Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Jim Breuer φόρος τιμής στους Metallica

Αν είστε φαν των Metallica τότε σίγουρα

ξέρετε για το ιδιαίτερο φωνητικό στυλ του Hettfield.


Οπότε σίγουρα θα σας αρέσει ο Jim Breuer σ'αυτό το show

(ΜTV Icon: Metallica),

στο οποίο μιμείται τις φωνές του James και του Lars!!


Έχει πολύ πλάκα!! Δείτε...




jose
Συνέχεια...

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ 79ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Νεκρός, μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε στο σπίτι του στον Τσιβαρά Αποκορώνου Χανίων, 79 χρόνος κάτοικος της περιοχής. Τον άτυχο άνδρα βρήκε νεκρό η ανιψιά του που τον φρόντιζε καθώς ο ηλικιωμένος διέμενε μόνος του σε σπίτι στην άκρη του χωριού.
Η ανιψιά του αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, που έσπευσε στο σημείο διαπιστώνοντας ότι είχε παραβιασθεί το παράθυρο του σπιτιού του 79χρονου.
Ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας εκτιμάται πως είχαν ως κίνητρο την ληστεία ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος προκλήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, καθώς ο 79χρονος έφερε εκτεταμένα τραύματα στο λαιμό. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων για την διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.
Όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής επρόκειτο για χτυπήματα με μεγάλη βαρβαρότητα καθώς το θύμα είχε δεχτεί 24 μαχαιριές στο λαιμό. Ο ιατροδικαστής, μίλησε για άγριο έγκλημα, ενώ ο θάνατος του χρονικά προσδιορίζεται το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα.
Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Χανίων και το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου που παράλληλα και σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη η των δραστών.

Corfas


πηγή:protothema.gr
Συνέχεια...

Την Ουκρανία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα ...


Την Ουκρανία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα, ο επαναληπτικός στην Ουκρανία.

Το τρίτο ζευγάρι που ανέδειξε η κλήρωση στη Ζυρίχη για τα μπαράζ έφερε την Εθνική Ελλάδας αντιμέτωπη με την Ουκρανία. Η Σλοβενία που ήταν επίσης η άλλη υποψήφια καθώς νωρίτερα από την κληρωτίδα είχαν βγει η Ιρλανδία και η Βοσνία, έμοιαζε ως ο πιο επιθυμητός αντίπαλος και σίγουρα η παρέα του Αντρεϊ Σεφτσένκο αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο στον δρόμο για το Μουντιάλ. Μία ομάδα που διαθέτει στις τάξεις της σπουδαίους ποδοσφαιριστές καθώς πέραν του "Σέβα" στο ρόστερ της υπάρχουν και οι οι Αντρέι Βορονίν της Λίβερπουλ, Ανατόλι Τίμοστιουκ της Μπάγερν Μονάχου και Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι της Μπαρτσελόνα. Η "γαλανόλευκη" καλείται λοιπόν να δείξει το καλό της πρόσωπο και να φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στην Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου ώστε να πάει με ελπίδες για τον επαναληπτικό που θα γίνει στην Ουκρανία τέσσερις μέρες αργότερα. Πλέον μένει να φανεί ποιά θα είναι η έδρα που θα επιλέξει η ΕΠΟ για την πρώτη συνάντηση επί Ελληνικού εδάφους, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο με την περίπτωση επιστροφής στο "Παγκρήτιο" να είναι ανοιχτή. Από την Ουκρανία, η Εθνική Ελλάδας έχει και ευχάριστες αναμνήσεις από τα προκριματικά του EURO 2004 αλλά και δυσάρεστες από την προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2006. Στην πρώτη περίπτωση είχε πάρει το εισιτήριο για τα τελικά της Πορτογαλίας από τον όμιλο της και έφτασε στην συνέχεια στην κορυφή της Ευρώπης ενώ στην δεύτερη, οι Ουκρανοί άφησαν τη "γαλανόλευκη" εκτός τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2006 που διεξήχθη στην Γερμανία. Πλέον ο Ότο Ρεχάγκελ και οι διεθνείς θα επιδιώξουν να πάρουν ρεβάνς με τον Γερμανό τεχνικό να φιλοδοξεί να οδηγήσει για δεύτερη φορά και πρώτη επί θητείας του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη.

