Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Στην κορυφή Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών


Διαγωνίσθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.

Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.

Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον Βόλο απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα αφ' ενός της δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αφ' ετέρου της προσωπικής προσπάθειας που καταβάλλω. Στο σπίτι μου διαβάζω πολύ συχνά βιβλία που έχουν σχέση με τα Μαθηματικά. Σκέπτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου για μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο», ανέφερε ο ταλαντούχος φοιτητής στην ελευθεροτυπία


zoula

2 σχόλια:

  1. XAXAXAXA!!!! Κουράγιο φιλαράκι...εγώ Μαθηματικά 1 "πάλεψα" 7 εξάμηνα και τα άφησα για όταν δω το πτυχίο στα 3 μέτρα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share