Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Να γιατί δεν υπάρχει 'Αγιος Βασίλης ......!.


http://www.operationlettertosanta.com/Christmas%20images/Santa/santapuppy.gif


Mια επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη...





Κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν μπορεί να πετάξει. ΑΛΛΑ υπάρχουν ακόμα 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που δεν εχουν ταξινομηθεί και, παρότι η πλειοψηφία τους είναι έντομα και μικρόβια, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχουν ιπτάμενοι τάρανδοι.

Υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18) στον κόσμο. ΑΛΛΑ αφού ο Αϊ Βασίλης δεν ασχολείταιμε...μουσουλμάνους, ινδουιστές, βουδιστές, μας μένει τελικά περίπου το 15%, δηλαδή περίπου 378 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Population Reference Bureau.


Σύμφωνα δε με τις απογραφές, σε καθε νοικοκυριό αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά. Αρα μιλάμε για 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Παραδοχή: Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί σε κάθε νοικοκυριό.

Σύμφωνα δε με τις απογραφές, σε καθε νοικοκυριό αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά. Αρα μιλάμε για 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Παραδοχή: Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί σε κάθε νοικοκυριό.

Εξαιτίας των διαφορετικών ζωνών ώρας και λαμβάνοντας υπόψη την περιστροφή της γης, ο Αϊ Βασίλης έχει 31 Χριστουγεννιάτικες ώρες για να "δουλέψει". Αυτό μας δίνει 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο. Με άλλα λόγια, ο Αϊ Βασίλης έχει περίπου 1,21 msec για να παρκάρει, να κατέβει απ' το έλκυθρο, να κουτρουβαλήσει κάτω απ' την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να αφήσει τα δώρα κάτω απ' το δέντρο, να φάει τα κεράσματα της νοικοκυράς, να ξανανέβει στην καμινάδα, να πηδήξει μέσα στο έλκυθρο και να τρέξει μέχρι το επόμενο σπίτι. Παραδοχή: Τα 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα πάνω στην επιφάνεια της γης(χωρίς να υπολογίζουμε τα 4/5 που καταλαμβάνονται από θάλασσα) πράγμα που δεν ισχύει, αλλά μας βοηθάει στους υπολογισμούς μας.



Δηλαδή, το καθε νοικοκυριό βρίσκεται στο κέντρο μιας τετραγωνικής έκτασης με εμβαδόν περίπου 1,11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Αρα η απόσταση μεταξύ κάθε νοικοκυριού ειναι περίπου 1,05 χιλιόμετρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα συνολικό ταξίδι 96,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Χωρίς να υπολογίζουμε τις απαραίτητες (μέσα σε 31 ώρες) στάσεις για φαΐ και άλλες βιολογικές ανάγκες καταλήγουμε ότι το έλκυθρο του Αϊ Βασίλη πρέπει να αναπτύσσει ταχύτητα σχεδόν 3,12 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα (3000 φορές την ταχύτητα του ήχου).



Για να γίνει κατανοητή η διάσταση του προβλήματος ας παραθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία: το πιο γρήγορο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ (είναι φυσικά διαστημόπλοιο) αναπτύσσει ταχύτητα 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο ή μόλις 216 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Τέλος, ένας (μη βιονικός) τάρανδος τρέχει το πολύ με 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το φορτίο του έλκυθρου. Υποθέτοντας ότι το κάθε παιδί ζητάει για δώρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βάρους κατά μέσον όρο 1 κιλό (λέμε τώρα), το έλκυθρο πρέπει να κουβαλάει 91,800 τόνους παιχνιδιών, χώρια το μη αμελητέο βάρος του Αϊ Βασίλη. Κινούμενος πάνω στο έδαφος, ένας τάρανδος μπορεί να τραβήξει το πολύ 150 κιλά βάρους. Ακόμα κι αν ένας ιπτάμενος τάρανδος (βλέπε πρώτη παράγραφο) μπορούσε να τραβήξει δεκαπλάσιο βάρος, θα χρειαζόντουσαν όχι 8 ή 10 αλλά 61.200 υπερφυσικοί τάρανδοι (και κάμποσοι τόνοι ακόμα αναβολικά).



