Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Να γιατί δεν υπάρχει 'Αγιος Βασίλης ......!.


http://www.operationlettertosanta.com/Christmas%20images/Santa/santapuppy.gif


Mια επιστημονικά τεκμηριωμένη άποψη...





Κανένα γνωστό είδος τάρανδου δεν μπορεί να πετάξει. ΑΛΛΑ υπάρχουν ακόμα 300.000 είδη ζωντανών οργανισμών που δεν εχουν ταξινομηθεί και, παρότι η πλειοψηφία τους είναι έντομα και μικρόβια, δεν αποκλείεται η πιθανότητα να υπάρχουν ιπτάμενοι τάρανδοι.

Υπάρχουν δύο δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18) στον κόσμο. ΑΛΛΑ αφού ο Αϊ Βασίλης δεν ασχολείταιμε...μουσουλμάνους, ινδουιστές, βουδιστές, μας μένει τελικά περίπου το 15%, δηλαδή περίπου 378 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Population Reference Bureau.


Σύμφωνα δε με τις απογραφές, σε καθε νοικοκυριό αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά. Αρα μιλάμε για 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Παραδοχή: Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί σε κάθε νοικοκυριό.

Σύμφωνα δε με τις απογραφές, σε καθε νοικοκυριό αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 3,5 παιδιά. Αρα μιλάμε για 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά. Παραδοχή: Υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί σε κάθε νοικοκυριό.

Εξαιτίας των διαφορετικών ζωνών ώρας και λαμβάνοντας υπόψη την περιστροφή της γης, ο Αϊ Βασίλης έχει 31 Χριστουγεννιάτικες ώρες για να "δουλέψει". Αυτό μας δίνει 822,6 επισκέψεις το δευτερόλεπτο. Με άλλα λόγια, ο Αϊ Βασίλης έχει περίπου 1,21 msec για να παρκάρει, να κατέβει απ' το έλκυθρο, να κουτρουβαλήσει κάτω απ' την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να αφήσει τα δώρα κάτω απ' το δέντρο, να φάει τα κεράσματα της νοικοκυράς, να ξανανέβει στην καμινάδα, να πηδήξει μέσα στο έλκυθρο και να τρέξει μέχρι το επόμενο σπίτι. Παραδοχή: Τα 91,8 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα πάνω στην επιφάνεια της γης(χωρίς να υπολογίζουμε τα 4/5 που καταλαμβάνονται από θάλασσα) πράγμα που δεν ισχύει, αλλά μας βοηθάει στους υπολογισμούς μας.



Δηλαδή, το καθε νοικοκυριό βρίσκεται στο κέντρο μιας τετραγωνικής έκτασης με εμβαδόν περίπου 1,11 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Αρα η απόσταση μεταξύ κάθε νοικοκυριού ειναι περίπου 1,05 χιλιόμετρα. Πρόκειται δηλαδή για ένα συνολικό ταξίδι 96,7 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Χωρίς να υπολογίζουμε τις απαραίτητες (μέσα σε 31 ώρες) στάσεις για φαΐ και άλλες βιολογικές ανάγκες καταλήγουμε ότι το έλκυθρο του Αϊ Βασίλη πρέπει να αναπτύσσει ταχύτητα σχεδόν 3,12 εκατομμυρίων χιλιομέτρων την ώρα (3000 φορές την ταχύτητα του ήχου).



Για να γίνει κατανοητή η διάσταση του προβλήματος ας παραθέσουμε μερικά ακόμα στοιχεία: το πιο γρήγορο όχημα που κατασκευάστηκε ποτέ (είναι φυσικά διαστημόπλοιο) αναπτύσσει ταχύτητα 60 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο ή μόλις 216 χιλιάδες χιλιόμετρα την ώρα. Τέλος, ένας (μη βιονικός) τάρανδος τρέχει το πολύ με 25 χιλιόμετρα την ώρα.

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι το φορτίο του έλκυθρου. Υποθέτοντας ότι το κάθε παιδί ζητάει για δώρο ένα επιτραπέζιο παιχνίδι βάρους κατά μέσον όρο 1 κιλό (λέμε τώρα), το έλκυθρο πρέπει να κουβαλάει 91,800 τόνους παιχνιδιών, χώρια το μη αμελητέο βάρος του Αϊ Βασίλη. Κινούμενος πάνω στο έδαφος, ένας τάρανδος μπορεί να τραβήξει το πολύ 150 κιλά βάρους. Ακόμα κι αν ένας ιπτάμενος τάρανδος (βλέπε πρώτη παράγραφο) μπορούσε να τραβήξει δεκαπλάσιο βάρος, θα χρειαζόντουσαν όχι 8 ή 10 αλλά 61.200 υπερφυσικοί τάρανδοι (και κάμποσοι τόνοι ακόμα αναβολικά).



