Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

10 χιλιάδες λίρες για ένα μπουκάλι ουίσκι...

http://www.luxuo.com/wp-content/uploads/2009/10/dalmore1951decanter-small.jpg


Πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα μπουκάλι ουίσκι; Σίγουρα όχι όσο κοστολογείται το Sirius Vintage της ποτοποιίας Dalmore, ακόμα και αν κάποιος εικάζει ότι πιθανότατα θα πρόκειται για... "ποιηση κλεισμένη σε μπουκάλι".

Όπως αναφέρει το luxist.com η σκωτσέζικη ποτοποιία Dalmore κοστολογεί το μπουκάλι στις 10.000 λίρες(!) και καλεί τους εραστές του ουίσκι που έχουν όμως και μια οικονομική επιφάνεια(χρήματα για πέταμα θα έλεγε κάποιος που δεν τον συγκινεί το καλό ουίσκι) να αποκτήσουν ένα πολύ δυνατό ποτό.Το Sirius Vintage, ωριμάζει από το 1951 και πρόκειται για ένα από τα σπανιότερα, παλιότερα και καλύτερα μολτ που υπάρχουν στον κόσμο. Όπως συνήθως συμβαίνει η ποσότητα δεν θα είναι αντίστοιχη της ποιότητας. Θα κυκλοφορήσουν μόλις 12 μπουκάλια σε καταστήματα duty free σε αεροδρόμια όλου του κόσμου.To Sirius Vintage θα είναι δυνατό κατά 45%(μέτρηση που αφορά τη γεύση που αποκτάται ανάλογα με τα χρόνια ωρίμανσης), όταν τα συνηθισμένα ουίσκι κυμαίνονται γύρω στο 40%, ενώ ο Richard Paterson, ένας από τους κορυφαίους ποτοποιούς στον κόσμο, το περιγράφει ως "ιδιαίτερο" και "εκλεπτυσμένο" και μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τη γεύση του.

Κάποιοι λίγοι τυχεροί θα το απολαύσουν. Οι υπόλοιποι ας ξεγελαστούμε με άλλες επιλογές, που και αυτές φυσικά έχουν την ποιότητά τους. Άλλωστε μετά το πέμπτο ποτό είτε ο Jasper Newton "Jack" Daniel αυτοπροσώπως το έχει εμφιαλώσει το ουίσκι, είτε ο Mc τάδε πριν λίγους μήνες, το ίδιο κάνει.


news 24/7


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share