχάουζ, ειδικός στον Γουόρχολ και επιμελητής δύο παράλληλων εκθέσεων: «Warhol / Icon: Η δημιουργία της εικόνας», στο Βυζαντινό Μουσείο, και «Warhol: Screen Τests», στην γκαλερί «Πότνια Θηρών» (Ζαϊμη 7, Εξάρχεια), οι οποίες εγκαινιάστηκαν χθες διαδοχικά και θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιανουαρίου.



Πηγή: www.ethnos.gr


jose
Συνέχεια...

Ένα μικρό αφιέρωμα στους Apocalyptica...


Οι Apocalyptica σχηματίστηκαν στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, πριν από δέκα περίπου χρόνια, και από την πρώτη στιγμή της ύπαρξής τους αποτέλεσαν μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για τη σύγχρονη μουσική σκηνή.

Πρόκειται για ένα συγκρότημα που αποτελείται από, τέσσερεις αρχικά και πλέον τρεις, τσελίστες, απόφοιτους της περίφημης Μουσικής Σχολής “Sibelius Academy”, το οποίο κατάφερε να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την κλασσική παιδεία των μελών του με τη heavy metal μουσική, έχοντας ως βασική πεποίθηση πως το rock’n’roll έχει πολύ περισσότερο να κάνει με τη τη στάση που κρατάς σαν άτομο, παρά με το όργανο που παίζεις.

Το 1996, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους “Plays Metallica By Four Cellos”, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς με τον ατμοσφαιρικό και επιβλητικό τρόπο που διασκεύασαν μερικά από τα γνωστότερα κομμάτια των αμερικάνων Metallica, του διασημότερου metal group των 90’s (“Enter Sandman”, “Sad But True”), σε μια εξ’ ολοκλήρου instrumental δουλειά, η οποία έφτασε σχεδόν το ένα εκατομύριο αντίτυπα παγκοσμίως.
Ακολούθησαν τρία ακόμα albums, μέσα στα επόμενα επτά χρόνια, τα “Inquisition Symphony” (1998), “Cult” (2000) και “Reflections” (2003), όπου οι Apocalyptica συνέχισαν να παρουσιάζουν τις δικές τους εκδοχές σε τραγούδια άλλων συγκροτημάτων, όπως οι Faith No More, οι Sepultura, οι Pantera και – εκ νέου - οι Metallica, μαζί πλέον και με δικές τους συνθέσεις, που σταδιακά γίνονταν όλο και περισσότερες.

Ένα ακόμα καινούργιο στοιχείο είναι η προσθήκη φωνητικών, σε ορισμένα κομμάτια, από διάφορους guest vocalists, όπως η Nina Hagen και η Sandra Nasic των Guano Apes. Στις αρχές του 2005, κυκλοφόρησε το νέο τους album, απλά τιτλοφορημένο “Apocalyptica”, προπομπός του οποίου υπήρξε το hit-single “Bittersweet”, όπου τραγουδούν μαζί ο Ville Valo των H.I.M. και ο Lauri Ylonen των Rasmus. Στα drums συμμετέχει και ο περίφημος Dave Lombardo των Slayer, πέρα από τη μόνιμη προσθήκη του συμπατριώτη τους Mikko Siren στο συγκεκριμένο όργανο, που προσέδωσε μία καινούργια διάσταση στη μουσική του group.

Οι κριτικοί θεωρούν ότι οι Apocalyptica έφτασαν στο peak της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας με αυτή την πέμπτη τους δουλειά, ενώ, απ’ ότι φαίνεται το ίδιο θα συμβεί και από εμπορικής απόψεως. Πέραν αυτών, η ουσία είναι πως οι ίδιοι συνεχίζουν να προοδεύουν σα συγκρότημα, κινούμενοι με επιτυχία ανάμεσα σε δύο, φαινομενικά ασύμβατους, μουσικούς κόσμους, κερδίζοντας την εκτίμηση όλο και περισσότερων οπαδών, οι οποίοι προέρχονται τόσο από το rock / metal χώρο, όσο κι από εκείνον της κλασσικής μουσικής.

“Prokofiev & Pantera”, “Shostakovich & Slayer”, “Heavy Cello Thunder”, “The Symphony Of Destruction”, είναι ορισμένοι από τους χαρακτηρισμούς που κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν τη μουσική των Apocalyptica. Οι ίδιοι προτιμούν το πολύ απλότερο “Cello Rock”, αλλά, ούτως ή άλλως, οι “ταμπέλες” και οι “ετικέτες” ελάχιστη σημασία έχουν, πέρα από το να διευκολύνουν τον τύπο στο να κατηγοριοποιεί και να προσδιορίζει κάποια πράγματα που φαίνεται να διαφέρουν από τ’ άλλα.

Πηγή:www.gagarin205.gr




jose
Συνέχεια...

Τρόποι για να μην μεθύσετε σε πάρτι!!!


Πάρτι και αλκοόλ. Τα βασικά συστατικά για να «ανάψει» η βραδιά και το κέφι. Θυμάστε πόσο επιτυχία είχε εκείνο το πάρτι που βρεθήκατε πριν λίγο καιρό?? Που να θυμάστε?? Αφού ήσασταν "τύφλα". Τόσο "τύφλα" που δεν έχετε ιδέα πώς καταφέρατε να γυρίσετε στο σπίτι. Το να διασκεδάζετε, όμως, χωρίς να γίνεστε τύφλα στο μεθύσι δεν προϋποθέτει ότι θα είστε ο ξενέρωτος της παρέας ή ότι δεν θα απολαύσετε εξίσου το αγαπημένο σας κοκτέιλ. Ακολουθήστε τα παρακάτω έξυπνα (και πονηρά) κόλπα για να απολαύσετε ολόκληρη την βραδιά του ξεφαντώματος χωρίς να χρειαστεί να σας… μαζεύουν πάλι στο τέλος.

1. Το φλερτ ως μέθοδος αυτο-έκφρασης
Όχι, δεν εννοούμε το φλερτ που φτάνει στα όρια της… ακολασίας, αλλά αυτό που ενώ ως αρχικό σκοπό έχει να δείξουμε το ενδιαφέρον μας σε κάποιο πρόσωπο, στην πραγματικότητα λειτουργεί και ως ένας τρόπος κοινωνικοποίησης. Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να είμαστε λίγο παραπάνω κοινωνικοί μερικές φορές. Αν μιλάμε και φερόμαστε σωστά δεν έχουμε κανέναν κίνδυνο να μεταδώσουμε λανθασμένα νοήματα στους γύρω μας. Με το να είμαστε ευχάριστοι στις κουβέντες μας και να διασκεδάζουμε χορεύοντας ώρες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούμε να έχουμε. Να αναπτύξουμε την λίστα των φίλων μας στο Facebook, παραδείγματος χάριν, και να γεμίσουμε την ατζέντα μας με προσκλήσεις για μελλοντικά πάρτι. Και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να γεμίσουμε το ποτήρι μας παραπάνω από μία ή δύο φορές.

2. Μαθήματα… ηθοποιίας

Αν ο Ορέστης Μακρής σαν ρόλος σας πέφτει λίγο δύσκολος, μπορείτε να αντιγράψετε τους μορφασμούς και τα λόγια άλλων ηθοποιών όταν, για τις ανάγκες κάποιου ρόλου, πρέπει να δείχνουν μεθυσμένοι. Μετά από δύο-τρία ποτήρια κρασί, λοιπόν, δείξτε ότι έχετε πιει πολύ. Γλαρώστε λίγο τα μάτια σας, γείρετε λίγο το κεφάλι σα να έχετε ελαφρά ζαλάδα, μπερδέψτε λίγο τα λόγια σας και τραβήξτε λίγο παραπάνω τις λέξεις. Για να γίνετε ακόμα πιο πειστικοί ότι έχετε αρχίσει να μεθάτε, αρχίστε να επισκέπτεστε λίγο πιο συχνά την τουαλέτα. Αν σας έρθει και λόξιγκας, ακόμα καλύτερα. Αλλά μην υπερβάλλετε. Δεν θέλετε να καταλάβουν όλοι ότι προσποιείστε. Ειδικά αν οι «όλοι» είναι οι πιο στενοί σας φίλοι που σας έχουν δει και στα πραγματικά σας μεθύσια.


