Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Νέα παράξενη ρόζ ιστορία....

Μία παράξενη ροζ ιστορία στην Κομοτηνή

Θα μπορούσε να είναι άλλη μια συνηθισμένη ιστορία «κέρατου» με θύμα τον απατημένο σύζυγο, αν δεν υπήρχε ο... σκύλος, ο οποίος φρόντισε με το δικό του τρόπο να αποδώσει δικαιοσύνη! Πώς; Απλά επιτέθηκε με σεξουαλικές ορέξεις στον νεαρό εραστή της αφεντικίνας του! Το περιστατικό, που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο Χρόνος», είναι πρωτοφανές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας νεαρός που είχε ερωτικές σχέσεις με παντρεμένη χρειάστηκε να μείνει στην αυλή του σπιτιού της γυμνός επειδή γύρισε ξαφνικά ο σύζυγός της. Τότε ήταν που άρχισε να τον... γλυκοκοιτάζει ο μεγαλόσωμος σκύλος της οικογένειας. Αποτέλεσμα; Για αρκετή ώρα ο νεαρός, που δεν μπορούσε να απομακρυνθεί γυμνός αλλά ούτε να βγει από την κρυψώνα του, αναγκάστηκε να παλέψει με το ζώο για να γλιτώσει από τις ορέξεις του.

Το περιστατικό μοιάζει απίστευτο, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Το ζευγάρι βρισκόταν στο σπίτι της γυναίκας, όπου συνήθιζαν να συναντιούνται για να ζουν τον έρωτά τους. Εκεί κλείστηκε και το τελευταίο ραντεβού τους την ημέρα που ο σύζυγος θα απουσίαζε από την Κομοτηνή σε ταξίδι για δουλειές. Το ερωτευμένο ζευγάρι είχε ήδη γδυθεί, την ώρα όμως των ερωτικών περιπτύξεων εμφανίστηκε ξαφνικά ο σύζυγος, ο οποίος παρ’ ότι ήταν προγραμματισμένο να επιστρέψει αργά το βράδυ κάτι είχε ξεχάσει και επέστρεψε για να το πάρει.

Οπως είναι φυσικό, όταν η γυναίκα άκουσε το κλειδί να γυρνάει στην πόρτα, πανικοβλήθηκε και ο νεαρός αναγκάστηκε να πηδήξει από το παράθυρο. Δεν υπήρχε χρόνος όμως να ντυθεί κι έτσι αναγκάστηκε να βγει γυμνός στην αυλή για να κρυφτεί από τον άρτι αφιχθέντα σύζυγο. Και μπορεί μεν ο σύζυγος, αφού πήρε τα πράγματά του, να έφυγε και πάλι για τον προορισμό του, ωστόσο όση ώρα παρέμεινε στο σπίτι, ο νεαρός περνούσε δύσκολες ώρες στην αυλή. Ο μεγάλος σκύλος, που είδε γυμνό τον νεαρό, αντί να του δείξει τα δόντια του αποφάσισε να του δείξει... τον έρωτά του! Ο νεαρός πέρασε... στα βουβά τα πάνδεινα και σε αυτή την περίεργη θέση, σχεδόν αγκαλιά με το σκύλο παλεύοντας να του ξεφύγει, τον βρήκε η γυναίκα όταν τον αναζήτησε στην αυλή και κατέφερε τελικά να τον σώσει από το τετράποδο.


Εspressonews.gr


Anto

Συνέχεια...

2-1 τελικά έληξε το μάτς ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο!!!!

2-1 η Ελλάδα και τώρα περιμένει τα μπαράζ για τη πρόκριση της στο Μουντιάλ του 2010 στην Αφρική!!!
Τα σημερινά goal μπήκαν στο 30 απο τον Τοροσίδη, στο 33 απο τον Φάνη Γκέκα και στις καθυστερήσεις με αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου ήρθε η μείωση του Σκόρ για το Λουξεμβούργο!!!
Η Ελλάδα εκτός απο ένα καλό τρίλεπτο δεν είχε να επιδείξει κάτι καλύτερο....
Μοναδικό θετικό του παιχνιδιού, η Παρουσία του Μιχάλη Σιφάκη στα goalpost, μιάς και δε μπορούσαμε άλλο να βλέπουμε άλλο τον "παππού" Χαλκιά και τον παγκίτη Τζόρβα....
Επίσης, θετική η εμφάνιση και του Φωτάκη, στη θέση του Τζιόλη....

Anto
Συνέχεια...

Jedi Mind Tricks - Heavy Metal Kings (feat. Terror)

Γουστάρουμε hip hop... Γουστάρουμε και heavy metal...

Ίσως η καλύτερη συνεργασία αυτών των 2 ειδών μουσικής που έχει γίνει...

Οι στίχοι ρέουν ασταμάτητοι...η κιθάρα πιο σκληρή από πολλά heavy metal κομμάτια...
"Οι πενιές παίρνουν σπλάχνα" που λέει και ένας κολλητός!!!

Αυτοί είναι οι Jedi Mind Tricks με τους Terror λοιπόν και το Heavy Metal Kings!!!!!

Υ.Γ. Ακούστε την μικρή διακοπή στο 2.10 και την τέλεια επιστροφή στο 2.21!!!



jose
Συνέχεια...

Αφιέρωμα στους AC/DC


Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες οι AC/DC διανύουν μία μουσική καριέρα που δεν δείχνει να κοπάζει και ακριβώς όπως και το ηλεκτρικό ρεύμα έτσι και εκείνοι, εφοδιάζουν τον πλανήτη με μια αναγκαία πηγή δύναμης και ενέργειας. Μετά τη συγκρότηση της μπάντας το 1973, η ηλεκτροφόρος rock 'n' roll μουσική των AC/DC κατάφερε να κατακλύσει τον κόσμο μέσω αμέτρητων sold-out περιοδειών, ενώ οι παγκόσμιες πωλήσεις τους ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια άλμπουμ μέχρι στιγμής. Αποτελούν το #1 best-selling σχήμα του μουσικού καταλόγου καλλιτεχνών της Sony BMG Music Entertainment, έχοντας πουλήσει σχεδόν 70 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ, γεγονός που καθιστά τους AC/DC ως ένα από τα πέντε συγκροτήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερικάνικη μουσική ιστορία. Μια από τις πιο αγαπημένες δουλειές της μπάντας, το άλμπουμ-φαινόμενο «Back In Black», έχει επιτύχει RIAA «Double Diamond» υπόσταση, για πωλήσεις που ξεπερνούν τα 22 εκατομμύρια αντίτυπα στις Η.Π.Α. και αποτελεί το πέμπτο κατά σειρά άλμπουμ στην λίστα των κυκλοφοριών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών στις Η.Π.Α.

