Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Κανόνες του γκολφ (στην κρεβατοκάμαρα)...


1. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει το δικό του εξοπλισμό, συνήθως ένα μπαστούνι και δυο μπαλάκια.

2. Ο ιδιοκτήτης της τρύπας πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή του πριν αρχίσει το παιχνίδι.


3. Η διάφορα με το κανονικό γκολφ είναι ότι πρέπει να μπει το μπαστούνι στην τρύπα και τα μπαλάκια να είναι απ' έξω.

4. Για να γίνει σωστό παιχνίδι πρέπει το μπαστούνι να είναι στιβαρό. Ο ιδιοκτήτης της τρύπας έχει το δικαίωμα να το ελέγχει πριν αρχίσει το παιχνίδι.

5. Ο ιδιοκτήτης της τρύπας έχει το δικαίωμα να περιορίσει το μέγεθος του μπαστουνιού, προς αποφυγή ατυχημάτων.

6. Ο παίχτης πρέπει να βρει τρύπα όσο το δυνατόν περισσότερες φορές. Αν αποτύχει μπορεί να του απαγορευτεί να ξαναπαίξει στην ίδια τρύπα.

7. Αν ο παίχτης ξεκινήσει το παιχνίδι κατευθείαν με την τρύπα μπορεί να θεωρηθεί σαν κακή συμπεριφορά. Οι καλοί, πεπειραμένοι παίκτες πάντα αφιερώνουν λίγη ώρα στο να απολαύσουν τα βουναλάκια και τις κοιλάδες του γηπέδου.

8. Οι παίκτες θα πρέπει να αποφύγουν κατηγορηματικά να αναφέρουν ή περιγράψουν άλλα γήπεδα στα οποία ενδεχομένως έχουν πάει. Ιδιοκτήτες τρυπών έχουν πάνω στο θυμό τους καταστρέψει τον εξοπλισμό τέτοιων παικτών.

9. Οι παίκτες προειδοποιούνται να έχουν πάντα μαζί τους αδιάβροχα, για κάθε ενδεχόμενο.

10. Ο παίκτης πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος ότι το ματς είναι κανονισμένο, ιδίως αν ο παίκτης παίζει για πρώτη φορά σ’ αυτό το γήπεδο. Παλαιοτέρα πολλοί παίκτες τσαντίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι κάποιος άλλος παίκτης έπαιζε σ’ αυτό το γήπεδο που αυτοί το θεωρούσαν δικό τους.

11. Ο παίκτης δεν πρέπει να θεωρεί ότι το γήπεδο είναι πάντα ελεύθερο για παιχνίδι. Σε περίπτωση που στο γήπεδο γίνονται εργασίες συντήρησης, ο παίκτης πρέπει να δείξει ιδιοσυγκρασία και λεπτότητα. Οι καλοί παίκτες πάντα βρίσκουν άλλους τρόπους παιχνιδιού.

12. Ο παίκτης πρέπει πάντα να ζητάει την άδεια, πριν επιχειρήσει να πει στην πίσω τρύπα με το Νο. 9.

13. Το αργό παιχνίδι είναι αρκετά καλή μέθοδος, αλλά ο παίκτης πρέπει να είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που το παιχνίδι ανάψει κατά επιλογή του ιδιόκτητη τις τρύπας.

14. θεωρείται μεγάλο κατόρθωμα το να μπεις στην ίδια τρύπα πολλές φορές απανωτά.


Vlaxos
Συνέχεια...

Με δακρυγόνα αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές στην Κοπεγχάγη...

Δακρυγόνα για το κλίμα


Η αδυναμία των ηγετών να καταλήψουν σε μία αρχική έστω συμφωνία για την ουσιαστική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανεβάζει σταθερά το θερμόμετρο στην πρωτεύουσα της Δανίας, όπου χιλιάδες διαδηλωτές από κάθε γωνιά του πλανήτη έχουν συρρεύσει για να απαιτήσουν άμεση αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής κρίσης.


Την Τετάρτη μεγάλες ομάδες πολιτών έφτασαν έξω από το Bella Center, όπου διεξάγεται η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Η αστυνομία παρενέβη δυναμικά και με τη χρήση και χημικών απώθησε πολλούς από αυτούς, ενώ προχώρησε σε τουλάχιστον 100 συλλήψεις.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της Κοπεγχάγης επιβεβαίωσε τον αριθμό των συλληφθέντων, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες και να κάνει εκτίμηση του αριθμού των διαδηλωτών.

