Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Παλιές Ξένες Σειρές-Κινούμενα σχέδια

http://www.joblo.com/dvdclinic/images/reviews/macgyver.jpg
Σας έλειψαν οι παλιές καλές εποχές που βλέπαμε στην τηλεόραση ποιοτικές ξένες σειρές όπως την απίστευτη σειρά επιστ.φαντασίας "Επικίνδυνες Αποστολές";


Μήπως έχετε πεθυμίσει την παιδική σας ηλικία και δέν μπορείτε να βρείτε τα κινούμενα σχέδια;


Τότε είστε πολύ κοντά...με ένα μόνο κλικ εδώ


Man
Συνέχεια...

Ίνκας...

Οι Ίνκα ήταν ένας πολιτισμός και μια αυτοκρατορία της Νότιας Αμερικής, η οποία έπεσε με την κατάκτηση του Νέου Κόσμου από τους Ισπανούς. Πρωτεύουσα ήταν το Κούσκο στο σημερινό Περού. Σε μια έκταση από το Εκουαδόρ μέχρι τη Χιλή και Αργεντινή ζούσανε πάνω από 200 έθνη.

Τα σημαντικότερα ευρήματα βρίσκονται στους αρχαιολογικούς τόπους Κούσκο, Μάτσου Πίτσου, καθώς και στη λίμνη Τιτικάκα.

Η ονομασία Ίνκα προέρχεται από το έθνος Ίνκα και ερμηνευόταν ότι είναι από την ονομασία του θεού Ήλιου (Ίντι). Αργότερα, το ίδιο όνομα το έδωσαν και στους λαούς που υποτάχτηκαν στους Ίνκα. Η αυτοκρατορία των Ίνκα αρχίζει περίπου από το 1200 π.Χ. και φτάνει μέχρι τον 15ο αιώνα, όταν καταλύεται από τον Ισπανό Φρανσίσκο Πιζάρο.

Ιστορία

Σύμφωνα με τη μυθολογία των Ίνκα, ο βασιλιάς των Ίνκα Μάνκο Καπάκ ίδρυσε την αυτοκρατορία και είχε τον τίτλο του Αγυάρ. Το ίδιο όνομα είχε και ο τελευταίος βασιλιάς των Ίνκα Μάνκο Καπάκ ο Β΄ (1533- 1537). Το πρόσωπο του βασιλιά το θεωρούσαν ιερό, αφού με την ονομασία Ίνκα βασικά ονόμαζαν τον θρησκευτικό τους αρχηγό. Ο Ίνκα εθεωρείτο γιος του Ήλιου και ήταν υποχρεωμένος να παντρευτεί τη μεγαλύτερη αδελφή του για να εξασφαλίσει την καθαρότητα του βασιλικού γένους. Κάτι τέτοιο και ήταν επιτρεπτό αλλά και επιβαλλόταν από τη θρησκεία τους, που ήταν η λατρεία του Ήλιου.


Η επέκταση και η σταθεροποίηση της Αυτοκρατορίας

Παραδοσιακά ο διάδοχος του θρόνου ήταν και αρχηγός του στρατού. Ο διάδοχος Τόπα Ίνκα Γιουπάνκι ήταν ο γιος του Πατσακούτι Ίνκα: άρχισε τις κατακτήσεις στο Βορρά το 1463 και τις συνέχισε ως αυτοκράτορας μετά από το θάνατο του Πατσακούτι το 1471. Η σημαντικότερη κατάκτησή του ήταν το βασίλειο Chimor, ο μόνος σοβαρός ανταγωνιστής του Ίνκα στην ακτή του Περού.

Η αυτοκρατορία επεκτάθηκε στο Βορρά μέχρι το σημερινό Εκουαδόρ και την Κολομβία. Ο γιος Ουάυνα Καπάκ πρόσθεσε σημαντικό έδαφος στο Νότο. Οι Ίνκας κατέκτησαν το Περού, τη Βολιβία, το μεγαλύτερο μέρος του Εκουαδόρ και μια μεγάλη μερίδα της Χιλής βόρεια του ποταμού Μάουλε, όπου συνάντησαν την ισχυρή αντίσταση από τις φυλές Μαπούτσε. Η αυτοκρατορία επεκτάθηκε επίσης στην Αργεντινή και την Κολομβία. Τα εδάφη της αυτοκρατορίας και οι τοπικοί πολιτισμοί δεν ενσωματώθηκαν πλήρως. Η αυτοκρατορία των Ίνκα συνολικά ήταν μια οικονομική και εμπορική ένωση υπό τη διαχείριση των Ίνκα.



