Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Amy McDonald - A Wish For Something More



Corfas Συνέχεια...

Η κηδεία της...Βενετίας!!!



Εκατοντάδες κάτοικοι της Βενετίας τέλεσαν συμβολικά την Κυριακή την κηδεία της πόλης, ο πληθυσμός της οποίας μειώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι σήμερα μικρότερος από 60.000.

Δεκάδες γόνδολες που μετέφεραν άδεια φέρετρα και λουλούδια πέρασαν απ' όλα τα κανάλια της Βενετίας, υπό τους ήχους τραγουδιών και ποιημάτων στην τοπική διάλεκτο.

Αιτία για τη δραματική συρρίκνωση του πληθυσμού είναι τα μεγάλα προβλήματα διαβίωσης, όπως οι εξωφρενικά υψηλές τιμές στα σπίτια και στα ενοίκια εξαιτίας του τουρισμού, καθώς και η ανεργία κυρίως στους νέους, που εγκαταλείπουν μαζικά την πόλη.

megatv



jose
Συνέχεια...

Χάκερ χτύπησαν το X-FACTOR



Σταματήστε την πειρατεία στο X-FACTOR.

Θα μπορούσε να είναι το σλογκαν για το Βρετανικό x-factor. Ανάστατοι νομικοί σύμβουλοι και συντελεστές της παραγωγής του X-factor στην Βρετανία με πειρατικές τηλεφωνικές γραμμές από τις οποίες μπορεί να ψηφίσει ο τηλεθεατής χωρίς υψηλές χρεώσεις.
Αντί για γραμμές με υψηλή χρέωση που είχαν χρονοβόρες καθυστερήσεις, μέσω του διαδικτύου σε ειδική σελίδα ενημέρωναν τους τηλεθεατές ότι πλέον είναι δυνατόν να ψηφίσει κανείς με συμβατική χρέωση. Πρόκειται για πειρατικές...



τηλεφωνικές γραμμές και η ψήφος μέσω του χακινγκ καταχωρείται. Η παραγωγή του talent show έχει θορυβηθεί μιας και χάνονται πολλά εκατομμύρια εξαιτίας των τηλεφωνημάτων αλλά και για τις πλαστές ψήφους. Για το λόγο αυτό η εταιρεία τηλεφωνία μαζί με το κανάλι 4 και το bbc προσπαθούν να βγάλουν άκρη και να δουν αν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε άλλα shows. Υπήρχε μέρα που δεν καταγράφηκε ούτε μια ψήφος στα επίσημα τηλέφωνα για τους διαγωνιζόμενους του x-factor. Φέτος δεν είναι η χρονιά του x-factor στην βρετανία χάκινγκ και σε στην Ελλάδα τηλεφωνήματα για βόμβες.

[πηγή]

Corfu Συνέχεια...

Φυσική και ανιδιοτελής τρυφερότητα και αγάπη...

Δείτε με τι αγάπη κρατάει αυτός ο χιμπατζής το τιγράκι... Δεν ανήκουν στην ίδια φυλή,
δεν έχουν κοινό γενεολογικό δέντρο...Δεν έχουν απολύτως τίποτα κοινό...Εκτός του οτι
γεννήθηκαν στο ίδιο μέρος, συναντήθηκαν και γούσταραν ο ένας τα μούτρα του άλλου!!!
Ο "ανεπτυγμένος" ανθρώπινος εγκέφαλος όμως δεν μπορεί να βρει τρόπο να αγαπήσει κάποιον με διαφορετικό χρώμα, καταγωγή που στο κάτω κάτω ανήκει στο ίδιο είδος.
Ευτυχώς λοιπόν που το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο έχει "υποανεπτυγμένο" εγκέφαλο. Και μακάρι να μείνουν πάντα έτσι "υποανάπτυκτοι" και αγαπημένοι!!!








jose
Συνέχεια...

Καινούρια ταινία διάρκειας...μια εβδομάδα!!!


