Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Άλλες 4 αποχωρούν απο το Next Top Model....Δείτε ποιές είναι!!!!

Τέσσερα ονόματα κοριτσιών που αποχωρούν από το πολυσυζητημένο ριάλιτι στα επεισόδια που θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες αποκάλυψε σήμερα η εκπομπή «Κους Κους». Τα εν λόγω επεισόδια έχουν ήδη γυριστεί, και στο τελευταίο από αυτά αποχωρεί ένα από τα -μέχρι πρότινος- μεγαλύτερα φαβορί για τη νίκη:

η Νάιλα. Η Νάιλα, που είχε στο παρελθόν πάρει άριστες κριτικές και από τα τέσσερα μέλη της κριτικής επιτροπής, βρέθηκε υποψήφια προς αποχώρηση μαζί με τη Δήμητρα. Οι κριτές έχουν αρκετές φορές σχολιάσει με αρνητικό τρόπο τόσο το προσωπικό στιλ όσο και τη συμπεριφορά της Δήμητρας (σ' ένα επεισόδιο ο Χριστόφορος Κοτέντος της είχε πει ότι ντύνεται σαν να πρόκειται να πάει στα μπουζούκια, ενώ σε άλλο της είχε συστήσει να αφήσει το «νάζι και την υποκριτική για την πασαρέλα», με τον Χάρη Χριστόπουλο να συμπληρώνει την κριτική της πρώην υποψήφιας Miss Yupi χαρακτηρίζοντάς την «drama queen»). Παρ' όλα αυτά, αυτή που τελικά αποχώρησε ήταν η Νάιλα. Μάλιστα, ο Χάρης Χριστόπουλος εξέφρασε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το αποτέλεσμα της φωτογράφισης-δοκιμασίας της 23χρονης Νάιλας. Όσο για τις υπόλοιπες τρεις κοπέλες που αφήνουν το παιχνίδι στα επεισόδια που θα προβληθούν στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αυτές είναι η Ντένια, η Αρετή και η Ραμόνα. Η 19χρονη Αρετή είχε επίσης προκαλέσει αρκετές φορές τα αρνητικά σχόλια των κριτών με τη συμπεριφορά της, ενώ η Ντένια ήταν μία από τις κοπέλες που η Τζένη Μπαλατσινού είχε αρχικά ξεχωρίσει στα κάστινγκ — αν και δεν συμφωνούσε με το στιλ της. Έκπληξη -εκτός από την αποχώρηση της Νάιλας- αποτελεί και η αποχώρηση της Ραμόνας, καθώς θεωρείτο ένα από τα φαβορί, αλλά τελικά έφυγε από το παιχνίδι οικειοθελώς. Αυτή τη στιγμή, στο σπίτι του «Next Top Model» έχουν μείνει 7 από τα 17 κορίτσια που αρχικά είχαν μπει σε αυτό. Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν τις πρώτες μέρες του Δεκέμβρη ενώ το μεγάλο φινάλε θα προβληθεί μέσα στις γιορτές, με φαβορί τη Σεράινα και τη Μόνικα. Εκτός όμως από τις αποχωρήσεις που έχουν γίνει ήδη γνωστές, στα επόμενα επεισόδια θα υπάρξουν πολλές ανατροπές και θα παρακολουθήσουμε έντονες διαφωνίες ανάμεσα στους κριτές!



Πηγή: Yupi


Anto
Συνέχεια...

Δείτε ποιούς άλλους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση!!

Πιτ- Μπέκαμ

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι σταρ δηλώνουν ανοιχτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.


Η Πάμελα Αντερσον και ο Νίκολας Κέιτζ ήταν από τους πρώτους που δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για τα οικονομικά τους προβλήματα, όταν πριν από λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει φήμες ότι βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Όμως σύμφωνα με τη «Daily Mail», δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους του πλανήτη είναι τα νέα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Μπορεί ο Μπραντ Πιτ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να θεωρούνται από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ στον κόσμο, αλλά τον τελευταίο καιρό κάποιες λανθασμένες επενδυτικές επιλογές φαίνεται να τους κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια το μήνα. Οι δύο σταρ αγόρασαν πριν από μερικά χρόνια πολυτελή σπίτια που βρίσκονταν υπό κατασκευή στην περιοχή του Ντουμπάι, κάτι το οποίο αποδείχτηκε μάλλον λανθασμένη επένδυση.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση του Ντουμπάι ζήτησε τη βοήθεια γνωστής εταιρίας οικονομολόγων με έδρα την Αμερική, καθώς η χώρα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας- ύστερα από δανεισμούς από άλλες χώρες, το χρέος ξεπερνάει τα 80 εκατομμύρια δολάρια. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ζήτησε από τις εταιρίες που στο παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει για την ανοικοδόμηση –και κατά συνέπεια και την αναβάθμιση- της περιοχής να σταματήσουν κάθε εργασία, αφού πλέον δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να ολοκληρωθούν τα έργα. Επιπροσθέτως, λέγεται πως η κυβέρνηση του Ντουμπάι ζήτησε την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, Αμπού Ντάμπι, που, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει στην προσφορά οικονομικής βοήθειας, φαίνεται πλέον αρκετά σκεπτική καθώς το χρηματικό πόσο είναι τεράστιο.