Η πτώση της αυτοκρατορίας

Οι Ισπανοί κατακτητές (κονκισταδόρες), που οδηγήθηκαν από τον Φρανσίσκο Πιζάρο και τους αδελφούς του, εξερεύνησαν νότια του Παναμά και φτάσανε στα εδάφη των Ίνκα το 1526. Ήταν σαφές ότι είχαν φθάσει σε ένα πλούσιο έδαφος με τις προοπτικές του μεγάλου θησαυρού, και μετά από μια δεύτερη αποστολή του Πιζάρο (1529) με βασιλική έγκριση κατέκτησε την περιοχή. Ένα χρόνο μετά επέστρεψαν στο Περού και πέσανε σε ένα πόλεμο μεταξύ των δύο αδελφών Ουασκάρ Ίνκα και Αταούαλπα Ίνκα για την εξουσία της αυτοκρατορίας.

Ο πόλεμος αυτός είχε αποδυναμώσει αρκετά την αυτοκρατορία. Ήταν άτυχο γεγονός ότι οι Ισπανοί έφθασαν στο αποκορύφωμα ενός εμφύλιου πολέμου. Ο Πιζάρο δεν είχε τρομερή δύναμη: ακριβώς 180 άτομα, 1 πυροβόλο και μόνο 27 άλογα.

Ένας Ισπανός ιππέας, όμως, πλήρως θωρακισμένος, είχε τεχνολογική ανωτερότητα απέναντι στις δυνάμεις των Ίνκα. Οι Ισπανοί είχαν αναπτύξει μια από τις καλύτερες στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο και τακτική που μαθεύτηκε στη μακροχρόνια πάλη των αιώνων τους ενάντια στα μαυριτανικά βασίλεια στην Ιβηρική Χερσόνησο. Μαζί με αυτήν την τακτική και την υλική ανωτερότητα, οι Ισπανοί επίσης είχαν αποκτήσει τις δεκάδες χιλιάδων ιθαγενείς σύμμαχους που επιδίωξαν να τερματίσουν τον έλεγχο των Ίνκα στο έδαφός τους.


Αυτό, σε συνδυασμό με μια τολμηρή στρατιωτική επίθεση από τους Ισπανούς στην Καγιαμάρκα, τους επέτρεψε να συλλάβουν τον αυτοκράτορα. Ο Αταούαλπα διέταξε τη δολοφονία του αντιπάλου του, Ουασκάρ, και οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν τις διάφορες φατρίες μέσα στο κράτος των Ίνκα. Ήταν σε θέση επίσης να αυξήσουν επιπλέον τους συμμάχους τους και προώθησαν τελικά μια επιτυχή επίθεση στην πρωτεύουσα Κούσκο.

Ο Πιζάρο ίδρυσε έπειτα την πόλη Πιούρα το 1532 και έστειλε τον Χερνάντο ντε Σότο για να συναντηθεί με τον Αταούαλπα, ο οποίος είχε νικήσει τον αδελφό του στον εμφύλιο πόλεμο και στηριζόταν με 80.000 στρατεύματα στην Καγιαμάρκα. Ο Πιζάρο και μερικοί από τους ανθρώπους του συναντήθηκαν με τον Αταούαλπα. Οι Ισπανοί απαίτησαν οι Ίνκα να δεχτούν την αυτοκρατορία του βασιλιά της Ισπανίας και να δεχτούν και τον χριστιανισμό.

Λόγω του γλωσσικού εμποδίου και ίσως λανθασμένης ερμηνείας, ο Αταουάλπα μπερδεύτηκε από την περιγραφή της χριστιανικής πίστης. Ο Αταούαλπα επεχείρησε περαιτέρω έρευνα στα δόγματα της χριστιανικής πίστης, την οποία εξυπηρέτησε ο απεσταλμένος του Πιζάρο. Ο Αταούαλπα πρόσφερε στους Ισπανούς αρκετό χρυσό για να γεμίσει το δωμάτιο όπου τον φυλάκισαν μέσα και δύο φορές την ίδια ποσότητα ασημιού. Οι Ίνκα πλήρωσαν τα λύτρα αυτά, αλλά ο Πιζάρο τους εξαπάτησε και αρνήθηκε να απελευθερώσει τον Αταουάλπα.

Πηγή:el.wikipedia

Vlaxos
Συνέχεια...

Η Ιστορία του Hip Hop

http://i202.photobucket.com/albums/aa41/yunnii_boii/hip-hop.gif

To Χιπ χοπ (Hip-Hop) δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία:

  1. Rap (Ο στίχος)
  2. Breakdancing(O χορός)
  3. Djing(Η μουσική)
  4. Graffiti(Η εικόνα)

To Hip-Hop...αναπτύχθηκε σε υποβαθμισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπως το Bronx στη Νέα Υόρκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια.Τα 4 στοιχεία δεν αναπτύχθηκαν την ίδια χρονική στιγμή αλλά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Οι ρίζες του ανάγονται στην δεκαετία του '70, όταν άρχισαν τα πρώτα δειλά δειλά βήματα.


Break dancing

Το Break Dance είναι είδος χορού. Οι πρώτοι B-boys (breakdancing) εμφανίστηκαν το 1973 και ήρθε ως δια μαγείας και έλυνε τις διαφορές μεταξύ συμμοριών (δεν φτιάχτηκε γι'αυτό το λόγο απλά χρησιμοποιήθηκε).