Πηγή:sport24


Vlaxos
Συνέχεια...

Έκτακτο ταξίδι της Βίσσης στο L.A.

Ένα ταξίδι εξπρές πραγματοποίησε η Άννα Βίσση την περασμένη εβδομάδα για να πει το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη της Greg Ladanyi, που απεβίωσε στις 29 Σεπτεμβρίου μετά από το τραγικό ατύχημα που είχε λίγες μέρες νωρίτερα, όταν έπεσε από ράμπα που είχε στηθεί για το σκηνικό της συναυλίας της Άννας Βίσση στην Λευκωσία.

Η κηδεία του Greg Ladanyi θα πραγματοποιηθεί στο Λος Αντζελες την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου.

Ο θάνατος του 57χρονου και βραβευμένου με Grammy παραγωγού Greg Ladanyi σόκαρε βαθύτατα την ελληνίδα καλλιτέχνιδα. Οι δηλώσεις της μετά το ατύχημα ήταν πραγματικά συγκινητικές και η αυτοπειθαρχεία της αξιοθαύμαστη, αφού προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και να επικεντρωθεί στη δουλειά της με εντατικές πρόβες για το Αθηνών Αρένα, όπου θα αρχίσει να εμφανίζεται στο τέλος του μήνα.


jose

Συνέχεια...

Παραγωγή ενέργειας από φύκια!!!

Το θέμα της παραγωγής βιομάζας από καλλιέργεια φυκιών επανέρχεται στις ΗΠΑ, ως συνέπεια της αύξησης των τιμών του πετρελαίου, και αναζητούνται τρόποι μείωσης του κόστους της παραγόμενης ενέργειας.

Αυτό υπογραμμίστηκε σε επιστημονική συνάντηση που οργάνωσαν το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Επιστήμονες είπαν ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι σχετικές μελέτες, ενώ άλλοι εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί, καθώς και στο παρελθόν είχε αναζητηθεί λύση στο ενεργειακό πρόβλημα με τη χρήση βιομάζας από φύκια, αλλά εγκαταλείφθηκε.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι ιδανικές για την καλλιέργεια φυκιών και διατυπώθηκαν αιτήματα για ένταξη τέτοιων επενδύσεων στο ΕΣΠΑ 2007 - 2013.

enet.gr

jose
Συνέχεια...

Σαντάνα Τέλος...


Την απομάκρυνση του Ζοέλ Σαντάνα από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νότιας Αφρικής, μόλις οκτώ μήνες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενήσει η χώρα το καλοκαίρι. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός «πλήρωσε το μάρμαρο» για τις κάκιστες εμφανίσεις των «μπαφάνα-μπαφάνα», που μετρούν οκτώ ήττες στα τελευταία εννέα ματς, με τη μοναδική επιτυχία να έρχεται σε φιλικό απέναντι στην πολύ αδύναμη Μαδαγασκάρη (1-0).

Συνολικά, ο 60χρονος προπονητής παρέμεινε στον πάγκο της Νότιας Αφρικής για 18 μήνες, με απολογισμό 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και 14 ήττες. Η φημολογία θέλει τον προκάτοχο και συμπατριώτη του του Σαντάνα, Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα, να βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του, αφού άλλωστε η αποχώρησή του οφειλόταν σε λόγους ανωτέρας βίας (ασθένεια της συζύγου του).

nooz.gr

jose
Συνέχεια...

ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ....

