Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ SNOWBOARD ΣTO BANSKO....

http://www.skico.gr/files/resort_photos/bansko-09.jpg
Το Bansko είναι το πιο σύγχρονο χιονοδρομικό θέρετρο της Βουλγαρίας. Έχει τη μεγαλύτερη περίοδο χιονιού (Δεκέμβριος-Aπρίλιος), το πιο μοντέρνο και τέλεια οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, εξαιρετικές πίστες σκι για όλα τα επίπεδα και τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία.
Xωροθετημένη στη βόρεια πλευρά του βουνού Pirin, η μικρή πόλη του Bansko με παράδοση στη φιλοξενία (ήταν τουριστικός προορισμός πολύ πριν από την ύπαρξη του χιονοδρομικού κέντρου) συνδυάζει τέλεια το παραδοσιακό με το μοντέρνο.
Το μοναδικό τοπίο, η ατμόσφαιρα του χωριού με τα γραφικά δρομάκια και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, μαζί με τις πολύ συμφέρουσες τιμές, κάνουν το Bansko τον πιο ελκυστικό προορισμό για τους λάτρεις των σκι και snowboard.



Χαρακτηριστικά
Το χιονοδρομικό κέντρο σε αριθμούς.
Υψόμετρο χωριού:
935m
Υψηλότερο σημείο:
2560m
Έκταση διαδρομών:
65km
Αριθμός αναβατήρων:
13
Μπλε διαδρομές (Εύκολες):
5
Κόκκινες διαδρομές (Μέτριες):
8
Μαύρες διαδρομές (Δύσκολες):
1
Cross country skiing:
5km


Corfas
Συνέχεια...

Τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον κάνουν ψυχοθεραπεία

Τα παιδιά του Μάικλ Τζάκσον κάνουν ψυχοθεραπεία












Μετά από δηλώσεις της αδερφής του Μάικλ Τζάκσον, Λατόγια, στην αγγλική εφημερίδα «Mirror» αποκαλύφτηκε πως τα τρία παιδιά του βασιλιά της ποπ κάνουν ψυχοθεραπεία για να ξεπεράσουν τον θάνατο του πατέρα τους. Σύμφωνα με την ίδια, αυτός που φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα είναι ο 12χρονος Πρινς, ο μεγαλύτερος γιος του Μάικλ Τζάκσον.


protothema.gr

Corfas




Συνέχεια...

Συγχαρητήρια απο το χαστούκι, στους μαθητές που έφτιαξαν το ταινιάκι για τον ρατσισμό και στον Λαζόπουλο που θα στηρίξει το επόμενο τους ταινιάκι...



http://uradio.gr/blogs/media/blogs/a/lakis_lazopoulos.jpg




Τώρα μόλις ο Λαζόπουλος, είπε απο την εκπομπή του οτι θα χρηματοδοτήσει το επόμενο ταινιάκι μαθητών απο λύκειο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης...

Θα πούνε μερικοί οτι ο Λαζόπουλος το κάνει για δικιά του δημοσιότητα....
Ε!Λοιπόν δε μας νοιάζει....
Δε μας αφορά .....
Μας νοιάζει η κίνηση....
Μας νοιάζει η δυνατότητα που δίνει σε μαθητές να κάνουν ένα καλύτερο ταινιάκι....
Μας νοιάζει η ώθηση που δίνει στα παιδιά να ασχοληθούν και να δουλέψουν πιο παθιασμένα στο χώρο της τέχνης.....
Μας νοιάζει που θα δώσει ώθηση και σε άλλους μαθητές να κάνουν κάτι παρόμοιο...

Όλο αυτό το σκηνικό έγινε με αφορμή, το προηγούμενο ταινιάκι που έφτιαξαν οι μαθητές για τον Ρατσισμό....(Δυστυχώς δε μπορέσαμε να το βρούμε για να το βάλουμε....Με πρώτη ευκαιρία θα το σηκώσουμε)....
Τη ταινία δεν την είδαμε....
Είχαμε ακούσει το θέμα και μας άγγιξε....
Το να ευαισθητοποιούνται παιδιά για το ρατσισμό είναι πολύ σημαντικό....
Το να ευαισθητοποιούνται παιδιά γενικά για κοινωνικά φαινόμενα που απασχολούν τη κοινωνία είναι πολύ σημαντικό για να πάει μια χώρα μπροστά....
Μία χώρα που είναι τόσο μα τόσο πίσω, πρέπει να πάρει δύναμη απο τα παιδιά της ....
Ειδικά, όταν αυτά τα παιδιά είναι απο μια συνοικία στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, η οποία φιλοξενεί πολλούς μετανάστες....

Μπράβο στα παιδιά κυρίως και κατα δεύτερον στον Λάκη Λαζόπουλο, που προωθεί τέτοιες κινήσεις...





Αnto
Συνέχεια...

Tο λάθος του να βάλει ο Πανσερραικός 6 ξένους παίχτες, θα το πληρώσει με αποκλεισμό....



http://www.anexartitos.gr/images/stories/food/kali-1.jpg




Κρίμα για τον Πανσερραικό.....

Κρίμα....
Κρίμα για την υπερπροσπάθεια που έκανε....
Πάτησε τον Ολυμπιακό και έκανε τον Ολυμπιακό να φαίνεται μικρή ομάδα...

Το λάθος ήταν οτι έβαλε 6 ξένους παίχτες...
Ο κανονισμός του κάπ, λέει οτι επιτρέπονται μέχρι 5....
Το λάθος έγινε στο 75λεπτό, όταν και ο Πανσερραικός έκανε αλλαγή τον Παπάζογλου και έβαλε τον Καλί....