MCing

To MCing άρχισε το '75-'78 όταν ένας Dj σύνδεσε το μικρόφωνο στο μίχτη του και άρχισε να λέει διάφορους στοίχους, σαν σλόγκαν, για να εμψυχώσει τους B-boys. Έτσι ξεκίνησαν οι πρώτοι MC's το '79-'85. Έπερναν το μικρόφωνο και μιλούσαν για την προσωπική τους ζωή για διάφορα προβλήματα της κοινωνίας καθώς και για θέματα όπως οι σχέσεις τους, το χιούμορ και άλλα. Αυτό που έκανε διαφορετική την Rap και το Mcing, εν τέλει, καθώς και ολόκληρη την Hip-Hop κουλτούρα, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχεις τελιώσει κάποια σχολή για να χορέψεις, να τραγουδήσεις, να ζωγραφίσεις ή να παίξεις μουσική. Το έκανες επειδή το ένιωθες και για να περάσεις το δικό σου μήνυμα.

Graffiti



Ένα spray χρώματος

Το Graffiti ενσωματώθηκε στο hip-hop ως ένα από τα στοιχεία του στα τέλη του '60, όταν ένας Ελληνοαμερικάνος που έκανε delivery πίτσες έγραφε όπου πήγαινε το ψευδώνυμο του και τον αριθμό της οδού όπου έμενε (TAKI 183). Έτσι γεννήθηκε η σύγχρονη μορφή του graffiti. Από τότε μεταφέρθηκε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, από την Βραζιλία μέχρι το Ιράν, και έγινε ένας τρόπος έκφρασης του καλλιτέχνη κατά της πολιτικής ή για διάφορους άλλους σκοπούς. To Graffiti γεμίζει το αστικό γκρίζο με ένα χρώμα της ψυχής που γεννιέται εκείνη τη στιγμή στο μυαλό του καλλιτέχνη και από τη καρδιά μεταφέρεται στο χέρι του που κρατάει το spray.

Djing


O DJ Hypnotize και Baby Cee, δύο Dj's

Το Djing δημιουργήθηκε το '75-'78 και χρησιμοποιήθηκε στην αρχή για να έχουν ρυθμό οι B-boys και μετά για να λένε πάνω στο ρυθμό των beat τους στοίχους τους οι Rappers. Ο πρώτος Dj ήταν ο Kool Herc: με την απομόνωση κομματιών από διάφορους δίσκους και την ανάμιξή τους δημιούργησε τον ήχο του χιπ χοπ . Αργότερα, η δεύτερη γενιά των Hip-Hop Dj's και οι μετέπειτα γενιές με πολλές καινοτομίες όπως η μίξη δύο τραγουδιών σε ένα έφτασε τους Dj's σε αυτό που είναι σήμερα.Οι Dj's ήταν τα αστέρια του Hip-Hop τα πρώτα χρόνια αλλά απο το 1978 και μετά τα φώτα έκλεψαν οι Mc's.

Σημαντικές προσωπικότητες του Hip Hop

Νουνός του χιπ χοπ θεωρείται ο Afrika Bambaataa ο οποίος είναι ένας από τους τρεις βασικούς δημιουργούς του break-beat deejaying και είναι επίσης ο κύριος συντελεστής της διάδοσης της ραπ και της hip hop κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστός ως "Παππούς" ή "Νονός" ή Amen Ra της Παγκόσμιας κουλτούρας του χιπ χοπ, καθώς και ως πατέρας της Electro Funk.

Παραπομπές

Ακολουθεί απόσπασμα από τον Δημήτρη Λιτσικάκη διαχειριστή του site www.hip-hop.gr «Aντί να βγάζουν λοιπόν μαχαίρια, πιστόλια ή άλλο όπλο, οι συμμορίες διαλύονται και φτιάχνουν crew χορευτικά και κάνουν "Battles" αναμεταξύ τους. Ο χαμένος στο χορό πρέπει να ομολογήσει την ήττα του δημοσίως στον νικητή και όλα είναι μετά ειρηνικά. Το Breaking, μείωσε αισθητά την βία και έκανε τους νέους να εκτονώνονται στην μουσική δίνοντας εικόνα με χορό, πόζες, φιγούρες, αστεία και αναδεικνύοντας "style". Το ύφος ή "style" παίζει μεγάλο ρόλο στο χώρο της hip- Ηοp κουλτούρας.» www.hiphop.gr

Πηγή:wikipedia


Man


Συνέχεια...

Αποτελέσματα 8ης Αγωνιστηκής....


Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος Αθηνών 1-2
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκάνησα)
Γήπεδο: Αστέρα Τρίπολης

Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο Ατρόμητος, που επικράτησε με 2-1 του Αστέρα στην Τρίπολη. Το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε στο 31ο λεπτό ο Αναστασάκος, ενώ μόλις δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Περόνε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 86ο λεπτό με γκολ του Καούνου.