Ένα ζευγάρι από την Αλάσκα αποφάσισε να πάει στην

Φλόριντα για διακοπές τον Δεκέμβριο, να ξεφύγει λίγο

από το χιόνι και την παγωνιά. Κανόνισαν να μείνουν στο

ίδιο ξενοδοχείο, όπου πέρασαν, χρόνια πριν, και τον

μήνα του μέλιτος.

Επειδή όμως και οι δύο είχαν δουλειές, κανόνισαν ο
άντρας να φτάσει Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη.
Φτάνοντας λοιπόν, ο σύζυγος στο ξενοδοχείο μια μέρα
πριν, διαπιστώνει με χαρά ότι τα δωμάτια διαθέτουν
πλέον και Η/Υ και αποφασίζει να στείλει ένα e-mail
στην αγαπημένη του γυναικούλα. Κατά λάθος όμως ξεχνά
ένα γράμμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση και το στέλνει
χωρίς να ξέρει τις συνέπειες του αθώου του λάθους.
Στο Χιούστον μια χήρα, είχε μόλις γυρίσει από την
κηδεία του άντρα της και πήγε στον Η/Υ να τσεκάρει τα
συλλυπητήρια e-mails (έτσι γίνεται στην Αμερική) από
φίλους και συγγενείς. Μόλις διαβάζει το πρώτο, πέφτει
ξερή, λιπόθυμη στο πάτωμα. Εκεί την βρίσκει λίγο μετά
ο γιος της, και κοιτώντας την οθόνη του ανοιχτού
υπολογιστή, διαβάζει το πρώτο e-mail και παθαίνει και
αυτός την πλάκα του..
ΠΡΟΣ: Την αγαπημένη μου γυναίκα.
ΘΕΜΑ: Έφτασα!!
«Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις mail από μένα.
Έχουν laptop πλέον εδώ και μπορείς να στείλεις όπου
θέλεις. Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα. Όλα είναι έτοιμα
και για σένα που θα έρθεις αύριο. Ανυπομονώ να σε δω.
Ελπίζω να είχες το ίδιο καλό ταξίδι με εμένα.
Υστερόγραφο: Πολύ ζέστη εδώ κάτω!!!»


Corfas
Συνέχεια...

ΕΛΛΗΝΑΣ... ΜΥΑΛΟ ΞΥΡΑΦΙ!!!

Ένας Έλληνας μπαίνει σε μια τράπεζα της Νέας Υόρκης και ζητάει πληροφορίες για ένα δάνειο. Λέει στον υπάλληλο των δανείων ότι θέλει να ταξιδέψει στην Ελλάδα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων για 2 εβδομάδες και χρειάζεται οπωσδήποτε να πάρει ένα δάνειο των $5.000. Ο υπάλληλος του εξηγεί ότι η τράπεζα θα χρειαστεί ένα είδος εγγύησης για να του χορηγήσει το δάνειο, έτσι ο Έλληνας βγάζει από την τσέπη του και αφήνει πάνω στο γραφείο τα κλειδιά από μία ολοκαίνουρια Ferrari , που είναι παρκαρισμένη στην είσοδο της Τράπεζας. Αφού πραγματοποιείται ο έλεγχος από την Τράπεζα ότι το αυτοκίνητο είναι όντως στο όνομά του, μέσα σε 20 λεπτά εγκρίνεται το δάνειο, ο Έλληνας παίρνει τα χρήματα και φεύγει. Μόλις φεύγει, ο διευθυντής της Τράπεζας και οι υπάλληλοί του ξεκαρδίζονται στα γέλια που ο Έλληνας έβαλε υποθήκη μία Ferrari των $200.000 για να πάρει δάνειο $5000!!!!!!!!! Ένας υπάλληλος παίρνει το αυτοκίνητο και το αφήνει στο υπόγειο γκαραζ της τράπεζας. Δύο βδομάδες αργότερα, ο Έλληνας επιστρέφει, πληρώνει $5000 και τον τόκο, που ανέρχεται στα $15.41. Ο υπάλληλος του λέει: Κύριε, είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκατε με την τράπεζά μας, όλα έγιναν σωστά μόνο που έχουμε μία απορία. Όσο εσείς λείπατε, ελέγξαμε στον υπολογιστή και βρήκαμε ότι είσαστε δισεκατομμυριούχος!!!!!!!!!! Το περίεργο είναι ποιος ήταν ο λόγος που πήρατε το δάνειο!» Και ο Έλληνας απαντά: Πες μου ένα άλλο σημείο στη Νέα Υόρκη που θα μπορούσε να αφήσει κανείς μια Ferrari με ασφάλεια για δύο εβδομάδες, πληρώνοντας για πάρκινγκ μόνο15.41 $.....??????? Κόκαλο ο υπάλληλος.