Η απορία μας σήμερα είναι:Αν ο Ολυμπιακός ήταν σήμερα στη θέση του Πανσερραικού, θα έχανε το μάτς στα χαρτιά..?????
Δε ξέρουμε κάτι....Μια ερώτηση κάνουμε....Απορία που την έχει ο κάθε Έλληνας....Φυσικά την απάντηση την ξέρουνε άπαντες....
Εμέίς φυσικά δε τη ξέρουμε......
Τέλος πάντων, αυτό δεν αναιρεί τη βλακεία του Πανσερραικού....
Είναι λάθος και καλώς να τιμωρηθεί....Όπως έστρωσε να κοιμηθεί...
Αλλά κρίμα....Γιατι όλοι μείναμε αποσβολωμένοι με τη προσπάθεια των παιδιών του Πανσερραικού..
Όλα τα άλλα που προαναφέραμε ήταν μία σκέψη....

Ανάλογες περιπτώσεις, έχουνε τύχει στην ομάδα της Καλαμαριάς(Ο Ολυμπιακός πάλι έχασε και χάρη σε αυτή την ήττα πήρε το πρωτάθλημα μέσα απο τα χέρια της Άεκ) και ο Πάοκ σε αγώνα Ευρωπαικό....





Αnto
Συνέχεια...

Πυροβόλισμοι στο τμήμα της Αγίας Παρασκευής....3 τραυματίες...

2 άτομα με μηχανή γάζωσαν το τμήμα της Αγίας Παρασκευής....
Στόχος....Ο σκοπός του τμήματος....

3 τραυματίες αστυνομικοί, απο το συμβάν....
Η αστυνομία αναφέρει τρομοκρατική ενέργεια....


Anto
Συνέχεια...

Σημερινά Αποτελέσματα κυπέλλου ελλάδος για τη φάση των 32....



http://www.newstime.gr/resources/2009-09/kipello-thumb-medium.jpg



Πανσερραικός-Ολυμπιακός:3-1

Αιγάλεω-Αστέρας Τρίπολης:0-3
Καλαμάτα-Πάς Γιάννενα:0-3
Παναιτωλικός-Πανιώνιος:(0-0(0-0(7-8πέναλντυ))).


Anto
Συνέχεια...

Να γιατι πέρασε η Αργεντινή στο μουντιάλ....Μαραντόνα-Μοντέλο-Σέξ...



Φωτογραφίες του μοντέλου....:







Ο προφανής λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι στις 14 του Οκτώβρη η Εθνική Αργεντινής επιβλήθηκε με 1-0 της Ουρουγουάης στο "Σεντενάριο" και πήρε την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ 2010, παρά τις πολλές δυσκολίες που συνάντησε στα προκριματικά.

Ο μή προφανής; Το ότι την παραμονή της σπουδαίας εκείνης αναμέτρησης, ο "Πίμπε Ντ'Όρο" πέρασε μία βραδιά πάθους με την Ουρουγουανή τραγουδίστρια και μοντέλο, Ναταλία Ρόσας Μουνίς, με την 20χρονη να είναι μάλιστα αυτή που έδωσε όλες τις "πικάντικες" λεπτομέρειες μέσω συνέντευξής της στο περιοδικό "Paparazzi".

Απολαύστε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

"Με τον Ντιέγκο συναντήθηκα για πρώτη φορά σε μία γιορτή του ξενοδοχείου Conrrad όταν ήμουν 18 ετών. Ο Μαραντόνα συνοδευόταν από ένα κορίτσι που έγινε αρκετά υστερικό όταν αντιλήφθηκε την παρουσία μου στο χώρο. Όταν εκείνη έφυγε από το πάρτι, έμεινα μαζί του. Μιλήσαμε και χορέψαμε...

Του είπα ότι περνούσα πολύ όμορφα και προσπάθησε να με φιλήσει. Όμως κατάφερε να αγγίξει μόνο τις άκρες των χειλιών μου. Τελικά εκείνο το βράδυ δεν έγινε τίποτα, ο καθένας ακολούθησε διαφορετικούς δρόμους. Ήμουν τότε ένα μικρό κορίτσι! Δεν ήμουν προετοιμασμένη να είμαι με κάποιον μεγαλύτερό μου".

Συναντηθήκατε όμως δύο χρόνια μετά, σωστά;

"Συναντηθήκαμε την περασμένη εβδομάδα όταν ήρθε στην Ουρουγουάη για το ματς των προκριματικών. Ήμουν στο ξενοδοχείο Sheraton με τον ατζέντη μου και τότε είδα να περνάει η ομάδα της Αργεντινής και ο Ντιέγκο. Ο Μαραντόνα κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε αν τον θυμάμαι.

Με κάλεσε να πιούμε έναν καφέ μαζί και δέχτηκα. Του μίλησα για μένα και εκείνος μου είπε ότι ήταν πολύ νευρικός ενόψει του ματς με την Ουρουγουάη το επόμενο βράδυ. Μου είπε επίσης ότι ήμουν πολύ, πολύ όμορφη και μου ευχήθηκε το καλύτερο για την καριέρα μου. Και εγώ έπειτα του ευχήθηκα καλή τύχη..."


Τι έγινε μετά;

"Μέχρι τώρα φοβόμουν να πω τι συνέβη εκείνο το βράδυ, γιατί είναι κάπως περίπλοκη η κατάσταση".

Τι εννοείς;

"Φοβάμαι τις απειλές. Κάποιος μου τηλεφώνησε λέγοντας πως ήταν φίλος του Μαραντόνα και πως αν μιλούσα θα έχω άσχημο τέλος. Η αλήθεια είναι ότι αφού πήραμε μαζί καφέ, μετά με κάλεσε στο δωμάτιό του. Και εκεί έγιναν πράγματα που μπορούν να κάνουν μεταξύ τους δύο ενήλικοι".