Αν και οι ρίζες των AC/DC εντοπίζονται στην Αυστραλία, η αρχή της ιστορίας της μπάντας γράφεται λίγο νωρίτερα στη Γλασκόβη της Σκοτίας, όπου οι Angus και Malcolm Young, ο μουσικός πυρήνας του συγκροτήματος (και ακόμη και σήμερα το πιο ταλαντούχο κιθαριστικό δίδυμο στη ροκ ιστορία), γεννήθηκαν (το 1958 και 1953, αντίστοιχα). Το 1963 η οικογένεια Young μετανάστευσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου η μουσική θα σημάδευε για πάντα τα αδέρφια. Ως μέλος των Easybeats, ο μεγαλύτερος αδερφός των Angus και Malcolm, ο George Young, ευθυνόταν για μία από τις πρώτες παγκόσμιες επιτυχίες του προήλθαν από την Αυστραλία, το «Friday On My Mind», το 1966. Από το 1974 μέχρι το 2000, ο George και ο μουσικός του συνεργάτης, Harry Vanda, ανέλαβαν την παραγωγή πολλών άλμπουμ των AC/DC, συμπεριλαμβανομένου των «High Voltage», «T.N.T.», «Dirty Deeds Done Dirt Cheap», «Let There Be Rock», «If You Want Blood You've Got It», «Powerage», «74 Jailbreak», «Who Made Who», «Blow Up Your Video», και «Stiff Upper Lip».

Παίρνοντας ενθάρρυνση από τη μουσική επιτυχία του μεγαλύτερου αδερφού τους, οι Angus και Malcolm Young συγκρότησαν το δικό τους rock 'n' roll σχήμα και η πρεμιέρα του μοναδικού κιθαριστικού τους ήχου έγινε στις 31 Δεκεμβρίου 1973, σε μία συναυλία που δόθηκε την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Chequers Club του Σίδνεϊ. Αφού βάφτισαν το νέο ροκ σχήμα τους «AC/DC» (το όνομα προέρχεται από τα γράμματα στο πίσω μέρος της ραπτομηχανής που ανήκε στην αδερφή τους, Margaret), οι Angus και Malcolm μετακόμισαν από το Σίδνεϊ στη Μελβούρνη και ξεκίνησαν την αναζήτηση, μέσα από αμέτρητα line-ups, ενός ισχυρού ρυθμικού τμήματος και ενός τραγουδιστή, η φωνή του οποίου θα ταίριαζε με τη μανιακή κιθαριστική επίθεση των αδερφών Young. Οι νεοβάπτιστοι AC/DC βρήκαν την πνευματική τους σπιθαμή στο πρόσωπο του Bon Scott, ενός τραγουδιστή που ζούσε στην κόψη του ξυραφιού και ο οποίος κάποτε είχε κάνει δοκιμαστικό για την μπάντα, όταν δούλευε για εκείνους ως τεχνικός και οδηγός πίσω στο Σύδνεϋ. Με τον Bon Scott (Σκοτσέζος και εκείνος που είχε μεταναστεύσει στην Αυστραλία) να έχει λάβει τη θέση του co-frontman στη -σήμα κατατεθέν- «μαθητική εμφάνιση» του Angus, οι AC/DC ήταν πλέον έτοιμοι να ηλεκτρίσουν τον πλανήτη.

Μόλις υπέγραψαν συμβόλαιο με τον George Young στην Albert Records, οι AC/DC κυκλοφόρησαν τα πρώτα τους άλμπουμ στην Αυστραλία, το «High Voltage» το 1974 (ένα άλμπουμ λίγο διαφορετικό από το Αμερικάνικο «High Voltage») και το «T.N.T.» το 1975. Αφού οι δίσκοι τους έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι στην Αυστραλία, οι AC/DC ακολούθησαν ένα πρόγραμμα ασταμάτητων περιοδειών, θέτοντας έτσι τη βάση για τη μετέπειτα φαινομενική τους εξέλιξη.Το 1976, έχοντας κατακτήσει την πρώτη τους ήπειρο, οι AC/DC ταξίδεψαν στη Μ. Βρετανία. Όταν ο rock 'n' roll ήχος της μπάντας έφερε στους AC/DC μία θέση στο φημισμένο Marquee Club, το συγκρότημα έσπασε όλα τα ρεκόρ παρουσίας κοινού στο χώρο. Οι μέρες των AC/DC παίζοντας σε club ήταν μετρημένες. Μέσα σε ένα χρόνο, το «Let There Be Rock», η πρώτη ταυτόχρονη παγκόσμια κυκλοφορία της μπάντας και η πρώτη εμφάνιση του αμίμητου AC/DC λογοτύπου – υπερυψωμένα μεταλλικά Γοτθικά γράμματα που διαχωρίζονται από τον κεραυνό του Δία – θα τους εκτόξευε στη στρατόσφαιρα των σταδίων. Οι AC/DC ήταν έτοιμοι να κατακτήσουν την Αμερική.

Ως το 1978, οι AC/DC ήταν ένα από τα πιο καυτά συναυλιακά ονόματα παγκοσμίως. Στις 19 Φεβρουαρίου 1980, ο τραγουδιστής Bon Scott απεβίωσε στο Λονδίνο, σε ηλικία 33 ετών. Προσπαθώντας να συνέλθουν από το σοκ που τους προκάλεσε ο χαμός του ταλαντούχου και ζωηρού τραγουδιστή τους, τα εναπομείναντα μέλη των AC/DC αποφάσισαν πως υπήρχε ένας μόνο τρόπος για να αποδώσουν σωστά φόρο τιμής στον Bon Scott: να συνεχίσουν να δημιουργούν τη μουσική που εκείνος θα ήθελε να δημιουργούν.

