Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Kατάληψη στο δημαρχείο της Νίκαιας, μετα τις συλλήψεις 8 αντιρατσιστών ....

Σε κατάληψη από το απόγευμα του Σαββάτου, τελεί το δημαρχείο της Νίκαιας, όταν έπειτα από επεισόδια αστυνομικών των ΜΑΤ με δεκάδες νεαρούς αντιρατσιστικών οργανώσεων που απαιτούσαν την απελευθέρωση 8 συλληφθέντων έσπασαν την πόρτα του δημαρχειακού κτιρίου και παραμένουν ακόμα μέσα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η πορεία των αντιρατσιστών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο Πακιστανού εργάτη που, όπως είχε καταγγελθεί, επήλθε ύστερα από βασανιστήρια εντός του Αστυνομικού Τμήματος της Νίκαιας ξεκίνησε με προορισμό το αστυνομικό κτίριο, το οποίο φυλασσόταν από διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οταν η πορεία πλησίασε στο Α.Τ. Νίκαιας οι αστυνομικοί αντέδρασαν με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή να θυμίζει πεδίο μάχης, ενώ θύμα των αστυνομικών έπεσε και δημοσιογράφος που κάλυπτε την πορεία για λογαριασμό ραδιοφωνικού σταθμού. Λίγο αργότερα κατέθεσε μήνυση, ενώ αναμενόταν η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 8 νεαρούς αντιρατσιστές που χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά, ο οποίος αφού τους άσκησε διώξεις τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.


Enet


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share