Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

3ος γύρος: Αποκλεισμός-σοκ για Μάντσεστερ Γιουνάτεντ



Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η νέα χρονιά για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού σε μία κόντρα από το παρελθόν ήττήθηκε στο "Ολντ Τράφορντ" από τη Λιντς, με 0-1 και έμεινε νωρίς εκτός αγγλικού κυπέλλου. Επαναληπτικό θα χρειστεί η Λίβερπουλ, νετά το 1-1 με τη Ρέντινγκ...


Από το Φεβρουάριο του 2004 είχαν να αναμετρηθούν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λιντς, έπειτα από τον αγωνιστικό κατήφορο της τελευταίας. Το ραντεβού τους στον 3ο γύρο του κυπέλλου Αγγλίας είχε ένα πολύ μεγάλο φαβορί, αφού τα "παγώνια" πλέον αγωνίζονται στην 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Παρ' αυτά έβγαλαν στο χορτάρι του "Ολντ Τράφορντ" όσα ψυχικά αποθέματα είχαν και πανηγύρισαν μία ανέλπιστη πρόκριση. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε από τον Μπέκφορντ στο 19', σε μία φάση που ο Κούτστακ άργησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει. Τα "παγώνια" είχαν και δοκάρι στο 80', αλλά στο τέλος χρειάστηκαν και τη βοήθεια της τύχης για να κρατήσουν το 0-1. Με το ίδιο σκορ είχαν επικρατήσει και την τελευταία φορά που πέρασαν από το "Ολντ Τράφορντ" εν έτει 1981.

Στον αγώνα του "Φράτον Παρκ" η Κόβεντρι προηγήθηκε στο 30’ με τον Μπελ, αλλά οι παίκτες του Άβραμ Γκραντ έφθασαν στην ισοφάριση στο τέλος του ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης πέρασε στον αγώνα ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις και κράτησε την ισοπαλία. Οι δύο ομάδες θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους στον επαναληπτικό στη «Ricoh Arena» του Κόβεντρι.

Η Λίβερπουλ συνέχισε τα σκαμπανεβάσματα της στην εφετινή χρονιά και για να περάσει στην 4η φάση του κυπέλλου θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρέντινγκ σε δεύτερο αγώνα. Οι "κόκκινοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έπειτα από γκολ του Τσερτς στο 24', αλλά ευτύχησαν να ισοφαρίσουν με τον Τζέραρντ στο 36'. Παρά το ότι πίεσαν αρκετά στην επανάληψη δεν πέτυχαν το νικητήριο γκολ και τώρα περιμένουν τους "Royals" στο "Άνφιλντ" για να πάρουν το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Δεύτερη προσπάθεια για να προκριθεί θα έχει και άλλη μία από τις ομάδες της Πρέμιερσιπ. Ο λόγος για την Μπέρμιγχαμ, αφού η Νότιγχμαμ την κράτησε στο 0-0. Δύσκολο έργο είχε η Μπέρνλι, αρκέστηκε σε ένα γκολ του Μπενζανί η Μάντσεστερ Σίτι και ο Μαντσίνι έφθασε στο 3Χ3 στον πάγκο της.

Από τις υπόλοιπες ομάδες της Πρέμιερ, Άστον Βίλα και Έβερτον τελείωσαν την πρόκριση στις καθυστερήσεις, ενώ η Φούλαμ αρκέστηκε στο 11ο εφετινό γκολ του Ζαμόρα. «Πάρτι» έκαναν Τότεναμ, Μπόλτον, Γουίγκαν, Σάντερλαντ, αποδοτικότερη όλων-ως τώρα-η Πρέστον με το 7-0 επί της Κόλτσεστερ.

contra.gr

Bocas Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share