3. Δηλώστε αμνησία
Η τεχνική αυτή ταιριάζει καλύτερα όταν έρθει η ώρα των «σφηνακίων», και μάλιστα όταν οι φίλοι σας έχουν ήδη αρχίσει να μεθάνε. Φροντίστε να είστε εσείς οι «σφηνακο-χόοι» που θα γεμίζετε και θα ξαναγεμίζετε τα ποτήρια ή έστω αυτοί που θα τα μοιράζετε στους υπόλοιπους. Ακόμα, όταν έρθει η σειρά σας να πιείτε το σφηνάκι περιμένετε μερικά λεπτά. Πιάστε την κουβέντα με κάποιον άλλον για να αποσπάσετε την προσοχή του από το σφηνάκι και μετά από λίγο δώστε το σφηνάκι σε ένα άλλο πρόσωπο, προσποιούμενοι ότι εξ’αρχής σερβιρίστηκε γι’αυτόν. Αν το πρόσωπο αυτό επιμείνει ότι μόλις τώρα ήπιε το δικό του πείτε του ότι δεν θυμάστε να τον είδατε να το πίνει. Αντίστοιχα, αν κάποιος άλλος σας προσφέρει σφηνάκι πείτε του ότι μόλις τώρα ήπιατε το δικό σας απλά δεν το θυμάται γιατί αμέσως μετά πιάσατε την κουβέντα. Δεν θα σας τρελάνουν αυτοί, εσείς θα τους τρελάνετε!

4. Μεθύστε τους
Προσφερθείτε να φτιάξετε εσείς ποτά για την παρέα και βάλτε στα ποτά των άλλων περισσότερο αλκοόλ από ότι στο δικό σας ποτό. Αν πάλι βρίσκεστε σε κάποιο μπαρ απλά ζητήστε στον μπάρμαν να κάνει τα υπόλοιπα ποτά λίγο πιο δυνατά από το δικό σας. Μπορείτε, επίσης, εσείς να πιείτε κάποιο αναψυκτικό και απλά να πείτε στους άλλους ότι πίνετε βότκα με αυτό το αναψυκτικό. Κανείς δεν θα καταλάβει την διαφορά. Φροντίστε, βέβαια, να μην προκαλέσετε τελικά τα αντίθετα αποτέλεσμα από ότι συνήθως. Να μην μεθύσουν δηλαδή όλοι οι φίλοι σας και αναγκαστείτε εσείς τελικά να είστε αυτός που θα τους… μαζεύει.

5. Κατά φαντασίαν ασθενής

Πρόκειται για την «τέχνη» του να προσποιούμαστε ένα πρόβλημα υγείας (χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει). Με απλά λόγια, για την συγκεκριμένη περίσταση, προσποιηθείτε ότι έχετε αναγούλες. Η’ πείτε στην παρέα ότι ο γιατρός σας συμβούλευσε να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ γιατί έχετε κάποιο γαστρικό πρόβλημα έλκους με το στομάχι σας ή κάποιο πρόβλημα με το συκώτι. Διευκρινίστε τους ότι πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και συγκρατημένοι γιατί το πρόβλημα αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε πολύ σοβαρότερα. Σύντομα θα δείτε τους φίλους σας να μεταφέρουν τα μπουκάλια μακριά από εσάς. Αν δεν θέλετε να πείτε ένα τόσο μεγάλο ψέμα πείτε ένα μικρότερο, όπως π.χ. ότι είστε σε δίαιτα. Και όλοι ξέρουμε πόσο πολύ παχαίνει το αλκοόλ. Μεταξύ μας, τώρα, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να παραμείνετε νηφάλιοι σε ένα πάρτυ ή σε ένα μπαρ. Σε κάθε περίπτωση, η ευκολότερη από αυτές είναι απλά να πείτε "όχι".Να ξέρετε δηλαδή από μόνοι σας πότε να σταματήσετε. Και αν βρίσκεστε σε μία παρέα με πραγματικούς φίλους, αυτό δεν θα είναι δύσκολο.

Πηγή:www.in2life.gr

Για να πούμε και τη δική μας γνώμη τώρα, και όταν λέω δική μας εννοώ τη δική μου και του παρτενέρ μου στα "ξεφτιλίσματα", Αντο!!! Όλα αυτά που προαναφέρθηκαν είναι χρήσιμα για άτομα που δεν αντέχουν το πότο και δεν έχουν τι δύναμη να πουν όχι. Επίσης για άτομα που έχουν τη φήμη, και όλοι τους πιέζουν να πιούν αλλά το βαρέθηκαν ή δεν έχουν όρεξη να πιουν εκείνο το βράδυ. Για άτομα που έχουν σταμπάρει γκομενάκι και θέλουν να τα χουν 400 στο καμάκι αλλά δεν θέλουν να βγουν οι ξενέρωτοι γιατί πως να το κάνουμε, η γυναίκα τον θέλει λίγο "αλήτη" τον άντρα και όχι βουτηρόπαιδο του σπράιτ-blue curaccao!!!
Για τους υπόλοιπους από εμάς που δεν έχουμε πρόβλημα να γινόμαστε χάλια, ρεζίλι να μας δείχνουν όλοι οι "κυριλέ" σαν να είμαστε οι τελευταίοι των τελευταίων επειδή παραπατάμε, και που δεν μας νοιάζει αν η γκόμενα δεν γουστάρει την μυρωδιά της Tequilo-αναπνοής απλά αγνοείστε αυτές τις οδηγίες και κάντε ότι γουστάρετε χωρίς έννοιες και άγχος!! Γιατί απλά "έτσι γουστάρουμε" που λέει και μια φίλη φίλου!!!!!!


jose
Συνέχεια...

ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ 50% ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ ανακάλυψαν ένα γονίδιο, η έσφαλμένη δράση ή η απουσία του οποίου ενοχοποιούνται για τουλάχιστον το 50% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού, αναφέρει σήμερα ο βρετανικός Τύπος, χαρακτηρίζοντας την ανακάλυψη σημαντικό επίτευγμα της επιστημονικής έρευνας. Αυτό το γονίδιο που ονομάζεται NRGI (neuregulin-1) και εντοπίζεται στο χρωμόσωμα 8, διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο και σε άλλες μορφές καρκίνου όπως του προστάτη, των ωοθηκών, του παχέος εντέρου και της ουροδόχου κύστης, διευκρινίζουν οι ερευνητές. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι τα καρκινικά κύτταρα δεν εμφανίζονται πάνω στο χρωμόσωμα 8, καθώς το γονίδιο NRGI ανακόπτει την εξάπλωσή τους. Αν όμως το γονίδιο είναι ελαττωματικό ή απόν, οι καρκινικοί όγκοι μπορούν να αναπτυχθούν σε αυτό το χρωμόσωμα. Κάθε άνθρωπος γεννιέται με ένα ανέπαφο γονίδιο NRGI, φαίνεται όμως ότι με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να γίνει ελαττωματικό, αφήνοντας έτσι τον δρόμο ελεύθερο στα καρκινικά κύτταρα, επισημαίνει η σχετική έρευνα. "Πιστεύω ότι η ανακάλυψη του NRGI ίσως είναι η πιο σημαντική ανακάλυψη των τελευταίων 20 χρόνων όσον αφορά ένα γονίδιο που καταστέλλει τον καρκίνο, διότι μας δίνει ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες για ένα νέο μηχανισμό που προκαλεί τον καρκίνο του μαστού", δηλώνει ο δρ. Πολ Εντουαρντς, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας στην οποία οφείλεται η ανακάλυψη. Η ανακάλυψη αυτή ελπίζεται τώρα ότι θα μπορέσει να ανοίξει το δρόμο σε μία νέα στρατηγική για τη βελτίωση των μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου.

Corfas
Συνέχεια...