Θα πήγαινες ποτέ στο σινεμά για να δεις μια ταινία με διάρκεια περίπου μίας εβδομάδας; Η μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών λέγεται Cinématon και αποτελείται από περισσότερα από 2000 ολιγόλεπτα αποσπάσματα με celebrities, καλλιτέχνες, φιλοσόφους και δημοσιογράφους, αλλά και μικρά παιδιά που τους επιτρέπεται να κάνουν κυριολεκτικά ό,τι γουστάρουν μπροστά στην κάμερα.


Από αυτό βέβαια το ψηφιδωτό, περιμένουμε πιο πολλά από ό,τι μπορεί κανείς να ψαρέψει στο internet - τουλάχιστον ένα φιλτράρισμα και μια επιλογή σκηνών και προσώπων που να αξίζει στο σύνολό της να αποκαλείται ταινία (ή πιο σωστά ντοκιμαντέρ): ο άνθρωπος που οραματίστηκε αυτόν τον σινε-μαραθώνιο είναι ο Γάλλος κινηματογραφιστής Ζεράρ Κουρόν, που, όπως δήλωσε στη βρετανική Telegraph, δεν ξεκίνησε το πρότζεκτ-μαμούθ ορμώμενος από κανένα μεγαλεπήβολο όραμα, αλλά απλώς από την επιθυμία να «παγιδεύσει στην κάμερά του με χαλαρή διάθεση τις σκέψεις και τη στάση των φίλων του καλλιτεχνών». Δίνοντας ένα ελάχιστο δείγμα, περιέγραψε το γυρισμένο πίσω στο 1985 τρίλεπτο με τον Τέρι Γκίλιαμ, ο οποίος «έπαιξε» απολαυστικά με το φακό.

Δεν ξέρουμε αν ο Κεν Λόουτς, ο Ρομπέρτο Μπενίνι, ο Σάμιουελ Φούλερ, ο Ζαν Λικ Γκοντάρ, ο σκακιστής Ζοέλ Λοτιέ και οι δεκάδες άλλοι «καλεσμένοι» του Κουρόν έφαγαν στον αέρα ένα γαλλικό χαρτονόμισμα, όπως ο βετεράνος Mόντι Πάιθον, αλλά σίγουρα, πολλά από τα αποσπάσματα αξίζουν μια ευκαιρία: o δημιουργός αναφέρει ως την αγαπημένη του στιγμή στο φιλμ, τη σκηνή με ένα μωρό λίγων μηνών που μέσα σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά κατορθώνει να αποτυπώσει κάθε λεπτή απόχρωση των ανθρώπινων συναισθημάτων! Ο Κουρόν ξεκίνησε να μοντάρει όχι περισσότερα από 100 αποσπάσματα-πορτρέτα, αλλά κατέληξε σε 2.233 (!) πρόσωπα που συνθέτουν το πολύχρωμο πλήθος της ταινίας του (με υλικό από το 1978 ως το 2009).

Το Cinématon θα προβληθεί στην Αβινιόν της Γαλλίας στο τέλος του μήνα, ενώ τον Ιανουάριο θα φιλοξενηθεί σε αίθουσες του Παρισιού. Δεν έχει βέβαια διευκρινιστεί αν η προβολή θα διακοπεί ή θα «τρέξει» για πάνω από 150 συναπτές ώρες. Εν τω μεταξύ, όσοι από εσάς είστε γαλλόφωνοι πάρτε μια ιδέα για το πρότζεκτ και δείτε μερικά αποσπάσματα στο επίσημο site.


Πηγή: inews.gr

jose
Συνέχεια...

Prodigy - Spitfire (Live)

Αν ήμουν στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο θα με 'λεγαν...spitfire!!!




jose
Συνέχεια...

Ένα ολόκληρο νησί χωρίς παιδίατρο...


Την ώρα που η νέα γρίπη βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, η Ιθάκη παραμένει χωρίς παιδίατρο!


Η τοπική κοινωνία του νησιού είναι ανάστατη, αφού η έλλειψη του γιατρού τους τελευταίους μήνες δημιουργεί ανασφάλεια στους κατοίκους και κυρίως στους γονείς, καθώς σε περίπτωση ανάγκης θα πρέπει να μεταφερθούν στην Κεφαλλονιά ή την Πάτρα.