Το συγκρότημα βρήκε έναν απίστευτο νέο τραγουδιστή και frontman στο πρόσωπο του Brian Johnson, που προερχόταν από το Newcastle και ο οποίος τραγουδούσε σε μια μπάντα ονόματι Geordie, την οποία λάτρευε ο Bon Scott. Επιστρέφοντας στο στούντιο με τον Mutt Lange, οι AC/DC μαζί με τον καινούργιο τους τραγουδιστή δημιούργησαν το «Back In Black», ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ όλων των εποχών ανεξαρτήτως μουσικής τοποθέτησης. Το ομότιτλο κομμάτι, καθώς και ο ύμνος «You Shook Me All Night Long», οδήγησαν το «Back In Black» στο #1 στη Μ. Βρετανία και στο #4 στις ΗΠΑ, όπου από τότε έχει γίνει 22 φορές πλατινένιο (double Diamond plus). Οι AC/DC συνέχισαν να κυκλοφορούν υψηλά σε πωλήσεις άλμπουμ κατά τη διάρκεια των δεκαετιών '80 και '90, που συνοδεύονταν πάντοτε από πετυχημένες sold-out περιοδείες και θεαματικές συναυλίες, καθώς και αξιομνημόνευτες εμφανίσεις σε φεστιβάλ- συμπεριλαμβανομένου των συναυλιών στο «Monsters of Rock», «Castle Donington», «Rock In Rio», και «Rock Around The Bloc» φεστιβάλ στο Tushino Airfield στη Μόσχα το 1991, μία δωρεάν συναυλία, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου ένα εκατομμύριο οπαδοί.

Στις 15 Σεπετεμβρίου 2000, οι AC/DC εισήχθησαν στο Hollywood Walk of Fame και τα χέρια τους «αποτυπώθηκαν» στο τσιμέντο μπροστά από το Guitar Center στο Hollywood Boulevard. Στις 10 Μαρτίου 2003 εισήχθησαν στο Rock and Roll Hall of Fame, ύστερα από τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Waldorf-Astoria στη Νέα Υόρκη. Ο Steve Tyler των Aerosmith τέλεσε τη «μύηση», τραγούδησε στην τελετή το κομμάτι «You Shook Me All Night Long» με τους AC/DC και περιέγραψε τον διαχρονικό rock 'n' roll ήχο του συγκροτήματος ως «...ο κεραυνός από την Αυστραλία που μας δίνει το δεύτερο κατά σειρά πιο δυνατό κύμα που κυκλοφορεί στο σώμα μας».

Πηγή: sansimera.gr
jose
Συνέχεια...

Η Μέγκαν Φοξ το καινούριο μοντέλο εσωρούχων του Armani

Πριν λίγο καιρό η Victoria Beckham είχε ανακοινώσει πως θα σταματούσε τη συνεργασία της με τον οίκο Armani, ως μοντέλο εσωρούχων. Και όλος ο ανδρικός πληθυσμός περίμενε να δει ποιά θα ήταν αντάξια αυτής της "τιμής"!!!

Πάει λοιπόν ο Armani, μπαίνει στο google και πατάει "ποια θα τρελάνει τον <πλανήτη Άνδρας>"...Και βγαίνει μόνο ένα link. Το πατάει, μπαίνει, βγαίνει και παίρνει τηλ. στους συνεργάτες του και λεει "Θέλω Megan και τη θέλω τώρα"!!! Και έτσι και έγινε λοιπόν...
Η μεγάλη...η τεράστια γυναικάρα Megan Fox (Τρανσφόρμερς 1,2) θα είναι το νέο μοντέλο εσωρούχων του οίκου.

Θα ξεκινήσει την διαφήμιση της κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2010. Η πρώτη φωτογράφιση έχει γίνει ήδη από τους Mert Alas και Marcus Piggott και όλοι περιμένουμε να δούμε τι καλό μας έχουν!!! Άντε και καλά οφθαλμόλουτρα!!!


jose
Συνέχεια...

Η Αλβανία ζητά τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας


Η Ινδία απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης της Αλβανίας, σύμφωνα με το οποίο, η γενέτειρα της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης, Μητέρας Τερέζας, αξιώνει την επιστροφή των λειψάνων της, που βρίσκονται στην Καλκούτα.

Μητέρα Τερέζα ήταν Ινδή πολίτης και αναπαύεται στη χώρα της, τη δική της χώρα"
αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Τετάρτη (14/10) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας. Εκπρόσωπος από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιεραποστόλων δήλωσε πως είναι "παράλογο" το αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης, η «διαφωνία» αυτή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαμάχη μεταξύ τριών χωρών, της Ινδίας, όπου η Μητέρα Τερέζα δούλεψε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της, της Αλβανίας, από όπου κατάγονταν οι γονείς της και της ΠΓΔΜ, όπου έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της. Σύμφωνα με το BBC, η αψιμαχία αναμένεται να «ξεφουσκώσει» μέχρι τον Αύγουστο του 2010, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και χρονικό σημείο, κατά το οποίο πιστεύεται ότι θα έχει ανακηρυχθεί αγία. Την πρωτοβουλία για την ανακήρυξή της ως αγίας, είχε πάρει ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, το 2002.

Σημειώνεται ότι η Μητέρα Τερέζα απέκτησε την ινδική υπηκοότητα το 1951. Μετά το θάνατό της το 1997, ετάφη στην Καλκούτα και ο τάφος της έχει γίνει τόπος προσκυνήματος.

"Επιβραβεύουμε την απόφαση της Ινδίας. Η Μητέρα Τερέζα ανήκει στην Ινδία. Είναι παράλογο αυτό που ζητάει η Αλβανία", δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος Τύπου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιεραποστόλων, Sunita Kumar.

Γεννημένη ως "Agnes Gonxha Bojaxhiu" το 1910, η Μητέρα Τερέζα έφτασε στην Ινδία ως δόκιμη το 1929 και παρέμεινε εκεί, αφιερώνοντας τη ζωή της σε φτωχούς και άρρωστους ανθρώπους, ενώ «πήρε» το όνομα Τερέζα, το 1930, όταν ορκίστηκε καλόγρια.

Το 1970 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, για τη συμβολή της στην ανθρωπότητα.

Πηγή: cosmo.gr

Εμένα προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η απόφαση της Ινδίας... Γιατί όπως μητέρα δεν είναι αυτή που σε γεννάει αλλά αυτή που σε μεγαλώνει, έτσι και πατρίδα δεν είναι εκεί που γεννιέσαι αλλά εκεί που αγάπησες και αποφάσισες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου. Δεν υπάρχουν σύνορα, υπάρχει μόνο το χώμα και οι άνθρωποι που αγάπησες...Όπου και αν γίνει αυτό!! Η Αλβανίκη κυβέρνηση πιστεύω πως ζητάει τα λείψανα για λόγους "οικονομικούς!! Για να τραβήξουν κόσμο στη χώρα τους. Και η Ινδική μπορεί να τα κρατάει για τους ίδιους λόγους όμως ο λαός της Ινδίας ήταν αυτός που αγάπησε και την λάτρεψαν, που βοήθησε, και εκεί διάλεξε να αφήσει την τελευταία της πνοή. Πρέπει η απόφαση αυτής της Αγίας γυναίκας να γίνει σεβαστή και να σταματήσει όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου...

jose
Συνέχεια...

