Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Άν θέλεις, πέρνα με κόκκινο....

Για να σε δώ μάγκα Έλληνα....

Συνέχεια...

1 Eκατομμύριο ευρώ εξασφάλισε ένας χιμπατζής απο τη διαθήκη του Μichael Jackson!!!

Ένας χιμπατζής κληρονομεί  1 εκατ. από τον Michael Jacskon

Ο πιο πλούσιος χιμπατζής ή καλύτερα το πιο πλούσιο ζώο θα γίνει ο Bubblies. Ο πολυαγαπημένος χιμπατζής του Michael Jackson είναι ο «χρυσός» κληρονόμος, αφού σύμφωνα με την διαθήκη του ο «συγχωρεμένος» του αφήνει 1 εκατ. δολάρια.

Παρόλο που είχε να τον δει περισσότερο από 10 χρόνια, ήθελε, γράφει ο Τζάκσον στην διαθήκη του, να του εξασφαλίσει «ένα ασφαλές μέλλον». Και μη χειρότερα… Ποια ανασφάλεια δηλαδή θα μπορούσε να έχει ο Bubbles για το μέλλον του;

Ο εκπαιδευτή του Jackson πάντως υποστηρίζει ότι δεν έχει ιδέα και ουδέποτε του είπαν για χρήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω κατοικίδιο πήρε ο Jackson από ένα κέντρο ερευνών στο Τέξας το 1985 και τον είχε καλύτερα και από παιδί του.

Ο Bubbles φορούσε τις πιτζάμες του Jackson, κοιμόντουσαν μαζί και άλλα τέτοια συνηθισμένα. Στην πορεία ο Bubbles έγινε επιθετικός και ο γνωστός τραγουδιστής αναγκάστηκε να τον στείλει σε ζωολογικό κήπο. Αλλά τον αποζημίωσε, όπως φαίνεται, και με το παραπάνω…


star



Anto

Συνέχεια...

Stevie Wonder - Superstition (Live)

Είναι απ' τα τραγούδια που σου ανεβάζουν τη διάθεση!!!
Είναι live στη σειρά Sesame Street!!!




jose

Συνέχεια...

Προσφέρουν 3εκατομμύρια ευρο στον Κριστιάν Ρονάλντο για ένα φιλικό.....

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί τον πιο "εμπορικό" ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, με την επιρροή του στην ασιατική ήπειρο να έχει ξεπεράσει ακόμα και αυτήν του "πολύ" Ντέιβιντ Μπέκαμ...

Προσφέρουν 3.000.000€ στον Κ.Ρονάλντο για ένα φιλικό!



Η απόδειξη έρχεται από την μαδριλένικη εφημερίδα "As", η οποία αποκαλύπτει σήμερα ότι ιδιοκτήτες συλλόγων από χώρες όπως τα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Ουζμπεκιστάν και το Βιετνάμ, προσφέρουν ένα ποσό από 2.000.000 μέχρι και 3.000.000 ευρώ στον κάτοχο της "Χρυσής Μπάλας" του 2009 προκειμένου να δώσει το "παρών" σε φιλικό αγώνα επίδειξης φορώντας τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ασύλληπτες οικονομικά προτάσεις (33.000 ευρώ περίπου για κάθε λεπτό συμμετοχής) περιλαμβάνουν επίσης και αποζημιώσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση τραυματισμού, με τον χρόνο διεξαγωγής του φιλικού να είναι είτε η περίοδος των Χριστουγέννων είτε το τέλος της σεζόν 2009-2010, ώστε και στις δύο περιπτώσεις ο παίκτης να μην έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τους "μερένγκες".

Οι "σειρήνες" όμως αυτές δεν φαίνεται να έχουν μαγέψει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος μέχρι στιγμής εμφανίζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο με δεδομένο ότι ο μεγάλος του στόχος είναι να συμμετάσχει το ερχόμενο καλοκαίρι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη φανέλα της Πορτογαλίας.

sport24

Anto
Συνέχεια...

Κατάσχεση 28 κιλών ηρωίνης ....


Στην κατάσχεση 28 κιλών ηρωίνης στα σύνορα με τη Σερβία προχώρησαν οι βουλγαρικές τελωνειακές αρχές.

Τα ναρκωτικά αξίας 1,7 εκατ. ευρώ είχαν τοποθετηθεί κάτω από τα καθίσματα ΙΧ που ανήκε σε 48χρονο Βούλγαρο, ο οποίος το 2000 είχε συλληφθεί στο Μόναχο για διακίνηση ναρκωτικών.

Ο 48χρονος που ανήκει σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με δράση στην Ευρώπη συνελήφθη.

Πηγή:protothema

Vlaxos

Συνέχεια...