Ολυμπιακός-Εργοτέλης 2-1

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης (Αθήνα)
Γήπεδο: Καραϊσκάκη


Με εντυπωσιακό γκολ του "λυτρωτή" Ντουντού στο 85ο λεπτό ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή και πήρε την πιο αγχωτική του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-1 του σκληρού Εργοτέλη.
Μακριά από το καλό του πρόσωπο και τις θεαματικές εμφανίσεις των τελευταίων παιχνιδιών, οι νταμπλούχοι Ελλάδας τα βρήκαν σκούρα κόντρα στον Εργοτέλη, όμως με ανατροπή αλά Σταντάρ Λιέγης πήραν ένα σημαντικό τρίποντο νικώντας όχι μόνο τους Κρητικούς αλλά και την κούραση. Οι παίκτες του Ζίκο βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως με δύο γκολ στο τέλος των δύο ημιχρόνων απέφυγαν μια γκέλα που έμοιαζε μέχρι το 85' πάρα πολύ πιθανή και σκαρφάλωσαν και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, μόνο καλά λόγια μπορούμε να γράψουμε για τον Εργοτέλη που δεν χαμπάριασε από "Καραϊσκάκη" και βαριές φανέλες, κοίταξε στα μάτια τους Πειραιώτες, έπαιξε σαν μεγάλη ομάδα δημιουργώντας ένα κάρο ευκαιρίες όμως στάθηκε άτυχη και έφυγε δίχως βαθμό από το Φάληρο. Είναι ελάχιστες οι ομάδες που παίζουν δίχως φόβο στην έδρα του Ολυμπιακού και γι αυτό ο Εργοτέλης αξίζει συγχαρητήρια.

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1

Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρέθυμνο)
Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ

Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι από άποψη θεάματος, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ο Πανιώνιος επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1 στη Νέα Σμύρνη για την 8η αγωνιστική της Super League.

Οι "κυανέρυθροι", αν και βρέθηκαν να χάνουν από το γκολ του Ντιμπαλά στο 15', αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με τον Γουνδουλάκη. Παίζοντας ουσιαστικό ποδόσφαιρο και αξιοποιώντας τις ευκαιρίες τους, οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με τον -κορυφαίο του γηπέδου- Μπάλαμπαν στο 23', ενώ ολοκλήρωσαν τη νίκη τους με το γκολ του Καστελιόνε στο 72ο λεπτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως την πρώτη του φετινή συμμετοχή πραγματοποίησε ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μπόσκο Μπάλαμπαν στο 75ο λεπτό.

Πηγή:sport24



Vlaxos

Συνέχεια...

80χρονος ασέλγησε σε 10χρονο κοριτσάκι

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι σε περιοχή έξω από την Χαλκίδα, πιάστηκε ένας 80χρονος την ώρα που έκανε ασελγείς χειρονομίες σε 10χρονο παιδί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 80χρονος πήρε το κοριτσάκι με το αυτοκίνητο του σε ερημική περιοχή.....

Φίλος της οικογένειας είδε τον δράστη και τον ακολούθησε. Ξαφνικά καθώς το αυτοκίνητο του ήταν σταματημένο, άνοιξε την πόρτα, πήρε το κοριτσάκι και κάλεσε την αστυνομία. Σε χρόνο ρεκόρ οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο όπου συνέλαβαν τον δράστη.

Corfas
evianews.com Συνέχεια...

Δεν είναι απαραίτητο το DVD για την εγκατάσταση των Windows 7

Επιβεβαιώνοντας τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί εδώ και καιρό, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα ότι οι κάτοχοι netbooks θα μπορούν να εγκαταστήσουν τα ολοκαίνουργια Windows 7 χωρίς να απαιτείται το DVD με το λειτουργικό. Οι ενδιαφερόμενοι θα κατεβάζουν από το Internet τον σχετικό installer, τον οποίο μετά θα χρησιμοποιούν για την εγκατάσταση των Windows 7 μέσω ενός οποιουδήποτε USB stick.

Οι εκδόσεις που διατίθενται στο online κατάστημα της Microsoft είναι οι Windows 7 Home Premium, Professional και Ultimate. Σημειωτέον ότι πρόκειται για εκδόσεις αναβάθμισης, κάτι που σημαίνει ότι ο χρήστης θα πρέπει να έχει ήδη εγκατεστημένη στον υπολογιστή του μια έκδοση των Windows XP ή Vista.

Παραδόξως, από τον κατάλογο των εκδόσεων απουσιάζει η έκδοση Starter, η οποία δημιουργήθηκε για τα netbooks. Ενδεχομένως η Microsoft να θεωρεί ότι τα σύγχρονα μηχανήματα είναι πλέον αρκετά δυνατά για να "σηκώσουν" μια πλήρη έκδοση των 7 και δεν χρειάζεται η light version.


 Corfas


pathfinder.gr
Συνέχεια...

Damian Marley feat Nas - Road to Zion




πάρτε και ένα κομματάκι για να χαλαρώσετε!