"Κάνατε σεξ;

"Ήταν πολύ ευγενικός τζέντλεμαν και αυτό με προσέλκυσε. Είναι άνδρας! Περάσαμε μία ρομαντική βραδιά πάθους. Ο Μαραντόνα είναι σούπερ γλυκός. Λέει ότι αγαπάει τα παιδιά του. Του έδωσα τύχη, όλη την ενέργειά μου. Ήμουν για αυτόν η Μίρτα Λεγκράντ (σ.σ θρυλική Αργεντίνα ηθοποιός). Η Αργεντινή μου χρωστάει την παρουσία της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου".



Sport24


Anto





Συνέχεια...

3-1 το έκανε το σκόρ στο 85' ο Πανσερραικός και κόκκινη κάρτα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος...

3-1 και το πάρτυ για τον Ολυμπιακό τελείωσε ....
Για το Πανσερραικό μόλις άρχισε....
Κόκκινη κάρτα στον καλύτερο παίχτη ώς αυτή την ώρα του Ολυμπιακού, Αβραάμ Παπαδόπουλου....

Anto
Συνέχεια...

Χαρακτηριστηκά του νέου pes 2010








Πιάσε μια από τις καλύτερες ομάδες του Champions League και κάνε την πορεία σου για τα ύψη. Φτιάξε την ομάδα σου ανάλογα με το σύστημα που σε εμπνέει και κίνησε την ομάδα ώστε να κατακτήσεις το μεγάλο πρωτάθλημα σε ένα επίπεδο πριν την εικονική πραγματικότητα! Τα καλύτερα τουρνουά για εσένα και τους φίλους σου είναι εδώ.. Μην το χάσεις!


360 Μοίρες και νέες κινήσεις

Το 360ο στις κινήσεις των παιχτών είναι κάτι το οποίο θα το δεις μόλις μπεις στο γήπεδο! Πραγματικά οι παίχτες έχουν φανταστικές κινήσεις! Πάνε οι εποχές που περιμέναμε ο παίχτης να κοντρολάρει με το στήθος και να κατεβάσει την μπάλα ώστε να σουτάρει. Εδώ τα γκολ είναι πολύ θεαματικά και καθαρά επαγγελματικά! Ακόμα και εσένα σε κάνουν να το βλέπεις στο replay ξανά και ξανά! Επίσης υπάρχει πλέον προαιρετικός χειρισμός του τερματοφύλακα.

Γραφικά

Όλη η μηχανή έχει στηθεί από την αρχή. Οι παίκτες είναι πιο ρεαλιστικοί, τα πρόσωπα είναι σαν αληθινά και οι κινήσεις έχουν περαστεί με τη μέθοδο motion capture από τις πραγματικές κινήσεις των παικτών. (ο κάθε παίκτης στο παιχνίδι κινείται όπως και στην πραγματικότητα). Ο φωτισμός, το γρασίδι, τα μοντέλα και οι σκιές είναι όλα τελείως αλλαγμένα. Όταν μπορείς να πετύχεις σε ένα παιχνίδι θεαματικά γκολ πρέπει να έχεις και ένα θεαματικό κοινό! Το κοινό είναι ένα από τα πιο καυτά που έχουν γίνει ποτέ! Δημιουργεί φανταστική ατμόσφαιρα και όλη η μαγεία του γηπέδου μεταφέρεται ρεαλιστικά σε εσένα, είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική!

Licenses

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ εμφανίζονται επίσημα μαζί με πληθώρα άλλων ομάδων και πολλά νέα γήπεδα. Περισσότερες ομάδες και μεταγραφές θα έρθουν στα patches. Υπάρχουν πλέον επίσημα δικαιώματα από ρούχα και παπούτσια.

Ελληνικό Μενού

To Ελληνικό μενού βοηθάει στην κατανόηση πολλών στοιχείων του παιχνιδιού και κάνει πιο ενδιαφέρον το mode «Γίνε θρύλος» (become A legend). Έτσι όσοι δεν είχαν κάνει καν τον κόπο να μπουν στο κλίμα του become a legend στο PES2010 θα είναι η πιο συναρπαστική ενότητα! Η συγκεκριμένη ενότητα είναι για μεγάλα παιχνίδια!

Online

Το παιχνίδι έχει πλέον στηθεί με φόντο το Online. Το online θα τρέχει τώρα πολύ πιο γρήγορα. Η δημιουργία κοινότητας έχει επίσης ενδιαφέρον. Αυτή η καινούργια ενότητα δίνει την δυνατότητα για το online να έχεις όλους τους φίλους σου στο pes online συγκεντρωμένους και επίσης σου κρατάει όλα τα αποτελέσματα που έχουν έρθει με κάθε φίλο σου ξεχωριστά!

Master League, Champion’s League, Europa League

Στο master league έχεις πλέον την δυνατότητα να κάνεις έξοδο στο champion’s league και σε περίπτωση που τερματίσεις στους ομίλους 3ος τότε πηγαίνεις κατευθείαν στο Europa league ( πρώην UEFA). Επίσης στο master league το εισόδημα της ομάδας σου δεν εξαρτάται μόνο από τις νίκες και τις ισοπαλίες αλλά και από τους χορηγούς. Δηλαδή όσο καλύτερη ομάδα γίνεσαι τόσο πιο σημαντικοί χορηγοί σε πλησιάζουν! Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο το οποίο έχει προστεθεί είναι η δυνατότητα μεταγραφής παιχτών από τους νέους της ομάδα σου.