Οι τάρανδοι αυτοί αυξάνουν το συνολικό βάρος στους 97.920 περίπου τόνους (με μέσο βάρος τάρανδου 100 κιλά και εξαιρουμένου του βάρους του έλκυθρου παρακαλώ). Πάλι για χάρη της κατανόησης των διαστάσεων επισημαίνουμε ότι αυτό είναι βάρος τετραπλάσιο του Queen Elizabeth (υπερωκεάνιο).

97..920 τόνοι ταξιδεύοντας με 3,12 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα δημιουργούν τρομερή αεροδυναμική αντίσταση - οι τάρανδοι θα "ανάβουν" όπως οι μετεωρίτες που εισβάλουν στη γήινη ατμόσφαιρα. Το επικεφαλής ζευγάρι τάρανδων θα απορροφήσει 14,3 πεντάκις εκατομμύρια Joule! Το δευτερόλεπτο! Το καθένα! Πιο περιγραφικά: θα εξαχνωθούν ακαριαία αφήνοντας εκτεθειμένους τους τάρανδους πίσω τους και δημιουργώντας εκκωφαντικά ακουστικά κύματα στο πέρασμά τους. Ολη η ομάδα των ταράνδων θα εξαϋλωθεί σε 4,26 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Αϊ Βασίλης στο μεταξύ θα δέχεται φυγόκεντρες δυνάμεις 17.500,06 φορές μεγαλύτερες της βαρύτητας. Με βάρος 130 κιλών (και λίγο του βάζουμε) θα γίνει πινέζα στην πλάτη του έλκυθρου αφού θα δεχτεί 4.315.015 χιλιογραμμα δύναμης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τάρανδοι έχουν κι αυτοί βιολογικές ανάγκες και ότι αν παραδεχτούμε ότι ο κάθε τάρανδος τρώει την ποσότητα που χρειάζεται για να σύρει όλο αυτό το βάρος με τόση ταχύτητα σε τόση λίγη ώρα σε μηδενικό χρόνο (για να βοηθηθούν οι υπολογισμοί) και αν παραδεχτούμε ότι ένας φυσιολογικός τάρανδος κάνει 2 κιλό σκ**ά τις 3 ώρες, και επίσης ότι ένας βιονικός ιπτάμενος τάρανδος (που τρώει υπερπολλαπλάσια) χαρίζει στην φύση 5 κιλά την 1 ώρα (όχι συνεχόμενα βέβαια, πχ 15 κιλά ανα 3 ώρες, και λίγο είναι) τότε οι 61.200 τάρανδοι θα μας προσφέρουν 9.486 ΤΟΝΟΥΣ απορρίματα στο συνολικό τους ταξίδι κάθε Χριστούγεννα.



Με λίγα λόγια, θα έπρεπε να βρέχει σκ**ά κάθε Χριστούγεννα. Αν σκεφτούμε ότι ο κάθε τάρανδος ενεργείται κατά το πλείστον στον Βόρειο Πόλο (δηλ το 70 % των απορριμάτων να εκλύονται εκεί) τότε από την παραγόμενη ζέστη θα έπρεπε να λοιώσει ένα τμήμα των πάγων και να ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Δεν υπολογίσαμε μέσα σ'όλα αυτά το ποσό που εκλύεται την περίοδο που δεν έχουμε Χριστούγεννα που είναι σαφώς μικρότερο ανά ώρα, ας πούμε3 κιλά ανά ώρα τότε ο Βόρειος Πόλος θα έπρεπε να γεμίσει με 1.608.336.000 κιλά απορριμάτων τον χρόνο. Κοντολογίς θα έπρεπε να θαφτούν οι πάγοι μόνο μέσα στον 1 χρόνο. Συνεπώς αν υπήρχε Αγιος Βασίλης θα είχαν καταστραφεί οι περισσότερες παραθαλάσσιες πόλεις.

1 σχόλιο:

  1. Ψέματα λες!Υπάρχει Αγ.Βασίλης!Αμεεεε
    Του γραψα γράμμα και μ έγραψε!Ουπς λάθος μ έκουσε ήθελα να πω!Χα χα χα χα
    Φιλιά πολλά και καλή χρονιά παίδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share