Corfas Συνέχεια...

the box..

http://www.moviesonline.ca/movie-gallery/albums/userpics//poster_the-box2.jpg
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:

Richard Kelly
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Cameron Diaz, Frank Langella, James Marsden, Gillian Jacobs, Michele Durrett
ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ένας άγνωστος σας χτυπά την πόρτα, σας δίνει ένα κουτί και σας λέει ότι μπορείτε να βγάλετε εκατομμύρια μέσα σε μια στιγμή αρκεί να πατήσετε ένα κουμπί. Μόνο που πατώντας το κουμπί κάποιος από τους 6 δισεκατομμύρια κατοίκους του πλανήτη θα πεθάνει. Εσείς τι θα κάνατε; Η νέα ταινία του Richard Kelly μετά το φιάσκο του «Southland Tales» βασίζεται σε ένα μικρό διήγημα του Richard Matheson.

trailer:

 


Corfas Συνέχεια...

Αποτοξινώστε τον οργανισμό σας!



  • Μια δίαιτα αποτοξίνωσης είναι απαραίτητη κατά διαστήματα για να ξεκουράζεται ο οργανισμός σας και να ξαναβρίσκει την χαμένη του ενέργεια.
  • Ανάλογα με τον τρόπο ζωής,τη προσωπικότητά,τον ελεύθερο χρόνο και την κατάσταση του οργανισμού σας επιλέξτε τη κατάλληλη για εσάς δίαιτα.
  • Εμπλουτίστε το καθημερινό σας μενού με φρούτα,λαχανικά,χυμούς και πολύ νερό ενώ αποφύγετε τα ζωϊκά λίπη,τη μαργαρίνη,τον καφέ,το τσάϊ,το οινόπνευμα, τα τηγανητά, τη ζάχαρη, τη σοκολάτα,το κόκκινο κρέας και τα ανθρακούχα ποτά.
  • Απομακρύνετε απο το σπίτι όλα τα υλικά και τρόφιμα που συσσωρεύουν τοξίνες στον οργανισμό καθώς και τη φρυτέζα και καφετιέρα απο το πάγκο της κουζίνας. Γεμιστε το ψυγείο με φρέσκα και υγιεινά προϊόντα βιολογικής προελεύσεως κατά προτίμηση.
  • Αρωματίστε το χώρο με το άρωμα που αγαπάτε και φροντίστε ώστε κάθε γεύμα να αποτελεί μια πραγματική απόλαυση!Στολίστε με λουλούδια το τραπέζι,τοποθετείστε το κάθισμα απέναντι απο παραθυρο με θέα,αν είναι δυνατό, και φυσικά απομακρύνετε τηλεόραση απο το χώρο.
 Corfas


houselife.gr
Συνέχεια...

Η συναυλία

Μια φορά ένας γέρος αποφάσισε να νοικιάσει το ισόγειο της μονοκατοικίας που έμενε.
Στην αγγελία που έβαλε, απάντησε ένα μουσικό συγκρότημα χέβυ μέταλ και έτσι έπιασαν το σπίτι.
Ένα βράδυ, ο γέρος ξύπνησε από δυνατή μουσική και φωνές, και κατέβηκε κάτω για να δει τι γίνετε.
- Σιγά ρε παιδιά κάντε ησυχία να κοιμηθούμε! λέει ο γέρος.
- Μια τελευταία πρόβα κάνουμε, αύριο δίνουμε συναυλία, είπαν αυτοί, και ο γέρος έφυγε.
Την επόμενη μέρα και πάλι τα ίδια, η δυνατή μουσική και ο γέρος ξανακατεβαίνει κάτω, τους φωνάζει πάλι, και αυτοί πάλι του λένε:
- Μια τελευταία πρόβα κάνουμε, αύριο δίνουμε συναυλία.
Μετά από δύο μέρες και πάλι το ίδιο με τους χεβιμεταλάδες να δίνουν ρέστα και τον γέρο να κατεβαίνει και πάλι να τους λέει να σταματήσουν και να ακούει από αυτούς το ίδιο:
- Αυτή είναι η τελευταία μας πρόβα αύριο δίνουμε συναυλία.
Την επόμενη μέρα ξανά το ίδιο, με τη μουσική στο τέρμα και το σπίτι να κουνιέται ολόκληρο, ο γέρος όμως άφαντος!!!
- Ρε λες και να έπαθε τίποτα ο γέρος; είπε ο ένας, και αποφάσισαν να ανέβουν πάνω για να δουν μήπως έπαθε κάτι.
Μόλις μπήκαν μέσα είδαν το γέρο να τραβάει μαλακία.
- Κύριε Κώστα, τι κάνετε εκεί; ρωτάει ο ένας.
Και ο γέρος απαντάει:
- Τελευταία πρόβα. Αύριο σας γάμησα!



Corfas

Συνέχεια...

ΨΕΦΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

1 ¼ φλιτζάνι ντομάτες ξεφλουδισμένες και τεμαχισμένες
2 κρεμμύδια (κομμένα)
1 σκελίδα σκόρδου (κομμένη)
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι μαϊντανό (κομμένο)
ρίγανη, κανέλα, δυόσμο
αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε τις τομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα χόρτα και τα μπαχαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Σχηματίζουμε το μείγμα σε μπάλες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τηγανίζουμε τις μπάλες μέχρι να ροδίσουν.

