Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Άλλες 6 ομάδες παραμένουν για τις 32 του Μουντιάλ 2010


Όλο και πιο κοντά βρισκόμαστε στο να μάθουμε τις 32 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου, στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακόμη τρία εισιτήρια μοιράστηκαν και απομένουν έξι για να ολοκληρωθεί το παζλ. Νέα Ζηλανδία, Καμερούν και Νιγηρία λοιπόν προστίθενται στις 23 ομάδες που γνωρίζαμε μέχρι χθες.

Στην Κένυα, η Νιγηρία νίκησε με 3-2, αλλά αυτό δεν αρκούσε. Χρειάστηκε ένα δώρο της Μοζαμβίκης, που κερδισε 1-0 την Τυνησία και έστειλε τους Νιγηριανούς για τέταρτη φορά σε Μουντιάλ. Με λιγότερο άγχος προκρίθηκε το Καμερούν που δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα στο Μαρόκο (2-0). Συγκλονιστικό ματς στην Αίγυπτο. Οι "φαραώ" στο 94' νίκησαν "σκότωσαν" την Αλγερία, αφού την έπιασαν στην κορυφή του ομίλου και έφεραν στα ίσια τη διαφορά τερμάτων, οπότε η πρόκριση θα κριθεί σε μπαράζ, την Τετάρτη στο Σουδάν.

Ύστερα από 28 χρόνια, η Νέα Ζηλανδία προκρίθηκε σε τελικά Μουντιάλ, αφού νίκησε με 1-0 το Μπαχρέιν και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας 0-0 πήρε το εισιτήριο.

Στην Ευρώπη, μόνο η Γαλλία έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς με το 1-0 επί της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο. Στα άλλα ματς, Ελλάδα-Ουκρανία 0-0, Ρωσία-Σλοβενία 2-1 και Πορτογαλία-Βοσνία 1-0, όλα είναι ανοιχτά και θα κριθούν στις ρεβάνς της Τετάρτης. Στο τελευταίο παιχνίδι μάλιστα, οι Βόσνιοι δικαιούνταν κάτι παραπάνω, αφού είχαν τρία δοκάρια.

Νίκη πρόκρισης για την Ουρουγουάη στην Κόστα Ρίκα. Η "σελέστε" έφυγε με το 1-0 από το νησί της Καραϊβικής και την Τετάρτη καλείται να υπερασπιστεί αυτό το σκορ στο Σεντενάριο του Μοντεβίδεο.

Οι 26 ομάδες που έχουν προκριθεί:

ΕΥΡΩΠΗ (13 θέσεις)

Ολλανδία
Αγγλία
Ισπανία
Σερβία
Γερμανία
Δανία
Ιταλία
Ελβετία
Σλοβακία

ΑΦΡΙΚΗ (6 θέσεις)

Νότια Αφρική (ως διοργανώτρια)
Γκάνα
Ακτή Ελεφαντοστού
Καμερούν
Νιγηρία

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (4-5 θέσεις)

Βραζιλία
Παραγουάη
Χιλή
Αργεντινή

ΑΣΙΑ (4 θέσεις)

Νότια Κορέα
Βόρεια Κορέα
Αυστραλία
Ιαπωνία

ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ (3 – 4 θέσεις)

ΗΠΑ
Μεξικό
Ονδούρα

ΩΚΕΑΝΙΑ (1 θέση)

Νέα Ζηλανδία

Πηγή: enet.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share