Η ΜΚΟ που οργάνωσε τη συγκεκριμένη πορεία εκτιμούσε ότι θα συμμετείχαν από την πλευρά της περίπου 1.000 άτομα.

Εντός του κτιρίου, οι υπουργοί περιβάλλοντος 193 χωρών αναζητούν έναν κοινό τρόπο δράσης, ώστε ως την Παρασκευή να επιτευχθεί η υπογραφή συμφωνίας.


Δακρυγόνα για το κλίμα

Την προεδρία της διάσκεψης της Κοπεγχάγης για το κλίμα ανέλαβε ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λέκε Ράσμουσεν έπειτα από την παραίτηση της Κόνι Χέντεγκαρντ, επικεφαλής των άτυπων διαβουλεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ.

«Με την άφιξη τόσων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, το πρέπον είναι να προεδρεύσει ο πρωθυπουργός της Δανίας. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός με όρισε ειδική εκπρόσωπο και κατά συνέπεια θα συνεχίσω τις διαπραγματεύσεις με τους συναδέλφους μου», δήλωσε η Κόνι Χέντεγκαρντ διευκρινίζοντας ότι η αντικατάστασή της είναι διαδικαστικό θέμα.

Εκπρόσωποι αφρικανικών χωρών είχαν διατυπώσει επικρίσεις για την Κόνι Χέντεγκαρντ ότι ευνοεί τις πλούσιες χώρες στις διαπραγματεύσεις της Κοπεγχάγης.

Πηγή: ethnos.gr
jose
Συνέχεια...

Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου: 19 Δεκεμβρίου - 12 Ιανουαρίου

Πανόραμα Τεχνών στο Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου


Οι συμμετοχές από Γερμανία, Γαλλία, Ινδία και Ιταλία δίνουν και φέτος μία ενδιαφέρουσα πολυσυλλεκτικότητα στο φεστιβάλ... Μουσική, θέατρο, χορός, προφορική αφήγηση, παντομίμα και ζωγραφική αποτελούν τις παραμέτρους του Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου που, από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 12 Ιανουαρίου, αναμένεται να γίνει για ακόμη μία χρονιά πόλος έλξης των φιλότεχνων από όλη την Ελλάδα.


Αλλωστε είναι το μοναδικό εγχώριο χειμερινό φεστιβάλ (με περισσότερους από 8.000 επισκέπτες) το οποίο καταφέρνει και ισορροπεί επιδέξια ανάμεσα στον διεθνή και ελληνικό χαρακτήρα του.

Ανανεωμένο, πλούσιο και ελκυστικό, το Διεθνές Φεστιβάλ Βόλου (προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που το στηρίζει αποκλειστικά ο Δήμος Βόλου) έρχεται μέσα στις γιορτές για να δώσει μια πνοή ψυχαγωγίας, δίνοντας πάντοτε έμφαση στην τοπική δημιουργία και στις όλο και περισσότερες τοπικές ομάδες που κινούνται στον χώρο, όπου διασταυρώνονται οι διαφορετικές τέχνες.

Πηγή: v2.imerisia.gr



jose


Συνέχεια...

Βιογραφία: Goran Bregovic

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjrBZi3gUFUmjwJnijpPRT6T0-rsn0iMsgIn7tRWBNM-iZ3vB0xJqXK0aqDPPkBx_SY8fX8z0fiUDoiPhCJAQI1__u_syvLEkQT6kaVFARG_49pfrTNGp4lpM0RjkQx4Z7yiXz0Q0LN20/s400/Goran+Bregovic.jpg

Γεννημένος στο Σεράγιεβο από μητέρα Σέρβα και πατέρα Kροάτη, ο Γκόραν, αφού σπούδασε κάποια χρόνια στο Ωδείο όπου έμαθε βιολί (χωρίς να του αρέσει ιδιαίτερα), φτιάχνει στα 16 του κάποια γκρουπ και γίνεται γρήγορα ''θαμώνας'' των καλλιτεχνικών κύκλων της βοσνιακής πρωτεύουσας. Εκεί, στα μέσα της δεκαετίας του '70, γνωρίζει τον Eμίρ, που ήταν τότε ερασιτέχνης κινηματογραφιστής και μπασίστας ενός πανκ συγκροτήματος.