Corfas
Συνέχεια...

Η πολη της ξανθης...

Η Ξάνθη ή Ξάνθεια, όπως ήταν γνωστή κατά την αρχαιότητα , είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, σκαρφαλωμένη στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης. Η πόλη σήμερα έχει 52.270 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001 και συνδέεται αεροπορικώς με την Αθήνα, μέσω του αεροδρομίου της Χρυσούπολης και σιδηροδρομικώς με τη Θεσσαλονίκη από την οποία απέχει 215 χιλιόμετρα.

Το μεγαλύτερο τμήμα της Ξάνθης διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό και πνευματικό κέντρο της περιοχής με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό συνύπαρξης χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού. Περπατώντας στα γραφικά στενά σοκάκια της Παλιάς Πόλης συναντάμε σπίτια παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, φτιαγμένα από ξύλο και πέτρα. Οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης είναι φτιαγμένοι από γρανίτη. Από το 1975 φιλοξενείται η Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. Συνολικά φοιτούν 2.879 φοιτητές. Στην πόλη λειτουργεί το Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η στέγη Γραμμάτων και Καλών Τεχνών, η οποία διαθέτει και βιβλιοθήκη 40.000 τόμων. Κατά μήκος της ακτογραμμής του νομού δίνονται στους φυσιολάτρεις θαυμάσιες ευκαιρίες περιήγησης στους γύρω υδροβιότοπους. Επιπροσθέτως, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αρχαιολογικός χώρος των Αβδήρων.



αξίζει να την επισκεφτείτε είναι πολύ ωραία πόλη!!


Corfas


Συνέχεια...

Η Εύη Βατίδου καθυστερεί να υπογράψει το διαζύγιο της...

Τις τελευταίες ώρες έχει ακουστεί η φήμη πώς η Εύη Βατίδου καθυστερεί να υπογράψει το διαζύγιο της με τον ποινικολόγο Αλέξη Κούγια. Και μας κάνει εντύπωση αυτή η είδηση, καθώς θα περιμέναμε το πρώην μοντέλο να θέλει γρήγορα να ξεκαθαρίσει αυτήν την ιστορία και να προχωρήσει παρακάτω. Μάλιστα ο Αλέξης Κούγιας έστειλε ένα εξώδικο στην Εύη Βατίδου ότι δεν υπογράφει το διαζύγιο τους. Σε λίγο θα έχουμε εξελίξεις….

Corfas

protothema.gr


Συνέχεια...

Ξεκινάει η προπώληση για τη συναυλία των U2


Έλληνες fans των U2, λάβετε θέσεις... Η προπώληση των εισιτηρίων για την πολυαναμενόμενη συναυλία του Bono και της παρέας του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ολυμπιακό Στάδιο, ξεκινάει στις 2 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, από τα ταμεία του Ολυμπιακού Σταδίου. Πιάστε θέση στην ουρά και... καλή τύχη!

Οι τιμές των εισιτηρίων...
κυμαίνονται από 33 μέχρι 330 ευρώ. Στις κερκίδες – και ανάλογα φυσικά με τη ζώνη και τη θύρα – τα εισιτήρια στοιχίζουν: 33, 100 και 165 ευρώ, ενώ το VIP πακέτο φτάνει τα 330 ευρώ. Στην αρένα, για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία όρθιοι μπροστά από τη σκηνή, τα εισιτήρια πωλούνται στα 65 ευρώ.

Από τις 2 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου τα εισιτήρια στην Αθήνα θα προπωλούνται αποκλειστικά από τα ταμεία στο Ο.Α.Κ.Α. Από τις 7 Νοεμβρίου ό,τι έχει απομείνει θα διατίθεται και από το Ticket House στην Πανεπιστημίου 42 (Δευτέρα – Τετάρτη: 10:30 – 18:30, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:30 – 21:00, Σάββατο: 10:30 – 16:00) και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα ticketpro.gr.

Όσοι... φανατικοί ωστόσο είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο fun club των U2 θα μπορούν να προαγοράσουν τα εισιτήριά τους νωρίτερα από τους άλλους, από τις 29 (10:00 το πρωί) μέχρι τις 31 Οκτωβρίου (12:00 το μεσημέρι), μέσα από το επίσημο site των U2 (www.u2.com).


Στη Θεσσαλονίκη η προπώληση θα γίνεται από το Ticket House (Μητροπόλεως 102) από τις 2 Νοεμβρίου ( Δευτέρα με Παρασκευή 10:30 – 14:00 & 17:30 – 20:30, Σάββατο 10:30 – 15:00).


Η συναυλία των U2 – για πρώτη φορά στην Αθήνα – θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου του 2010 στο ΟΑΚΑ και εάν θέλετε να είστε κι εσείς εκεί, φροντίστε να εξασφαλίσετε το συντομότερο το απαραίτητο μαγικό χαρτάκι...

nooz.gr

jose
Συνέχεια...

