Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Κίττας




Με μια λιτή επιστολή του στις αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών ο πρύτανης ανακοίνωσε την παραίτησή του, η οποία, μετά τη χθεσινή συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του για την επίθεση που δέχτηκε από νεαρούς, θεωρείται αναμενόμενη.

Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Χρ. Κίττας ανέφερε: "...Από τη στιγμή που 18 ή και 20 χρονών παιδιά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι μαθητές ή εγγόνια μου, βιαιοπραγούν και καταστρέφουν το ναό της ελεύθερης σκέψης, το ναό της Παιδείας, εγώ έχω στερέψει, έχω πεθάνει ψυχικά. Δεν μπορώ να προσφέρω τίποτα παραπάνω". Παράλληλα καλούσε τον πολιτικό κόσμο να μην πάψει να ασχολείται με τα προβλήματα της Παιδείας και της νεολαίας.

Πηγή: e-net.gr

foo_fighter
Συνέχεια...

Kαλό απόγευμα!!!!!



foo_fighter


Συνέχεια...

To 1/3 της παγκόσμιας αγοράς netbook χρησιμοποιεί Linux



Σύμφωνα με νέα έρευνα, σχεδόν το 1/3 από τα 35 εκατομμύρια των netbook που κυκλοφορούν διαθέτουν κάποια έκδοση λειτουργικού συστήματος η οποία βασίζεται στο Linux.

Όπως δήλωσε ο Jeff Orr, αναλυτής της φίρμας ABI, ο αριθμός των netbooks που διαθέτουν Linux αυτή τη στιγμή είναι 32%, έναντι του 68% που διαθέτει Windows. Τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με τους αριθμούς που είχε εκδόσει πριν λίγο καιρό η Dell.Η έρευνα αυτή όμως έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αναφορές, όπως αυτή που έκανε η ίδια η Microsoft και στην οποία αναφέρεται πως Linux "τρέχει" μόλις το 4% των netbooks που κυκλοφορούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως τόνισε ο Orr, "Επειδή εσύ μένεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν σημαίνει πως σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν Windows".Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 2013 ο αριθμός των netbook που θα χρησιμοποιούν Linux θα ξεπεράσει αυτά που χρησιμοποιούν Windows. Στην εξέλιξη αυτή θα οδηγήσουν χρήστες που κατοικούν σε λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και οι οποίοι προτιμούν να αγοράσουν ένα netbook σαν βασικό υπολογιστή, σε αντίθεση με τους κατοίκους άλλων χωρών, οι οποίοι αγοράζουν netbooks σαν δεύτερο ή τρίτο μηχάνημα.

Πηγή
foo_fighter

Συνέχεια...

Απόδειξη ότι...ο πλανήτης θερμαίνεται!!


Πηγή: thenewsbus.blogspot.com
foo_fighter



Συνέχεια...

Δείτε τη τελευταία 5άδα του Next Top Model....


http://www.e-radio.gr/repository/2009/NextTopModel_480.jpg


Αυτή είναι η τελευταία πεντάδα, του next top model:

Σεράινα, Δήμητρα, Ιωάννα, Μόνικα, Μαρία....


Συνέχεια...

Χαμός απο χιόνια στο Καιμάκτσαλαν....

Χαμός απο χιόνια στο Καιμάκτσαλαν....

Οι φωτογραφίες είναι απο πριν λίγα λεπτά....






Πάντως ο δρόμος για Καιμάκτσαλαν είναι κλειστός και απο τους 3 δρόμους που πάς για το χιονοδρομικό....
Ήδη προσπάθειες για άνοιγμα του δρόμου, έχουν ξεκινήσει...!!!
Το χιονοδρομικό σίγουρα θα είναι ανοιχτό πολύ σύντομα!


Αnto
Συνέχεια...

Ενα απίστευτο goal από τον αγώνα Σταντάρ Λιέγης - Αλκμααρ



Ένα απίστευτο goal σημείωσε ο τερματοφύλακας της Σταντάρ Λιέγης στο 95ο λεπτό το οποίο έδωσε στην ομάδα του την πολυπόθητη πρόκριση στο europa league.

foo_fighter


Συνέχεια...

Ψηφιακό αρχείο ΕΡΤ!



Η ΕΡΤ μας προσκαλεί να γνωρίσουμε το πλουσιότερο Ψηφιακό Αρχείο της Ελλάδος που αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε εικόνα και ήχο.

Το έργο της ψηφιοποίησης των αρχείων της ΕΡΤ Α.Ε. ξεκίνησε πιλοτικά με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (80% χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από Εθνικούς πόρους.

Η ΕΡΤ ξεκίνησε από το 2008 την καταγραφή, διάσωση, ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη του οπτικοακουστικού της αρχείου. Παράλληλα, για τη σωστή διατήρηση αυτού του θησαυρού δημιούργησε μία διεθνών προδιαγραφών αρχειοθήκη 1.200 τ.μ., που βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή.