Corfas Συνέχεια...

10 χιλιάδες λίρες για ένα μπουκάλι ουίσκι...

http://www.luxuo.com/wp-content/uploads/2009/10/dalmore1951decanter-small.jpg


Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα μπουκάλι ουίσκι; Σίγουρα όχι όσο κοστολογείται το Sirius Vintage της ποτοποιίας Dalmore, ακόμα και αν κάποιος εικάζει ότι πιθανότατα θα πρόκειται για... "ποιηση κλεισμένη σε μπουκάλι".

Όπως αναφέρει το luxist.com η σκωτσέζικη ποτοποιία Dalmore κοστολογεί το μπουκάλι στις 10.000 λίρες(!) και καλεί τους εραστές του ουίσκι που έχουν όμως και μια οικονομική επιφάνεια(χρήματα για πέταμα θα έλεγε κάποιος που δεν τον συγκινεί το καλό ουίσκι) να αποκτήσουν ένα πολύ δυνατό ποτό.Το Sirius Vintage, ωριμάζει από το 1951 και πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα, παλιότερα και καλύτερα μολτ που υπάρχουν στον κόσμο. Όπως συνήθως συμβαίνει η ποσότητα δεν θα είναι αντίστοιχη της ποιότητας. Θα κυκλοφορήσουν μόλις 12 μπουκάλια σε καταστήματα duty free σε αεροδρόμια όλου του κόσμου.To Sirius Vintage θα είναι δυνατό κατά 45%(μέτρηση που αφορά τη γεύση που αποκτάται ανάλογα με τα χρόνια ωρίμανσης), όταν τα συνηθισμένα ουίσκι κυμαίνονται γύρω στο 40%, ενώ ο Richard Paterson, ένας από τους κορυφαίους ποτοποιούς στον κόσμο, το περιγράφει ως "ιδιαίτερο" και "εκλεπτυσμένο" και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη γεύση του.

Κάποιοι λίγοι τυχεροί θα το απολαύσουν. Οι υπόλοιποι ας ξεγελαστούμε με άλλες επιλογές, που και αυτές φυσικά έχουν την ποιότητά τους. Άλλωστε μετά το πέμπτο ποτό είτε ο Jasper Newton "Jack" Daniel αυτοπροσώπως το έχει εμφιαλώσει το ουίσκι, είτε ο Mc τάδε πριν λίγους μήνες, το ίδιο κάνει.


news 24/7


Anto

Συνέχεια...

Πούλησε τα γυναίκα του στα Γιάννενα για 250 Ευρώ....

Πούλησε τη γυναίκα του στα Γιάννενα 250 ευρώ

Συγκλονίζουν τα στοιχεία για την υπόθεση Trafficking στα Γιάννενα, με θύμα μια 23χρονη Βουλγάρα.

Ο σύζυγός της την πούλησε έναντι 250 ευρώ σε δύο σωματέμπορους ομοεθνείς τους, οι οποίοι με τη σειρά τους την υποχρέωναν να εργάζεται ως σερβιτόρα σε νυχτερινά μαγαζιά και την εξέδιδαν στους πελάτες.