Ο Αυτιάς συζητάει με τα βίντεο...


Είναι απίστευτο....
Ο Αυτιάς είχε πάρει συνέντευξη από τον Ψωμιάδη μια μέρα.
Κανονική, live συνομιλία και έτσι...
Και από τότε έχει ξανασυζητήσει κανονικά,
άλλες 2 φορές με τον Ψωμιάδη αλλά όχι ζωντανά.
Έχει βάλει το βίντεο με τον νομάρχη να παίζει και
κάνει κανονική συζήτηση σαν να είναι πρώτη φορά.
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα! Είναι απίστευτος...
Δεν γίνεται να έχει γίνει καταλάθως!! Δεν θυμάται οτί αυτή τη συζήτηση
την έχει ξανακάνει??

Το βίντεο είναι από την εκπομπή Ράδιο Αρβύλα
οπότε έχει και τα σχόλια των παρουσιαστών, κάτι που το
κάνουν ακόμα πιο αστείο.Για να μην πω γελοίο!!!
Δείτε και μόνοι σας...



Χαχαχαα...Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ακόμα δηλαδή??

jose
Συνέχεια...

ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ-ΣΟΦΙΑ ΣΤΡΑΤΗ Σ'ΑΝΑΖΗΤΩ




Corfas Συνέχεια...

Χάστε βάρος με ... Θερμιδομετρητή



Το παρακάτω πρόγραμμα είναι δωρεά του περιοδικού Vita που ασχολείται με την υγεία και την διατροφή. Ο Θερμιδομετρητής Vita είναι στα Ελληνικά και σας επιτρέπει να φτιάξετε προγράμμαα διατροφής λέγοντας σας πόσες θερμίδες έχει το κάθε πρόγραμμα διατροφής!





Η εφαρμογή Θερμιδομετρητής σας επιτρέπει να: • Υπολογίσετε τις θερμίδες από 1500 τρόφιμα, φαγητά και σκευάσματα • Βρείτε το σωστό σας βάρος σύμφωνα με την ηλικία, το φύλο και το ύψος σας • Φτιάξετε ένα σωστό διαιτολόγιο για να χάσετε τα παραπανίσια κιλά, ενόψει καλοκαιριού και όχι μόνο. Από το βασικού μενού επιλογών ακολουθείστε τα εξής βήματα: • Δημιουργήστε ένα νέο χρήστη από την επιλογή Άτομα, Εισαγωγή νέου χρήστη, συμπληρώνοντας τα πεδία στην οθόνη. Απαραίτητα είναι το φύλο, η ηλικία και το βάρος. Θα δείτε να εμφανίζεται η κατάστασή σας, αν έχετε δηλαδή κανονικό βάρος, αν είστε υπέρβαρος κλπ. • Στη συνέχεια μπορείτε να συμπληρώσετε τις συνηθισμένες δραστηριότητες μια ημέρας. • Τέλος μπορείτε να δημιουργήστε το δικό σας διαιτολόγιο, σε εβδομαδιαία μορφή, από την επιλογή Διαιτολόγιο, Εισαγωγή νέου.

Σας το συνιστώ για να κάνετε υγιεινή δίαιτα!



Man
Συνέχεια...

The Ugly Truth

Σκηνοθεσία: ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΟΥΚΕΤΙΚ
Σενάριο: ΝΙΚΟΛ ΙΣΤΜΑΝ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΡΑΡΝΤ ΜΠΑΤΛΕΡ , ΚΑΘΡΙΝ ΧΕΙΓΚΛ , ΤΖΟΝ ΜΑΙΚΛ ΧΙΓΚΙΝΣ , ΣΕΡΙΛ ΧΑΙΝΣ , ΚΕΒΙΝ ΚΟΝΟΛΙ , ΕΡΙΚ ΓΟΥΙΤΝΕΡ
Πρεμιέρα (US): 24/07/09
Πρεμιέρα (GR): 08/10/09
Είδος ταινίας: Comedy | Romance
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Βαθμολογία: 6.6/10
Η αιώνια μάχη των φύλων ανεβάζει το ερωτικό θερμόμετρο στα ύψη στην κωμωδία ‘Η Γυμνή Αλήθεια’. Η Άμπι Ρίχτερ (Κάθριν Χέιγκλ - η γνωστή Ίζι στο Grey’s Anatomy) είναι μία ρομαντική παραγωγός πρωινών εκπομπών που ψάχνει διακαώς τον κο Τέλειο! Η καθημερινότητά της ‘χτυπάει ξαφνικά κόκκινο’, όταν το αφεντικό της επιβάλει στην ομάδα της τον Μάικ Τσάντγουει (Τζέραρντ Μπάτλερ - 300, P.S. I Love You), έναν σκληροπυρηνικό τύπο της τηλεόρασης που υπόσχεται να ‘ξεράσει’ στον αέρα όλη τη γυμνή αλήθεια για τις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Τα πράγματα μπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Μάικ, για να αποδείξει στην Άμπι πως δεν είναι ένας αναξιόπιστος ‘τσαρλατάνος’ αλλά κάποιος που καταλαβαίνει σε βάθος τις συμπεριφορές των ζευγαριών, προσφέρεται να τη βοηθήσει στην κατάκτηση του κύριου Τέλειου.

trailer


Corfas Συνέχεια...