Ο δήμαρχος Ιθάκης Γιώργος Βασιλόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Espresso», χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική: «Από τον περασμένο Μάιο που παραιτήθηκε ο παιδίατρος μέχρι και τα τέλη του Ιουλίου το νησί επισκεπτόταν δύο φορές την εβδομάδα ένας γιατρός. Από τότε, δηλαδή τους τελευταίους τέσσερις μήνες, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, στην Ιθάκη δεν υπάρχει παιδίατρος! Το Κέντρο Υγείας διαθέτει μόλις δύο γενικών καθηκόντων γιατρούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν οποιοδήποτε περιστατικό. Αυτό έχει αποτέλεσμα οι γονείς να ζουν καθημερινά με την αγωνία και το φόβο και να ταλαιπωρούνται, αφού πηγαινοφέρνουν τα άρρωστα παιδιά τους σε Πάτρα και Κεφαλλονιά».


Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, έχουν υπάρξει και φορές που αλαφιασμένοι γονείς έχουν βάλει τα παιδιά τους σε καΐκι (!) και τα έχουν μεταφέρει στην Κεφαλλονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ύστερα από συνεχείς καταγγελίες και αιτήματα των τοπικών φορέων, η Περιφερειακή Υγειονομική Διοίκηση Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας ως προσωρινή λύση αποφάσισε -με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε στις 19 Οκτωβρίου- το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλλονιάς και το Κέντρο Υγείας Σάμης να στέλνουν εκ περιτροπής παιδίατρους στο Κέντρο Υγείας της Ιθάκης.

Ωστόσο ούτε αυτό έχει γίνει. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του νομαρχιακού συμβούλου Σπύρου Αρσένη, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι σήμερα κανένας παιδίατρος δεν έχει επισκεφτεί το νησί, τη στιγμή μάλιστα που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα γρίπης και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν πρόκειται για τον επικίνδυνο ιό Η1Ν1 ή όχι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το νησί αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αφού πριν από περίπου τέσσερα χρόνια είχε μείνει χωρίς παιδίατρο για έξι ολόκληρους μήνες. Μάλιστα, η τότε αδιαφορία του κρατικού μηχανισμού στάθηκε μοιραία για ένα μωρό που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το οποίο, ελλείψει παιδιάτρου, διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Πηγή: sportime.gr

jose
Συνέχεια...

Μείωση της αποψίλωσης των τροπικών δασών του Αμαζονίου



Η κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι η αποψίλωση των τροπικών δασών του Αμαζονίου μειώθηκε κατά 45% , το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών.

Στο διάστημα, από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι και τον Ιούλιο του 2008, η αποψίλωση των τροπικών δασών του Αμαζονίου μειώθηκε κατά 45%, έφθασε περίπου τα 7,000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Carlos Minc ,δήλωσε ότι είναι ένα ιστορικό αποτέλεσμα.
Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Ειδικών Ερευνών, Gilberto Camara, δήλωσε είναι με μεγάλη διαφορά το χαμηλότερο επίπεδο από το 1998.

Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, καθώς οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των τροπικών δασών του Αμαζονίου, έχουν ικανοποιητικό αποτέλεσμα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται λίγες βδομάδες πριν την έναρξη της Συνόδου της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή.

Αλλά η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, υποστηρίζει ότι θα πρέπει να γίνουν περισσότερες προσπάθειες για τα εν λόγω δάση.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva τόνισε ότι το ποσοστό της πτώσης της αποψίλωσης είναι «εξαιρετικό».

Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση που αντιμετωπίζει ο πλανήτης είναι η κλιματικά αλλαγή, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας στοχεύει να μειώσει κατά 80% την αποψίλωση των δασών, μέχρι το 2020.

Μερικές οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η εν λόγω πτώση συνδέεται με την οικονομική κρίση και όταν αρχίσουν να βελτιώνονται τα πράγματα, τότε υπάρχει πιθανότητα να ανατραπεί η κατάσταση.

econews

jose
Συνέχεια...

Άλλες 6 ομάδες παραμένουν για τις 32 του Μουντιάλ 2010


Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στο να μάθουμε τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακόμη τρία εισιτήρια μοιράστηκαν και απομένουν έξι για να ολοκληρωθεί το παζλ. Νέα Ζηλανδία, Καμερούν και Νιγηρία λοιπόν προστίθενται στις 23 ομάδες που γνωρίζαμε μέχρι χθες.