Ανάμεσα στις οικοδομικές εταιρίες που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις εργασίες τους ήταν και η «Nakheel» που είχε αναλάβει -μεταξύ άλλων- την ανέγερση των πολυτελών κατοικιών που αγόρασαν ο Μπέκαμ και ο Πιτ στο τεχνητό νησί «Palm Jumeirah». Καθώς λοιπόν οι εταιρίες έχουν αναστείλει τις εργασίες τους στην περιοχή, λέγεται πως η καθυστέρηση αυτή κοστίζει στους δύο άντρες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Πηγή: yupi.gr

jose
Συνέχεια...

Τι ετοιμάζουν οι άλλες χώρες της Ευρώπης για την Eurovision???

Eurovision News: Τι

Και ενώ η χώρα μας βρίσκεται στην τελική ευθεία για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει στο διαγωνισμό της Eurovision, ένας πανικός επικρατεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη για την επιλογή των δικών τους κομματιών!

Δείτε τις λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες χώρες πατώντας...

Γερμάνια: Όπως και εμείς έτσι και αυτοί βρίσκονται σε μια αναποφασιστικότητα και μια βαρεμάρα σχετικά με την επιλογή τραγουδιού! Τουλάχιστον οι Γερμανοί έχουν επιλέξει υποψήφιους, οπότε το μονό που μένει, είναι να ορίσουν τις ημερομηνίες και να ξεμπερδεύουν με τη συμμετοχή τους!

Μαυροβούνιo: Η περσινή εκπρόσωπος του Μαυροβουνίου, Andrea Demirovic, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό και φέτος αποφασίστηκε το θέμα για τη συμμετοχή να λυθεί με τον πιο απλό τρόπο! Να μη συμμετέχουν καθόλου! Τα λέμε μάλλον του χρόνου όταν η οικονομική κρίση δεν θα τους επηρεάζει τόσο έντονα!

Τουρκία: Οι αγαπημένοι μας γείτονες αποφάσισαν να παίξουν για ακόμα μια φορά έξυπνα το παιχνίδι των εντυπώσεων και μετά τη Hadise και το χορό της κοιλιάς, πηγαίνουν στη Νορβηγία με ένα φαβορί! Το συγκρότημα των Manga, το οποίο κέρδισε τη συμμετοχή για Best European Act στα φετινά European Mtv Awards! Σατανικό;

Μολδαβία: Αυτή την αποστολή θα τη συναντήσουμε σίγουρα στο φετινό διαγωνισμό μια και υπήρξε επίσημη ανακοίνωση της αποδοχής τους με ένα ολόκληρο κατεβατό για τους όρους συμμετοχής! Το μόνο θεματάκι είναι ότι ακόμα δεν έχουν αποφασίσει τίποτα για την επιλογή του κομματιού!

Κροατία: Οι φίλοι Κροάτες αποφάσισαν να γιορτάσουν φέτος, την ενηλικίωση τους στο διαγωνισμό! Και για να κάνουν καλή εντύπωση μια και κλείνουν 18 χρόνια συμμέτοχης άφησαν την επιλογή για την Άνοιξη που θα έχει και καλοκαιρία και θα βοηθάει στην έμπνευση! Τα λέμε τότε...

Πολωνία: Μπορεί πέρσι η συμμετοχή τους να μην πέρασε στον τελικό, αλλά φέτος ίσως να είναι η τυχερή τους χρόνια! Οι Πολωνοί θα ανακοινώσουν τους υποψήφιους καλλιτέχνες μέσα στο Νοέμβριο, ενώ τον τελικό επιλογής τον κράτησαν για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου! Passe;

Μάλτα: Και ξαφνικά η Μάλτα πάγωσε! Όλα πηγαίναν μια χαρά για τη συμμετοχή της χώρας στη Eurovision, όταν ξαφνικά μια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στο πρώην πρόεδρο Grace Borg και στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, PBS, ήταν αρκετή για προκαλέσει αδράνεια! Απόψυξη παρακαλώ!