Συνταγή για σπιτική Μερέντα!!!

Σε όλους μας αρέσει η μερέντα ή η νουτέλλα. Μας έχει μεγαλώσει και μας θυμίζει εποχές αγνές και ξέγνοιαστες, όταν η μανούλα μας μας την είχε έτοιμη στο τραπέζι, με το ψωμάκι της, το γαλατάκι της για συνοδεία...Ε? Τι ωραία...

Τώρα όμως μεγαλώσαμε...Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας...Και τι καλύτερο για να δηλώσουμε την ανεξαρτησία μας και την αποκόλληση απ' τηβ ανάγκη της μαμάς από το να φτιάξεις την δική σου σπιτική μερέντα και να στείλεις και ένα κεσεδάκι στο σπίτι και να πεις "Μάνα...αυτό για σένα...Σε ευχαριστώ για όλες τις φέτες που έχεις αλλείψει για μένα. Δεν ήταν ανάγκη να το κάνεις, να το ξέρεις!!"

Η συνταγή είναι η εξής λοιπόν...

Υλικά:
1 Κουτί Ζαχαρούχο Γάλα
100γρ. Κουβερτούρα
150γρ. Βιτάμ
2 Κουταλιές Σούπας Άχνη Ζάχαρη Κοσκινισμένη
4 Κουταλιές Σούπας Κακάο Κοκινισμένο
1 Κούπα Αλεσμένο Φουντούκι

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη ζάχαρη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε το αλεσμένο φουντούκι και μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις πήξει είναι έτοιμη!!

Επιπλέον συμβουλές:
Βάλτε τα φουντούκια στο φούρνο και στεγνώστε τα. Μην τα ψήσετε. Γιατί αν τα πολτοποιήσετε ωμά θα βγάλουν τα έλαια τους και θα έχτε πρόβλημα!!
Επίσης μπορείτε να τα αλέσετε μαζί με τη ζάχαρη για να λιώσουν τελείως.

jose
Συνέχεια...

Amy winehouse

http://images.celeb9.com/blog/wp-content/uploads/2009/04/amy-winehouse.jpg
http://www.babble.com/CS/blogs/famecrawler/2009/04/3amy-winehouse.jpg
http://backtomono.files.wordpress.com/2009/07/amy-winehouse.jpg
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σάουθγκεϊτ του Λονδίνου, στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983 από οικογένεια Εβραίων μουσικών της τζαζ. Ο πατέρας της, Μίτσελ Γουάινχάους (Mitchell Winehouse) ήταν ταξιτζής και τζαζίστας, η μητέρα της Τζάνις (Janis Winehouse) ήταν φαρμακοποιός. Όταν οι γονείς της χώρισαν όταν ήταν σε ηλικία εννέα χρονών, η γιαγιά της, Σύνθια (Cynthia), την έστειλε στην θεατρική σχολή Susi Earnshaw Theatre School. Στα δώδεκα πήγε στην θεατρική σχολή Sylvia Young’s Theatre School. Δημιούργησε το πρώτο της ραπ συγκρότημα σε ηλικία δέκα ετών και απέκτησε την πρώτη της κιθάρα στα 13. Στα δεκαέξι παράτησε το σχολείο και άρχισε να εμφανίζεται επαγγελματικά με μια ορχήστρα τζαζ. Το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Frank (κυκλοφόρησε το 2003) ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Ερμής και κέρδισε το 2004 το βραβείο Νοβέλο για το τραγούδι "Stronger than Me" . Το Μάιο του 2007 κέρδισε το ίδιο βραβείο με το "Rehab" από τη δισκογραφική της δουλειά του 2006 Back to Black. Στις 14 Φεβρουαρίου 2007 κέρδισε ένα βραβείο BRIT στην κατηγορία της καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας.
Τον Αύγουστο του 2007 η τραγουδίστρια κατέρρευσε ύστερα από υπερβολική δόση ηρωΐνης και χρειάστηκε ένεση αδρεναλίνης αλλά και πλύση στομάχου. Τις επόμενες μέρες τις πέρασε κλειδωμένη σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου ενώ αναγκάστηκε να αναβάλει την εμφάνισή της στο Όσλο.Η Γουάινχαους αντιμετώπισε προβλήματα βουλιμίας και εκτός από τα ναρκωτικά είναι εθισμένη και στο αλκοόλ. Την άρνησή της να ενταχθεί σε κέντρο απεξάρτησης την κατέγραψε στο τραγούδι "Rehab", το οποίο έγινε επιτυχία και βραβεύτηκε.
Στα τέλη του 2007 έγινε γνωστό ότι ο δίσκος της Back to Black είναι το πιο εμπορικό άλμπουμ για το 2007 στη Βρετανία. Το εν λόγω άλμπουμ κυκλοφόρησε στα τέλη του 2006 και μέχρι το Δεκέμβριο του 2007 είχε πουλήσει 1.500.000 αντίτυπα στη Βρετανία.
Το Φεβρουάριο του 2008 η Γουάινχαουζ δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην απονομή των βραβείων Γκράμι επειδή δεν εξασφάλισε εγκαίρως βίζα για τις ΗΠΑ. Εμφανίστηκε μέσω δορυφορικής σύνδεσης για να τραγουδήσει τις επιτυχίες της και να παραλάβει τα πέντε συνολικά βραβεία που κέρδισε. To Μάιο του 2008 οι στίχοι του τραγουδιού της «Love is a Losing Game» αποτέλεσαν μέρος ενός θέματος στις εξετάσεις του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.
Το Μάρτιο του 2009 απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίον της για βιαιοπραγία σε βάρος μιας γυναίκας, στη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού χορού στο Λονδίνο, το Σεπτέμβριο του 2008.