Την χτυπούσαν και την απειλούσαν ότι θα σκοτώσουν την ίδια και την οικογένειά της, εάν δεν έκανε όσα της έλεγαν και της αποσπούσαν όλα τα χρήματα που έπαιρνε ως αμοιβή.

Η Ασφάλεια Ιωαννίνων πλέον ερευνούν το εάν οι δράστες είναι μέλη οργανωμένου κυκλώματος εμπορίας και εκμετάλλευσης γυναικών σε Ελλάδα και Βουλγαρία.


madata


Anto

Συνέχεια...

Sash - Ecuador



Corfas Συνέχεια...

Portishead Live

Και επειδή μας αρέσει να ψαχνόμαστε...

Portishead Live At Roseland NYC.

Είναι τα κομμάτια Cowboys και Over, παιγμένα ζωντανά

στη Νέα Υόρκη το 1997.

Οι Portishead έχουν ένα ιδιαίτερο στυλ, μια φανταστική φωνή

και μια μίξη μουσικών όπως της ψυχεδελικής ροκ και της hip hop

θα μπορούσε κάποιος να πει!!






jose
Συνέχεια...

Oι πιο μεγάλοι μισθοί στα επαγγέλματα των Αμερικάνων είναι στους:

Με βάση τον μέσο μισθό ετησίως, την παράσταση κλέβει ο αναισθησιολόγος με απολαβές 292.000 δολαρίων και ακολουθούν ο παθολόγος - μαιευτήρας - γυναικολόγος με 222.000 δολάρια, ο ψυχίατρος με 177.000 δολάρια, ο βοηθός αναισθησιολόγου με 157.000 δολάρια, ο διευθυντής πωλήσεων με 140.000 δολάρια, ο εμπειρογνώμων ασφαλίσεων με 129.000 δολάρια, ο οικονομικός διευθυντής με 117.000 δολάρια, ο σύμβουλος αρχιτεκτονικής λογισμικών με 115.000 δολάρια, ο δικηγόρος με 115.000 δολάρια και ο ασφαλιστής με 114.000 δολάρια.

Με βάση τον ανώτατο μισθό που προσφέρεται σήμερα στην αμερικανική αγορά οι πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας είναι αυτές του χρηματιστή, του αναισθησιολόγου, του παθολόγου - μαιευτήρα - γυναικολόγου, του ψυχιάτρου, του ασφαλιστή, του δικηγόρου, του εμπειρογνώμονα ασφαλίσεων, του διευθυντή πωλήσεων, του προσωπικού οικονομικού συμβούλου και τέλος του διευθυντή νοσοκομείων.


Ημερησία


Αnto

Συνέχεια...

Kατάληψη στο δημαρχείο της Νίκαιας, μετα τις συλλήψεις 8 αντιρατσιστών ....

Σε κατάληψη από το απόγευμα του Σαββάτου, τελεί το δημαρχείο της Νίκαιας, όταν έπειτα από επεισόδια αστυνομικών των ΜΑΤ με δεκάδες νεαρούς αντιρατσιστικών οργανώσεων που απαιτούσαν την απελευθέρωση 8 συλληφθέντων έσπασαν την πόρτα του δημαρχειακού κτιρίου και παραμένουν ακόμα μέσα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία των αντιρατσιστών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο Πακιστανού εργάτη που, όπως είχε καταγγελθεί, επήλθε ύστερα από βασανιστήρια εντός του Αστυνομικού Τμήματος της Νίκαιας ξεκίνησε με προορισμό το αστυνομικό κτίριο, το οποίο φυλασσόταν από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οταν η πορεία πλησίασε στο Α.Τ. Νίκαιας οι αστυνομικοί αντέδρασαν με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή να θυμίζει πεδίο μάχης, ενώ θύμα των αστυνομικών έπεσε και δημοσιογράφος που κάλυπτε την πορεία για λογαριασμό ραδιοφωνικού σταθμού. Λίγο αργότερα κατέθεσε μήνυση, ενώ αναμενόταν η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 8 νεαρούς αντιρατσιστές που χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος αφού τους άσκησε διώξεις τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.