Γραμμωτός κώδικας... ή απλά barcode!!


Στη σημερινή ημέρα έχει καταχωρηθεί η εφεύρεση του γραμμωτού ή γραμμικού κώδικα δηλαδή του barcode!!!

Εμφανίστηκε και εφαρμόστηκε πρώτα στην Αμερική, στα τέλη της δεκαετίας του '60, για να καλύψει τις ανάγκες των εκεί σούπερ μάρκετ για γρηγορότερη διακίνηση ("πέρασμα") των αγαθών από τα ταμεία. Πριν από αυτό οι ταμίες ήταν αναγκασμένοι να πληκτρολογούν όλες τιμές των προϊόντων που θα αγόραζαν οι πελάτες.....

Το πρώτο σύστημα barcode εκείνης της όχι και τόσο μακρινής εποχής περιοριζόταν στο "χτύπημα" των προϊόντων και δεν επέτρεπε λειτουργίες όπως η αυτόματη ενημέρωση των αποθεμάτων κάθε φορά που ένα προϊόν αγοραζόταν.

Στη συνέχεια, η σχετική τεχνολογία αναβαθμίστηκε και ξέφυγε από τα στενά όρια της ταμειακής καταγραφής των εξερχόμενων προϊόντων, καθώς επεκτάθηκε στην καταγραφή και των εισερχόμενων αγαθών, στην απογραφή, στον έλεγχο των αποθεμάτων κ.λπ.

Η Ελλάδα εισήλθε στον... κόσμο του barcode στα τέλη της δεκαετίας του '80, γεγονός που συνδυάστηκε με τον πολλαπλασιασμό των πολυκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ.

zoula Συνέχεια...

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ...

http://www.boukitsa.gr/images/diatrofh1.jpgΗ μεσογειακή δίαιτα, πέρα από τα ήδη γνωστά οφέλη της στην προστασία από καρκίνο, καρδιοπάθεια, άσθμα και διαβήτη, ανακαλύπτεται πλέον ότι έχει άλλη μια ευεργετική επίδραση, στην κατάθλιψη, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι υπάρχουν μέχρι 30% λιγότερες πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε άτομα που τρώνε πολλά φρούτα, λαχανικά, ψάρια, δημητριακά και λίγο κόκκινο κρέας.  Η έρευνα, που μελέτησε πάνω από 10.000 ενήλικες επί μια τετραετία, έγινε από ερευνητές των πανεπιστημίων Λας Πάλμας και Ναβάρα και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ψυχιατρικής "Archives of General Psychiatry" της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ. Πάντως οι ισπανοί επιστήμονες επεσήμαναν την ανάγκη να γίνουν και άλλες παρεμφερείς μελέτες για να επιβεβαιωθούν τα πορίσματα της δικής τους έρευνας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ακόμα και αν απομονώσουν άλλους παράγοντες , ισχύει πάντα ότι όσο μεγαλύτερη είναι η προσκόλληση σε μια καθημερινή μεσογειακή δίαιτα, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να εμφανιστεί κατάθλιψη σε ένα άτομο.
Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στον αυξανόμενο αριθμό ενδείξεων για τη σημασία της διατροφής στην καταπολέμηση της κατάθλιψης. Οι ισπανοί επιστήμονες αναγνώρισαν ότι δεν έχουν ακόμα εντοπίσει τον μηχανισμό μέσω του οποίου η μεσογειακή δίαιτα ωφελεί στον ψυχισμό.
Σύμφωνα με ορισμένους επιστήμονες, η δίαιτα με πολύ ελαιόλαδο αυξάνει το επίπεδο του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη στον εγκέφαλο, πράγμα που οδηγεί σε μεγαλύτερο αίσθημα ψυχικής και νοητικής ευεξίας, γι' αυτό άλλωστε το λόγο τα περισσότερα αντικαταθλιπτικά φάρμακα στοχεύουν στην αύξηση της σεροτονίνης. Επίσης η μεσογειακή δίαιτα μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, να καταπολεμήσει τις φλεγμονές και να ανανεώσει την κυτταρική ζημιά που οφείλεται σε έλλειψη οξυγόνου - παράγοντες που όλοι επιδρούν αρνητικά στην κατάθλιψη.

Corfas
Συνέχεια...

Φάρσα-Μικρές αγγελίες στον Κετσπάγια!

To είχαν προβλέψει τα τσακάλια απο ραδιοφωνική εκπομπή που κάνουν φάρσες....
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα




Anto
Συνέχεια...

Πότε καταλαβαίνεις οτι πρέπει να παρατήσεις τον υπολογιστή και να πας να πάρεις αέρα.....

Aναδημοσίευση απο τη XePeTsA(http://xepetsa.blogspot.com/)

Για τους υπολογιστάκηδες:


1. Όταν νομίζεις ότι το 1 χιλιόμετρο είναι 1024 μέτρα

2. Όταν σκέφτεσαι ή παίζεις παιχνίδια, σκέφτεσαι με την εντολή “IF” …
3. Όταν ακούς την λέξη “For” , σου έρχεται το γράμμα “i” στο μυαλό.
4. Όταν βρέχει, βλέπεις τις σταγόνες σαν 0 και 1 (ατςςςςςςςςςς)
5. Όταν κάθεσαι στον υπολογιστή, με κάθε ευκαιρία, κάνεις REFRESH
6. Όταν γελάς με “hack hack” ή “hex hex” ή λες “LOL” …
7. Όταν ξέρεις όλες τις δυνάμεις του 2 μέχρι την 20η …
8. Όταν ακούς την λέξη ποντίκι, σου έρχεται στο μυαλό το ποντίκι του Η/Υ.
9. Όταν ξέρεις 10 διαφορετικές μάρκες CD
10. Όταν βλέπεις έναν κώλο, προσπαθείς να βγάλεις την εξίσωση καμπύλης του…
11. Όταν μιλάς στον υπολογιστή σου…
12. Όταν βλέπεις όνειρα με υπολογιστές
13. Όταν βλέπεις εφιάλτες με υπολογιστές (ακόμα χειρότερο)…
14. Όταν ονειρεύεσαι σε κάποια γλώσσα προγραμματισμού
15. Όταν διαλέγεις την παρέα του υπολογιστή αντί για την παρέα των φίλων σου
16. Όταν έχεις χρόνια να πιάσεις γκόμενα
17. Όταν ακούς την λέξη “γυναίκα”, σου έρχεται στο μυαλό η μαμά σου, και όταν ακούς την λέξη “γκόμενα”, σου έρχεται στο μυαλό μια τυχαία σκηνή από τσόντα.
18. Όταν γράφεις πιο γρήγορα με το πληκτρολόγιο παρά με το στυλό.
19. Όταν η συλλογή σου από τσόντες, καλύπτει μια ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν…
20. Όταν ακούς το “μου έκανε κλικ”, ρωτάς “Δεξί ή αριστερό ?”
21. Όταν έχεις πάνω από 3 διαφορετικά e-mail, το καθένα για διαφορετική χρήση
22. Όταν έχεις τουλάχιστον 2 δίσκους στον υπολογιστή σου και τουλάχιστον 4 partitions
23. Όταν ακούς την λέξη παράθυρο, σου έρχονται τα Windows στο μυαλό
24. Όταν λες “ορκίζομαι στον υπολογιστή μου”…
25. Όταν περνάς κάτω από μια πόρτα, λες “return”
26. Όταν το χέρι σου έχει πάρει το σχήμα του ποντικιού.
27. Όταν αναλύεις τα πάντα με βάση την πληροφορική.
28. Όταν αρχίζεις να μιλάς, οι φίλοι σου αρχίζουν να βαριούνται.
29. Όταν χτυπάει το τηλέφωνό σου, σημαίνει πως κάποιος έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή του.
30. Όταν πιστεύεις στο Matrix …
31. Όταν είσαι μακριά από υπολογιστή, σε πιάνει το λεγόμενο “Σύνδρομο Στέρησης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή”
32. Όταν έχεις ξεχάσει πως είναι να κρατάς στο χέρι σου εφημερίδα ή βιβλίο …

Anto
Συνέχεια...