Οι δεσμοί που συνδέουν τον Goran Bregovic και τον Emir Kusturica δεν είναι καθόλου περιστασιακοί. Πέρα από την επαγγελματική τους συνεργασία, που ήδη στέφτηκε με επιτυχία στον ''Kαιρό των Tσιγγάνων'' και στο ''Arizona Dream'', υπάρχει ανάμεσα στους δύο άνδρες μια αληθινή ιστορία φιλίας. Πρώτες παρέες, ποτά και κυρίως μεγάλη αγάπη για το ροκ. "Tο ροκ έπαιζε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Ήταν η μόνη δυνατότητα που είχαμε να ακούγεται η φωνή μας, να εκφράζουμε δημόσια την δυσαρέσκειά μας, χωρίς να διακινδυνεύουμε να βρεθούμε στην φυλακή ..."

http://userserve-ak.last.fm/serve/_/8811289/Goran+Bregovi+goran_bregovic_3.jpg

Μέσα από αυτή την περίοδο της διαμαρτυρίας ήρθε η περίοδος της επανόδου στο ''σχολείο''. O Eμίρ έφυγε στην Tσεχοσλοβακία για να σπουδάσει στην φημισμένη σχολή κινηματογράφου της Πράγας. Όσο για τον Γκόραν άρχισε να σπουδάζει φιλοσοφία και κοινωνιολογία, πράγμα που θα τον είχε χωρίς άλλο οδηγήσει στην εκπαίδευση αν δεν υπήρχε η τεράστια επιτυχία του πρώτου του δίσκου. Aκολούθησαν 15 χρόνια με το γκρουπ του ''The White Button'', όπου έκαναν μαραθώνιες συναυλίες κάτι που έκανε τον Γκόραν είδωλο της νεολαίας. Ένας ρόλος κουραστικός και ''παρεξηγημένος'' από τον οποίο απελευθερώθηκε στο τέλος της δεκαετίας του '80 για να συνθέσει την μουσική για τον ''Καιρό των Τσιγγάνων'' και για να πραγματοποιήσει επιτέλους ένα παιδικό του όνειρο, να φτιάξει ένα μικρό σπίτι στην Αδριατική.
Αλλά γρήγορα ξέσπασε ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία και ο Γκόραν αναγκάστηκε να τα εγκαταλείψει όλα και να εγκατασταθεί στο Παρίσι, όπου ξαναβρήκε τον φίλο του, Εμίρ.

Άνθρωποι από το ίδιο περιβάλλον, την ίδια γενιά, που είχαν περάσει τις ίδιες εμπειρίες, ο Goran Bregovic και ο Emir Kusturica συνθέτουν ένα δίδυμο στο οποίο η ταύτιση είναι τέτοια ώστε δεν χρειάζονται λέξεις για να εκφραστεί.
Όπως ο Nino Rota για τον Fellini, ή ο Michael Nyman για τον Peter Greenaway, ο Goran ανέλαβε την μουσική της ταινίας ''Arizona Dream'', πριν καν αυτή αρχίσει να γυρίζεται.
Δουλεύοντας με τον Kusturica, o Goran δεν σταμάτησε να συνθέτει μουσική και για άλλα φιλμ καθώς και μουσική καθαρά για κονσέρτα. Mετά την ολοκλήρωση ενός κουαρτέτου εγχόρδων που έγραψε για το BALANESCU QUARTET, στο Λονδίνο, ο Patrice Chereau του εμπιστεύεται την ''La Reine Margot'' και ο Γκόραν γράφει μια μεγαλειώδη μουσική όπου το ροκ εισβάλλει κυρίως στην σκηνή της σφαγής του Aγ. Bαρθολομαίου...

H κινηματογραφική επιτυχία της ταινίας ''O καιρός των Tσιγγάνων'' στην Eλλάδα, σηματοδότησε την επαφή του ελληνικού κοινού με τη μουσική του Goran Bregovic. Oι εντυπώσεις ήταν θαυμάσιες από αυτήν την πηγαία, αυθεντική, γεμάτη πάθος μουσική του εμπνευσμένου συνθέτη. Γρήγορα η αγάπη του κοινού για τον Goran μεγάλωσε, όταν η Aλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε κομμάτια από τον ''Kαιρό των Tσιγγάνων'', σε στίχους Λίνας Nικολακοπούλου, στον δίσκο με τίτλο ''Παραδέχτηκα'' που κυκλοφόρησε το 1991.
To 1995 αποφασίζει να παρουσιάσει για πρώτη φορά την κινηματογραφική του δουλειά ζωντανά σε ένα περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στην Eυρώπη. Aφετηρία η αγάπη του ελληνικού κοινού για το έργο του, που το τιμά ιδιαίτερα, σε πέντε μεγαλειώδεις παραστάσεις στην Aθήνα - Hρώδειο, στην Δωδώνη και στην Θεσσαλονίκη - Θέατρο Δάσους. Mε το πέρας των καλοκαιρινών εμφανίσεων ολοκληρώνει το μιξάζ της μουσικής για την τελευταία ταινία του Emir Kusturica ''Underground'', την ταινία που κέρδισε τον Mάη του '95 στις Kάννες, τον ''Xρυσό Φοίνικα''. Tο ομώνυμο soundtrack έγινε χρυσό, συνοδεύοντας την μεγάλη επιτυχία της ταινίας.