Enet


Anto

Συνέχεια...

Πέρασαν το νεκρό για ντεκόρ..!!!


http://joandelahaye.wordpress.com/


Για 5 μέρες το άψυχο σώμα ενός 75χρονου «αγνάντευε», από μπαλκόνι συγκροτήματος διαμερισμάτων της Νότιας Καλιφόρνιας, τα νερά της θάλασσας στη Marina del Rey, χωρίς να αποσπά την προσοχή περαστικών και κατοίκων από την καθημερινότητα τους, καθώς νόμιζαν ότι αποτελούσε μέρος της διακόσμησης για τη γιορτή του Halloween.

Το σώμα του 75χρόνου Mostafa Mahmoud Zayed, ο οποίος ήταν νεκρός για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν κληθεί η αστυνομία, βρισκόταν καθισμένος σε καρέκλα στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, με τραύμα από πιστόλι στο μάτι.Σύμφωνα με τις έρευνες της αστυνομίας του Los Angeles County Sheriff ο θάνατος του 75χρόνου πρόκειται για αυτοκτονία.

News 24/7

Anto
Συνέχεια...

Γίνε Simpson




Κάντε κλίκ


Man
Συνέχεια...

Αλλάζουν οι προτεραιότητες στην υγεία...

Τις δέκα προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας, ανέπτυξε στη Βουλή η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Βασικός στόχος του υπουργείου είναι ένα ΕΣΥ με δημόσιο χαρακτήρα, ενιαία δομή, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, προσβασιμότητα σε όλους, αναβαθμισμένη πρόληψη, διαφάνεια και λογοδοσία παντού.

Οι 10 κατευθύνσεις που εξήγγειλε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Μέσα στο 2010 θα γίνουν 3.000 προσλήψεις στην υγεία, θέσεις πέραν των συνταξιοδοτήσεων με στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων.

2. Αναβάθμιση, επέκταση και πανελλαδική ανάπτυξη των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ

3. Ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κάθε Δήμο. Μονάδες οικογενειακής ιατρικής σε κάθε δήμο με 24ωρη λειτουργία, θέσπιση οικογενειακού γιατρού και παιδιάτρου, ηλεκτρονική κάρτα υγείας.

4. Ενιαίοι κανόνες για όλες τις μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

5. Αύξηση της χρηματοδότησης στο ΕΣΥ. Δέσμευση για αύξηση στο 1% του ΑΕΠ για τις δημόσιες δαπάνες υγείας στην τετραετία.

6. Οι υγειονομικές περιφέρειες θα συμπίπτουν με τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

7. Νέα πολιτική για το φάρμακο. Οπως τόνισε η υπουργός η αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης του φαρμάκου, η απουσία ελέγχου δαπανών γύρω από το φάρμακο εκτόξευε την τιμή του και επιβάρυνε τα ασφαλιστικά ταμεία. Το επιπλέον κόστος αγγίζει τα 2 δισ. τον χρόνο. Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε καθιέρωση της λίστας φαρμάκου με ευρωπαϊκά πρότυπα και ανάπτυξη του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

8. Μέτρα για τη βελτίωση της υποδοχής ασθενών στα νοσοκομεία.

9. Ψυχική υγεία και εξαρτήσεις. Εμφαση στην προληπτική δράση, στην ολοκλήρωσή της αποασυλοποίησης, στη υποστήριξη των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και στις οικογένειές τους, που σηκώνουν ένα πολύ μεγάλο βάρος, στην καταπολέμηση του στίγματος, των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ενίσχυση των κέντρων πρόληψης για ναρκωτικά.

10. Αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού. Πολιτικές ένταξης των μεταναστών, πολιτικές για τους πρόσφυγες, για τις ειδικές ευπαθείς και πολιτισμικές ομάδες. Αναβάθμιση, και αυτό είναι δέσμευσή μας, και χρηματοδότηση και στελέχωση των προνοιακών δομών σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα στο χώρο της υγείας αναφέροντας ότι τα χρέη των νοσοκομείων από το 2005 μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ από τα οποία τα 2,5 δισ. είναι χρέη των ταμείων προς τα δημόσια νοσοκομεία.

Πηγή: imerisia.gr

jose

Συνέχεια...

Οι 30 υποψήφιοι για τη "Χρυσή Μπάλα"


Το γαλλικό περιοδικό France Football ανακοίνωσε τους 30
υποψήφιους για την "Χρυσή Μπάλα".

Και η λίστα είναι η εξής: Αντρέι Αρσάβιν (Ρωσία, Άρσεναλ),
Καρίμ Μπενζεμά (Γαλλία, Λιόν/Ρεάλ),
Ίκερ Κασίγιας (Ισπανία, Ρεάλ),
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ/Ρεάλ),
Ντιέγο (Βραζιλία, Βέρντερ/Γιουβέντους),
Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού, Τσέλσι),
Έντιν Τζέκο (Βοσνία, Βόλφσμπουργκ),
Σάμουελ Ετό (Καμερούν, Μπαρσελόνα/Ίντερ),
Σεσκ Φάμπρεγας (Ισπανία, Άρσεναλ),
Φερνάντο Τόρες (Ισπανία, Λίβερπουλ),
Ντιέγο Φορλάν (Ουρουγουάη, Ατλέτικο Μαδρίτης),
Στίβεν Τζέραντ (Αγγλία, Λίβερπουλ),
Ράιαν Γκιγκς (Ουαλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ),
Ζιοάν Γκουρκίφ (Γαλλία, Μπορντό),
Τιερί Ανρί (Γαλλία, Μπαρσελόνα),
Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία, Ίντερ/Μπαρσελόνα),
Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρσελόνα), Ζούλιο Σέζαρ (Βραζιλία, Ίντερ),
Κακά (Βραζιλία, Μίλαν/Ρεάλ),
Φρανκ Λάμπαρντ (Αγγλία, Τσέλσι),
Μαϊκόν (Βραζιλία, Ίντερ),
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή, Μπαρσελόνα),
Λουίς Φαμπιάνο (Βραζιλία, Σεβίγια),
Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν),
Γουέιν Ρούνι (Αγγλία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ),
Τζον Τέρι (Αγγλία, Τσέλσι),
Νέμανια Βίντιτς (Σερβία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ),
Νταβίντ Βίγια (Ισπανία, Βαλένθια),
Τσάβι (Ισπανία, Μπαρσελόνα),
Γιάγια Τουρέ (Ακτή Ελεφαντοστού, Μπαρσελόνα).

Εγώ ψηφίζω Μέσσι...
jose
Συνέχεια...

Πώς να εντοπίσετε ένα κινητό!

Παλιότερα βλέπαμε σε ταινίες του James Bond και στη σειρά KIT να μπορούν να ανιχνεύσουν τους "κακούς" ,μέσω gps, βλέποντας τους στον χάρτη!

Κάντε και εσείς το ίδιο.. Βάλτε τον αριθμό του κινητού σας και θα σας δείξει στο χάρτη που βρίσκεστε.

http://www.themobiletracker.com/english/images/sc1.jpg



Κάντε κλικ εδώ


Man
Συνέχεια...

O darth vader είναι... μπλουζίστας!

Η αληθινή όψη του μεγαλύτερου κακού του Hollywood!!
http://www.geekologie.com/2007/07/11/darth-vader-costume.jpg





Man
Συνέχεια...