Οι Άγγλοι ζητούν λεφτά πίσω απ' τον πρωθυπουργό τους!!


Μπορεί να τους βρίζουμε, να τους θεωρούμε φλώρους και gay αλλά οι Άγγλοι εκτός από μαθήματα μουσικής (βλέπε Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Deep Purple, Black Sabbath και πάρα πολλά άλλα!!!) έχουν αρχίσει και δίνουν και μαθήματα "σωστού" και ευσεβούς προς την κοινωνία πολίτη!! Κάποιους μήνες πριν, είχε βγει στη φόρα το σκάνδαλο των βουλευτικών δαπανών που καταχράζονταν οι πολιτικοί της χώρας και ο λαός τους ανάγκασε να γυρίσουν πίσω τα χρήματα μέχρι την τελευταία δεκάρα!!! Και μιλάμε για ποσά μηδαμινά μπροστά σε αυτά που έχουν φάει από μας οι δικοί μας!!
Ο μόνος που είχε γλιτώσει ήταν ο πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν!! Έλα όμως που τον τσάκωσαν και αυτόν τα αλούπια οι Τσάρλιδες!!!!

Ζητούν να επιστρέψει πίσω στο ταμείο του κράτους το ποσό των 12.000 λιρών που χρησιμοποίησε ως βουλευτική δαπάνη για να...καθαρίσει και συντηρήσει τον κήπο του δεύτερου σπιτιού του!!!!! Την λαμογιά ανακάλυψε και αποκάλυψε ανεξάρτητος ερευνητής τον οποίο είχε διορίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός!!Έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του που λένε!! Καλά να πάθει...

Εμείς γιατί είμαστε τόσο χάπατα και ενώ μας έχουν φάει και το τελευταίο ευρώ που μας είχε μείνει(αντί για την τελευταία δραχμούλα που λέγαμε...ααααχ, που πήγε η δραχμούλα μας!!) και ενώ χρωστάμε της Μιχαλούς αντί να ζητήσουμε...ή μάλλον να απαιτήσουμε να επιστραφούν τα χρήματα πίσω στο ταμείο καθόμαστε και τους κοιτάμε με ανοιχτό το στόμα και λέμε "ποποοοο...τόσα λεφτά έφαγε ο αλήτης??Α να χαθει!! Ο παλιάνθρωπος" και μετά από μια βδομάδα μας ρωτάνε "είδες τι έκανε ο τάδε", "έλα ρε που το θυμήθηκες αυτό!! το 'χα ξεχάσει εντελώς, που να ασχολείσαι τώρα!!". Ρε με τα λεφτά που έχουν φάει ξέρετε πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στη χώρα?? Με την προϋπόθεση βέβαια οτι δεν θα τα μεταχειριστεί κάποιος του συναφιού τους... Γιατί να μην μπορέσουμε έστω μια φορά να συννενοηθούμε όλοι μαζί για το καλό όλων αντί να τσακωνόμαστε για το καλό το δικό μας ή το κόλλημα που έχουμε από τους γονείς μας , τους παππούδες μας κλπ. Δεν θέλετε ε?? Αφού μπορεί, ας τα φάει μωρέ..Και μεις στη θέση του το ίδιο θα κάναμε ε?? Γι΄αυτο μια ζωή θα κλαίμε τη μοίρα μας, πουλώντας μούρη πολιτισμού χαμένου εδώ και αιώνες και άσε τους φλώρους τους Άγγλους να τρέχουν πίσω απ' τα δικαιώματα τους!! Φραπές και καρέκλα να κάτσουμε να υπάρχει και όλα τα άλλα θα βρουν το δρόμο από μόνα τους... Α ρε...Ελληνάρες!!


jose
Συνέχεια...

 
 Ελληνικος τίτλος:Ραγισμένες αγκαλιές
Αγγλικός τίτλος:Broken Embraces
Σκηνοθεσία: Pedro Almodovar
Σενάριο: Pedro Almodovar
Ηθοποιοί: Πενέλποε Κρούζ, Λουίς Ομάρ, Μπλάνκα Πορτίλο, Χοσέ Λουίς Γκόμεζ, Ταμάρα Νόβας, Ρουμπέν Οτσαντιάνο, Μάρτα Αλέντο, Χαβιέρ Κολ
Πρεμιέρα (US): 08/10/09
Πρεμιέρα (GR): 20/11/09
Είδος ταινίας: Drama | Thriller
Χώρα παραγωγής: Spain
Βαθμολογία: 7.1/10 
 
Υπόθεση:
Η πολυαναμενόμενη ταινία του αγαπημένου Pedro Amodovar απέκτησε trailer κι εμείς δεν θα μπορούσαμε παρά να σας το παρουσιάσουμε. Ο λόγος φυσικά, για το ''Los abrazos rotos'' (''Σπασμένες αγκαλιές''), που αν μη τι άλλο, ευελπιστεί η έξοδός του στις ισπανικές αίθουσες να συνοδευτεί από μια εισπρακτική επιτυχία. - Ένας άντρας γράφει, ζει και αγαπάει μέσα στο σκοτάδι. Ήταν το θύμα ενός μοιραίου αυτοκινητικού δυστυχήματος δεκατέσσερα χρόνια πριν. Δεν έχασε απλά την όρασή του αλλά και τη γυναίκα της ζωής του. Ένα βράδυ θα ξεκινήσει να αφηγείται την οδυνηρή αυτή αυτοβιογραφία, μια ιστορία συγκινητική και τραγική. Μια ιστορία που θα μπορούσε να περιγράφεται από τη φωτογραφία δύο ερωτευμένων ανθρώπων που αγκαλιάζονται. Μια φωτογραφία που κάποιος έχει σκίσει σε χίλια κομμάτια...

TRAILER:


Corfas Συνέχεια...

Τα στρατόπεδα είναι η τελευταία ευκαιρία για «πράσινη» Θεσσαλονίκη!