Οι τάρανδοι αυτοί αυξάνουν το συνολικό βάρος στους 97.920 περίπου τόνους (με μέσο βάρος τάρανδου 100 κιλά και εξαιρουμένου του βάρους του έλκυθρου παρακαλώ). Πάλι για χάρη της κατανόησης των διαστάσεων επισημαίνουμε ότι αυτό είναι βάρος τετραπλάσιο του Queen Elizabeth (υπερωκεάνιο).

97..920 τόνοι ταξιδεύοντας με 3,12 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα δημιουργούν τρομερή αεροδυναμική αντίσταση - οι τάρανδοι θα "ανάβουν" όπως οι μετεωρίτες που εισβάλουν στη γήινη ατμόσφαιρα. Το επικεφαλής ζευγάρι τάρανδων θα απορροφήσει 14,3 πεντάκις εκατομμύρια Joule! Το δευτερόλεπτο! Το καθένα! Πιο περιγραφικά: θα εξαχνωθούν ακαριαία αφήνοντας εκτεθειμένους τους τάρανδους πίσω τους και δημιουργώντας εκκωφαντικά ακουστικά κύματα στο πέρασμά τους. Ολη η ομάδα των ταράνδων θα εξαϋλωθεί σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Αϊ Βασίλης στο μεταξύ θα δέχεται φυγόκεντρες δυνάμεις 17.500,06 φορές μεγαλύτερες της βαρύτητας. Με βάρος 130 κιλών (και λίγο του βάζουμε) θα γίνει πινέζα στην πλάτη του έλκυθρου αφού θα δεχτεί 4.315.015 χιλιογραμμα δύναμης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τάρανδοι έχουν κι αυτοί βιολογικές ανάγκες και ότι αν παραδεχτούμε ότι ο κάθε τάρανδος τρώει την ποσότητα που χρειάζεται για να σύρει όλο αυτό το βάρος με τόση ταχύτητα σε τόση λίγη ώρα σε μηδενικό χρόνο (για να βοηθηθούν οι υπολογισμοί) και αν παραδεχτούμε ότι ένας φυσιολογικός τάρανδος κάνει 2 κιλό σκ**ά τις 3 ώρες, και επίσης ότι ένας βιονικός ιπτάμενος τάρανδος (που τρώει υπερπολλαπλάσια) χαρίζει στην φύση 5 κιλά την 1 ώρα (όχι συνεχόμενα βέβαια, πχ 15 κιλά ανα 3 ώρες, και λίγο είναι) τότε οι 61.200 τάρανδοι θα μας προσφέρουν 9.486 ΤΟΝΟΥΣ απορρίματα στο συνολικό τους ταξίδι κάθε Χριστούγεννα.



Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να βρέχει σκ**ά κάθε Χριστούγεννα. Αν σκεφτούμε ότι ο κάθε τάρανδος ενεργείται κατά το πλείστον στον Βόρειο Πόλο (δηλ το 70 % των απορριμάτων να εκλύονται εκεί) τότε από την παραγόμενη ζέστη θα έπρεπε να λοιώσει ένα τμήμα των πάγων και να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Δεν υπολογίσαμε μέσα σ'όλα αυτά το ποσό που εκλύεται την περίοδο που δεν έχουμε Χριστούγεννα που είναι σαφώς μικρότερο ανά ώρα, ας πούμε3 κιλά ανά ώρα τότε ο Βόρειος Πόλος θα έπρεπε να γεμίσει με 1.608.336.000 κιλά απορριμάτων τον χρόνο. Κοντολογίς θα έπρεπε να θαφτούν οι πάγοι μόνο μέσα στον 1 χρόνο. Συνεπώς αν υπήρχε Αγιος Βασίλης θα είχαν καταστραφεί οι περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις.
Συνέχεια...