http://www.luminato.com/2009/designedit_inc/events/image20_details.jpg

To 1996 βρίσκει και πάλι τον Goran Bregovic στην Eλλάδα, σε μια περιοδεία μαμούθ, μαζί με τις Tσιγγάνικες Tρομπέτες του. Το 1997 αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό σταθμό για τον καλλιτέχνη στην χώρα μας αφού καλείται να αναλάβει την τελετή λήξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Η παράσταση-υπερθέαμα παρουσιάζεται τον Δεκέμβριο και κυκλοφορεί σε CD με τίτλο : Silence of the Balkans.
To 1998 ολοκληρώνεται η πρώτη συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα σε δίσκο με τίτλο ''Θεσσαλονίκη - Γιάννενα με δυό παπούτσια πάνινα'' που έγινε πλατινένιος και σφραγίστηκε με μια πολύμηνη κοινή παρουσία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει συνεχώς νέα έργα του σε συνεχής περιοδείες σε όλο τον κόσμο την τελευταία δεκαετία (KARMEN, Tolerant Hearts, κ.α..). Η Karmen παρουσιάστηκε στην Αθήνα σε έναν κατάμεστο Κεραμεικό τον Απρίλιο του 2006.

Πηγή: sound.gr






jose
Συνέχεια...

Πλήρης ενημέρωση για τα χιονοδρομικά όλης της Ελλάδος!


http://images.paraorkut.com/img/wallpapers/1024x768/s/snowboarding-755.jpg


Χαμηλές θερμοκρασίες ξανά από την Πέμπτη..


Σε αναστολή είναι ο κεντρικός εναέριος αναβατήρας του Χ.Κ. Καϊμακτσαλάν λόγω μειωμένης ορατότητας και οι Ερμής και 6 στο Χ.Κ. Παρνασσού λόγω βλάβης από τους χθεσινούς ισχυρούς ανέμους. Στο Χ.Κ. Καλαβρώτων λειτουργούν οι αναβατήρες Αχιλλέας και Στύγα. Το Χ.Κ. Ελατοχωρίου έχει ηλιοφάνεια και το Χ.Κ. Πισοδερίου είναι σε άριστη κατάσταση λειτουργίας, έχοντας 20 εκ φρέσκο χιόνι. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στις 11 στο Χ.Κ. 3-5 Πηγάδια άσκηση διάσωσης από εναέριο αναβατήρα με τη συμμετοχή του προσωπικού του Χ.Κ. και του Σώματος Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσας, τους εθελοντές Ερυθρού Σταυρού και το σύλλογο Εφέδρων Καταδρομέων. Για το λόγο αυτό, ο κεντρικός εναέριος αναβατήρας θα παραμείνει κλειστός.

Με κάθε επιφύλαξη το Χ.Κ. Βασιλίτσας ανοίγει την Παρασκευή. Λειτουργεί σχολή σκι στο πάνω πάρκιν με ένα ιδιόκτητο baby lift για τους αρχαρίους.


Συνέχεια...

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Μελομακάρονα Γεμιστά!!!

Μελομακάρονα Γεμιστά

Χρήσιμη και έυκολη συνταγή... Και πρωτότυπη μπορώ να πω... Πατήστε συνέχεια για να την διαβάσετε...Και καλή όρεξη...

ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη
1/2 κιλό λάδι
2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
χυμό από 5 πορτοκάλια
1 κουταλιά μικρή σόδα
μισό ποτήρι κονιάκ
1/2 κιλό σιμιγδάλι
1 κιλο αλεύρι

για τη γέμιση
200 γραμ. ναμύγδαλα
200 γραμ. καρύδια
1/2 φλιτσάνι σουσάμι
κανέλα
γαρίφαλο

για το μέλωμα
2 ποτήρια νερού μέλι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
3 ποτήρια νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι για 30 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε το χυμό μαζί με τη σόδα, τη ξυσμένη φλούδα και το κονιάκ και χτυπάμε για 15 λεπτά.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ύστερα το αλεύριώσπου να γίνει η ζύμη μαλακή.
Ξεφλουδίζουμε και ψήνουμε τα αμύγδαλα και το σουσάμι Καθαρίζουμε και τα καρύδια και τα χτυπάμε λίγα λίγα στο γουδί.
Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε την κανέλλα και τα γαρίφαλα, λίγη ζάχαρη και λίγο νερό.
Παίρνουμε λίγο από το μίγμα και το τυλίγουμε σε ένα κομματάκι από τη ζύμη, το πλάθουμε και το βάζουμε σε ταψί
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Βράζουμε σιγά σιγα το σιρόπι για να δέσει.
Όταν βγάλουμε τα μελομακάρονα από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι ζεστό.

Πηγή: madata.gr
jose
Συνέχεια...

Ποιές είναι οι πιο σέξυ γυναίκες σταρ της δεκαετίας????

http://margaretudofia.com/images/SoSexyLogo.jpg

Οι celebrities μπήκαν για ακόμα μια φορά στη μάχη του ανταγωνισμού και τα πιο sexy icons ψηφίσθηκαν από τους fans του γνωστού περιοδικού Entertainment Weekly!

Οι συμμέτοχες ήταν πολλές μια και η μάχη για την πιο sexy star δεν αφορούσε μόνο τη χρονιά αλλά ολόκληρη την δεκαετία που πέρασε!

Κατά την ταπεινή μας άποψη, τα άτομα που ψήφισαν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό θα πρέπει να είχαν κάποιο θέμα με την όραση τους γιατί τα αποτελέσματα που θα διαβάσετε θα σας στείλουν αδιάβαστους!

Η μάχη ήταν σκληρή και οι συμμέτοχες ήταν πολλές και εντελώς διαφορετικές η μια από την άλλη!

Η νοικοκυρά Eva Longoria, έφυγε από την απόγνωση μια και η sexy παρουσία της στο τηλεοπτικό σίριαλ που πρωταγωνιστεί της έδωσε εύκολα μια θέση στην πεντάδα αλλά όχι την πρωτιά!

Λίγο πιο κάτω, βρέθηκε η Kate Winslet, που υποτίθεται ότι αποτελεί την sexy classy εμφάνιση των γυναικών που συμμετείχαν! Εμείς πάντως διαφωνούμε ριζικά με αυτή την επιλογή (στο κάτω κάτω αν θέλεις μια καλή ηθοποιό και όμορφη γυναίκα διάλεξε την Belluci, την Jolie ή την Kidman)!

Τελευταία της πεντάδας επιλέχθηκε η Halle Berry για την εκρηκτική της εμφάνιση στην ταινία του James Bond (ριγμένη την λες), ενώ στη δεύτερη θέση δικαιωματικά βρέθηκε η femme fatale Scarlett Johansson που με τις αισθησιακές τις καμπύλες μας ταρακούνησε όλους!

Η πρωτιά δόθηκε σε μια τραγουδίστρια που έχει κάνει πραγματικό μπαράζ στα φετινά βραβεία! Η Beyonce λοιπόν είναι το sexy σύμβολο της δεκαετίας και μάλιστα της αποδόθηκε το σχολιάστηκε ότι είναι τόσο καυτή που ευθύνεται για την κλιματική αλλαγή?!

Jessica Alba, Salma Hayek, Eva Mendez και Jessica Biel, δεν βρέθηκαν καν στην δεκάδα εκπλήσσοντας τους πάντες και προκαλώντας παράπονα από τους αναγνώστες!

Πηγή: mad.tv
jose
Συνέχεια...

Οι υποψηφηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες...

Πώς θα μπορούσαμε να λείπουμε απ' το πάρτι;

Ανακοινώθηκαν στο Λος Άντζελες από την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, οι υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών με την ταινία «Up in the air» να συγκεντρώνει τις περισσότερες...