Corfas Συνέχεια...

Η τύχη του χαμογέλασε!! Σπίτι 150.000 το πήρε με 37 Ευρώ!!!


Χτύπησε σπίτι αξίας 150.000 ευρώ με μόλις...37,44 ευρώ!! Ο λόγος για τον κ. Σταμάτη Ξενάκη, τον μεγάλο νικητή της πιο θεαματικής δημοπρασίας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών Bidster.

«Λίγα λεπτά πριν κλείσει η δημοπρασία η αδρεναλίνη μου χτύπησε... κόκκινο. Η διαδικασία ήταν συναρπαστική και συνάμα ξεκάθαρη. Είχε αγωνία και ανταγωνισμό, στοιχεία που την έκαναν μοναδική», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Ξενάκης, μόνιμος κάτοικος Κρήτης και πατέρας δύο παιδιών, που κρατάει πλέον στο χέρι του το κλειδί ενός ολοκαίνουργιου διαμερίσματος συνολικού εμβαδού 69,61 τ.μ. στα Σπάτα. Η «συνταγή» της επιτυχίας κατά τον 48χρονο που έγινε φανατικός χρήστης της Bidster, πείθοντας ακόμη και τους πιο... δύσπιστους φίλους του να την επισκεφτούν, είναι «αρκετή τύχη και μια καλή στρατηγική», την οποία όμως αρνήθηκε να μας... αποκαλύψει. Το νέο του απόκτημα δεν έχει ακόμη σκεφτεί πώς θα το αξιοποιήσει. Το πιθανότερο, όπως μας είπε, είναι να το νοικιάσει.

Επόμενος στόχος για τον κ. Ξενάκη, που εκτός από το σπίτι έχει κερδίσει κυριολεκτικά σε εξευτελιστικές τιμές τηλεόραση, λάπτοπ, φωτογραφική μηχανή, ψύκτη κρασιών, ταξίδια κλπ., είναι μία Πόρσε συνολικής αξίας 70.000 ευρώ! Πρόκειται για μία διεθνή δημοπρασία που «τρέχει» ήδη η Bidster.com σε περισσότερες από μία χώρες και η οποία θα ολοκληρωθεί στις 26 Νοεμβρίου και ώρα 23.00. Μέχρι τις 12 Οκτωβρίου μέσω της Bidster, που έκλεισε ήδη τέσσερις μήνες πετυχημένης λειτουργίας, είχαν ολοκληρωθεί 200 δημοπρασίες με προϊόντα συνολικής αξίας 250.000 ευρώ, τα οποία αγοράστηκαν με μόλις 386,05 ευρώ! Στις δημοπρασίες κερδίζει ο χρήστης που έχει κάνει τη μικρότερη και μοναδική προσφορά για ένα αντικείμενο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στις δημοπρασίες με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με δωρεάν εγγραφή στο www.bidster.gr. Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης «φορτώνει» τον λογαριασμό του με όποιο ποσό επιθυμεί και συμμετέχει στη δημοπρασία από τον υπολογιστή του. Ο δεύτερος τρόπος είναι με το κινητό, με το οποίο ο χρήστης στέλνει SMS και, αν κερδίσει τη δημοπρασία, καταβάλλει το ποσό της νικήτριας προσφοράς για την απόκτηση του δημοπρατούμενου προϊόντος.