Nέος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για τον Απόλλων Καλαμαριάς...???

Φήμες λένε οτι νέος επενδυτής απο τη Θεσσαλονίκη ενδιαφέρεται για να βγάλει απο το αδιέξοδο τον Απόλλων Καλαμαριάς....
Σύμφωνα με πληροφορίες απο Καλαμαριά μεριά, ο επιχειρηματίας αυτός γνωρίζει τα πάντα για το σωματείο, την ιστορία και για το πιο σημαντικό θέμα που απασχολεί την ομάδα:Τα οικονομικά.....
Το όνομα ακόμα δε γυρνάει στη πιάτσα και απλά περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις....
Κρίμα πάντως για ένα τόσο ιστορικό σωματείο, όσο είναι ο Απόλλων να έχει αυτή τη κατάντια...
Απαράδεκτο...!!!
Μακάρι να βρεί "όαση" ο Απόλλων σε αυτόν τον τυπά απο τη Θεσσαλονίκη...



Anto
Συνέχεια...

Tα καλά και τα κακά για τον καφέ και το τσάι....

Τα θετικά και τα αρνητικά για τον καφέ και το τσάι

Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς καφέ ή χωρίς τσάι; Δεν είστε οι μόνοι. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι και τα δύο δημοφιλή ροφήματα μπορούν να έχουν ευεργετική δράση στην υγεία ή να προκαλέσουν προβλήματα. Η επιλογή τους πρέπει να γίνεται κατά περίπτωση, γιατί για παράδειγμα το τσάι ωφελεί περισσότερο την καρδιά απ' ό,τι ο καφές. Στις εγκύους τόσο ο καφές όσο και το τσάι πρέπει να περιορίζονται, ενώ στο αδυνάτισμα και τα δύο ροφήματα επιτρέπονται αρκεί να μην τα φορτώνετε με ζάχαρη και πλήρες γάλα. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή ανάμεσα σε τσάι και καφέ υπάρχουν συμβουλές που θα σας βοηθήσουν.

Καρδιά
Οι μελέτες για τον καφέ είναι αντιφατικές. Αλλες λένε ότι κάνει καλό στην καρδιά, άλλες ότι κάνει κακό. Ολες όμως συμφωνούν ότι ο καφές φίλτρου είναι καλύτερος, γιατί σε οποιονδήποτε άλλο τρόπο παρασκευής παράγονται τοξικές ουσίες που συσσωρεύονται στις αρτηρίες και ευνοούν το έμφραγμα, αν βέβαια κάνει κανείς υπερκατανάλωση καφέ. Αντιθέτως, όλες οι μελέτες για το τσάι υποστηρίζουν ότι κάνει καλό στην καρδιά χάρη στα φλαβονοειδή που περιέχει. Τα αντιοξειδωτικά αυτά εμποδίζουν τη δημιουργία της λεγόμενης «κακής» χοληστερίνης.

Αδυνάτισμα
Και τα δύο ροφήματα περιέχουν νερό, το οποίο βοηθάει στο αδυνάτισμα. Το τσάι όμως δεν περιέχει καθόλου θερμίδες. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά του συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής σιλουέτας, αν είναι αυτός ο στόχος. Ο καφές πάλι, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, δεν απαγορεύεται στις δίαιτες, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο γιατί αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, που με τη σειρά του οδηγεί στο τσιμπολόγημα. Σκέτος, πάντως, ούτε αυτός έχει θερμίδες.

Εγκυμοσύνη
Καφές και τσάι επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη, αρκεί να μην καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Οι γιατροί όμως συστήνουν στις εγκύους να πίνουν πολύ νερό, γιατί ο καφές περιέχει καφεΐνη και το τσάι τεΐνη, δύο διεγερτικές ουσίες που καλό είναι να μην απελευθερώνονται στον οργανισμό πολλές φορές την ημέρα κατά την κύηση. Χρειάζεται μέτρο.

Υπνος
Διαταραχές στον ύπνο προκαλούν και τα δύο ροφήματα, ιδιαίτερα όμως ο καφές, που μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη βαθιά φάση του ύπνου. Αλλά και το τσάι πρέπει να αποφεύγεται επειδή η τεΐνη που περιέχει απελευθερώνεται πιο αργά στον οργανισμό απ' ό,τι η καφεΐνη. Συγκεκριμένα, χρειάζονται είκοσι ώρες για να αποβληθεί πλήρως από τον οργανισμό. Στον καφέ το διάστημα είναι μικρότερο, αν και υπάρχουν άτομα τα οποία μετά από δεκαέξι ώρες κατανάλωσης καφέ δυσκολεύονται να κοιμηθούν.