Eπιτέλους βγαίνει και το νέο pro soccer evolution....!!!

Και αν έχουμε περάσει ώρες παίζοντας το pro!!!

Το νέο PRO SOCCER EVOLUTION κυκλοφορεί στις 30/10 και μπορείς να το προπαραγγείλεις τώρα από το www.sportarena.gr.

Ανανεωμένο, με πολλές βελτιώσεις στα γραφικά και την εμφάνιση των παικτών έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις στις κριτικές των φανατικών του είδους.

Άμεσα, εύκολα και γρήγορα μπορείτε να παραγγείλετε το PRO SOCCER EVOLUTION, είτε μέσω Ίντερνετ στο www.sportarena.gr, είτε μέσω τηλεφώνου στο 801 11 70 800 (από κινητό 210 677 3366).

Sportarena.gr


Anto
Συνέχεια...

Σκάνδαλο Λέτερμαν...


Η υπόθεση εκβιασμού του Ντέιβιντ Λέτερμαν σε συνδυασμό με το "ροζ σκάνδαλο" στο οποίο έχει εμπλακεί αποδεικνύεται κερδοφόρα για το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, που προβάλλει την εκπομπή του.

Περίπου 5,7 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας τη δημόσια-τηλεοπτική- απολογία του Λέτερμαν προς τη σύζυγό του και τις εργαζόμενες στην εκπομπή του για τις αποκαλύψεις που έκανε στον "αέρα" την περασμένη εβδομάδα, όταν παραδέχτηκε ότι είχε ερωτικές σχέσεις με υφιστάμενες του και ότι με αφορμή αυτό, είχε πέσει θύμα εκβιασμού.

Πρόκειται για 36% αύξηση της τηλεθέασης που είχε την περασμένη Δευτέρα η εκπομπή του με τίτλο "Late Show with David Letterman", ανακοίνωσε χθες το κανάλι.

Η εφημερίδα με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο Daily Variety έγραψε ότι η εκπομπή του Λέτερμαν το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα στις 11:30 μμ, ξεπέρασε σε τηλεθέαση τη δραματική σειρά του NBC "Heroes".

Vlaxos

Συνέχεια...

Σουτζουκάκια..

ΑΧΧΧ. Θα πεσω κατω απο την πεινα... τι σας εχω παλι!!!

Για τα σουτζουκάκια

1/2 κιλό κιμά

1/4 φλιτζάνι λάδι

1 αυγό

2 φέτες ψωμί μουσκεμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 1/2 κουταλάκι κύμινο

αλάτι και πιπέρι

λάδι για τηγάνισμα

Για την σάλτσα

1/2 φλιτζάνι λάδι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1 κονσέρβα ντοματάκι

1 κουταλιά πελτέ

αλάτι και πιπέρι

-Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ

-Προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο

-Προσθέτετε το αυγό και το ψωμί

-Αλατοπιπερώνετε

-Ζυμώνετε καλά

-Πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπολάκια -Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια -'Όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας -Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι



-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε

-Προσθέτετε το σκόρδο -Σβήνετε με κρασί

-Αλατοπιπερώνετε

-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά

-Ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυο τρεις βράσεις


http://www.aphroditehotel.gr/restaurant/images/SOYZOYKAKIA.jpg
 ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!


Corfas

Συνέχεια...

H Καε Αεκ δε θα κατέβει να παίξει σήμερα με τον Πάοκ στον αγώνα κυπέλου.....

Όλη η ιστορία ξεκίνησε απο τη fiba, που δεν εγκρίνει τις μεταγράφες της καε Άεκ....
Να κατέβει να παίξει με Έλληνες παίχτες δε γίνεται, γιατι στην αποστολή ήταν και οι ξένοι....
Οπότε, η Άεκ χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά....
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!!
To μεγάλο ερώτημα είναι:Σε λίγες μέρες που ξεκινάει το πρωτάθλημα, η Άεκ τι θα κάνει;;;;
Ακόμα δε θα μπορεί να κατεβαίνει σε αγώνες!!????

Anto
Συνέχεια...

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ..

Παιδια ειναι το αγαπημενο μου φαγητο και μονο που σας γραφω την συνταγη μου ανοικσε η ορεξη....


1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
4 κουταλιές βούτυρο
. 1/2 κιλό κιμά

. 1/2 φλιτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα ντοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
4 κουταλιές βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
2 φλιτζάνια νερό
λίγο μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
αλάτι και πιπέρι
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
-Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
-Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
-Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
-Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει
-Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια και τα στρώνετε σε ένα ταψί
-Πασπαλίζετε με τυρί
-Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί -Προσθέτετε τον μαϊντανό

-Ρίχνετε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
-Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο
-Ζεσταίνετε το γάλα διαλυμένο στο νερό
-Προσθέτετε στο λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς
-Μόλις γίνει μια σφικτή μάζα προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα ζεστό ανακατεύοντας να μην σβολιάσει και δεν ρίχνετε άλλο αν πρώτα δεν πιει το προηγούμενο
-Προσθέτετε τον κρόκο και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε -Στρώνετε την μπεσαμέλ από πάνω από τον κιμά -Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί -Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου

 http://www.greekboston.com/cuisine/images/pastitsio.jpg
  αντε και καλη σας ορεξη...




corfas

Συνέχεια...

Κανελόνια

. 1 πακέτο κανελόνια
. 1/2 κιλό κιμά
. 1 φλιτζάνι λάδι
. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
. 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
. 1/2 φλιτζάνι κρασί
. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
. 2 κονσέρβες ντοματάκι
. 2 κουταλιές πελτέ
. 1 ξυλαράκι κανέλλα
. 3 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
. ρίγανη
. αλάτι και πιπέρι
-Σε μία κατσαρόλα βάζετε το μισό Λάδι να κάψει
-Προσθέτετε το 1 κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε την 1 κονσέρβα ντοματάκι και την 1 κουταλιά πελτέ

-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε τη ρίγανη και τις 2 σκελίδες σκόρδο
-Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 λεπτά
-Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίζετε το υπόλοιπο κρεμμύδι
-Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει
-Προσθέτετε τις άλλες 2 σκελίδες σκόρδο και την κανέλλα

-Αλατοπιπερώνετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε τον μαϊντανό
-Ρίχνετε την υπόλοιπη τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του
-Αφαιρείτε την κανέλλα
-Γεμίστε ένα ένα κανελόνι με τον κιμά προσεκτικά και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί
-Τα περιχύνετε με την σάλτσα που φτιάξατε
-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο
http://www.icookgreek.com/media/images_recipies/recipes_23/kanelonia_b.jpg
 Corfas
Συνέχεια...

κε'ι'κ σοκολατα

Παρτε αλλημια συνταγη για κε'ι'κ σοκολατα που συμφωνα με την πλειοψηφια οι περισσοτεροι τρελαινονται για σοκολατα!!!


1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 φλιτζάνια ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες

4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό

1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ

1 φλιτζάνι κακάο

1 φλιτζάνι γάλα

-Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C

-Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ

-Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει

-Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα Λείο

-Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ

-Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας. στο μίξερ συνεχώς.

Ζ-ζεσταίνετε λίγο το γάλα

-Λιώνετε το κακάο στο γάλα

-Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα -Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο -Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα -ψήνετε για μία ώρα περίπου




http://blah.burrp.com/wp-content/uploads/2008/12/chococake.jpg


Corfas


Συνέχεια...

ΚΑΤΑ'Ι'ΦΗ

εφαγα και εγω απο μια φιλη μου αυτο το υπεροχο καταιφη και ετσι πηρα την συνταγη για να την μοιραστω μαζι σας....

1 κιλό καταϊφι
4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
7 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
-Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C
-Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα
-Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό καταϊφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο
-Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια
-Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο καταϊφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ψήνετε για μισή ώρα περίπου
-Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες
-Φτιάχνετε το σιρόπι
-Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά
-Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά
-Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταϊφι


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEitrkiVa19n4d4bZgBEld8lB9szvY8VTIZzb8FozIZnG1gsSKfFAmTNGvMqDs6fhNdhlKR-s3CJvnm_g8VxmJ1or3JOcNWXhyphenhyphenyiMgBJol94fUUWwuF2Yd1aKmmdZpgBoh9Wj1Qkea5WoN8N/s400/kataifi.jpg


Corfas

Συνέχεια...