Τον τίτλο της μεγαλύτερης «μπετονούπολης» των Βαλκανίων διεκδικεί σήμερα η «ερωτική πόλη», με μόλις 2,17 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου για κάθε κάτοικό της, όταν το κατώτερο όριο ποιότητας ζωής που καταγράφεται στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις είναι 10 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά πολίτη.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έγινε εν όψει του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή. «Γέννησαν», μάλιστα, μια σειρά ρεαλιστικών προτάσεων και μελετών φοιτητών για την αξιοποίηση των παλαιών στρατοπέδων, που θα παρουσιαστούν σε ειδική έκθεση αρχιτεκτονικής τοπίου, με τίτλο «Οι φοιτητές σχεδιάζουν το τοπίο της Θεσσαλονίκης στην αειφόρο προοπτική της πόλης» και θα είναι επισκέψιμη από την Παρασκευή, στην αποθήκη 13 του λιμανιού.

Η καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής Μαρία Ανανιάδου-Τζημοπούλου, συντονίστρια του Συμβουλίου Περιβάλλοντος στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι κατηγορηματική για τη θεραπεία της μεγάλης πληγής της Θεσσαλονίκης, δηλαδή τη δραματική έλλειψη πρασίνου.

«Τα στρατόπεδα αποτελούν την τελευταία ευκαιρία για να ζήσει η πόλη. Για να αποκτήσουν μια ποιότητα ζωής οι πολίτες της. Δεν είναι ότι θα αναβαθμίσουν απλώς το πολεοδομικό συγκρότημα. Είναι μια απαραίτητη και ζωτικής σημασίας επιλογή. Δεν έχει καμιά άλλη ελπίδα να σωθεί η Θεσσαλονίκη και να ανακτήσει μια βιώσιμη προοπτική», ξεκαθάρισε στην η κ. Ανανιάδου-Τζημοπούλου.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην ερευνητική ομάδα κατέθεσαν 60 καινοτόμες προτάσεις, αλλάζοντας άρδην τη σημερινή εικόνα των αναξιοποίητων στρατοπέδων Παύλου Μελά, Καρατάσιου, Ζιάκα, Παπακυριαζή, Κακιούση, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Κόδρα. Ταυτόχρονα αποδεικνύουν ότι δεν χρειάζονται παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες και αστρονομικές δαπάνες για να μεταμορφωθούν οι χώροι αυτοί σε σύγχρονα αστικά πάρκα, δίνοντας ανάσα σε μια πόλη που ασφυκτιά.

Οι επεμβάσεις, εκτός από τη δημιουργία χώρων πρασίνου με δέντρα και γκαζόν, προβλέπουν την ανάπτυξη υποστηρικτικών δράσεων που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήρια, περιπατητικές διαδρομές, πεζοδρόμους, εκθεσιακούς χώρους, πολιτιστικά κέντρα, γέφυρες, πλατείες και άλλα.

«Αν κάνουμε πάρκα όλα τα εγκαταλειμμένα στρατόπεδα, η αντιστοιχία των 2,17 τετραγωνικών μέτρων πρασίνου ανά κάτοικο αμέσως θα διπλασιαστεί, φθάνοντας τα 5 τετραγωνικά. Αν φροντίσουμε να ντύσουμε με πράσινο και όλα τα ρέματα και όλους τους διαθέσιμους χώρους, τότε θα φθάσουμε στα 7 τετραγωνικά μέτρα ανά κάτοικο. Και πάλι θα υπολοιπόμαστε από άλλες μεγαλουπόλεις των Βαλκανίων. Οταν στην Ευρώπη το κατώτερο όριο είναι 10 τετραγωνικά μέτρα πρασίνου ανά πολίτη και το Βελιγράδι ή η γειτονική Σόφια ξεπερνούν το όριο αυτό, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε η πιο κατακλυσμένη από μπετόν πόλη της Βαλκανικής», αναφέρει η συντονίστρια του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

zoula

Συνέχεια...

Στην κορυφή Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών


Διαγωνίσθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.

Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.

Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον Βόλο απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα αφ' ενός της δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αφ' ετέρου της προσωπικής προσπάθειας που καταβάλλω. Στο σπίτι μου διαβάζω πολύ συχνά βιβλία που έχουν σχέση με τα Μαθηματικά. Σκέπτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου για μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο», ανέφερε ο ταλαντούχος φοιτητής στην ελευθεροτυπία


zoula

Συνέχεια...

ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΤΗ...



ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΩΣ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ ΑΚΟΜΑ... 

Corfas Συνέχεια...

Παιδιά και Διαδικτυο.


Οι Ελληνες μπορεί να μην πωλούν τα παιδιά τους προς σεξουαλική εκμετάλλευση (εκτός ελαχίστων περιπτώσεων), όμως ο κίνδυνος να εκτεθούν οι ανήλικοι σε τέτοια κυκλώματα είναι καθημερινός, λόγω του Διαδικτύου.

Ανθρωποι των κυκλωμάτων εμπορίας παιδικής σάρκας ελκύουν τους στόχους τους προσφέροντας προσοχή, στοργή και δώρα. Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης (www.obrela.gr) έχει ετοιμάσει έναν οδηγό ανίχνευσης και πρόληψης τέτοιων καταστάσεων.

*Μέτρα πρόληψης

- Επικοινωνήστε με το παιδί σας και μιλήστε του για τους πιθανούς κινδύνους.

- Περάστε χρόνο μαζί του στον υπολογιστή. Αφήστε το να σας δείξει τους αγαπημένους του ιστότοπους.

- Εχετε τον υπολογιστή σε κοινόχρηστο δωμάτιο.

- Χρησιμοποιήστε λογισμικό που μπλοκάρει ακατάλληλο υλικό.

- Εχετε πρόσβαση στον λογαριασμό e-mail του παιδιού σας και περιστασιακά ελέγξτε το.

- Εξηγήστε του ότι δεν πρέπει να δίνει ποτέ φωτογραφίες μέσω Διαδικτύου σε κάποιον που δεν γνωρίζει προσωπικά, να μη δίνει ποτέ όνομα, τηλέφωνο, όνομα σχολείου ή διεύθυνση και να μην απαντά ποτέ με υπονοούμενα.

* Σημάδια ότι το παιδί εκτίθεται σε κίνδυνο στο Διαδίκτυο:

- Δέχεται τηλεφωνήματα και δώρα από αγνώστους.

- Κλείνει τον υπολογιστή όταν μπαίνετε στο δωμάτιο.

- Χρησιμοποιεί λογαριασμό που ανήκει σε άλλον.

- Υπάρχει πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του.

zoula Συνέχεια...

Το μυστήριο της έρευνας haarp...



Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, το Αμερικανικό Πεντάγωνο άρχισε να χρηματοδοτεί ερευνητικά προγράμματα που θα μπλοκάριζαν τα συστήματα επικοινωνιών μιας χώρας και θα προκαλούσαν βραχυκύκλωμα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.