Management

Έχει αλλάξει εντελώς η νομισματική πολιτική , δηλαδή έχουμε πλέον να διαχειριζόμαστε τις μεταγραφές και την χορηγήσεις σε (€,$ £) κάτι το οποίο σε βοηθάει πάρα πολύ στις διαπραγματεύσεις.

Στρατηγική

Οι επιλογές του στησίματος έχει αλλάξει αρκετά. Έχεις την δυνατότητα να ορίζεις πόσο τις % επιθετική ή αμυντική θέλεις να παρουσιαστεί η ομάδα σου. Επίσης μπορείς να ρυθμίσεις ανάλογα και με το στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου σου πόσο θέλεις οι παίχτες να παίζουν το παθητικό offside.

sport24

Anto


Συνέχεια...

2-0 ο Πανσερραικός τον Ολυμπιακό....


Αλλη μια απο τις γνωστές εκπλήξεις του κυπέλλου...
Ο περσινός κυπελλούχος, σήμερα όλα δείχνουν οτι θα αποκλειστεί, αν και υπάρχει ακόμα χρόνος....
Για να δούμε...


Anto
Συνέχεια...

20 μήνες φυλάκιση για τον ηθοποιό Χριστόφορο Παπακαλιάτη....

20 μήνες φυλάκιση για τον ηθοποιό Χριστόφορο Παπακαλιάτη ...
Ο Ηθοποιός παρά τις πολλές ταινίες και σκηνοθεσίες που έχει σκαρφιστεί, εδώ δεν έπεισε .....




Σε 20 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Σε 20 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε τελικά ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος είχε παρουσιάσει πλαστά έγγραφα στον στρατό, προκειμένου να μην υπηρετήσει την μαμά πατρίδα.

Ο Χριστόφορος παρουσίασε πλαστά έγγραφα, αλλά παρά τις υποκριτικές του ικανότητες δεν κατάφερε να πείσει για την γνησιότητα τους και έτσι φόρεσε τα χακί του και υπηρέτησε κανονικά. Εκτός αυτού έφαγε και 30 μήνες φυλάκιση για χρήση πλαστού εγγράφου και ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία.

Ο Παπακαλιάτης, που μάλλον θεώρησε άδικη την απόφαση, έκανε έφεση καταφέρνοντας τελικά να μειώσει την ποινή του σε 20 μήνες.

Η επιείκεια των δικαστών δεν οφείλεται στην διασημότητα του, αλλά στο γεγονός ότι έκανε κανονικά την θητεία του. Αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς…

Επίσης, ο γιατρός που του έδωσε την γνωμάτευση καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση, αλλά αυτή την στιγμή είναι και οι δύο έξω.



Anto

Συνέχεια...

Τα ναρκωτικά και τί πρέπει να γνωρίζουμε

Χρήστης Ηρωίνης

Χρήστης ναρκωτικών (Ηρωίνης).. το πρίν και το μετά.


Χρόνια τώρα μιλάμε για τοξικομανείς, ενώ η επιστήμη τους έχει χαρακτηρίσει, πολύ σωστά, ως εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα, με βάση τον ορισμό της ψυχολογικής και σωματικής εξάρτησης.

Με την ψυχική ή ψυχολογική

εξάρτηση, που καλύπτει το 99% του προβλήματος των ναρκωτικών, εννοούμε την επιθυμία του νέου να παίρνει περιοδικά ή συστηματικά κάποια ναρκωτική ουσία, για να νοιώσει ευχαρίστηση, ευφορία ή να καλύψει μια δυσανεξία. Απλό παράδειγμα πάντα ο σύγχρονος νεοέλληνας με το ποτήρι στο χέρι στο σαλόνι του ή ο άλλος με το τσιγάρο στο στόμα σβηστό ή αναμμένο, που και οι δύο με διαφορετικό τρόπο, προσπαθούν να αποκτήσουν μια άνεση επαφής, μια σιγουριά στην επικοινωνία με τον συνάνθρωπό τους. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς το γιατί ένας εξαρτημένος νέος δείχνει το κεφάλι του, λέγοντας μας "εδώ τόχω γιατρέ μου, κι αν μπορείς βγάλτο".


Χρήστης Ηρωίνης

Χρήστης ναρκωτικών (Ηρωίνης).. το πρίν και το μετά.


Σε αντίθεση με την προηγούμενη, η σωματική ή φυσική εξάρτηση, όπου το σώμα - οργανισμός έχει μάθε στη δράση μιας ουσίας και που στην έλλειψη της εκδηλώνει σειρά από συμπτώματα, τα γνωστά από την πείρα ή την προβολή από ανάλογα έργα στην T.V., ιδρώτες, κομμάρες, αρθραλγίες, έμετοι, δακρύρροια, ρινόρροια κλπ. Και εδώ ακόμη η επιστήμη σήμερα πιστεύει ότι ο ψυχολογικός παράγων κυριαρχεί , γεγονός που αποδεικνύεται από την εφαρμογή των στεγνών προγραμμάτων τύπου ΙΘΑΚΗΣ, όπου χωρίς υποκατάστατα, με πλήρη όμως συνείδηση και θέληση ο νέος απέχει από τις εξαρτησιογόνες ουσίες από την πρώτη κιόλας μέρα της εισόδου του στο σύστημα.

