Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Δείτε ποιούς άλλους έχει χτυπήσει η οικονομική κρίση!!

Πιτ- Μπέκαμ

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και περισσότεροι σταρ δηλώνουν ανοιχτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης.


Η Πάμελα Αντερσον και ο Νίκολας Κέιτζ ήταν από τους πρώτους που δεν δίστασαν να μιλήσουν ανοιχτά για τα οικονομικά τους προβλήματα, όταν πριν από λίγο καιρό είχαν διαρρεύσει φήμες ότι βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας. Όμως σύμφωνα με τη «Daily Mail», δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους ανθρώπους του πλανήτη είναι τα νέα θύματα της οικονομικής κρίσης.

Μπορεί ο Μπραντ Πιτ και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ να θεωρούνται από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ στον κόσμο, αλλά τον τελευταίο καιρό κάποιες λανθασμένες επενδυτικές επιλογές φαίνεται να τους κοστίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια το μήνα. Οι δύο σταρ αγόρασαν πριν από μερικά χρόνια πολυτελή σπίτια που βρίσκονταν υπό κατασκευή στην περιοχή του Ντουμπάι, κάτι το οποίο αποδείχτηκε μάλλον λανθασμένη επένδυση.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση του Ντουμπάι ζήτησε τη βοήθεια γνωστής εταιρίας οικονομολόγων με έδρα την Αμερική, καθώς η χώρα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας- ύστερα από δανεισμούς από άλλες χώρες, το χρέος ξεπερνάει τα 80 εκατομμύρια δολάρια. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ζήτησε από τις εταιρίες που στο παρελθόν είχε χρηματοδοτήσει για την ανοικοδόμηση –και κατά συνέπεια και την αναβάθμιση- της περιοχής να σταματήσουν κάθε εργασία, αφού πλέον δεν υπάρχουν οι οικονομικοί πόροι για να ολοκληρωθούν τα έργα. Επιπροσθέτως, λέγεται πως η κυβέρνηση του Ντουμπάι ζήτησε την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας, Αμπού Ντάμπι, που, ενώ αρχικά είχε συμφωνήσει στην προσφορά οικονομικής βοήθειας, φαίνεται πλέον αρκετά σκεπτική καθώς το χρηματικό πόσο είναι τεράστιο.

Ανάμεσα στις οικοδομικές εταιρίες που αναγκάστηκαν να σταματήσουν τις εργασίες τους ήταν και η «Nakheel» που είχε αναλάβει -μεταξύ άλλων- την ανέγερση των πολυτελών κατοικιών που αγόρασαν ο Μπέκαμ και ο Πιτ στο τεχνητό νησί «Palm Jumeirah». Καθώς λοιπόν οι εταιρίες έχουν αναστείλει τις εργασίες τους στην περιοχή, λέγεται πως η καθυστέρηση αυτή κοστίζει στους δύο άντρες εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια το χρόνο.

Πηγή: yupi.gr

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share