Έτσι μια χώρα θα παρέμενε χωρίς ρεύμα σε συνθήκες πλήρους συσκότισης, χωρίς τηλεπικοινωνίες και χωρίς λειτουργία εργοστασίων ή άλλων μονάδων παραγωγής. Συγχρόνως θα απενεργοποιούντο όλα τα οπλικά συστήματα όπως επίσης αεροπλάνα, πύραυλοι, πλοία, υποβρύχια κ.λπ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος HAARP, Ερευνητικό Πρόγραμμα Υψηλής Συχνότητας Δραστικής Ακτινοβολίας (High-frequency Active Aural Research Programme) που ανέπτυξε το Αμερικανικό Πεντάγωνο σε συνεργασία με το Ναυτικό και την Αεροπορία και έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα περισσότερο από πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Το οπλικό αυτό σύστημα βασίζεται στην εγκατάσταση κεραιών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής συχνότητας, δηλαδή υψηλής συχνότητας μικροκύματα μεγάλης εντάσεως, τα οποία διαπερνούν ογδόντα χιλιόμετρα της ατμόσφαιρας και φθάνουν στην ιονόσφαιρα την οποία και διαπερνούν σχίζοντάς την. Η ιονόσφαιρα είναι το τμήμα της ατμόσφαιρας πάνω από τα ογδόντα χιλιόμετρα όπου εκεί το μαγνητικό πεδίο της Γης μας προστατεύει από τα φορτισμένα ηλεκτρικά σωματίδια και την κοσμική ακτινοβολία που προέρχεται κυρίως από τον ήλιο και άλλα αστέρια. Η αεροπορία και το ναυτικό των Η.Π.Α. έχουν εγκαταστήσει στην Αλάσκα, στην περιοχή Γιούκον, ένα σύστημα κεραιών που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υψηλής συχνότητας και μεγάλης ενέργειας που φτάνει και διαπερνά την ιονόσφαιρα. Η ακτινοβολία αυτή κυριολεκτικά σκίζει την ιονόσφαιρα και αφήνει τα ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια να διαπεράσουν την ατμόσφαιρα και να προκαλέσουν βραχυκύκλωμα στις εγκαταστάσεις παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και να προκαλέσει την απενεργοποίηση όλων των ηλεκτρονικών συστημάτων τηλεπικοινωνιών, τηλεοράσεων, ραδιοφώνων, τηλεφώνων, εργοστασίων, πυραύλων, αεροπλάνων, πλοίων, ραντάρ, υποβρυχίων, κλπ. Με άλλα λόγια μια ολόκληρη χώρα μπορεί να νεκρωθεί πλήρως μέσα σε διάστημα μιας ώρας και για απεριόριστο χρονικό διάστημα.


Πέραν όμως της ηλεκτρονικής σιγής και την επίδραση στις βροχές έχει αναφερθεί ότι μπορεί τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εισέρχονται από την ιονόσφαιρα να επηρεάσουν και τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Έτσι ολόκληρος ο πληθυσμός μια χώρας μπορεί να υποπέσει σε αδράνεια, να είναι αναποφάσιστος και να μην μπορεί να εκτελέσει απλές λειτουργίες. Έχει επίσης αναφερθεί, ότι οι ακτινοβολίες αυτές είναι δυνατόν να προκαλέσουν και σεισμικές δονήσεις. Είναι επίσης δυνατόν η ακτινοβολία του HAARP να εκτοξευθεί με πύραυλο ή με βόμβα στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και να προκαλέσει τα ίδια αποτελέσματα. Πρόσφατα το Αμερικάνικο Πεντάγωνο εκτός από την βάση στο Γιούκον της Αλάσκας εγκαθιστά και μια δεύτερη βάση HAARP στην Γροιλανδία. Αυτό προκάλεσε την δυναμική αντίδραση της Ρωσίας όπου διακόσιοι βουλευτές της Δούμας, του Ρώσικου Κοινοβουλίου, ζήτησαν από τον πρόεδρο Πούτιν να παρέμβει στις Η.Π.Α. και να ζητήσει να σταματήσουν τις εφαρμογές του προγράμματος HAARP διότι αποτελεί απειλή για το περιβάλλον και πιο συγκεκριμένα για το κλίμα αλλά και διότι αποτελούν όπλα μαζικής καταστροφής αφού ολόκλήροι πληθυσμοί μπορεί να πνιγούν από πλημμύρες ή να καταδικαστούν σε λιμοκτονία από τις μικρές περιόδους ξηρασίας.



Πριν λίγο καιρό η ευρωβουλευτής της Σουηδίας κυρία Μπριτ ζήτησε με ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο να ενημερωθεί για το πρόγραμμα HAARP και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στο κλίμα. Η απάντηση του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ήταν ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες αφού οι Η.Π.Α. αρνήθηκαν συστηματικά να δώσουν απαντήσεις για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από τα πειράματα αυτά.

Οι αμερικάνοι από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα HAARP αποβλέπει στην συστηματική μελέτη της ιονόσφαιρας, στην δημιουργία σύγχρονης επικοινωνίας με τα υποβρύχια και μεταξύ των υποβρυχίων, σύγχρονη επικοινωνία με υπόγειες σήραγγες, ακόμη και περιορισμό της τρύπας του όζοντος. Αν όλα αυτά είναι σωστά τότε πως εξηγείται το αποκλειστικό ενδιαφέρον του Ναυτικού και της Αεροπορίας των Η.Π.Α. στο πρόγραμμα HAARP; Η εταιρία E-systems έχει συμβόλαια ύψους 1.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τη CIA, το υπουργείο Άμυνας και άλλους παρόμοιους οργανισμούς. Η εταιρία E-systems κατείχε μια σειρά πατέντων για το πρόγραμμα HAARP όταν αγοράστηκε το 1994 από την εταιρία Raytheon μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο παραγωγής οπλικών συστημάτων με δεκάδες πατέντων, χρήσιμα στο πρόγραμμα HAARP. Πιο συγκεκριμένα, δώδεκα πατέντες της εταιρία Raytheon αποτελούν την σπονδυλική στήλη του προγράμματος HAARP. Η πατέντα (ευρεσιτεχνία), του Bernard J. Eastlund, US Patent # 4,686,605 με τίτλο «Μέθοδος και Συσκευή για Μεταβολή Περιοχής της Ατμόσφαιρας, Ιονόσφαιρας ή/και της Μαγνητόσφαιρας»χαρακτηρίστηκε απόρρητη και σφραγίστηκε με μυστική εντολή της κυβέρνησης. Η εταιρία Raytheon είναι αυτή που εκτελεί πειράματα HAARP στο Γιούκον της Αλάσκας για λογαριασμό της αεροπορίας και του ναυτικού των Η.Π.Α

Vlaxos

Συνέχεια...