Κατηγορίες ναρκωτικών


Χωρίζουμε τα ναρκωτικά σε πολλές κατηγορίες. Ο ορθότερος τρόπος είναι της Π.Ο.Υ. όπου ομιλούμε π.χ. για εξάρτηση τύπου οπιούχων ή τύπου αμφεταμινών κλπ. Για πρακτικούς λόγους συνηθίζω την διαίρεση σε πέντε (5) κατηγορίες, όπως ακολουθεί:

* Ψευδαισθησιογόνα: LSD και όμοια, προϊόντα χασίς (ψυχοδηλωτικά)
* Διεργετικά του Κ.Ν.Σ.: Κοκαίνη, κρακ, κρανκ, ICE και αμφεταμίνες
* Κατασταλτικά του Κ.Ν.Σ.: Οινοπνευματώδη και ηρεμιστικά, αγχολυτικά, υπνωτικά κλπ.
* Διαλύτες, κόλλες, ατμοί: Φρέον, κηροζίνη, βενζόλιο, ασετόνη, γκαζάκια κλπ.
* Παράγωγα του οπίου: Όπιο, μορφίνη, κωδείνη και συνθετικά, ηρωίνη

Όλα τα παραπάνω χαρακτηρίζονται ως ψυχότροπες ουσίες, δηλαδή ουσίες που στην ελάχιστη ποσότητά τους τρέπουν - αλλάζουν τον ψυχισμό του ατόμου. Σε ερωτήσεις λοιπόν αν κινδυνεύουν τα παιδιά στην καφετέρια ή pub, να γίνουν εξαρτημένα από κάτι που κάποιος θα προσθέσει στο ποτό τους, η απάντηση στρέφεται όχι στον κίνδυνο από μια τέτοια κίνηση αλλά στην δυνατότητα επαφής με τον φίλο ή τον γονέα, στον οποίο θα αναφέρει μια διαφορετική αίσθηση, από ότι μέχρι τότε είχε.

Προϊόντα Ινδικής Κάνναβης
Το χασισόδεντρο, εύκολο στην καλλιέργεια δίνει διάφορες ποικιλίες ανάλογα με το τμήμα από όπου λαμβάνεται το φύλλο, η κορυφή συγκεκριμένα είναι το εκλεκτότερο, γνωστό σαν φούντα, ενώ από τα υπόλοιπα μέρη λαμβάνονται ποικιλίες με διαφορετική περιεκτικότητα σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC).
Το τσιγάρο από αυτήν είναι το γνωστό τσιγαριλίκι, που καπνίζουν οι μεν νέοι πασάροντας το ο ένας στον άλλον, οι δε παραδοσιακοί χρήστες καθισμένοι σταυροπόδι γύρω - γύρω στον τεκέ, ολόκληρη δηλαδή ιεροτελεστία, που βρίσκει το αποκορύφωμά της στη χρήση του λουλά (ναργιλέ) όπου με συνοδεία μπαγλαμά - κλαψομοίρικη μουσική - περιφέρεται το όργανο από χέρι σε χέρι, ενώ προσέρχονται σιροπιώδη γλυκά, τα γνωστά σερμπέτια. Σχολιάζοντας το τελευταίο, διευκρινίζουμε ότι καλύπτουν την αυξημένη ανάγκη σε ζάχαρο του εγκεφάλου, που λόγω των έντονων εντυπώσεων της χασισικής εμπειρίας υπερλειτουργεί και έτσι ξοδεύει σημαντικά από την αποκλειστική του αυτή τροφή.
Από κοινωνιολογική άποψη, η ανάγκη του νέου να καπνίσει ομαδικά ή του παραδοσιακού χασικλή να φτιαχτεί στον τεκέ, δείχνει την αναγκαιότητα της κοινωνικής επαφής, που στον έφηβο ξεκινά σαν κίνηση επικοινωνίας με τον φίλο στην προσπάθεια επίλυσης υπαρξιακών προβλημάτων - κυκλοφορεί ότι με το χασίς ανεβαίνεις σε άλλα επίπεδα... συνείδησης, ενώ στον ώριμο χρήστη προέρχεται από την τάση απομόνωσης και αίσθησης του "κατατρεγμού της κοινωνίας".
Χαρακτηριστικό της χρόνιας χρήσης, η απουσία σωματικής εξάρτησης , ενώ αντίθετα αναφέρονται χασισικές ψυχώσεις, βλάβες του αγγειακού συστήματος (αγγειακά επεισόδια) του αναπνευστικού με κύριο νόσημα το εμφύσημα και τη χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια, παράλληλα με χρόνια λαρυγγίτιδα που εκδηλώνεται με τη γνωστή χοντρή δυσπνοική φωνή του χρήστη. Αναφέρονται επίσης βλάβες του γεννητικού συστήματος, στις μεν γυναίκες με διαταραχές του κύκλου και κυρίως αυξημένη νεογνική θνησιμότητα, στους δε άντρες με ελάττωση του αριθμού και την κινητικότητας των σπερματοζωαρίων.

Στο χώρο εξάλλου της άμυνας του οργανισμού, παρατηρείται πτώση της δράσης του ανοσοβιολογικού συστήματος με εμφάνιση λοιμώξεων, ενώ βλάβες στον εγκέφαλο συζητούνται και ακόμα ερευνώνται. Αυτό όμως που σίγουρα έχει αποδειχθεί είναι ότι η χρόνια χρήση προκαλεί το λεγόμενο amotivation syndrome - σύνδρομο ακινητοποίησης, αδράνειας, παθητικότητας, μη συμμετοχής. Υπό την επήρεια τέλος της μαριχουάνας, ποικιλίας του χασίς, ο νέος δεν διακρίνει εύκολα τα χρώματα της τροχαίας ή δεν μπορεί να ξεχωρίσει ένα φλας που αναβοσβήνει στην άκρη ενός δρόμου και έτσι όλα αυτά, μαζί με την μείωση της προσοχής, μπορεί να προκαλέσουν κάποια στιγμή ένα τροχαίο ατύχημα. Στην Αμερική χορηγούνται φυλλάδια για την ενημέρωση των παιδιών όταν αποκτούν δίπλωμα, πάνω στους ενδεχόμενους κινδύνους, από την οδήγηση υπό την επήρεια μαριχουάνας.