Λευκορωσία: Η συγκεκριμένη συμμετοχή είναι μάλλον επικερδής για την δημόσια τηλεόραση της χώρας αφού την μετέτρεψαν σε reality με τίτλο "Music Court"! Έτσι λοιπόν κάθε επεισόδιο θα περιλαμβάνει και μερικές συμμετοχές για τη Eurovision, ενώ βλοσυρή η κριτική επιτροπή θα επιλέγει αυτούς που περνούν στην επόμενη φάση! X Factor ala Eurovision σαν να λέμε!

Σερβία: Με χαμηλό budget όπως και εμείς άλλωστε, θα παρευρεθεί φέτος μια από τις πιο σημαντικές συμμετοχές του διαγωνισμού για τα τελευταία χρόνια! Οι Σέρβοι βρίσκονται και αυτοί στο περίμενε όπως και εμείς και γενικά οι ομοιότητες μας σχετικά με την επιλογή τραγουδιού και καλλιτέχνη είναι τρομακτικές!

Θα υπάρξουν και νέα απ' τις υπόλοιπες χώρες σύντομα...

Πηγή: mad.tv
jose
Συνέχεια...

Θα επικηρυχθεί για 5.000 ευρώ ο "άνθρωπος" που σκότωσε αρκουδάκι στη Ροδόπη...

>



Την πρόθεσή του να επικηρύξει τον δράστη που πυροβόλησε και μετά διαμέλισε ένα αρκουδάκι 2 ετών στην περιοχή της Ροδόπης, έναντι χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο δήμος Σταυρούπολης Ξάνθης.

"Ο δράστης, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, πάσχει από σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές και ως εκ τούτου αποτελεί κίνδυνο για την τοπική κοινωνία", ναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης ο δήμος Σταυρούπολης συνεργάζεται με την Αστυνομία, τον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο και την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος».

«Εντός των ημερών θα κοινοποιηθεί επίσημα η προκήρυξη χρηματικής αμοιβής 5.000 ευρώ υπέρ οιουδήποτε προσώπου παράσχει στοιχεία και καταθέσει πληροφορίες, που θα οδηγήσουν στην αποκάλυψη, τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη».

Ακόμα πάντως εκκρεμούν οι εισηγήσεις των νομικών συμβούλων του δήμου, ώστε να διασφαλιστεί η ανωνυμία όσων θα παράσχουν πληροφορίες, καθώς και το αδιάβλητο της όλης διαδικασίας.

Στη συνέχεια θα ανακοινωθούν τηλέφωνα και διευθύνσεις επικοινωνίας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη για όσους διαθέτουν στοιχεία.

Πηγή: nooz.gr

jose
Συνέχεια...

Διατροφή με @@ καλείται να πληρώσει ο Μπερλουσκόνι στην πρώην σύζυγο!!!

Μπερλουσκόνι: Διατροφή 3,5 εκατ. € το μήνα ζητά η πρώην σύζυγος

Η ηλικίας 52 ετών, η οποία είναι έξω φρενών ύστερα από 30 χρόνια γάμου με τη συμπεριφορά του συζύγου της προς τις νέες και όμορφες γυναίκες, ζήτησε στις αρχές Μαΐου διαζύγιο...

Διατροφή 43 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από 3,5 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ζητάει από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η πρώην σύζυγός του Βερόνικα Λάριο, στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

"Σαράντα τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο(...) Είναι η αξία του τσεκ που η Βερόνικα Μπερλουσκόνι θα ζητήσει στο πλαίσιο της διαδικασίας του διαζυγίου. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνείται, προτείνοντας το ποσό των 200.000 ευρώ το μήνα, το οποίο θα μπορούσε να φθάσει ως τις 300.0000", γράφει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα επικαλούμενη "καλά πληροφορημένες πηγές".

Η ηλικίας 52 ετών, η οποία είναι έξω φρενών ύστερα από 30 χρόνια γάμου με τη συμπεριφορά του συζύγου της προς τις νέες και όμορφες γυναίκες, ζήτησε στις αρχές Μαΐου διαζύγιο.

Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει ήταν, ήταν η συμμετοχή τον Απρίλιο, του 72χρονου τότε Μπερλουσκόνι σε ένα πάρτυ γενεθλίων μιας 18χρονης στη Νάπολη.

"Πηγές προσκείμενες στον Μπερλουσκόνι ανέφεραν ότι 60 με 70 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί στη Βερόνικα", προσθέτει η εφημερίδα.

Η δικηγόρος της Βερόνικα, Μαρία Κριστίνα Μορέλι, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για την πελάτισσά της.

Πηγή: e-go.gr

jose
Συνέχεια...

Η Ιρλανδική Καθολική εκκλησία συγκάλυπτε κακοποιήσεις παιδιών από ιερείς...



Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Δουβλίνου αποφάσισε την απόκρυψη στοιχείων για την επι δεκαετίες κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς, επειδή οι επίσκοποι ήθελαν να «προστατεύσουν» τη φήμη της Καθολικής Εκκλησίας, σε βάρος των θυμάτων, ανέφερε νέα έκθεση ειδικής επιτροπής.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα έρευνας που διήρκεσε τρία χρόνια και εξετάζει το πως οι Αρχές και η Εκκλησία μεταχειρίστηκαν τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών κατά 46 ιερέων, ανάμεσα στα έτη 1975 και 2004.

Το συμπέρασμα ήταν πως η Καθολική Εκκλησία της Ιρλανδίας έθεσε την φήμη της πάνω από το συμφέρον των θυμάτων.

Παράλληλα, ανέφερε ότι και οι κρατικοί λειτουργοί βοήθησαν στη συγκάλυψη των υποθέσεων, επιτρέποντας στην Εκκλησία να λειτουργεί έξω από το πλαίσιο του νόμου.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι αντί να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι ιερείς που αντιμετώπιζαν τις καταγγελίες των θυμάτων, μεταφέρονταν από την Εκκλησία από ενορία σε ενορία, όπου υπήρχε ο κίνδυνος να επαναλάβουν τα εγκλήματά τους.

Μάλιστα, η έκθεση αναφέρει ότι τέσσερις αρχιεπίσκοποι (ο Τζον Τσαρλς ΜακΚουέιντ, ο Ντέρμοτ Ράιαν, ο Κέβιν ΜακΝαμάρα και ο Ντέσμοντ Κόνελ) δεν παρέδωσαν στις Αρχές πληροφορίες σχετικά με τους ιερείς που κατηγορούνταν.

Σύμφωνα με την ιρλανδική κυβέρνηση, η έρευνα «δείχνει ξεκάθαρα ότι (υπήρξε) μία συστημική, υπολογισμένη διαστρέβλωση της εξουσίας και της εμπιστοσύνης αβοήθητων και αθώων παιδιών από την αρχιεπισκοπή».

«Οι ένοχοι πρέπει να έρθουν ενώπιον της Δικαιοσύνης και ο λαός της Ιρλανδίας πρέπει να ξέρει ότι αυτό δε θα συμβεί ποτέ ξανά» προσθέτει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη έκθεση στην Ιρλανδία σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από καθολικούς ιερείς.

Η πρώτη είχε αποκαλύψει σοκαριστικά στοιχεία για ξυλοδαρμούς, βιασμούς και άλλες μεθόδους κακομεταχείρισης παιδιών σε καθολικά σχολεία της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με εκείνη την πρώτη έκθεση, θρησκευτικοί ηγέτες γνώριζαν ότι η σεξουαλική κακοποίηση ήταν συστηματική σε ιδρύματα που σπούδαζαν αγόρια.

Πηγή: in.gr
jose
Συνέχεια...

Screamin' Jay Hawpkins - I Put A Spell On You (Live)

Μια κομματάρα που έχει παιχτεί σε πολλές διαφορετικές εκτελέσεις...
Αυτή είναι η αγαπημένη μου...Ακούστε...




I put a spell on you
Because you're mine

Stop the things you do
Whoahuh - what's up?
I ain't lyin'
Yeaaah, i can't stand - hoo!
No runnin' around
I can't stand
No put me down
I put a spell on you
Because you're mine
Whoahaa - yeah!
Woah!

[Σόλο Σαξόφωνου]

Stop the things you do
Whoahuh - what's up?
I ain't lyin'
Aahh!! aah! i love you
I love you
I love you anyhow
I don't care if you don't want me
I'm yours right now
I put a spell on you
Because you're mine, mine
Mine!!! aah whoahh huh

jose
Συνέχεια...