Αυτός ο εθνικός πολιτιστικός πλούτος, που αποτιμάται σε ανεκτίμητης ιστορικής αξίας οπτικοακουστικά αρχεία από τις αρχές του 20ου αιώνα, διακρίνεται στα εξής επιμέρους Αρχεία: Ταινιοθήκη Τηλεόρασης, Αρχείο Ειδήσεων Τηλεόρασης 1910-1980, Αθλητικό Αρχείο Τηλεόρασης, Κοινοβουλευτικό Αρχείο, Αρχείο Ειδήσεων Ραδιοφώνου, Αθλητικό Αρχείο Ραδιοφώνου, Θεατρική Βιβλιοθήκη Ραδιοφώνου, Δισκοθήκη – Ταινιοθήκη Ραδιοφώνου, Μουσική Βιβλιοθήκη, Φωτογραφικό Αρχείο- Συλλογές.

Η αξία αυτού του έργου είναι ανεκτίμητη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ περιέχει περίπου το 70% του συνόλου του ελληνικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Ένα μέρος αυτού του θησαυρού, που έχει περάσει και από την τεχνική διαδικασία της ψηφιοποίησης είναι σήμερα στη διάθεση μέσα από αυτή την
ιστοσελίδα. Εξερευνώντας κανείς τον διαδικτυακό τόπο θα βρει χιλιάδες ρεπορτάζ, ειδήσεις και εκπομπές ενημερωτικές, ψυχαγωγικές τηλεοπτικές, φωτογραφίες, παρτιτούρες, δίσκους και cd... που διαρκώς εμπλουτίζεται και ανανεώνεται.

Για να ολοκληρωθεί το έργο θα χρειαστούν ακόμα 5 με 7 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες υλοποιούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Επιπλέον, η ψηφιακή μεταγραφή του υλικού γίνεται σε «πραγματικό χρόνο», δηλαδή για εκπομπή μίας ώρας απαιτείται ψηφιακή επεξεργασία μίας ώρας.

Πηγή:
ert.gr
Aρχείο ert:
http://www.ert-archives.gr/V3/public/index.aspx
Συνέχεια...

Ο μικρότερος χιονάνθρωπος του κόσμου





Ερευνητές του National Physical Laboratory (NPL) στο Λονδίνο κατάφεραν να κατασκευάσουν το μικρότερο χιονάνθρωπο του κόσμου. Για να το πετύχουν συνέθεσαν μικροσκοπικά κομμάτια με τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας



Ο "νανοχιονάνθρωπος" επεκτείνεται σε μια περιοχή διαμέτρου μόλις 0,01 χιλιοστών. Τα μάτια, το στόμα και τη μύτη τα σχημάτισαν οι ερευνητές χρησιμοποιώντας μια δέσμη ιόντων. Η μύτη του χιονάνθρωπου έχει διάμετρο μόλις 0,001 χιλιοστά. Παράλληλα οι ερευνητές του NPL δημοσίευσαν ένα βίντεο στο ΥοuTube όπου στέλνουν τις χριστουγεννιάτικες ευχές τους μέσω αυτού του "νανοχιονάθρωπου".

Πηγή:pcnea.blogspot.com

foo_fighter


Συνέχεια...

Στους "16" του champions league o Oλυμπιακός!!!

Oλυμπιακός-Arsenal:1-0

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε την πρόκριση του στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας 1-0 την Arsenal με goal του leonardo στο 47ο λεπτο.


foo_fighter
Συνέχεια...

Ευρήματα μαζικού κανιβαλισμού 7 χιλιετιών!!!



Σπάνια ευρήματα κανιβαλισμού σε Νεολιθικό οικισμό, ηλικίας 7.000 ετών ήρθαν στο φως από αρχαιολόγους στη νοτιοδυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου της επιθεώρησης για την αρχαιολογία, Αntiquity, τα απολιθώματα περίπου 500 ανθρώπων εντοπίστηκαν σε Νεολιθικό οικισμό, στο Χάρξχαιμ της Ρηνανίας-Παλατινάτο. Ενδεχομένως να πραγματοποιούνταν εκεί τελετουργικά που περιελάμβαναν "μαζικούς κανιβαλισμούς", αναφέρει το άρθρο.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο κανιβαλισμός στην Ευρώπη θα μπορούσε να συνέβαινε σε περιόδους λιμού, καθώς η γεωργία είχε ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται στο συγκεκριμένο μέρος του κόσμου στη διάρκεια της Νεολιθικής περιόδου.

Τα απολιθώματα προέρχονται μεταξύ άλλων από παιδιά και εγκύους. Η περιοχή είχε αρχικά ερευνηθεί το 1996 και στη συνέχει μεταξύ 2005 και 2008.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Μπρούνο Μπουλετσιν του Πανεπιστημίου Bordeaux της Γαλλίας, δήλωσε στο BBC ότι τα ανθρώπινα οστά είχαν εσκεμμένα ακρωτηριαστεί πράγμα που υποδεικνύει κανιβαλισμό. Ωστόσο είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι είχαν μαγειρευτεί, υποστηρίζει ο ίδιος.

Πηγή:enet.gr

foo_fighter
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share