Κάθε προσφορά κοστίζει για τους εγγεγραμμένους χρήστες της πλατφόρμας ανάλογα με το δημοπρατούμενο αντικείμενο, από 1 ευρώ για τα μικρά αντικείμενα, όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι τηλεοράσεις, έως 2 ευρώ για τα μεγάλα αντικείμενα, όπως τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα. Η χρέωση για όσους λαμβάνουν μέρος στις δημοπρασίες μέσω SMS είναι 1,43 ευρώ και 2,40 ευρώ αντίστοιχα. Ολα τα επώνυμα προϊόντα της bidster.gr είναι ολοκαίνουργια και τα επιλέγει η Lexitel, η οποία τα προμηθεύεται από γνωστές εταιρείες.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν ξέρω για σας, εγώ όμως λέω να λάβω συμμετοχή...Θα το ψάξω λίγο βέβαια να δω τα μικρά γράμματα του συμβολαίου και μετά βλέπουμε!! Και αν σου κάτσει???!!!

jose
Συνέχεια...

Τι έχει πάρει ο τύπος?????

Τι λέει ρε??? Έχω ξεραθεί στα γέλια... Μόλις είδα αυτό το βιντεάκι που δίνει συμβουλές για να βάφεστε όπως η Μαντόνα στην τηλεόραση και έψαξα και τον βρήκα τον τυπά!!! Έχει πολύ γέλιο... Σαν τον Bruno είναι!!!! Έβαλα και κάτι άλλα που έχει κάνει ο ίδιος τύπος!!








jose

Συνέχεια...

Σεισμός 6.4 Ρίχτερ στην Ινδονησία

13.00 (Ώρα Ελλάδος) σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκε άλλος ένας σεισμός στην περιοχή της Ινδονησίας ισχύος 6.4 Ρίχτερ...

Το ινστιτούτο Γεωφυσικής είπε πως το κέντρο του σεισμού ήταν στα νοτιοδυτικά του νησιού Ιάβα 187 χιλιόμετρα από την πρωτέυουσσα Τζακάρτα.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί....

jose Συνέχεια...

Άλλος ένας εργαζόμενος της France Telecom αυτοκτόνησε...

...ανεβάζοντας τον αριθμό στους 25 εργαζομένους αυτόχειρες σε 19 μήνες. Η ηγεσία της εταιρείας έχει αλλάξει και η γαλλική κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει πως οι συνθήκες εργασίας και το αρνητικό κλίμα στην που βίωναν οι εργαζόμενοι είχαν αλλάξει.

Μάλλον τα πράγματα δεν είναι έτσι τελικά...Εκτός και αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω απ' όλη αυτή την ιστορία...Τι να πω...Δεν ξέρω!!

Το τελευταίο περιστατικό αφορά έναν 48χρονο μηχανικό από τη Βρετάνη, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος σπίτι του ενώ είχε πάρει αναρρωτική άδεια ενός μήνα. Την Τρίτη, ένας 54χρονος υπάλληλος της εταιρείας από τη Μασσαλία, που βρισκόταν επίσης σε αναρρωτική άδεια, επιχείρησε να απαγχονιστεί αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση πυροσβεστών.

Είναι τόσο κακές οι συνθήκες που βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι ή μήπως υπάρχει και τίποτα άλλο σ' αυτην την τρομαχτική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα?? Τα στατιστικά είναι φρικιαστικά! Δεν γίνεται να αυτοκτονούν 25 άτομα σε 19 μήνες, που δουλεύουν στην ίδια εταιρεία και οι λόγοι που το κάνουν να είναι οι ίδιοι...


http://www.aryansatellite.com/images/FranceTelecom_Logo.gif
jose
Συνέχεια...

Sugahspank ...