Δικηγόροι, καθηγητές, φοιτητές σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας...ΞΕΦΤΙΛΕΣ@!

Επιχειρηματίες, δικηγόροι, καθηγητές, φοιτητές και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας είναι μεταξύ των 54 εμπλεκομένων σε μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας, στα χνάρια του οποίου βρίσκεται η αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης «Charly» που διήρκησε 14 μήνες, έχουν ήδη συλληφθεί 16 Έλληνες και 1 αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται άλλοι 39!

Μάλιστα, η αστυνομία έκανε εφόδους σε σπίτια υπόπτων σε 32 πόλεις, όπου κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα «άρρωστων» φωτογραφιών και video με πρωταγωνιστές ανήλικα αγόρια και κορίτσια, καθώς και πλήθος τεχνικού εξοπλισμού.

star.gr

Anto
Συνέχεια...

Προς απαγόρευση τα κομoυνιστικά σύμβολα στην Πολωνία και δικαίως χαμός με τις αντιδράσεις ....

Η μεταρρύθμιση στη νομοθεσία περί εγκλημάτων μίσους στην Πολωνία μπορεί να σημάνει την ποινικοποίηση του κομουνισμού. Μια τροποποίηση στον ποινικό κώδικα, που περιμένει την υπογραφή του προέδρου, θα απαγορεύσει μια ευρεία γκάμα κομουνιστικών συμβόλων. Αριστεροί πολιτικοί λένε ότι ο νόμος περισσότερο καταπατά παρά προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Πολωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της απαγόρευσης των κομουνιστικών συμβόλων με μια αλλαγή στον ποινικό κώδικα, η οποία θα καταστήσει παράνομα σύμβολα όπως το σφυροδρέπανο, το κόκκινο αστέρι έως και τα μπλουζάκια με τον Τσε Γκεβάρα.

Η τροποποίηση θα ρυθμίσει την νομοθεσία της Πολωνίας για τα εγκλήματα μίσους, ποινικοποιώντας την «παραγωγή, διανομή, πώληση ή κατοχή... σε έντυπη, ηχητική ή άλλη μορφή, συμβόλων του φασισμού, του κομουνισμού και άλλων απολυταρχικών συμβόλων». Η τιμωρία θα είναι πρόστιμο ή φυλάκιση έως και δύο ετών. Εξαιρέσεις θα γίνονται για καλλιτεχνικούς, εκπαιδευτικούς, συλλεκτικούς ή ερευνητικούς σκοπούς.


Η εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης για θέματα ίσων δικαιωμάτων, Elzbieta Radziszewska, εισηγήθηκε τις αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία την περασμένη άνοιξη, εισπράττοντας την ευρεία υποστήριξη από άλλους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος PO, καθώς και από μέλη του συντηρητικού Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) από το οποίο προέρχεται ο πρόεδρος της χώρας Lech Kaczynski. Τα δυο αυτά κόμματα έχουν 375 από τις 460 έδρες της πολωνικής Βουλής.

Η ρύθμιση ενισχύει τον υπάρχοντα νόμο για τα εγκλήματα μίσους που απαγορεύει τη «δημόσια προπαγάνδα του φασισμού και άλλων απολυταρχικών συστημάτων». Παρόμοιες απαγορεύσεις συμβόλων του Ναζισμού υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, αλλά η ευρύτητα του πολωνικού νόμου, και η εφαρμογή του στα σύμβολα του κομουνισμού, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη.

«Συγκρίσιμος με τον Ναζισμό ο Κομουνισμός»

Όταν ψηφίστηκαν οι αλλαγές στο νόμο από το πολωνικό κοινοβούλιο νωρίτερα το Νοέμβρη, ο δίδυμος αδερφός του προέδρου και επικεφαλής του κόμματος PiS, τον υποστήριξε ενθέρμως. «Ο κομουνισμός ήταν ένα σύστημα γενοκτονίας που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπων» είχε δηλώσει. «Κανένα σύμβολο του κομουνισμού δεν έχει δικαίωμα να υπάρχει στην Πολωνία, επειδή υπάρχουν σύμβολα ενός συστήματος γενοκτονίας που θα έπρεπε να συγκριθεί με το Γερμανικό Ναζισμό».