Έξι συνολικά υποψηφιότητες για το φιλμ του Ράιτμαν, ανάμεσα στις οποίες για την κατηγορία της καλύτερης δραματικής ταινίας και γι' αυτήν του καλύτερου ηθοποιού, για τον πρωταγωνιστή Τζορτζ Κλούνεϊ. Την προτίμησή τους στη συγκεκριμένη ταινία -η οποία αναμένεται και στις ελληνικές αίθουσες- έδειξαν την τελευταία εβδομάδα και οι αμερικανικές ενώσεις κριτικών, δίνοντάς της από νωρίς αέρα φαβορί.

Ακολουθεί το μιούζικαλ «Nine» - η νέα δουλειά του Ρομπ Μάρσαλ, βασισμένη στο 8 ½ του Φελίνι- με πέντε υποψηφιότητες, ενώ ανάμεσα στις υποψήφιες για το βραβείο καλύτερης ταινίας είναι το έπος του Κάμερον, «Avatar», το «ανεξάρτητο» «Precious», το αντιπολεμικό δράμα «The Hurt Locker» και οι «Άδωξοι Μπάσταρδη» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Η Μέριλ Στριπ είναι υποψήφια για την καλύτερη ερμηνεία σε κομεντί και μάλιστα δύο φορές, για τις ταινίες «Τζούλι και Τζούλια» και «It's complicated».

Αναμενόμενες υποψηφιότητες είναι επίσης οι ηθοποιοί Μόργκαν Φρίμαν για την ερμηνεία του ως Νέλσον Μαντέλα στο "Invictus" του Κλιντ Ίστγουντ, η νεαρή Κάρι Μάλιγκαν που έκλεψε τις εντυπώσεις στο "An Education" και ο Τζεφ Μπρίτζες για το "Crazy Heart".

Διπλή συμμετοχή και για τους Ματ Ντέιμον (The Informant, Invictus) και Σάντρα Μπούλοκ (The Blind Side, Η Πρόταση), ενώ στην κατηγορία της σκηνοθεσίας θα κονταροχτυπηθούν Κάμερον, Ράιτμαν, Ταραντίνο, Ίστγουντ και Κάθριν Μπίγκελοου.

Αξίζει επίσης να σχολιάσουμε ότι ο μόδιστρος Τομ Φορντ, στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο, χαρίζει στους πρωταγωνιστές του από μία υποψηφιότητα (Κόλιν Φερθ και Τζούλιαν Μουρ για το A Single Man), ενώ στις πεντάδες των ρόλων συναντάμε και την «εμπειρία» των Έλεν Μίρεν και Κρίστοφερ Πλάμερ που συμπρωταγωνιστούν στο The Last Station, την ταινία του Μάικλ Χόφμαν, με θέμα τη ζωή του Τολστόι.

Από το stat cast του Nine, ξεχώρισαν, βρίσκοντας θέση στις υποψηφιότητες οι Μαριόν Κοτιγιάρ, Πενέλοπε Κρουζ και Ντάνιελ ντέι Λιούις, ενώ και το Precious εκπροσωπείται από δύο ηθοποιούς (Μονίκ και Σιντίμπ).

Να μην παραλείψουμε την εκπροσώπηση των «Μπάσταρδων» στις κατηγορίες των ερμηνειών από τον εξαιρετικό στο ρόλο του Ναζί, Κρίστοφ Βαλτζ, που διεκδικεί το βραβείο β’ ανδρικού ρόλου.

Στην κατηγορία της καλύτερης κωμωδίας πολλούς θα χαροποιήσει το «παρών» του Hangover, ενώ για το καλύτερο animation η μάχη αναμένεται να δοθεί ανάμεσα στο Up και το Fantastic Mr Fox του Άντερσον.

Τέλος, το District 9 κατάφερε να τρυπώσει στην κατηγορία του σεναρίου, μαζί με τους «Μπάστερδους», το Hurt Locker και το Up In the Air και με την κομεντί It’s Complicated να συμπληρώνει την πεντάδα.

Οι "Αγκαλιές" του Αλμοδοβάρ, ο βραβευμένος στις Κάννες "Προφήτης" του Οντιάρ και η υπερπαραγωγή του Τορνατόρε, "Baaria" ξεχωρίζουν στην κατηγορία της ξενόγλωσσης ταινίας.

Η απονομή των 67ων Χρυσών Σφαιρών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010.