Γνωστοτερη απο τις διαβοητες live εμφανησεις της, τοσο με τους Sugah Galore οσο και το Cast- a- blast Soundsystem, η -μοναδικη στο ειδος της- Ελληνιδα τραγουδοποιος Sugahspank! κανει το επομενο μεγαλο της βημα κυκλοφορωντας παγκοσμια το ντεμπουτο της αλμπουμ με τιτλο "Τhe incredible / Τhe invisible".
Το αλμπουμ παρουσιαζει δεκατεσσερα νεα τραγουδια με μια ιδιαιτερη "space soul" ατμοσφαιρα γεματη με funk - rock και hip hop στοιχεια σε παραγωγη του Βlend.
Οι επιρροες κειμενονται απο ψυχεδελικη soul (Golden chain, Big jello boy), ρετρο διαθεση (Lost that lovin' feeling), 70's heavy κιθαριστικο funk-rock (Kill the bitch you got in ya), διαστημικα blues (Bad tooth, Dynamite, No roof), old school hip hop (The stink, Beat Junkie), και rhythm & blues (Invisible, The incredible) συχνα με ροπη προς πειραματισμο.
Καθως η μουσικη της αγkαλιαζει διαφορα μουσικα στυλ, οι στιχοι απευθυνουν κοινωνικο ρεαλισμο και αυστηρα προσωπικες εμπειριες, συχνα με μια πικρη αισθηση του χιουμορ.
Τα τραγουδια, σε συνδυασμο με τις χαμαιλεοντικες της ικανοτητες, οσον αφορα το μεγαλο ευρος της φωνης της, τις δυναμικες και την ικανοτητα της να μεταλλασεται αναλογα με τις αναγκες του κομματιου συνθετουν ενα αποκαλυπτικο μικρο αριστουργημα απο μια πραγματικα αφοσιωμενη και πληρως συνειδοποιημενη καλλιτεχνιδα που συνεχως αναζητα νεες μεθοδους δημιουργιας και προσωπικης εκφρασης.
Η Sugaspank ξεκινησε τη συνεργασια της με τον παραγωγο Blend η αλλιως Mishkin για το τελευταιο του αλμπουμ, Misplaced (cab101) στα τελη του 2006, που κυκλοφορησε απο την νεα δισκογραφικη τους εταιρια Cast-a-blast. Αμεσως μετα το τελος ηχογραφησεων για το "Misplaced", οι δυο τους ξεκινησαν να παιρνουν πολλες ωρες μαζι στο home studio του Βlend κυριως τζαμαροντας και δοκιμαζοντας υλικο σχετικα με τη δημιουργια ενος αλμπουμ που θα παρουσιαζει νεα τραγουδια της Sugahspank! σε παραγωγη του Blend, γεγονος που ενισχυσε ακομα περισοτερο μια ιδιαιτερη χημεια που ειχε φανει να αναπτυσεται μεταξυ τους απο την αρχη της γνωριμιας τους.
Ολες οι ηχογραφησεις και η παραγωγη του αλμπουμ εγιναν μεταξυ Νοεμβρη 2007 και Αυγουστου 2008 στο σπιτι, ενω τα περισσοτερα φωνητικα ηχογραφηθηκαν ενω η Sugahspank! ηταν στο κρεββατι λογω σοβαρου τραυματισμου της μεσης της.

Business creep




Incredible



Vlaxos
Συνέχεια...

F1:Gran prix brazil....


Το τρίτο σιρκουί στο καλεντάρι της F1, που τα μονοθέσια κινούνται αντίθετα από τη φορά των δεικτών του ρολογιού, είναι του Ιντερλαγκος, νότια του Σάο Πάολο.


Το πρώτο GP της Βραζιλίας, διεξήχθη το 1973 παρουσία 100.000 θεατών. Η ιστορία όμως ξεκινάει περίπου 35 χρόνια πριν, όταν ένα μεγάλο κομμάτι στην περιοχή είχε αγοραστεί από δύο μεσιτικές εταιρείες για την κατασκευή σπιτιών.


Για καλή τύχη όλων, ένα συγκεκριμένο κομμάτι γης, δεν ήταν κατάλληλο για την ανέγερση κτηρίων, οπότε και κατασκεύασαν μια πίστα. Το 1970, η διεθνής επιτυχία του Βραζιλιάνου οδηγού Έμερσον Φιτιπάλντι, δημιούργησε την ανάγκη για την «απόκτηση» ενός αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.


Έτσι, το 1973 το Ιντερλάγκος φιλοξένησε το πρώτο του GP. Το μήκος της πίστας δεν είναι από τα μεγαλύτερα αφού με τα βίας φτάνει τα 4.309 χιλιόμετρα, το αργό της κομμάτι όμως, είναι αρκετά τεχνικό και αποτελείται από οκτώ διαδοχικές στροφές.


Ένα ακόμη στοιχείο που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το έργω των ομάδων, είναι το υψόμετρο της πίστας που επηρεάζει αρνητικά την ιπποδύναμη και την αξιοπιστία των κινητήρων. Ο αγώνας, της γενέτειρας του αείμνηστου Άιρτον Σέννα, θα κλείσει τον κύκλο του φετινού πρωταθλήματος.

Πρόγραμμα Μεταδόσεων:
Σάββατο 17/10/2009
19:15 Δόκιμαστικα ΑΝΤ1
Κυριακή 18/10/2009
19:15 Αγώνας ΑΝΤ1
Vlaxos
Συνέχεια...