Μείωση των αμβλώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο


Ο αριθμός των αμβλώσεων σε παγκόσμιο επίπεδο έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξάνεται η πρόσβαση στις μεθόδους αντισύλληψης, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το αμερικανικό ινστιτούτο Guttmacher που μελετά τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία.

Οι αμβλώσεις μειώθηκαν σε 41,6 εκατομμύρια το 2003 από 45,5 εκατομμύρια που ήταν το 1995, μείωση δηλαδή κατά 6%.

Παρ' όλα αυτά όμως η μείωση του αριθμού των αμβλώσεων δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη μείωση του αριθμού επικίνδυνων αμβλώσεων, οι οποίες παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες, από 19,9 εκατομμύρια σε 19,7 εκατ. για το ίδιο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά το ποσοστό εξακολουθεί να παραμένει υψηλό. Στη Ρωσία για παράδειγμα, οι αμβλώσεις μειώθηκαν κατά 2,4%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 45 (από 69)αμβλώσεις ανά 1.000 γυναίκες και στην Εσθονία μειώθηκαν κατά 3,4%. Στη δε Κούβα, το ποσοστό μειώθηκε κατά 2,1%, δηλαδή 57 αμβλώσεις ανά 1.000, από 78.

Η μείωση οφείλεται στο γεγονός ότι οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες στις ηλικίες μεταξύ 15 και 44 έτη, μειώθηκαν κατά 1,4%.

Το ποσοστό των παντρεμένων γυναικών που χρησιμοποιούν αντισύλληψη αυξήθηκε σε 63% το 2003 από 54% το 1990. Η μελέτη δεν έδωσε στοιχεία για τη χρήση αντισύλληψης από ανύπαντρες γυναίκες, αλλά αναφέρει ότι το ποσοστό αυξήθηκε και εκεί.

zoula
Συνέχεια...

Ουρείτε πριν την επιβίβαση... στο αεροπλάνο!!!

Ένα νέο τρόπο για να εξοικονομήσει κηροζίνη εφάρμοσε από την 1η Οκτωβρίου η ιαπωνική εταιρία All Nippon Airways (ΑΝΑ): ζητεί από τους επιβάτες να ουρούν πριν από την επιβίβασή τους για να μειώσουν το βάρος της ουροδόχου κύστης τους και συνεπώς το βάρος του αεροπλάνου κατά την απογείωσή του.

Το πείραμα αυτό, διάρκειας ενός μηνός, πραγματοποιείται σε 38 εσωτερικές πτήσεις ανάμεσα στο Τόκιο και τις πόλεις Σαπόρο (βόρεια) και Οκινάουα (νότια), καθώς επίσης σε 4 διεθνείς πτήσεις Τόκιο-Σιγκαπούρη με επιστροφή.

Στην αίθουσα επιβίβασης, οθόνες προτείνουν στους επιβάτες να πηγαίνουν στις τουαλέτες πριν από την επιβίβασή τους. Σύμφωνα με την ΑΝΑ, εάν οι μισοί από τους επιβάτες του συνόλου των πτήσεων ακολουθούσαν τη συμβουλή αυτή, η εταιρία θα μείωνε τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατά 4,2 τόννους το μήνα.

Μια χαρά τη βλέπω τη νέα πρόταση!!!Για άλλη μια φορά οι Ιάπωνες μας αποδεικνύουν πως πράγματα που φαίνονται ασήμαντα μπορούν να αποβούν χρησιμότατα!!


zoula
Συνέχεια...

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΡΩΚΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ...

Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός αποφάσισε το κλεισιμο του 4ου Νηπιαγωγείου Αργυρούπολης εως 19/10/2009  εξαιτίας της εμφάνισης τρωκτικών στους χώρους του Νηπιαγωγείου.
Η αναστολή της λειτουργίας του νηπιαγωγείου θα ισχύσει από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.
Το Νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει ξανά απο την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009.

Corfas Συνέχεια...

Η1Ν1 VS A-H1N1

Ο ιός της νέας γρίπης Α-Η1Ν1 προκαλεί λιγότερους θανάτους από τον ιό της κοινής, εποχικής γρίπης, αλλά η πανδημία τρομάζει διότι επηρεάζει τα παιδιά και προκαλεί μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα στα κράτη, όπως δήλωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).
Κάποιοι ασθενείς πεθαίνουν εξαιτίας του ιού Α-Η1Ν1, αλλά πρόκειται «για ένα πολύ μικρό ποσοστό», εξηγεί ο επικεφαλής της μονάδας ετοιμότητας του ECDC, Ντενίς Κουλομπιέ σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
Το ποσοστό των θανάτων από τον ιό Α-Η1Ν1 φτάνει το 02,-0,3 τοις χιλίοις, δηλαδή ένα ποσοστό «χαμηλότερο από αυτό της κοινής γρίπης», που προκαλεί τον θάνατο περίπου ενός ασθενή στους χίλιους.
Η βασική διαφορά της κοινής γρίπης από τη νέα γρίπη H1N1 είναι ότι ο ιός Α-Η1Ν1 επηρεάζει το κομμάτι του πληθυσμού που συνήθως δεν κινδυνεύει από τις επιπλοκές της κοινής γρίπης, δηλαδή τα παιδιά, ενώ οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που αποτελούν τα συνηθισμένα θύματα της κοινής γρίπης, ασθενούν λιγότερο από τη νέα γρίπη.
Αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι ο ιός Α-Η1Ν1 είναι μια εξέλιξη του ιού Η1Ν1 που προκάλεσε την πανδημία γρίπης το 1918, την επονομαζόμενη και ισπανική γρίπη.
Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αναμένει ένα δεύτερο κύμα γρίπης Α-H1N1 «τις επόμενες εβδομάδες».
Από την εμφάνισή του την άνοιξη ο ιός Α-Η1Ν1 έχει προκαλέσει τον θάνατο το λιγότερο 4.525 ανθρώπων σε 191 χώρες, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.).
Εκτός από τους θανάτους, η περίθαλψη των ανθρώπων με βαριά συμπτώματα γρίπης Α απαιτεί πολυέξοδη θεραπεία που επιβαρύνει τις οικονομίες των κρατών.
Στην Ιταλία ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός κατά της γρίπης Α-Η1Ν1 αρχικά μόνο του ιατρικού προσωπικού, ανακοίνωσε σήμερα ένας υγειονομικός υπεύθυνος στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
«Ο εμβολιασμός του ιατρικού προσωπικού ξεκίνησε σήμερα το πρωί και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων», ανακοίνωσε ο Εντγκάρντο Βαλέριο, διευθυντής πρόληψης στα δημόσια υγειονομικά ιδρύματα του Μιλάνου.
«Η πανδημία του ιού Η1Ν1 προστίθεται στην εποχική κοινή γρίπη, αλλά οι επιπτώσεις του ιού Η1Ν1 είναι λιγότερο σοβαρές από της κοινής γρίπης. Ο λόγος που εμβολιάζουμε το προσωπικό μας είναι για να αποφύγουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προς το παρόν όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο εμβολιασμός του κοινού θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου ή στις αρχές Δεκεμβρίου.