Αναλυτικά οι κινηματογραφικές υποψηφιότητες για τις Χρυσές Σφαίρες


Καλύτερη Δραματική Ταινία
Avatar
The Hurt Locker
Άδωξοι Μπάσταρδοι
Precious: Based on the Novel Push by Sapphire
Up in the Air

Καλύτερη Κωμωδία- Μιούζικαλ
(500) Ημέρες με τη Σάμερ
The Hangover
It’s Complicated
Τζούλι και Τζούλια
Nine

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Δραματική Ταινία
Τζεφ Μπρίτζες (Crazy Heart)
Τζορτζ Κλούνεϊ (Up in the Air)
Κόλιν Φερθ (A Single Man)
Μόργκαν Φρίμαν (Invictus)
Τόμπι Μαγκουάιρ (Brothers)

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Δραματική Ταινία
Έμιλι Μπλαντ (Βασίλισσα Βικτώρια)
Σάντρα Μπούλοκ (The Blind Side)
Έλεν Μίρεν (The Last Station)
Κάρι Μάλιγκαν (Μια Κάποια Εκπαίδευση)
Γκάμπι Σιντίμπ (Precious)

Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Κωμωδία-Μιούζικαλ
Ματ Ντέιμον (The Informant!)
Ντάνιελ ντέι Λιούις (Nine)
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ (Σέρλοκ Χολμς)
Γιόζεφ Γκόρντον Λέβιτ (500 Ημέρες με τη Σάμερ)
Μάικλ Στάλμπαργκ (A Serious Man)

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμωδία - Μιούζικαλ
Σάντρα Μπούλοκ (Η Πρόταση)
Μαριόν Κοτιγιάρ (Nine)
Τζούλια Ρόμπερτς (Αδιακρισίες)
Μέριλ Στριπ (Τζούλι και Τζούλια)
Μέριλ Στριπ (It’s Complicated)

B’ Ανδρικός Ρόλος
Ματ Ντέιμον (Invictus)
Γούντι Χάρελσον (The Messenger)
Κρίστοφερ Πλάμερ (The Last Station)
Στάνλει Τούτσι (The Lovely Bones)
Κρίστοφ Βαλτζ (Άδωξοι Μπάσταρδη)

B’ Γυναικείος Ρόλος
Πενέλοπε Κρουζ (Nine)
Βέρα Φαρμίγκα (Up in the Air)
Μονίκ (Precious)
Τζούλιαν Μουρ (A Single Man)

Καλύτερη Σκηνοθεσία
Κάθριν Μπίγκελοου (The Hurt Locker)
Τζέιμς Κάμερον (Avatar)
Κλιντ Ίστγουντ (Invictus)
Τζέισον Ράιτμαν (Up in the Air)
Κουέντιν Ταραντίνο (Άδωξοι Μπάσταρδη)

Καλύτερο Σενάριο
Distric t 9 (Νιλ Μπλόμκαμπ, Τέρι Τάτσελ)
The Hurt Locker (Μαρκ Μπόαλ)
Άδωξοι Μπάσταρδη (Κουέντιν Ταραντίνο)
It’ s Complicated (Νάνσι Μέγιερς)
Up in the Air (Τζέισον Ράιτμαν, Σέλντον Τέρνερ)

Καλύτερο Τραγούδι
Avatar (Τζέιμς Χόρνερ, Σάιμον Φράνγκλερ, Κερκ Χάρελ: Ι Will See You)
Brothers (U2, Bono: Winter)
Crazy Heart (Τι Μπόουν Μπαρνέτ, Ράιαν Μπίνγκχαμ: The Weavy Kind)
Everybody 's Fine (Πολ Μακάρτνει: Ι Want to Come Home)
Nine (Μόρι Γιέστον: Cinema Italiano)

Καλύτερο Soundtrack
Avatar (Τζέιμς Χόρνετ)
The Informant! (Μάρβιν Χάμλις)
A Single Man (Άβελ Κορσνιόφσκι)
Up (Μάικλ Τζακίνο)
Where the Wild Things Are (Κάρτερ Μπέρνγουελ, Κάρεν Ορζολεκ)

Καλύτερο Animation
Cloudy with a Chance of Meatballs
Coraline
Fantastic Mr. Fox
The Princess and the Frog
Ψηλά στον Ουρανό

Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία
Ραγισμένες Αγκαλιές
Baaria
Das weisse Band - Eine deutsche Kindergeschichte
La nana
O Προφήτης

Πηγή: e-go.gr
jose
Συνέχεια...

Όσο πιο μικρά τα δάχτυλα τόσο πιο απαλό το άγγιγμα!!!