* Οι παραπάνω επιπτώσεις της κάνναβης σύμφωνα με νέες έρευνες οφείλονται κυρίως στην ανάμειξη της κάνναβης με καπνό (τσιγάρο) το οποίο οφείλεται σε έμμεσους οικονομικούς λόγους των χρηστών!. Οι νέες έρευνες δείχνουν μηδενικές αναφορές σε θανάτους απο χρήση κάνναβης και.. εκκατομμύρια αναφορές θανάτου λόγο νικοτίνης (καπνός-τσιγάρο). Άλλες πληροφορίες για τη Κάνναβη μπορείτε να βρείτε στο ιντερνετ.

* Το παραπάνω σχόλιο δεν έχει σχέση με τον κ. Δρ. Δημοσθένη Μπούκη!


Στα εξωτερικά ιατρεία, μετά από υπερβολική λήψη ναρκωτικών ουσιών.

Εδώ θα πρέπει να αναφερθώ με συντομία και στο κομμάτι της θεραπείας μια που και τόσος λόγος γίνεται στον τύπο, τόση δημοσιότητα έχει δοθεί στην Ιθάκη, ενώ ακούγονται και πολλά διάφορα προγράμματα με υποκατάστατα. Ας δούμε πρώτα πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ένας νέος που προσέρχεται στα εξωτερικά ιατρεία, μετά από υπερβολική λήψη ναρκωτικών ουσιών. Τα επείγοντα μέτρα είναι:
1. Τεχνητή αναπνοή
2. Πλύση στομάχου - προσοχή στον κίνδυνο εισρόφησης
3. Χορήγηση οξυγόνου
4. Πρόληψη απώλειας θερμαντικού
5. Χορήγηση α) κοφείνης β) ναλορφίνης (επί μορφίνης) γ) θειικού νατρίου
6. Προσοχή στην διούρηση

Η αρχή της αποθεραπείας είναι το ώριμο και ειλικρινές κίνητρο.

Ο εξαρτημένος δηλαδή που έχει αποφασίσει να αποτοξινωθεί και αυτό δεν συμβαίνει σε περισσότερους από το 2% των προσερχόμενων στους Συμβουλευτικούς Σταθμούς σε διεθνές επίπεδο (που σημαίνει ότι οι υπόλοιποι καταφεύγουν από περιέργεια, πίεση των γονιών και φίλων ή ενός δικαστηρίου), μόνος του κανονίζει μια πρώτη συνάντηση με τους ειδικούς των Συμβουλευτικών Σταθμών στα Εξάρχεια στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη.
Ακολουθούν συνεντεύξεις που σκοπό έχουν να αξιολογηθεί το περιστατικό, να δοκιμαστεί το κίνητρό του και να υπογράφει το συμβόλαιο απαραίτητος όρος γι αν την συνέχεια της μελλοντικής συνεργασίας. Αν όλα πάνε καλά, μπαίνει στο Κέντρο Σωματικής Απεξάρτησης στο ΝΤΑΟΥ-ΠΕΝΤΕΛΗ, παραμένει για 2-3 εβδομάδες όπου χωρίς φάρμακα προετοιμάζεται για την Ιθάκη, την Θεραπευτική Κοινότητα της Σίνδου κλπ.
Στον χώρο αυτό αρχίζει εργασία με τον εαυτό του, κρινόμενος, αμειβόμενος για τις πράξεις του, αναδομώντας την προσωπικότητά του, που τόση διάλυση και καθίζηση είχε υποστεί όταν ήταν στην ηρωίνη. Αρχές όπως της συνεργασίας, της συντροφικότητας, της συνέπειας, της υπευθυνότητας και της διοίκησης, αποκτά σε διάστημα 18-24 μηνών, μαθαίνοντας παράλληλα και μία τέχνη όπως φωτογραφία, τυπογραφία ενώ οι γονείς του παρακολουθούν ειδικά συμβουλευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα.