Oι μαθητές γίνονται ανορθόγραφοι λόγω των greeklish....!!!

Mιάς και μας έδωσε πληροφορίες ο φίλος Νίκος για τα greeklish, θα τον ενημερώσουμε και εμείς γι αυτό το θέμα, με περαιτέρω πλροφορίες.....

Συμφωνα με έρευνα που έκαναν οι νηπιαγωγοί του πανεπιστημίου Μακεδονίας, ανακάλυψαν οτι στο 65% απο τα γραπτά των μαθητών υπάρχουν λέξεις γραμμένες στα greeklish.....
Πολλές απο αυτές τις λέξεις αναφέρθηκαν, σε χθεσινή δημοσίευση!!!
Ανησυχητικό πολύ αυτό το φαινόμενο.....


Το βλέπουμε και εμείς στον εαυτό μας ...
Που πλέον δε μπορούμε να γράψουμε χωρίς greeklish....
Δύσκολα θα βρείς ρομαντικούς στο msn, να σε γράφουν στα Ελληνικά.....
Η εύκολη λύση είναι τα greeklish και δύσκολα θα αλλάξει κάτι...Όλοι αυτά θα χρησιμοποιούν!!!!

Anto
Συνέχεια...

To ξέρατε οτι το κάμπριο βλάπτει σοβαρά την ακοή;;;;



Σοβαρή βλάβη στην ακοή του οδηγού και των συνεπιβατών του μπορεί να προκαλέσει η οδήγηση ενός ανοικτού (κάμπριο) αυτοκινήτου, όπως προειδοποίησε μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.




Το κάμπριο βλάπτει σοβαρά την ακοή!

Η οδήγηση ενός κάμπριο, με κατεβασμένη την οροφή και με ταχύτητες της τάξης των 80 - 112 χλμ., εκθέτει τα αυτιά σε επίπεδα ήχου που πλησιάζουν αυτά ενός τρυπανιού. Η συχνή έκθεση των αυτιών σε αυτά τα επίπεδα ήχου, που προέρχεται από το συνδυασμένο θόρυβο της μηχανής του αυτοκινήτου, της οδικής κυκλοφορίας και του ανέμου, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και μόνιμη απώλεια ακοής, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ωτορινολαρυγγολογίας "Otolaryngology - Head and Neck Surgery", σύμφωνα με το BBC, συστήνει στους οδηγούς των "κάμπριο" να φοράνε στα αυτιά τους κάποια προστατευτικά, όπως κάνουν μερικοί μοτοσικλετιστές ή έστω να έχουν ανεβασμένα τα παράθυρά του αυτοκινήτου τους.

Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα θορύβου στα αριστερά και στα δεξιά του οδηγού, όταν τρέχει με 80 έως 112 χλμ., και διαπίστωσαν ότι φτάνει τα 88 - 90 ντεσιμπέλ (καμία φορά μέχρι και τα 99), αρκετά πάνω από τα 85 ντεσιμπέλ που οι γιατροί γενικά συμφωνούν ότι αποτελούν το κατώφλι μετά το οποίο υπάρχει κίνδυνος για μόνιμη απώλεια ακοής.

Συγκριτικά, ένα ήσυχο δωμάτιο τη νύχτα έχει 20 ντεσιμπέλ, σε μια συνήθη συζήτηση αναπτύσσονται 60 ντεσιμπέλ, σε ένα πολυσύχναστο δρόμο 70 ντεσιμπέλ, όταν οι άνθρωποι φωνάζουν, ο θόρυβος φτάνει τα 80 ντεσιμπέλ, ένα τρυπάνι "βγάζει" 110 ντεσιμπέλ κι ένα αεροπλάνο που απογειώνεται 130 ντεσιμπέλ.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι ακόμα και όταν οι οδηγοί των κάμπριο οδηγούν εκτός ώρας αιχμής της οδικής κυκλοφορίας, τα ντεσιμπέλ στα αυτιά τους φτάνουν τα 80 - 90, ενώ όταν τουλάχιστον ανεβάζουν και τα δύο παράθυρα (οδηγού και συνοδηγού|), έχοντας πάντα ανοικτή την οροφή, ο θόρυβος πέφτει στα 82 ντεσιμπέλ.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η ζημιά στα αυτιά γίνεται βαθμιαία και το αποτέλεσμά της μπορεί να γίνει αισθητό μόνο έπειτα από χρόνια - όταν πια είναι αργά.


ethnos


Anto

Συνέχεια...

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΑ <<ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ>>!!!

Πρώτη προχθές στα κορεσμένα χαζοπρωινάδικα(Προσωπική άποψη) η Πόπη Τσαπανίδου με 20,6...
Η καλύτερη εκπομπή(και πάλι προσωπική άποψη) της πρωινής ζώνης, επιτέλους δικαιώθηκε και τερμάτισε πρώτη στη δύσκολη πρωινή ζώνη......
Δεύτερη εκπομπή τερμάτισε το 10-1 με τους 2 χαβαλετζίδες της πρωινής ζώνης στον ΑΝΤ1....
Και 3η η πρώην "βασίλισσα" της πρωινής ζώνης ....
Βέβαια χθές ήταν και μέρα που είναι ακόμα "ζεστές" οι εκλογές....
Μακάρι πάντως να παραμείνει έτσι το σκηνικό ....
Έχει καταντήσει χαζομάρα αυτό με τα προβλεπόμενα πρωινά.......Μαγειρική-ζώδια και χίλιες 2 βλακείες......

Περιμένουμε σε λίγο και τα νούμερα της χθεσινής ημέρας...!!!


Αντε να δούμε ....Πολλές εκπλήξεις φέτος στη πρωινή ζώνη.....!!!!
Μακάρι να κυριαρχήσει η ποιότητα.....

Αnto
Συνέχεια...

Όλες οι προσφορές για τον μαθητικό υπολογιστή, απ όλα τα μεγάλα πολυκαταστήματα!!!!

Με την έναρξη της διάθεσης των «μαθητικών υπολογιστών» σε 126.000 μαθητές της πρώτης τάξης του Γυμνασίου στο πλαίσιο της δράσης για την<< ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ>>, η μάχη ανάμεσα στις εταιρείες του χώρου έχει ανάψει για τα καλά. Τις τελευταίες ημέρες ουκ ολίγες είναι αυτές, που έσπευσαν να ανακοινώσουν με δελτίο Τύπου τις δικές τους προτάσεις. Ας δούμε, με χρονική σειρά από την περασμένη εβδομάδα μέχρι σήμερα, ποιες προσφορές έχουν ανακοινωθεί:

