Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Η Αλβανία ζητά τα λείψανα της Μητέρας Τερέζας


Η Ινδία απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης της Αλβανίας, σύμφωνα με το οποίο, η γενέτειρα της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης, Μητέρας Τερέζας, αξιώνει την επιστροφή των λειψάνων της, που βρίσκονται στην Καλκούτα.

Μητέρα Τερέζα ήταν Ινδή πολίτης και αναπαύεται στη χώρα της, τη δική της χώρα"
αναφέρεται σε ανακοίνωση, που εξέδωσε την Τετάρτη (14/10) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας. Εκπρόσωπος από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιεραποστόλων δήλωσε πως είναι "παράλογο" το αίτημα της αλβανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης, η «διαφωνία» αυτή, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαμάχη μεταξύ τριών χωρών, της Ινδίας, όπου η Μητέρα Τερέζα δούλεψε το μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της, της Αλβανίας, από όπου κατάγονταν οι γονείς της και της ΠΓΔΜ, όπου έζησε τα πρώτα 18 χρόνια της ζωής της. Σύμφωνα με το BBC, η αψιμαχία αναμένεται να «ξεφουσκώσει» μέχρι τον Αύγουστο του 2010, οπότε και συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και χρονικό σημείο, κατά το οποίο πιστεύεται ότι θα έχει ανακηρυχθεί αγία. Την πρωτοβουλία για την ανακήρυξή της ως αγίας, είχε πάρει ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, το 2002.

Σημειώνεται ότι η Μητέρα Τερέζα απέκτησε την ινδική υπηκοότητα το 1951. Μετά το θάνατό της το 1997, ετάφη στην Καλκούτα και ο τάφος της έχει γίνει τόπος προσκυνήματος.

"Επιβραβεύουμε την απόφαση της Ινδίας. Η Μητέρα Τερέζα ανήκει στην Ινδία. Είναι παράλογο αυτό που ζητάει η Αλβανία", δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος Τύπου του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Ιεραποστόλων, Sunita Kumar.

Γεννημένη ως "Agnes Gonxha Bojaxhiu" το 1910, η Μητέρα Τερέζα έφτασε στην Ινδία ως δόκιμη το 1929 και παρέμεινε εκεί, αφιερώνοντας τη ζωή της σε φτωχούς και άρρωστους ανθρώπους, ενώ «πήρε» το όνομα Τερέζα, το 1930, όταν ορκίστηκε καλόγρια.

Το 1970 βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης, για τη συμβολή της στην ανθρωπότητα.

Πηγή: cosmo.gr

Εμένα προσωπικά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η απόφαση της Ινδίας... Γιατί όπως μητέρα δεν είναι αυτή που σε γεννάει αλλά αυτή που σε μεγαλώνει, έτσι και πατρίδα δεν είναι εκεί που γεννιέσαι αλλά εκεί που αγάπησες και αποφάσισες να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου. Δεν υπάρχουν σύνορα, υπάρχει μόνο το χώμα και οι άνθρωποι που αγάπησες...Όπου και αν γίνει αυτό!! Η Αλβανίκη κυβέρνηση πιστεύω πως ζητάει τα λείψανα για λόγους "οικονομικούς!! Για να τραβήξουν κόσμο στη χώρα τους. Και η Ινδική μπορεί να τα κρατάει για τους ίδιους λόγους όμως ο λαός της Ινδίας ήταν αυτός που αγάπησε και την λάτρεψαν, που βοήθησε, και εκεί διάλεξε να αφήσει την τελευταία της πνοή. Πρέπει η απόφαση αυτής της Αγίας γυναίκας να γίνει σεβαστή και να σταματήσει όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου...

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share