Η επάνοδος στην κοινωνία


Έτοιμος πλέον αρχίζει τη βαθμιαία επάνοδο στην κοινωνία. είναι όμως αυτή έτοιμη να τον δεχθεί; Μήπως η υποκρισία που την χαρακτηρίζει σε τόσο άλλα προβλήματα, ξαναβρίσκει άλλη εφαρμογή; Πόσοι αλήθεια είναι εκείνοι που κόπτονται για να σώσουν την νεολαία, όταν όμως τους ζητηθεί μια θέση εργασία, προφασίζονται την ανεργία, το ΙΚΑ, το ΦΠΑ, κ.α. Παράδειγμα των παραπάνω είναι και η γνωστή αντίδραση μερικών Δήμων κοντά στην Αθήνα αλλά και την επαρχία, όταν το 1986 αποφασίστηκε να αρχίσουν τα έργα υποδομής των Ιδρυμάτων που θα φιλοξενούσαν τα προγράμματα θεραπείας και υποστήριξης που προβλέπει το Ν.Δ. 1729/87.
Οι ίδιοι δημοτικοί άρχοντες που πρωτοστατούσαν σε εκστρατείας κατά των ναρκωτικών, κίνησαν τους ίδιους τους πολίτες για την απομάκρυνση τέτοιου ενδεχομένου, επειδή θα αποτελούσε στίγμα για την περιοχή!! Που όμως θα υπάρξει συναίνεση, στην Μακρόνησο; Δυστυχώς, ούτε και εκεί μια και προορίζεται για Μουσείο Αντίστασης.
Είναι λοιπόν εμφανής η ανάγκη της ενημέρωσης του κόσμου, που μόνον με γνώση και κατανόηση του προβλήματος θα μπορέσει να συνηγορήσει και υπερθεματίσει στην δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου στην περιοχή του. Τούτο όμως απαιτεί χρόνο και δουλειά, που μόνο η εθελοντική προσπάθεια μπορεί να επιτύχει, μια και το επίσημο κράτος διστάζει να κάνει τέτοια βήματα.
Πολύ περισσότερο για τον γιατρό που αντιμετώπιζε συνεχώς και περισσότερα περιστατικά, όχι μόνο εξαρτημένων παιδιών αλλά κυρίως παιδιών και γονιών που παραπαίουν μέσα στην νεοπλουτίζουσα, ανεύθυνη και υστερική πολλές φορές κοινωνία. Εδώ είναι που η παρέμβαση του θα συμβάλει σημαντικά με το κατάλληλο κλίμα ψυχραιμίας που θα διαμορφώσει, και τις σωστές πληροφορίες και απαντήσεις που θα δώσει. Ιδίως δε γνωρίζοντας τις αρχές του προβλήματος θα αποτελέσει πόλο έλξης γονιών και παιδιών στο χώρο που κινείται, αλλά και όαση ελπίδας και σιγουριάς μέσα στη λαίλαπα της κατάρριψης των αξιών και εκμηδενισμού των πάντων. Μήπως αυτό δεν θα αποτελέσει την αρχή της ηθικής και επαγγελματικής του ανύψωσης και της απόκτησης παραπέρα του ύφους που παλαιότερα τον χαρακτήριζε και τον έκανε να στέκεται στην κορυφή; Και μόνο για αυτό νομίζω, φθάνει.

ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Κεντρικό Συμβούλιο Καταπολέμισης Ναρκωτικών (ΚΕΣΥΚΑΝΑ), Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας. Αριστοτέλους 19, 2ος όροφος, Αθήνα. Τηλ. 88211333. Για πρόληψη, ενημέρωση, εκπαίδευση.

Τμήμα Καταπολέμησης Αλκοολισμού και Τοξικομανίας του Υπουργείου Υγείας Πρόνοιας. Αριστοτέλους 17, Αθήνα. Τηλ. 010-5238740. Για ενημέρωση.

Κέντρο Ενημέρωσης για τα Ναρκωτικά. Υπουργείο Δικαιοσύνης. Πανεπιστημίου 51 και Σανταρόζα (απέναντι από το Rex). Τηλ. 010-3222108, 3233058, 3222078. Για ενημέρωση, πρόληψη, εκπαίδευση, ψυχοκοινωνική υποστήριξη γονέων και χρηστών, κινητοποίηση για ένταξη σε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς - Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής. Αχαρνών 417, 11343, Αθήνα. Τηλ. 010-2532312, 2532904. Για ενημέρωση, πρόληψη.

Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ). Μονάδες του ΚΕΘΕΑ είναι:

* α) Κέντρο Ενημέρωσης και Εισαγωγής Αθήνας. Βαλτετσίου 60, Εξάρχεια. Τηλ. 010-3647700, 3607960. Για ενημέρωση με ομάδες εισαγωγής στις θεραπευτικές κοινότητες, θεραπεία.
* β) Κέντρο Ενημέρωσης και Εισαγωγής Θεσσαλονίκης. Βας. Ηρακλείου 32. Τηλ. 0310- 270110, 271300.
* γ) Κέντρο Ενημέρωσης και Εισαγωγής Λάρισας. Κύπρου 103. Τηλ. 0410- 254597, 254863.
* δ) Κέντρο Ενημέρωσης και Εισαγωγής Βόλου. Πλατεία Εθνικών Αναμνήσεων Προύσσης και Μυριοφύτων. Τηλ. 04210- 80246.
* ε) Κέντρο Ενημέρωσης Θεραπευτικής Κοινότητας Στροφής (για εφήβους). Μαυρογένους 9. Τηλ. 010-8820277. Για ενημέρωση με ομάδες εισαγωγής για χρήστες εφήβους και νέους έως 21 ετών.
* στ) Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης «Πήγασος». Κουντουριώτου 26. Τηλ. 010-8837650.

Θεραπευτικές Κοινότητες.

* α) Εναλλακτική Κοινότητα «Παρέμβαση». Ραφήνα 10909. Τηλ. 02940- 23080.
* β) Θεραπευτική Κοινότητα «Ιθάκη». Σίνδος 57400. Τηλ. (031) 798139, 798694.
* γ) Θεραπευτική Κοινότητα «΄Εξοδος». 2ο χιλιόμετρο Λάρισας-Γιαννούλης (πρώην Παιδούπολη Λάρισας). Τηλ. 04210- 250332.
* δ) Ανοιχτό Θεραπευτικό Πρόγραμμα «Στροφή». Φυλής 148, Αθήνα. Τηλ. 010-8830129.
* ε) Ανοιχτή Κοινότητα «Διάβαση». Σταυροπούλου 15, Πλ. Αμερικής, Αθήνα. Τηλ. 010-8653960.

Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής - Πρόγραμμα «Ιάσων».