Στην Κένυα, η Νιγηρία νίκησε με 3-2, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Χρειάστηκε ένα δώρο της Μοζαμβίκης, που κερδισε 1-0 την Τυνησία και έστειλε τους Νιγηριανούς για τέταρτη φορά σε Μουντιάλ. Με λιγότερο άγχος προκρίθηκε το Καμερούν που δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στο Μαρόκο (2-0). Συγκλονιστικό ματς στην Αίγυπτο. Οι "φαραώ" στο 94' νίκησαν "σκότωσαν" την Αλγερία, αφού την έπιασαν στην κορυφή του ομίλου και έφεραν στα ίσια τη διαφορά τερμάτων, οπότε η πρόκριση θα κριθεί σε μπαράζ, την Τετάρτη στο Σουδάν.

Ύστερα από 28 χρόνια, η Νέα Ζηλανδία προκρίθηκε σε τελικά Μουντιάλ, αφού νίκησε με 1-0 το Μπαχρέιν και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας 0-0 πήρε το εισιτήριο.

Στην Ευρώπη, μόνο η Γαλλία έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς με το 1-0 επί της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο. Στα άλλα ματς, Ελλάδα-Ουκρανία 0-0, Ρωσία-Σλοβενία 2-1 και Πορτογαλία-Βοσνία 1-0, όλα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στις ρεβάνς της Τετάρτης. Στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα, οι Βόσνιοι δικαιούνταν κάτι παραπάνω, αφού είχαν τρία δοκάρια.

Νίκη πρόκρισης για την Ουρουγουάη στην Κόστα Ρίκα. Η "σελέστε" έφυγε με το 1-0 από το νησί της Καραϊβικής και την Τετάρτη καλείται να υπερασπιστεί αυτό το σκορ στο Σεντενάριο του Μοντεβίδεο.

Οι 26 ομάδες που έχουν προκριθεί:

ΕΥΡΩΠΗ (13 θέσεις)

Ολλανδία
Αγγλία
Ισπανία
Σερβία
Γερμανία
Δανία
Ιταλία
Ελβετία
Σλοβακία

ΑΦΡΙΚΗ (6 θέσεις)

Νότια Αφρική (ως διοργανώτρια)
Γκάνα
Ακτή Ελεφαντοστού
Καμερούν
Νιγηρία

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (4-5 θέσεις)

Βραζιλία
Παραγουάη
Χιλή
Αργεντινή

ΑΣΙΑ (4 θέσεις)

Νότια Κορέα
Βόρεια Κορέα
Αυστραλία
Ιαπωνία

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ (3 – 4 θέσεις)

ΗΠΑ
Μεξικό
Ονδούρα

ΩΚΕΑΝΙΑ (1 θέση)

Νέα Ζηλανδία

Πηγή: enet.gr

jose
Συνέχεια...

Ιός κατεβάζει υλικό...παιδικης πορνογραφίας


Ο χειρότερος ιός για υπολογιστές
Μπορεί να καταστρέψει οχι μόνο τον υπολογιστή σας αλλά...και εσας τον ιδιο
Τόσοι χιλιάδες ιοί για υπολογιστές κυκλοφορούν χρόνια τώρα και η ζημιά που μπορεί να προκαλέσουν ειναι μεγάλη. Αυτός όμως που αποκαλύφθηκε μετά απο έρευνα οτι έχει αναπτυχθεί πρόσφατα είναι ο χειρότερος. Ειναι ένας ιος που...
κατεβάζει φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας στον μολυσμένο υπολογιστή. Δεν ειναι γνωστή ακόμα η έκταση που έχει πάρει αλλά....

η έρευνα που έγινε βρήκε περιπτώσεις ανθρώπων που έπεσαν θύματα. Ειναι πολύ σημαντικό να έχετε ανανεωμένα πάντα τα προγράμματα προστασίας απο τους ιους γιατι τα πράγματα ειναι περίεργα

[πηγή]

Corfas 
.
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share