Πρόληψη καρκίνου
Στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου, αν ο καφές κάνει μια φορά καλό, το τσάι κάνει πολλές. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, σύμφωνα με πολλές επιστημονικές μελέτες, έχουν μεγαλύτερη ευεργετική δράση απ' ό,τι οι βιταμίνες C και Ε. Ιδιαίτερα καλό είναι το πράσινο τσάι, το οποίο χάρη στις κατεχίνες που περιέχει προστατεύει ακόμη περισσότερο από την ασθένεια. Ομως και ο καφές έχει αποδειχτεί ότι έχει αντικαρκινική δράση. Προστατεύει ιδιαίτερα από τις μορφές καρκίνου που πλήττουν το πεπτικό σύστημα.



Espressonews.gr



Anto


Συνέχεια...

The prodigy...


Η βρετανική ομάδα Οι Prodigy γεννήθηκε από τη συνάντηση το 1990 του κ. Liam Howlett



(πλήκτρα, συνθέτης), Keith Flint (χορευτής, τραγουδιστής), Maxim Reality (MC, τραγουδιστής). Leeroy Thornhill (χορεύτρια, έφυγε από το συγκρότημα το 2000). Οι Prodigy είναι η μουσική έκπληξη του έτους 1992 με το πρώτο του άλμπουμ "εμπειρία" θα είναι ένα από τα άλμπουμ ναυαρχίδα υπόγειες παραληρώ μέρη. Μετά από αυτό το πρώτο έργο, η ομάδα δίνει έναν πιο ροκ, πανκ για να δείτε την εικόνα του τραγουδιστή Keith Flint για το δεύτερο άλμπουμ "Music For The Jilted γενιάς". Χρυσός σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αυτό το λεύκωμα προεικονίζει την επιτυχία του "The Fat Of The Land", το 1997. Σε αυτό το τρίτο άλμπουμ είναι πολλές και η Prodigy hits απόγειο της δόξας. Θα πρέπει να περιμένει επτά χρόνια πριν από την επιστροφή στην ομάδα του τέταρτου άλμπουμ "Music For The Jilted γενιάς". Λιγότερο εμπνευσμένη, η ομάδα δεν δίνει όλη την ενέργεια και το 2009 με "Invaders Must Die" Η Prodigy βρέθηκαν την φορά το 1997. Ένα εξαιρετικό άλμπουμ για μια ομάδα που έχει
αναπηδούν.

Omen



No good



Vlaxos


Συνέχεια...

Νεαρή φοιτήτρια η νέα σύντροφος του Αντριάνο...


Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Αντριάνο (ο Ολυμπιακός φέρεται να είναι μεταξύ των ομάδων που ενδιαφέρονται έντονα για αυτόν έχοντας το ατού που λέγεται... Ζίκο) αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες προς το παρόν, όχι όμως και το έτερον ήμισυ του "αυτοκράτορα".

Αυτή ονομάζεται Κάσια Μενέγα, είναι φοιτήτρια ηλικίας μόλις 22 ετών και δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες συντρόφους του 27χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού, αφού δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρόν να προβάλλει τον έρωτά της μέσα από τα κουτσομπολίστικα ΜΜΕ της "χώρας της σάμπας".

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης αναμέτρησης της Φλαμένγκο με την Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε, και ήταν ο ίδιος ο Αντριάνο που γνωστοποίησε την ύπαρξη ερωτικού δεσμού ανάμεσά τους.

Πηγή:sport24

Vlaxos


Συνέχεια...

8η Αγωνιστική...



ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ 16:45 ΣΚΑΪ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19:00 ΝΕΤ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 ΝOVA


ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 14:30 ΝOVA
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 14:30 ΝOVA
ΑΡΗΣ - Α.Ε.Κ. 16:45 ΝOVA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝOVA

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 19:00 ΝΕΤ

Vlaxos
Συνέχεια...

Οστά ανθρώπινου κρανίου βρέθηκαν στο σπίτι 61χρονου

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Εδέσσης στη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησαν στο σπίτι 61χρονου. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατείχε μεταξύ άλλων ανθρώπινα οστά κρανίου μαζί με όπλα και σφαίρες.


Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, ο 61χρονος, μεταλλειολόγος στο επάγγελμα, έκρυβε στο σπίτι του ένα πιστόλι, ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αεροβόλο, σφαίρες διαφόρων τύπων, έναν εκρηκτικό μηχανισμό (δυναμοεκρηκτήρα), πέντε μαχαίρια διαφόρων διαστάσεων, ένα ξίφος, 17 κροτίδες, μια ξύλινη ράβδο, ένα αρχαίο χάλκινο νόμισμα, τμήμα επιτύμβιου σταυρού βυζαντινής περιόδου και μία μαρμάρινη πλάκα από την εποχή της τουρκοκρατίας



Οι αστυνομικοί ερευνούν την προέλευση τριών ανθρώπινων οστών κρανίου τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι, ενώ έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι σε ηλεκτρονικό υπολογιστή βρέθηκαν καταχωρημένα τα στοιχεία αστυνομικών, δικαστών και άλλων κρατικών υπαλλήλων της περιοχής.

zoula

Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share