  • Πλαίσιο Computers: Με κάθε μαθητικό netbook με οθόνη 10 ιντσών, το Πλαίσιο, σε συνεργασία με τη Vodafone, δίνει δώρο 9 μήνες ασύρματο Internet Vodafone Mobile Broadband, αξίας έως 200 ευρώ χωρίς υποχρέωση σύνδεσης. Επιπλέον, με κάθε μαθητικό netbook με οθόνη 11 ιντσών ο μαθητής παίρνει δώρο 3 μήνες ADSL Internet 6Mbps ή 24Mbps από τη Hellas Online και 10 ημέρες Vodafone Mobile Broadband. Ειδικά για τα Turbo-X netbook παρέχεται επιπλέον: δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης στα Windows 7 και το πακέτο εφαρμογών MS Office 2007 Standard Student στα μοντέλα Turbo-X Escape.
  • Wind: Οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 2 προσφορές με φορητούς υπολογιστές Asus ενώ η Wind προσφέρει στους γονείς των μαθητών που μετέχουν στη Δράση «Ψηφιακή Τάξη» επιπλέον δωρεάν σύνδεση στο Ίντερνετ. Συγκεκριμένα, με κάθε υπολογιστή Αsus Eee PC 1005HA - Μ (οθόνη 10‘’), η Wind προσφέρει επιπλέον μία επίπεδη LCDοθόνη LG 19 ιντσών, ασύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο Labtec, ενώ με κάθε υπολογιστή Asus Eee PC 1101HA (οθόνη 11,6‘’) η Wind προσφέρει επιπλέον ένα πολυμηχάνημα Epson, ασύρματο ποντίκι και ασύρματο πληκτρολόγιο Labtec.
  • Media Markt: Ένα δώρο με την υπογραφή των εκδόσεων Λιβάνη περιμένει τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που θα εξαργυρώσουν το κουπόνι αγοράς φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε κατάστημα της αλυσίδας Media Markt. Με την εξαργύρωση του συγκεκριμένου κουπονιού σε ένα από τα 8 καταστήματα του δικτύου της Media Markt σε όλη την Ελλάδα, οι μαθητές αποκτούν δωρεάν ένα «power stick» στο οποίο περιέχονται ενσωματωμένα σε ψηφιακή μορφή 13 συνολικά σχολικά βοηθήματα για τα μαθήματα της Α’ Γυμνασίου, από τον Εκδοτικό Οίκο Λιβάνη και τις Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Siem. Συγκεκριμένα, ο Εκδοτικός Οίκος Λιβάνη διαθέτει τα σχολικά βοηθήματα για τα καίρια μαθήματα των Νέων Ελληνικών, Αρχαίων Ελληνικών & Μαθηματικών (5 συνολικά για τα μαθηματικά), ενώ οι Ηλεκτρονικές Εκδόσεις Siem προσφέρουν τα βοηθήματα για τα μαθήματα Ιστορίας, Γεωγραφίας, Θρησκευτικών, Εικαστικών, Αγγλικών & Γαλλικών.
  • Γερμανός: Εκτός από netbook, διάφορα δώρα περιμένουν όσους μαθητές επισκεφτούν τα καταστήματα Γερμανός για να εξαργυρώσουν το ειδικό κουπόνι του προγράμματος. Συγκεκριμένα, με την αγορά του netbook Compaq Mini 110c-1030SV, ο μαθητής θα παίρνει δώρα αξίας 200 ευρώ (Πολυμηχάνημα HP DeskJet F4280 All-in-One, Ηχεία με SubWoofer Logitech S-220, Οπτικό mouse LG, Θήκη Netbook LG και ένα Εξωτερικό DVD-RW Slim LG). Με την αγορά netbook Asus Eee PC 1101HA, με οθόνη 11,6’’ σε λευκό, μαύρο, μπλε ή ροζ χρώμα, ο μαθητής θα παίρνει δώρα αξίας 120 ευρώ (ηχεία με sub-woofer Logitech S-220, Microsoft Compact Optical Mouse 500 και ένα εξωτερικό DVD-RW Slim LG). Επιπλέον, οι μαθητές θα επωφεληθούν μιας μοναδικής προσφοράς για Internet, με σύνδεση στα προγράμματα Internet On The Go της Cosmote.
  • Saturn: Όσοι επισκεφτούν ένα κατάστημα της Saturn για να εξαργυρώσουν το κουπόνι για την αγορά του ηλεκτρονικού υπολογιστή, λαμβάνουν ταυτόχρονα δωροκάρτα αξίας έως 100 ευρώ και επιπλέον τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης ειδικής μαθητικής ενότητας «Χρήση Η/Υ για Windows» που η αλυσίδα προσφέρει σε συνεργασία με την Eurolab. Επίσης, οι καταναλωτές που είχαν προχωρήσει σε προπαραγγελία της συσκευής μέχρι την Τετάρτη 30/09, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν και ένα πολυμηχάνημα Canon αξίας 60 ευρώ.
  • Cosmote: Διάφορα δώρα σε όλους τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου που θα προμηθευτούν netbook από τα καταστήματά της προσφέρει η Cosmote. Συγκεκριμένα, με το netbook Compaq Mini 110c-1030SV, ο μαθητής θα παίρνει δώρα αξίας 200 ευρώ (Πολυμηχάνημα HP DeskJet F4280 All-in-One, Ηχεία με SubWoofer Logitech S-220, Οπτικό mouse LG, Θήκη Netbook LG και ένα Εξωτερικό DVD-RW Slim LG). Επίσης, με το netbook Asus Eee PC 1101HA, με οθόνη 11,6’’ σε λευκό, μαύρο, μπλε και ροζ, ο μαθητής θα παίρνει δώρα αξίας 120 ευρώ (Ηχεία με SubWoofer Logitech S-220, Microsoft Compact Optical Mouse 500 και ένα Εξωτερικό DVD-RW Slim LG). Επιπλέον, οι μαθητές θα επωφεληθούν μιας μοναδικής προσφοράς για πλοήγηση στο Internet, μέσω σύνδεσης Cosmote Internet On The Go που προσφέρει ταχύτητες έως 21.6 Mbps για λήψη δεδομένων σε όλο και περισσότερες περιοχές.
My phone

Anto
Συνέχεια...

Toυαλέτα τσέπης για τις γυναίκες.....




Τέρμα πια το πρόβλημα με τις γυναίκες και το κατούρημα....
Αν υπήρχε ένας λόγος που μας ζηλεύαν οι γυναίκες, ήταν γιατι εμείς κατουράμε με το γνωστό αγελαδίσιο βλέμμα όπου βρούμε....

Μια Γερμανική εταιρία όμως φρόντισε γι αυτό και έβγαλε στην αγορά τσάντα κατουρήματος για γυναίκες, μιάς χρήσης.....
Είναι πολύ βολική και χωραει ακόμα και σε μιά απλή γυναικία τσαντα....
Η χωρητικότητα της σακούλας είναι στο 1 λίτρο......

Ιδανική πρίπτωση για μια επείγουσα κατάσταση!!!

Αnto
Συνέχεια...

Kαι βραδινό ο Αυτιάς......Υπάρχουν γιαγιάδες που κοιμούνται μετά τις 10;;;;


Υπάρχουν γιαγιάδες που κοιμούνται πρίν τις 10;;;;
Γιατι το ρωτάμε....;;;;
Γιατι ο Αυτιάς θα βγεί απέναντι απο τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος είναι ο εκφραστής της νεολαίας.....
Γιατι θα βγεί απέναντι απο τον Λάκη τον γλυκούλη, που τον βλέπουν οι μαμάδες μας, οι θείτσες και όσα παππούδια μένουν ξύπνια!!!!

Οπότε το μόνο κοινό που μένει για τον Αυτιά είναι η τρίτη ηλικία....Η οποία 3η ηλικία κοιμάται συνήθως στις 9 η ώρα και ξυπνάει στις 3-4 τα χαράματα......

Οπότε μάλλον για ναυάγιο πάει ο Αυτιάς.....Θα το δούμε βέβαια αυτό στη πράξη...
Αυτιάς είσαι.... Μπορείς με το "γλύψιμο" να κερδίσεις κοινό και να χωρίσεις τη πίτα στα 3!

Πολύ αισιόδοξος ο Αυτιάς πάντως....Καλό είναι αυτό για έναν άνθρωπο!!!

Anto
Συνέχεια...

Παίξτε παιχνίδι-Κερδίστε λεφτά αλλά με τον όρο οτι θα είστε καλοί ρουφιάνοι...!!!






Την πιο... παιχνιδιάρικη έκδοση του «Μεγάλου Αδερφού» θα μπορούν να βιώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι Βρετανοί μέσω ενός νέου διαδικτυακού παιχνιδιού, που σύμφωνα με τους διαχειριστές του αναμένεται να κάνει θραύση στην αγορά!