Gorillaz - Latin Simone (G Sides)

http://www.live4ever.uk.com/news/wp-content/uploads/2009/09/gorillaz-facebook.jpg


Πατήστε συνέχεια για να ακούσετε το κομμάτι...



jose
Συνέχεια...

Ο γιος του Γουίλ Σμιθ και ο Τσάκι Τσαν στο νέο "Karate Kid"...

Το trailer του νέου Karate Kid

Αυτή τη φορά, στο ρόλο του δάσκαλου ο Τζάκι Τσαν και στο ρόλο του μαθητή του ο Τζέιντεν Σμιθ, γιος του Γουιλ Σμιθ και της Τζέιντα Πίνκετ και πρωταγωνιστής του "The Pursuit of Happyness" (2006). Στην παραγωγή εμπλέκεται η εταιρεία του μπαμπά Γουίλ Σμιθ και μάλιστα με τις πλάτες της Columbia, ενώ τη συγγραφή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Κρις Μέρφι.


Υπόθεση: Ο εντεκάχρονος Ντρε Πάρκερ (Τζέιντεν Σμιθ) ήταν ο πιο δημοφιλής νεαρός στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του τον «προσγείωσε» στην Κίνα! Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε γρήγορα εκδηλώνει τη συμπάθειά του στη Μέι Γινγκ - και τα αισθήματα είναι αμοιβαία - όμως οι διαφορές στην κουλτούρα κάνουν αυτή τη φιλία μάλλον αδύνατη. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν τον βάζει στο στόχαστρο ο «αντίζηλός» του Τσενγκ, φόβος και τρόμος του σχολείου χάρη στις ιδιαίτερες ικανότητές του στο κουνγκ-φου.
Χωρίς φίλους, σε μία άγνωστη χώρα, ο Ντρε δεν μπορεί παρά να δεχτεί τη βοήθεια του κ.Χαν (Τσάκι Τσαν), ο οποίος είναι αυθεντία στο κουνγκ-φου. Καθώς ο Χαν διδάσκει τον Ντρε ότι το κουνγκ-φου δεν είναι μόνο γροθιές, αλλά πειθαρχία και ωριμότητα, ο Ντρε συνειδητοποιεί ότι όταν θα αντιμετωπίσει όλους όσους τoν πολεμούν, θα δώσει τον αγώνα της ζωής του.

Aν λάβουμε υπόψη πως το concept μετά από τόσα χρόνια και άπειρες παραλλαγές ακούγεται λίγο κλισέ, πως στο «Καράτε Κιντ» έχουν αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους ο Πατ Μορίτα και ο Ραλφ Μάτσιο και πως ο κατά τα άλλα ταλαντούχος Τζέιντεν είναι αρκετά μικρούλης για να το παίξει έφηβος που ψάχνει τον εαυτό του, η ταινία θα πρέπει να κρύβει κάποιον άσο στο μανίκι, αν στοχεύει να προσελκύσει τόσο το ενήλικο πλέον κοινό που μεγάλωσε με το φιλμ, όσο και τα εκατομμύρια σημερινών εφήβων που κάπως δύσκολο το βλέπουμε να ταυτιστούν με ένα εντεκάχρονο σε στάση πελαργού.

Δείτε το trailer της ταινίας...



Πηγή: e-go.gr
jose
Συνέχεια...

Ο φόβος του Καρβέλα για τα αεροπλάνα δυσκολέυει την παραγωγή του Greek Idol!!!

http://www.123play.gr/resources/images/39db4865-a0a1-414f-92b2-9b1e6af8ed0c.jpg

Μπορεί ο Νίκος Καρβέλας να είναι ο μοναδικός που έχει κλείσει συμφωνία για το Greek Idol, όμως τώρα, οι άνθρωποι της παραγωγής καλούνται να λύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με τον μουσικοσυνθέτη. Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Καρβέλας έχει φοβία με τα αεροπλάνα και δεν κάνει ποτέ ταξίδια με το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς.