Pink Floyd - Comfortably Numb (Pulse)

Και επειδή είναι πολύ βαρύ το κλίμα μετά από τις τελευταίες αναρτήσεις θα κλείσω με κάτι πιο ανάλαφρο, χωρίς να ξεφύγω απ' το θέμα... Το τραγούδι λέγεται Comfortably Numb (βολικά μουδιασμένος). Αυτό που έχουμε καταλήξει να είμαστε σχεδόν όλοι δηλαδή. Μουδιάσαμε και δεν νιώθουμε τον πόνο των άλλων γιατί δεν μας βολεύει...

Δεν μιλάει για κάτι ανθρωπιστικό. Είναι κομματάρα όμως...
Διάλεξα την live έκδοση γιατί έχει 2 καλά και μόνο 1 κακό! Το κακό είναι οτί λείπει ο Roger Waters από την συναυλία μιας και τότε είχε ήδη φύγει απ' το συγκρότημα.Τα καλά είναι οτί ο Gilmour σε αυτό το live παίρνει το ήδη τέλειο σόλο του τραγουδιού (4.48) και το μετατρέπει στο καλύτερο που έχει παιχτεί ποτέ στην παγκόσμια μουσική σκηνή...Έχει πάθος, δύναμη και έχει χαράξει τη θέση του στο πάνθεον των σόλο που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις αν θες να πεις οτί παίζεις κιθάρα. Και επίσης τα εφφέ που θα δείτε με τα φώτα και τους καπνούς δημιουργούν μια ατμόσφαιρα εξωπραγματική.

Αλλά ακούστε και δείτε και μόνοι σας...Και πείτε μου αν συμφωνείται και αν όχι πιό προτείνετε??



jose
Συνέχεια...

Δεν είμαστε μόνοι...Ο υπόλοιπος πλανήτης μας χρειάζεται...

Και νομίζω πως δεν υπάρχει πιο ταιριαστό τραγούδι από αυτό κρίνοντας από την κατάσταση που έχει καταντήσει ο πλανήτης μας. Οι οικολογικές συνθήκες έχουν πάρει πιο επικίνδυνη τροπή από ποτέ, ο υποσιτισμός βασιλεύει στο 1/6 του πληθυσμού και τα μεγάλα κεφάλια αποφασίζουν να κάνουν τους πολέμους τους όχι ξοδεύοντας δις για όπλα αλλά με το να μην ξοδεύουν τίποτα ωστέ να πεθάνουν οι "αχρείαστοι" απ' την πείνα. Και ο πολιτισμός του τόσο πια ανεπτυγμένου εγκεφάλου του ανθρώπου αρκέιται στο να αναλώνεται ακόμη σε πολιτικές που ωφελούν το 1% του πλανήτη, στην ανάπτυξη προϊόντων που μας είναι παντελώς άχρηστα και στο μόνιμο κυνήγι της δόξας και του χρήματος. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο τυχεροί είμαστε?

Δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε τσιγάρα και νομίζουμε οτί είμαστε στερρημένοι... Τι θα λέγαμε αν δεν είχαμε στην κυριολεξία τίποτα να φάμε για ένα μήνα? Δύο, τρείς...


Και ξέρω οτί μερικοί θα πείτε "εγώ θα κάνω τη διαφορά? εγώ να 'μαι καλά" και άλλοι "θέλω να βοηθήσω αλλά και να βοηθήσω μόνο εγώ πάλι τίποτά δεν θα γίνει". Και έτσι είναι...
Όμως κάποιοι έχουν κάνει την αρχή και αν ένας ένας ξεκινήσουμε να βοηθάμε, με όποιο τρόπο μπορούμε φυσικά, τότε ίσως κάποια μέρα ξανακερδίσουμε το δικαίωμα να αυτοαποκαλούμαστε το ανώτερο ον.Γιατί τώρα δεν διαφέρουμε καθόλου από ένα ζώο που το μόνο που σκέφεται είναι να φάει το ίδιο μη σκεπτόμενο το υπόλοιπο κοπάδι. Που για να πω την αλήθεια πολύ σπάνια θα το βρεις αυτό στο σοφό ζωικό βασίλειο!!!

Το κομμάτι τελικά δεν κολάει και πολύ με όλα αυτά που προαναφέρθηκαν αλλά πιάνει το γενικό νοήμα...



Δείτε ολόκληρο το βίντεο.Και δείτε την αντίθεση που κάνει ο δικός μας πλανήτης, με τον δικό τους.Μην το κλείσετε επειδή οι εικόνες είναι σκληρές και δεν...αντέχετε!! Δεν είναι κακό να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα. Βοηθάει στο να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

jose
Συνέχεια...