πηγή:protothema.gr

Corfas
Συνέχεια...

Υπό κατάληψη σχολεία της Δ. Μακεδονίας και της Ορεστιάδας

Υπό κατάληψη τελούν σήμερα όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Νέα Ορεστιάδα, ενώ σε κατάληψη προχώρησαν από το πρωί και τα Γυμνάσια του Κυπρίνου και της Βήσας αλλά και το Επαγγελματικό Λύκειο του Διδυμότειχου

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν κυρίως σε ζητήματα πλήρωσης των κενών θέσεων καθηγητών, στην κάλυψη των ελλείψεων εξοπλισμού αλλά και σε γενικότερα θέματα εκπαίδευσης. Υπό κατάληψη τελούν και 13 σχολεία στη Δ. Μακεδονία.

Οι μαθητές ζητούν μεταξύ άλλων την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, την πλήρωση των κενών σε διδακτικό προσωπικό, την άμεση διάθεση βιβλίων, την επαναφορά της ενισχυτικής διδασκαλίας και την αναστολή λειτουργίας των κολεγίων.
Άρχισαν τα όργανα.....


Zoula Συνέχεια...

Νεκροί 4 ολλανδοί τουρίστες σε δυστύχημα με αερόσταστο στην Κίνα.

Τέσσερις Ολλανδοί τουρίστες σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε δυστύχημα με αερόστατο που σημειώθηκε στη νότια Κίνα,ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

Συνολικά επτά άτομα-πέντε Ολλανδοί τουρίστες και δύο Κινέζοι πιλότοι ήταν στο αερόστατο όταν αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες και συνετρίβη στο Γιανγκσχούο,περιοχή ιδιαίτερα τουριστική,ανέφερε η αστυνομία την οποία επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Δύο ανδρόγυνα που έφθασαν στο Πεκίνο στις 26 Σεπτεμβρίου βρήκαν τον θάνατο,διευκρίνισε η αστυνομία που δεν έδωσε τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Οι τρεις τραυματίες νοσηλεύονται και η κατάσταση της υγείας τους δεν έχει γίνει γνωστή,σύμφωνα με το πρακτορείο.

Άκου εδώ τώρα... Να πηγαίνεις διακοπές ,να θες να κάνεις μια βόλτα με αερόστατο και.....

zoula
Συνέχεια...

Έρχεται το πρώτο ηλιακό κινητό!!


Πρόκειται για ένα κινητό με συλλέκτη που αξιοποιεί το ηλιακό φως για να φορτίζει. Η κορεάτικη εταιρεία φαίνεται έτοιμη πλέον να το βγάλει στην αγορά, με τα πρώτα κομμάτια να αναμένονται στα καταστήματα πριν τελειώσει ο μήνας που διανύουμε. Αυτά είναι τα καλά νέα...

Τα κακά νέα είναι ότι το νέο smartphone θα κυκλοφορήσει αρχικά στη Σουηδία. Δεδομένου ότι μιλάμε για κινητό με ηλιακό συλλέκτη, η επιλογή της Σουηδίας είναι σχεδόν σουρεαλιστική. Θα περίμενε κανείς μια πιο ηλιόλουστη χώρα για να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο συλλέκτης. Μια χώρα σαν την Ελλάδα ας πούμε!

Μετά τη Σουηδία παίρνουν σειρά η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, η Ιταλία και η Πορτογαλία και θα ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η τιμή του δεν είναι ακόμα γνωστή, ενώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν οθόνη αφής. Έχει, επίσης, μια εφαρμογή που σας ενημερώνει για το πόσο ωφελείτε το περιβάλλον με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.


zoula


Συνέχεια...

Ο 11 χρονος Μέσι.... της Κορίνθιανς....

Πολλές φορές βέβαια έχουμε ακούσει για διάφορους Μαραντόνα και Μέσι, αλλα τελικά ήταν απογοήτευση....
Μακάρι αυτό το παλικαράκι να φτάσει και να μοιάσει στον παιχταρά Λαιονέλ Μέσι!!!


Η Κορίνθιανς βαδίζει πάνω στα χνάρια της Μπαρτσελόνα και εμφανίζεται αποφασισμένη να χτίσει το μέλλον της δημιουργώντας παίκτες-φαινόμενα που θα προέρχονται μέσα από τα τμήματα υποδομής της, στυλ Λιονέλ Μέσι.

Από που προκύπτει αυτό; Την ώρα που ο τεχνικός του συλλόγου Μάνο Μενέσες προσδοκά από τον 20χρονο Αργεντινό φορ Ματίας Ντε Φεντερίκο να αρχίσει να κάνει "απόσβεση" των 5.000.000 δολαρίων που δαπανήθηκαν το καλοκαίρι για την απόκτησή του από την Ουρακάν, οι διοικούντες περιμένουν να γίνει σιγά σιγά η "έκρηξη" από τον Μπρούνο Ραπανέλι, ο οποίος στα 11 μόλις χρόνια ζωής του χαρίζει απλόχερα θέαμα στο πρωτάθλημα Παουλίστα για παίκτες της ηλικίας του.

Ο πιτσιρικάς που μαγεύει με το αριστερό του πόδι είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ έχοντας απολογισμό 15 τερμάτων σε 18 ματς, και φυσικά ευχή και ελπίδα όλων είναι να εξελιχθεί σε έναν νέο Λιονέλ Μέσι, για να αφήσει την ερχόμενη δεκαετία τη σφραγίδα του στα γήπεδα της Βραζιλίας αλλά και του κόσμου.

sport24 Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share