Οι επικριτές του νόμου λένε ότι η λέξη «σύμβολο»καθιστά τον νόμο τόσο ευρύ, ως το σημείο του παράλογου, καθιστώντας οτιδήποτε παράχθηκε στην Πολωνία, κατά τα 50 και περισσότερα χρόνια που η χώρα υπήρξε υπό το κομουνιστικό καθεστώς, πιθανόν παράνομο, από τις δημοφιλείς ταινίες και σειρές της κομουνιστικής εποχής έως το εικονικό Παλάτι του Πολιτισμού, ένα σταλινικό μεγαθήριο που χτίστηκε το 1955 και δεσπόζει στο κέντρο της Βαρσοβίας.

«Είναι απλώς χαζομάρα», λέει ο βουλευτής του αριστερού Σοσιολδημοκρατικού Κόμματος, Tadeusz Iwinski, που αντιτίθεται στην αλλαγή. «Τι σημαίνει σύμβολο; Σημαίνει ότι όταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι πάνε στην Κίνα και φωτογραφίζονται κάτω από το σήμα του Κομουνιστικού Κόμματος, παραβιάζουν το νόμο;».

Την τροποποίηση του νομοσχεδίου έχει ήδη εγκρίνει η Γερουσία και πλέον χρειάζεται την προεδρική υπογραφή, η οποία θα πρέπει να τεθεί έως τις 30/11/2009. Ο Iwinski υποστηρίζει ότι αν ο νόμος εφαρμοστεί, πιθανότατα θα παταχθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Υπάρχει ωστόσο ένα προηγούμενο, στην Ουγγαρία, όπου τα σύμβολα του κομουνισμού όπως το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι, όπως και η σβάστικα, έχουν απαγορευθεί ως «σύμβολα τυραννίας» από το 1994. Το 2003, ο Ούγγρος πολιτικός Attila Vajnai συνελήφθη, του φορέθηκαν χειροπέδες και του επιβλήθηκε πρόστιμο επειδή φορούσε στο πέτο του ένα κόκκινο αστέρι κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Ο Vajnai άσκησε έφεση κατά της ποινής που του επιβλήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου αποφασίστηκε πέσι ότι η απαγόρευση αποτελεί παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, αποκαλώντας την ουγγρική απαγόρευση «γενικευμένη» και «πολύ ευρεία».

Πολωνοί δεξιοί πολιτικοί προωθούν επίσης νόμο που επιβάλλει στις τοπικές αρχές την μετονομασία οδών και κτιρίων που έχουν βαφτιστεί με ονόματα κομουνιστών.


http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,663154,00.html

Αnto

Συνέχεια...

Ομάδα νέων ξυλοκόππησε μετανάστες στο Άργος... (Nτροπή και αίσχος)!


Ομάδα νέων ξυλοκόπησε μετανάστες στο Άργος

Την Κυριακή το απόγευμα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος μια ομάδα παιδιών ηλικίας 17 έως 22 επιτέθηκαν αναιτιολόγητα σε μετανάστες.


Έξω λοιπόν από γνωστή καφετέρια της πλατείας, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, οι βρίσκονταν την πλατεία είδαν δύο παιδιά τα οποία έχουν καταγωγή από κάποια αραβική χώρα να είναι πεσμένα στο έδαφος και ξυλοκοπούνται από μια ομάδα από ελληνόπουλα ηλικίας 17 έως 22.

Πέρα από τις κλωτσιές και τα βίαια χτυπήματα τα ελληνόπουλα φώναζαν «να πάτε από εκεί που ήρθατε και ότι δεν έχετε καμία δουλεία στην Ελλάδα».


Τα δύο αραβικής καταγωγής παιδάκια κατάφεραν κάποια στιγμή να ξεφύγουν. Όμως τα ελληνόπουλα δεν σταμάτησαν εκεί.

Εκείνη την ώρα πέρασαν μπροστά από το μουσείο κατευθυνόμενοι προς την πλατεία τρεις ενήλικες αραβικής καταγωγής ηλικίας 25 έως 30 ετών.

Τα ελληνόπουλα με το που τους αντίκρισαν άρχισαν να τους κυνηγούν.

Ένας εκ των τριών έπεσε κάτω, ποδοπατήθηκε από τα παιδιά και γρονθοκοπήθηκε άγρια.

Τα ελληνόπουλα, ξεστόμιζαν τα ίδια ρατσιστικά συνθήματα και σταμάτησαν μόνο όταν το θύμα τους κατάφερε να ξεφύγει να απομακρυνθεί.


Πηγή: inargolida.gr


Αnto
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share