* Συμβουλευτικός Σταθμός. Αγρινίου 33, Κάτω Πατήσια. Τηλ. 010-8659800. Για ενημέρωση, πρόληψη και αντιμετώπιση εξαρτητικών και συναφών προβλημάτων (AIDS, βίαιη συμπεριφορά κ.λ.π.), θεραπεία εξαρτητικών καταστάσεων (ατομική, οικογενειακή), διάγνωση και αντιμετώπιση συνοδών ψυχολογικών προβλημάτων, προετοιμασία για συμμετοχή στο κέντρο ημέρας, συμβουλευτική σε γονείς και συγγενείς.
* Μονάδα Τηλεφωνικής Βοήθειας. Τηλ. 010-8656600 (9 π.μ.-10 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής).Για πληροφόρηση και ενημέρωση σε γονείς, χρήστες, φίλους, παραπομπή σε άλλες μονάδες του προγράμματος «Ιάσων» ή άλλες υπηρεσίες και φορείς, ψυχοκοινωνική υποστήριξη.
* Κέντρο Ημέρας. Τηλ. 010-8659000. Για κοινωνική επανένταξη εξαρτημένων ατόμων.
* Κινητή μονάδα Ενημέρωσης Ευαισθητοποίησης. Τηλ. 010-8659800. Για προγράμματα ενημέρωσης (ανάλογα με το κοινό που απευθύνεται).
Αιγινήτειο Νοσοκομείο - Ψυχιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο για την Κατάχρηση Τοξικών Ουσιών. Τηλ. 010-7220458. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη. Για ενημέρωση, έρευνα, πρόληψη, συμβουλευτικό και θεραπευτικό έργο.

Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών, Αλκοολικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.

* Συμβουλευτικός Σταθμός. Ασκληπιού 19, Αθήνα. Τηλ. 010-3611803, 010-3614242. Για ενημέρωση, υποστήριξη για τοξικομανής και αλκοολικούς, θεραπεία.
* Κλινική Αλκοολικών και Τοξικομανών, περίπτερο 18 άνω, Ψυχιατρικό Νοσοκομείο. Δαφνί Αττικής. Τηλ. 010-5811513.

Κέντρο ΄Αμεσης Ψυχολογικής Υποστήριξης. Τηλ. 8840712.

ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «Η Κοινότητά Μας». Τηλ. 010-5222469. Για ενημέρωση, πρόληψη, ομιλίες.

Πανελλήνιος Αντιναρκωτικός Αγώνας (ΠΑΝΤΑ). Βαρβάκη 21, 11474. Τηλ. 010-6411201, 010-6462537 (6μ.μ. - 9 μ.μ.). Κοινωνική δραστηριότητα για ενημέρωση, πληροφόρηση, πρόληψη.

Σύνδεσμος Αποκατάστασης Τοξικομανών (ΣΑΤ). Γονείς Τοξικομανών του Προγράμματος Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Μαυρομιχάλη 141 β, Αθήνα. Τηλ. 010-6440641 (6μ.μ - 8μ.μ.). Ομάδες Αλληλοϋποστήριξης Γονέων και Συγγενών Τοξικομανών, ενημέρωση, κοινωνική δραστηριότητα.

Ελληνική Εταιρία Ενάντια στην Εξάρτηση. Τροίας 44 και Γ΄ Σεπτεμβρίου 138. Τηλ. 010-8818331. Πρόληψη, ενημέρωση, ομιλίες, σεμινάρια.

Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών. Ακαδημίας 64, 5ος όροφος. Τηλ. 010-3605647. Ενημέρωση, πρόληψη, έκδοση βιβλίων.

Μητρόπολη Δημητριάδος. Βόλος. Τηλ. (0421) 47502 - 3. Πρόληψη, ενημέρωση, έντυπα.

Σύλλογος Γονέων και Φίλων Θεραπευτικής Κοινότητας Ιθάκης. Βαλτετσίου 60, 106 81, Αθήνα. Τηλ. 010-3609067. Ενημέρωση, ομάδες γονέων,κοινωνική δραστηριότητα για υποστήριξη θεραπευτικών κοινοτήτων του ΚΕΘΕΑ.

Ανώνυμοι Αλκοολικοί και Ανώνυμοι Εξαρτημένοι. Ασκληπιού 6, Αθήνα. Τηλ. 010-8651970. Ομάδες θεραπείας και υποστήριξης από πρώην αλκοολικούς και τοξικομανείς στα πλαίσια του θεραπευτικού προγράμματος απεξάρτησης τοξικομανών και αλκοολικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών.

SOS. Drugs. Ασκληπιού 43, Αθήνα. Τηλ. 010-3617639.

Σωματείο Βοήθειας Συνανθρώπων μας «Φιλήμων». Λεωφ. Αμαλίας 50, 105 58, Αθήνα. Τηλ. 010-6515154.

Κέντρο Συμπαράστασης Πρόνοιας «Αποστόλου Παύλου», «Η Ελπίδα». Ακαδημίας 45. Τηλ. 010-3645227.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών και την Πάταξη του Εγκλήματος. Λεωφ. Συγγρού 65. Τηλ. 010-9215435, 010-9215438.

Ανοιχτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο (ΑΨΚ). Σ. Χαραλάμπη 1 και Μαυρομιχάλη. 114 72, Αθήνα. Τηλ. 6445140, 6435980. Μαυρομιχάλη 151, 114 72, Αθήνα. Τηλ. 010-6447533.

Επιτροπή Ναρκωτικών. Θέματος 117, LIONS Ελλάς - Κύπρος. Φαναριωτών 23, 114 71, Αθήνα.

Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Κονίτσης 33, 151 25, Μαρούσι. Τηλ. 010-8063665.

Πηγή:blackstate.gr
Man

Συνέχεια...

3D Art

Δείτε τι έχουν φτιάξει τα άτομα!!!!
Ε άμα δεν είναι αυτό ταλέντο, τότε τι????











Δεν πιστεύω να μπερδευτήκατε!!!
Όλα ζωγραφισμένα στο ίδιο επίπεδο!!!

jose
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share