Το γυναικείο άγγιγμα είναι πιο ευαίσθητο από το ανδρικό, επειδή οι γυναίκες έχουν μικρότερα δάχτυλα, σύμφωνα με μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Οντάριο υπό τον δρα Ντάνιελ Γκολντράιχ και δημοσιεύτηκε στο "Journal of Neuroscience" (Περιοδικό της Νευροεπιστήμης), σύμφωνα με το BBC.

Σε πειράματα με 100 εθελοντές, οι ερευνητές απέδειξαν ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες μπορούν να νιώσουν σε μια επιφάνεια εγκοπές με πλάτος μέχρι 1,59 χιλιοστά, ενώ οι γυναίκες μπορούν να αντιληφθούν ακόμα πιο στενές εγκοπές, πλάτους μέχρι 1,41 χιλιοστών. Εγκοπές μικρότερου πλάτους γίνονται (εσφαλμένα) αντιληπτές και από τα δύο φύλα ως ομαλή επιφάνεια.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα μικρότερα ακροδάχτυλα (που, κατά τεκμήριο, είναι γυναικεία) έχουν μεγαλύτερη πυκνότητα πόρων και υποδοχέων αφής (των λεγόμενων "κυττάρων Μέρκελ"), άρα και μεγαλύτερη ευαισθησία. Η ευαισθησία της αφής (αντιληπτική ικανότητα) μειώνεται κατά 0,25 χιλιοστά για κάθε τετραγωνικό εκατοστό αύξησης στην επιφάνεια (το μέγεθος) του δαχτύλου.

Η αυξημένη ευαισθησία των γυναικείων δαχτύλων, όπως είπαν οι επιστήμονες, βοηθά στην εκτέλεση διαφόρων εργασιών, όπως το κέντημα ή η χειρουργική (άσχετα αν, για κοινωνικούς λόγους κυρίως, οι γυναίκες συνήθως αξιοποιούν την ικανότητά τους στον πρώτο τομέα και όχι στο δεύτερο).

Ο δείκτης βρέθηκε να είναι πιο ευαίσθητος από το μικρό δαχτυλάκι, όμως ίσως αυτό, κατά τους ερευνητές, οφείλεται στο γεγονός ότι η ευαισθησία της αφής βελτιώνεται με τη συνεχή χρήση, που είναι πολύ πιο συχνή στο δείκτη παρά στο μικρό δάχτυλο.

Το επόμενο βήμα, όπως ανέφεραν οι ερευνητές, θα είναι να εξετάσουν κατά πόσο τα παιδιά έχουν πιο ευαίσθητα δάχτυλα από τους ενήλικους.

Άλλοι ερευνητές πάντως, όπως ο δρ Τίφανι Φιλντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, εξέφρασαν επιφυλάξεις για την ερμηνεία της νέας έρευνας (ότι η μεγαλύτερη ευαισθησία οφείλεται στο μικρότερο μέγεθος των γυναικείων δαχτύλων), αντιτείνοντας ότι τα γυναικεία δάχτυλα είναι πιο ευαίσθητα, επειδή το γυναικείο δέρμα είναι πιο μαλακό και έχει ελαφρώς διαφορετική διάταξη από το ανδρικό στο κυτταρικό επίπεδο.

Πηγή: nooz.gr
jose
Συνέχεια...

Adiemus - Adiemus (Ύμνος στη ζωή!!)



jose


Συνέχεια...

22 νεκροί τουλάχιστον, ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας στο Πακιστάν...

Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες από την επίθεση στο Πακιστάν.

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 70 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την επίθεση αυτοκτονίας σε αγορά στο Πακιστάν, στην πόλη Ντέρα Γκάζι Χαν.

Ο βομβιστής πυροδότησε τα εκρηκτικά ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι πολιτικού, ο οποίος δεν βρισκόταν στο σπίτι του εκείνη την ώρα. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πελάτες ή εργαζόμενοι στην αγορά. Αρκετές ώρες μετά την επίθεση δεν είχε διευκρινιστεί αν στόχος της επίθεσης ήταν η αγορά ή το σπίτι του πολιτικού.

Μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο σπίτι καθώς και σε αρκετά γειτονικά καταστήματα, σε ένα τέμενος και μια τράπεζα.

Αρκετοί άνθρωποι έψαχναν επί ώρες στα συντρίμμια για τυχόν επιζώντες. «Η αγορά ισοπεδώθηκε. Υπάρχει καπνός», δήλωσε η Ραζά Καν, κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: tanea.gr
jose
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share