Το «Internet eyes», όπως ονομάζεται, ζητά από τους χρήστες του να παρακολουθούν σε 24ωρη βάση τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που είναι ήδη εγκατεστημένες σχεδόν σε κάθε κατάστημα της Βρετανίας και μέσω αυτών να επισημαίνουν όσους επιχειρούν να προβούν σε κάποια ποινικά κολάσιμη πράξη, όπως η αρπαγή εμπορευμάτων! Μάλιστα, για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ο ζήλος των συμμετεχόντων, ο καλύτερος... ντετέκτιβ θα αμείβεται κάθε μήνα με το ποσό-έπαθλο των 1.150 ευρώ. Παράλληλα, και με την πάροδο του χρόνου, η ιστοσελίδα του παιχνιδιού θα εμπλουτίζεται και με μία συλλογή φωτογραφιών, όπου θα φιλοξενούνται ενσταντανέ των εγκληματιών που συνελήφθησαν μαζί με μία περίληψη της πράξης τους, ενώ δίπλα θα φιγουράρουν και τα ονόματα εκείνων που βοήθησαν στη σύλληψή τους από τις αρχές.

Οπως ήταν φυσικό, το «Internet eyes» προκάλεσε την αντίδραση πολλών φορέων που δραστηριοποιούνται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να αποκαλέσουν το παιχνίδι «παράδεισο των ρουφιάνων»!

Από την πλευρά του πάντως ο Τόνι Μόργκαν, ο άνθρωπος που μαζί με δύο ακόμη συνεργάτες του έστησαν το «Internet eyes», υποστηρίζει πως το νέο σύστημα μέσα σε όλα τα άλλα θα προσφέρει ασφάλεια στα καταστήματα που θα παρακολουθούν οι χρήστες του! «Θα μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο όπλο στην πάταξη της εγκληματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Μόργκαν, προσθέτοντας πως «σήμερα στη χώρα μόνο μία ανάμεσα σε χιλιάδες κάμερες παρακολουθείται συστηματικά», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως με το «Internet eyes» ουσιαστικά κάποιος ή κάποιοι χρήστες θα «ρίχνουν μια ματιά» επί 24ωρης βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα στη Βρετανία λειτουργούσαν 4.200.000 κάμερες κλειστού κυκλώματος - μία κάμερα δηλαδή για κάθε δεκατέσσερις πολίτες της χώρας.

espressonews

Αnto
Συνέχεια...

Τώρα που κάνατε τα τυπικά με την ορκωμοσία...Ορκιστείτε και για:


  • Οτι δε θα βάλετε άλλους φόρους...
  • Οτι στα σχολεία θα έχουμε βιβλία, αίθουσες και καθηγητές....
  • Οτι δε θα υπάρχει νησί με αγονη γραμμή...
  • Ότι θα τελειώσουν τα <<φακελάκια>>
  • Οτι αν αρρωσταίνουμε δε θα μας βάζουν σε ράντζα στα νοσοκομεία, αλλά θα μας συμπεριφέρονται σαν ανθρώπους....
  • Οτι θα σταματάτε να τρώτε με χρυσές κουτάλες, απο τα λεφτά μας ....
  • Ότι Θα σταματήσετε τα σκάνδαλα και θα κάνετε κάτι και για μας....
  • Οτι θα καταργήσετε τους τρομονόμους....
  • Οτι θα σταματήσει η καταστολή...
  • Ότι θα σταματήσει η "τσιμεντοποίηση" των μεγάλων πόλεων ....
  • Ότι θα γίνει επιτέλους το μετρό στη Θεσσαλονίκη...
  • Ότι θα κατεβάσετε τις τιμές στα εισιτήρια των αστικών λεωφορείων στις επαρχίες....(Με 90 λεπτά που έχει το εισιτήριο, μην περιμένετε να πάρουμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς).....
  • Οτι θα μειώσετε τις τιμές των διοδίων...(Πιο πολύ συμφέρει πιά να πάρουμε αεροπλάνο για Αθήνα, παρά αυτοκίνητο)...
  • Ότι θα βρείτε τρόπους να σταματήσει ανεργία....
  • Ότι θα προστατέψετε τους οικονομικούς και πολιτικούς μετανάστες....
  • Ότι θα πατάξετε τη διαφθορά....
  • Οτι θα αφήσετε το άσυλο των φοιτητών ήσυχο και θα φροντίσετε να καταργήσετε το πολιτικό άσυλο.....
  • Οτι θα δώσετε επιτέλους σημασία και στην Επαρχία....
  • Οτι, οτι, οτι, οτι 1000 οτι μπορεί να πώ αλλά θα κουράσω....Ξέρετε άλλωστε τι πρέπει να κάνετε....
Δε πιστεύουμε φυσικά οτι θα τα κάνετε όλα αυτά και βασικά μπορεί να μη κάνετε τίποτα απο αυτά..... Τα λέμε απλά μπας και ιδρώσει το αυτάκι σας.... Ελπίζουμε απλά να μη σας δώσουν δεύτερη ευκαιρία και να σας "αδειάσει" ο κόσμος με τη πρώτη αλητεία που θα κάνετε..... Πρέπει να τον φοβάστε το λαό..... Αρκετά εξοργισμένος είναι.... Δε θέλει και πολύ, για να ξεσπάσει και να τη πληρώσετε εσείς και για τα "σπασμένα" των άλλων.......

Ε ρε γλέντια!!!
Αnto
Συνέχεια...

Χρηματοδοτήστε το συγκρότημα των public enemy...Δεν είναι πλάκα!

Λεφτά αναζητούν οι Public Enemy για το νέο τους δίσκο και στρέφονται προς τους οπαδούς τους. Όχι δεν το …γύρισαν στη ζητιανιά, απλά πρωτοπορούν.

Η αμερικάνικη hip hop κολεκτίβα ήρθε σε συμφωνία με την ιστοσελίδα Stellaband.com και αναζητεί 250.000 δολάρια ώστε να ηχογραφήσει το νέο της album το οποίο θα είναι και το 13ο της.

Τα παραπάνω χρήματα έχουν χωριστεί σε 10.000 μονάδες των 25 δολαρίων που σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να «αγοράσει» μία μονάδα ή και περισσότερες. Ως αντάλλαγμα, ο οπαδός που συμμετείχε θα έχει μερίδιο στα έσοδα του δίσκου αλλά και το δικό του αριθμημένο αντίτυπο.

Το μέλος των Public Enemy, Chuck D μίλησε σχετικά με το παραπάνω, «Το μοντέλο της Sellaband αντιστρέφει την διαδικασία. Εδώ όλα αρχίζουν με τους οπαδούς και μετά με τους καλλιτέχνες».

Οι Public Enemy είναι η πρώτη γνωστή μπάντα που συνάπτει συμφωνία με την ολλανδική Sellaband. Αξίζει να σημειώσουμε πως διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα και αυτοί θα αποφασίσουν πως θα ανταμείψουν τους οπαδούς.

Αν θέλετε και εσείς να χρηματοδοτήσετε τους Public Enemy δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το www.sellaband.com

Anto

Συνέχεια...

H oρκωμοσία τώρα της Νέας κυβέρνησης!!!

Η ορκωμοσία έγινε.....
Ορκίστηκε το νέο υπουργικό σχήμα.....
Μέσα στη χαρά ήταν όλοι....
Λογικό....
Αντε καλή αρχή με την ελπίδα οτι δε θα απογοητέυσετε αυτούς που σας ψήφισαν......
Με την ελπίδα οτι τουλάχιστον οτι θα τα κάνετε λιγότερο σκατά απο τους άλλους!!!

Αιντε να σας δούμε και σας.....


Αnto
Συνέχεια...

Ο μυστικός κώδικας της νεολαίας...