Κάτι που σημαίνει πως όταν θα ξεκινήσουν τα ταξίδια των ανθρώπων του παιχνιδιού για την αναζήτηση ταλέντων στην ελληνική επαρχία (κυρίως σε νησιά) ή στην Κύπρο, ο Νίκος Καρβέλας θα βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα. Γιατί μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικές λύσει για να βρεθεί στους προορισμούς των οντισιόν (οδικώς και από θαλάσσης) όμως η όλη διαδικασία θα είναι χρονοβόρα και μπορεί να υπάρξει πραγματικά πρόβλημα.

Ο προβληματισμός λοιπόν των ανθρώπων της παραγωγής είναι πολύ μεγάλος καθώς δεν γνωρίζουν πώς θα λύσουν το όλο θέμα. Και όλα αυτά, θα πρέπει να διευθετηθούν άμεσα καθώς ο χρόνος πιέζει εφόσον το παιχνίδι πρέπει να κάνει πρεμιέρα σε περίπου δύο μήνες από τώρα...

Πηγή: gossip-tv
jose
Συνέχεια...

Και στη νέα δεκαετία οι παλιές παραδόσεις καλά κρατούν!!! Ανθρωποθυσίες στην Αφρική...

Κάνουν ανθρωποθυσίες για να ξεφύγουν από τη φτώχεια


Εχουμε μπει στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και στην Ουγκάντα πραγματοποιούνται ακόμη ανθρωποθυσίες από γιατρούς-μάγους. Μία φρικιαστική πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία παραδέχεται ότι οι ανθρωποθυσίες αντί να μειώνονται αυξάνονται. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που έχουν αναλάβει να σταματήσουν τις ανθρωποθυσίες, η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της χώρας πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Ενας γιατρός-μάγος παραδέχτηκε ότι είχε πελάτες που άρπαζαν παιδιά, τους έπαιρναν το αίμα και κομμάτια του σώματός τους, τα οποία τα έφερναν στο χώρο του για να τα χρησιμοποιήσει στις τελετουργίες του, ενώ ένας συνάδελφός του παραδέχτηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον 70 άτομα, ανάμεσα σε αυτά κι τον γιο του! Ο τελευταίος σταμάτησε πλέον τις τελετουργίες και αγωνίζεται για να εξαλειφθούν οι ανθρωποθυσίες.

Οι κάτοικοι της Ουγκάντα που πιστεύουν ότι με τη μαγεία θα αλλάξει η μίζερη ζωή τους, πιάνουν τα παιδιά άλλων, τα σκοτώνουν και πηγαίνουν την καρδιά και το αίμα αμέσως μετά στον μάγο για να κάνει το τελετουργικό ώστε να έχει ο πελάτης του την εύνοια των πνευμάτων, που διψούν για αίμα. Τα ανθρώπινα όργανα και μέλη τα μεταφέρουν μέσα σε κουτιά και τα βάζουν κάτω από ένα συγκεκριμένο δέντρο, απ’ όπου πιστεύουν ότι φτάνουν οι φωνές των πνευμάτων. Οι μάγοι, που αμείβονται με περίπου 200 ευρώ, λένε ότι έχουν μόνο συμβουλευτικό ρόλο, αρνούνται ότι υποκινούν ή λαμβάνουν μέρος στις δολοφονίες και λένε ότι τα πνεύματα μιλάνε απευθείας στους πελάτες τους.

Οσο για εκείνους που είναι αντίθετοι με τις ανθρωποθυσίες, προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο των μάγων καίγοντας τις καλύβες τους. Οπως όμως σε κάθε περίπτωση, η βία δεν καταφέρνει να σταματήσει τη βία. Τη διαιωνίζει.

Πηγή: madata.gr
jose
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share