Συνεδρίαση υπουργών κράτους...υποβρυχίως!!!


Μ' έναν συμβολικό, όσο και εντυπωσιακό τρόπο, η ηγεσία των Μαλδίβων προσπάθησε το Σάββατο να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινότητα στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, συγκαλώντας το υπουργικό συμβούλιο σε μια συνεδρίαση... κάτω από το νερό!

Η κλιματική αλλαγή έχει μεγάλη επίπτωση στις Μαλδίβες, καθώς η επιφάνεια των νησιών πάνω από τη θάλασσα δεν ξεπερνά τα δύο μέτρα. Συνεπώς, η άνοδος της στάθμης των υδάτων μπορεί να γίνει αιτία για να εξαφανιστεί η εξωτική αυτή χώρα από το χάρτη.

Μετά λοιπόν από προετοιμασία εβδομάδων, οι 14 υπουργοί καταδύθηκαν σε βάθος 6 μέτρων και γύρω από ένα τραπέζι υπέγραψαν έγγραφο με αδιάβροχο μελάνι, καλώντας σε παγκόσμια δράση κατά του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Ο πρόεδρος των Μαλδίβων έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για να αγοράσει γη και να... μετακομίσει τη χώρα του αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί!!!

Πηγή: mega-tv

jose

Συνέχεια...

17 Νεκροί σε συμπλοκή αστυνομίας και εμπόρων ναρκωτικών

4.000 αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν το βράδυ του Σαββάτου
στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να επιβάλουν την τάξη
σε μια συμπλοκή μεταξύ εμπόρων
ναρκωτικών και αστυνομίας.

Το γεγονός αυτό στοίχησε τη ζωή σε 17 άτομα.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως οι νεκροί ήταν 12 όμως την Κυριακή
βρέθηκαν τα πτώματα 3 εμπόρων. Στην ίδια περιοχή που βρέθηκαν τα
πτώματα έγιναν και άλλες αναταραχές οι οποίες κόστισαν τη ζωη σε άλλους
δύο έμπορους.

Η αστυνομία του Ρίο, κατάσχεσε 300 κιλά μαριχουάνας.

jose
Συνέχεια...

"Τυφλά" ερωτευμένοι με την μουσική!

Μερικοί θα τους έλεγαν μουσικάρες..
Άλλοι θα του έλεγαν φαινόμενα...
Εγώ όμως βρίσκω πολλές λέξεις για να τους χαρακτηρισω..
Η πιο ιδανική έκφραση είναι "τυφλά ερωτευμένοι με την μουσική"

Ray Charles

Georgia on my mind



Jeff Healey
Whille my guitar gently weeps




Συνεχίζεται...
Man
Συνέχεια...

Aνταλλάξτε, μη ψωνίζετε...

Ανταλλάξτε, μην ψωνίζετε!

«Ανταλλάξτε, μην ψωνίζετε» είναι το νέο σύνθημα εν όψει της οικονομικής κρίσης.

Καλά διαβάσατε η νέα μόδα είναι να ανανεώνεται την γκαρνταρόμπα σας χωρίς να χαλάσετε ούτε ένα ευρώ!

Στο εξωτερικό τέτοιου είδους events είναι πιο διαδεδομένα, στην Ελλάδα έγινε χθες το δεύτερο πάρτι ανταλλαγής ρούχων, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Τα πάρτι γίνονται γνωστά μέσα από τα διάφορα blogs και κυρίως μέσω του Facebook και εκεί μπορείτε να βρείτε από φορέματα και παντελόνια μέχρι δαχτυλίδια και καπέλα.

Αν λοιπόν βρείτε στην σελίδα σας μια τέτοια πρόσκληση μην γεμίσετε το πορτοφόλι σας με χρήματα... γεμίστε απλώς την βαλίτσα σας με ότι δεν φοράτε πια και ανανεωθείτε!


star


Anto

Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share