Μιλάνε μπερδεμένα, αφαιρούν τα φωνήεντα, γράφουν με συντομογραφίες… καλωσήλθατε στον κόσμο των Greeklish! Δεν είναι ξένη γλώσσα, αλλά μια μείξη ελληνικών και αγγλικών που καθιερώθηκε ως γραφή των νέων μέσα από τα chatrooms στο Διαδίκτυο και τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα. Πιο γρήγορα, πιο εύκολα και ευέλικτα τα Greeklish διαδόθηκαν ταχύτατα και αποτελούν πλέον ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας ανάμεσα στους «υπολογιστάκηδες» και όχι μόνον.
Σε πρόσφατη έρευνα διαπιστώθηκε ότι η μόδα των Greeklish έχει βγει έξω από τα δωμάτια επικοινωνίας των ιστοσελίδων, καθώς σε ποσοστό 64,3% οι φιλόλογοι παρατήρησαν λέξεις γραμμένες με αυτή τη γραφή σε διαγωνίσματα των σχολείων! Έκπληξη, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι έχει δημιουργηθεί ακόμα και ηλεκτρονικό λεξικό, το οποίο μετατρέπει τα ελληνικά σε Greeklish!
Ο ψυχολόγος και επίκουρος καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Ευστράτιος Παπάνης μιλάει στην «Α» για το φαινόμενο των Greeklish. «Τα Greeklish δεν είναι μια καινούρια γλώσσα, αλλά μια διάλεκτος που δημιουργήθηκε στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα σε κοινότητες όπως το facebook. Τα Greeklish έχουν τα χαρακτηριστικά μιας διαλέκτου, καθώς πρόκειται για ένα γλωσσικό κώδικα μιας γλωσσικής κοινότητας». Συνεχίζει λέγοντας ότι στο Ιντερνετ δεν υπάρχουν κοινωνικές τάξεις, δεν υπάρχουν ηλικίες δεν υπάρχουν διαφορές. Αρκεί να ενστερνιστείς τους κανόνες επικοινωνίας της κοινότητας και είσαι μέσα.
«Οι νέοι χρησιμοποιούν αυτή τη διάλεκτο στο πλαίσιο της εφηβικής κουλτούρας. Πρέπει ως κοινότητα να έχουν μια γλώσσα κατανοητή από τα μέλη, αλλά όχι από τους υπολοίπους. Οι συντομογραφίες, η έλλειψη φωνηέντων δημιουργεί ένα κώδικα ακατάληπτο από τους έξω, γεγονός που γίνεται εσκεμμένα. Αυτή η διάλεκτος συμβάλλει στην αίσθηση του “ανήκειν”, αποκτούν μια ταυτότητα οι νέοι άνθρωποι μέσα από αυτό ότι ανήκουν κάπου, σε μία ομάδα. Ξεχωρίζουν έτσι από τους υπόλοιπους που δεν αναγνωρίζουν το γλωσσικό τους κώδικα» τονίζει ο καθηγητής, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει ότι αυτό συνέβαινε από παλιά, καθώς πάντα οι νέοι μιλούσαν διαφορετικά. Απλά έχουν μεταφέρει αυτή την κουλτούρα αυτούσια στο Διαδίκτυο.
Το καταστροφικό είναι ότι τους γίνεται συνήθεια αυτή η διάλεκτος, με αποτέλεσμα να τη μεταφέρουν στην πραγματική τους ζωή, ακόμα και στο γραπτό τους λόγο. Σύμφωνα με τον κ. Παπάνη, τα Greeklish είναι ένα κράμα ελληνικών και αγγλικών που συμβάλλουν στον απόλυτο βιασμό της ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα, σε γραμματική, σύνταξη και φυσικά σε ορθογραφία. «Δεν μπορεί να επέμβει κανένας σε αυτό. Δεν μπορεί κανείς να τους διορθώσει γιατί θα θεωρηθεί “σπαστικός” και θα αποκοπεί από την κοινότητα», υποστηρίζει ο κ. Παπάνης.
Δύο παιδιά μιλούν στην «Α» εξηγώντας για ποιο λόγο χρησιμοποιούν τα Greeklish και ποιες φράσεις έχουν αντικατασταθεί από τη νέα διάλεκτο στο λεξιλόγιό τους.
Χριστίνα, 14 ετών
Μαθήτρια Γ’ γυμνασίου

«Οι γονείς μου δεν τα καταλαβαίνουν»
«Χρησιμοποιώ Greeklish στο Iντερνετ, κυρίως στο facebook που μιλάω με τους φίλους μου και στο κινητό στα sms. Όλοι οι φίλοι μου μιλάνε έτσι στο Διαδίκτυο και καταλαβαινόμαστε. Μόνοn οι γονείς μου καμιά φορά που κοιτάνε δεν καταλαβαίνουν αρκετά από αυτά που λέμε. Με τα Greeklish γράφεις πιο γρήγορα, αφού αντί να γράφεις όλη τη λέξη αποφεύγεις τα φωνήεντα. Καμιά φορά τα χρησιμοποιώ και στα χειρόγραφα, γιατί είναι συνήθεια πια. Μερικές λέξεις μου έρχονται πρώτα στα Greeklish στο μυαλό και μετά στα ελληνικά. Κυρίως χρησιμοποιώ το lol (laugh out loud), dld (δηλαδή) και το tkns (τι κάνεις;)”.
Άννα, 14 ετών
Μαθήτρια Γ΄ γυμνασίου

«Με 3 γράμματα λέω αυτό που θέλω»
«Γράφω με greeklish στο Διαδίκτυο κυρίως, αλλά και όταν στέλνω μηνύματα μέσω του κινητού. Τα χρησιμοποιώ γιατί με βολεύουν, ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλες λέξεις ή φράσεις γράφω τρία γράμματα και έχω πει αυτό που θέλω. Γράφεις πιο γρήγορα με greeklish και έχει γίνει συνήθεια πλέον. Καμιά φορά, όταν βιάζομαι, γράφω και στο χαρτί έτσι, είναι συνήθεια και βγαίνει αυθόρμητα, δεν χρειάζεται σκέψη. Μόνο στον προφορικό λόγο δεν τα χρησιμοποιώ, γιατί δεν είναι εύκολο, αφού δεν είναι λέξεις απλά κάποια σύμφωνα. Πιο πολύ χρησιμοποιώ το omg (oh my god), το tkns (τι κάνεις;) και το w8 (wait)».
Στέφανος 16 ετών,
μαθητής Β΄ Λυκείου

Βολεύει, γιατί δεν χρειάζεται τόνους η ορθογραφία
«Χρησιμοποιώ τα greeklish εδώ και λίγο καιρό από την ώρα που εγκατέστησα το πρόγραμμα msn στον υπολογιστή μου και κάνω chat με τους φίλους μου. Είναι μια διάλεκτος που βολεύει πάρα πολύ, γιατί δεν χρειάζεται να βάζω τόνους ούτε να προσέχω την ορθογραφία μου, με αποτέλεσμα να γράφω πιο γρήγορα και πιο εύκολα αυτά που θέλω να πω. Τώρα τελευταία γράφω έτσι και στα μηνύματα στο κινητό, γιατί με δυσκολεύουν τα ελληνικά. Χρησιμοποιώ πολύ τις λέξεις tpt (τίποτα) και το tespa (τέλος πάντων). Όλοι οι φίλοι μου γράφουν έτσι και πιστεύω ότι πολύ το κάνουν λόγω μόδας. Εγώ πάλι όχι, απλώς με βολεύει πολύ αυτή η γραφή. Μάλιστα, όταν γύρισα από το καλοκαίρι που είχα καιρό να γράψω σε χαρτί, από συνήθεια έγραψα greeklish. Έχω καιρό να γράψω έτσι πέρα από τον υπολογιστή και το κινητό μου».
Το λεξικό των νέων
τίποτα: tpt
μήνυμα: mnm
δηλαδή: dld
τέλος πάντων: tespa
φιλάκια: flk
πες μου: pm
καλημέρα: klm
χάλια: xl
for you: 4u (για σένα)
see you: cu (θα τα πούμε)
oh my god: omg (ω, Θεέ μου!)
laugh out loud: lol (γελάω δυνατά)
be right back: brb (επιστρέφω)
by the way: btw (παρεμπιπτόντως)
i love you: ily (σ’ αγαπώ)
i don’t know: idk (δεν ξέρω)
at the moment: atm (προς το παρόν)
don’t worry:dw (μην ανησυχείς)
forever: 4evr (για πάντα)
message: msg (μήνυμα)
thanks: tnx (ευχαριστώ)


Πηγή:www.apogevmatini.gr


Corfas

Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share