Ο αριθμός των λιμοκτονούντων θα ξεπεράσει το 1 δισ.

Ένας στους έξι κατοίκους του πλανήτη απειλείται από την πείνα, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής. Ποιοι όμως οι λόγοι της επισιτιστικής κρίσης;

Έλλειψη πολιτικής βούλησης

Το γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν από την πείνα δεν οφείλεται σε μια φυσική έλλειψη τροφίμων. «Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη τροφίμων, αλλά η έλλειψη πολιτικής βούλησης», είχε τονίσει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) ήδη πριν από 20 χρόνια. Όπως επισημαίνει ο Χανς Γιοάχιμ Πρόις, υπεύθυνος της ‘Γερμανικής Εταιρίας για την Τεχνική Συνεργασία’:

«Η φτώχεια είναι ο κύριος λόγος πείνας. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αγοράσουν κάτι για να φάνε, το ότι δεν γνωρίζουν τι θα φάνε αύριο, οφείλεται στη φτώχεια. Και φυσικά αυτό ισχύει περισσότερο για τις αφρικανικές χώρες».

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη έχει λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα στη διάθεσή του, ενώ περίπου το 20% δεν έχει περισσότερο από 1 δολάριο.

Το πρόβλημα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, περιορίζεται αισθητά σε χώρες που ακολουθούν επιτυχώς πολιτικές που αποσκοπούν στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην αύξηση των εισοδημάτων. Τελείως διαφορετική η εικόνα στα κράτη, όπου κυριαρχεί η πολιτική αυθαιρεσία και κυβερνούν δικτάτορες. Το καλύτερο παράδειγμα χώρας που μπορεί να φτάσει στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής είναι η Ζιμπάμπουε: παλαιότερα εξήγαγε τρόφιμα, σήμερα οι άνθρωποι εκεί λιμοκτονούν.

Επιδείνωση λόγω κρίσης
Τα τελευταία 3 χρόνια η κατάσταση στις φτωχότερες χώρες του κόσμου επιδεινώθηκε. Την δραματική αύξηση των τιμών στα τρόφιμα το 2007 διαδέχθηκε η παγκόσμια οικονομική κρίση που οδήγησε ακόμη και ανεπτυγμένες οικονομίες σε ύφεση. Η οικονομική κρίση είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, και κυρίως σε υποανάπτυκτες χώρες, να χάσουν τη δουλειά και το εισόδημά τους. Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν οι κλιματικές αλλαγές και οι φυσικές καταστροφές που οδηγούν σε ξηρασία και φτωχές σοδειές.
Πώς όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί η πείνα σήμερα; Όπως υποστηρίζουν ειδικοί το σημαντικότερο εργαλείο είναι η ενίσχυση της απασχόλησης και ακολούθως η αύξηση της αγοραστικής δύναμης. Αυτό είναι καταρχήν στα χέρια των χωρών που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα πρέπει να δημιουργήσουν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να ευνοηθεί η ιδιωτική πρωτοβουλία, στα πρότυπα της Κίνας και της Ινδίας.


Για να αποφέρει όμως η ιδιωτική πρωτοβουλία αποτέλεσμα, θα πρέπει, σύμφωνα με τους ίδιους, να μειωθεί η κρατική επιρροή στην οικονομία και να καταπολεμηθεί η διαφθορά. Αυτό αφορά και τις βιομηχανικές χώρες, όπως λέει ο κ. Πρόις: «Θα πρέπει να διευκολύνουμε την πρόσβαση των υποανάπτυκτων χωρών στις αγορές μας, μειώνοντας τους δασμούς και όλους τους άλλους περιορισμούς ώστε να έχουν ουσιαστικές δυνατότητες. Έτσι θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να φέρουν και άλλα προϊόντα στην Ευρώπη, για παράδειγμα βαμβάκι. Η προώθηση αυτών των προϊόντων φέρνει εισόδημα. Το εισόδημα φέρνει τη ζήτηση. Και η ζήτηση οδηγεί στις χώρες αυτές σε αύξηση της παραγωγής τροφίμων».


Πηγή: dw-world.de


Μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε αν κάνουμε κάτι όλοι μαζί??? Ξεκινήστε από κάτι μικρό...

Κάντε κλικ στην εικόνα, κάντε το site που θα σας πάει σελιδοδείκτη και πατάτε το κουμπί που έχει κάθε φορά που ανοίγετε τον browser σας. Είναι τσάμπα...Απλά μετράτε σαν επισκέπτης και οι σπόνσορες του site δίνουν τα λεφτά....Δεν είναι και πολύς κόπος...


Xastouki
Συνέχεια...

Απίστευτες παραλίες!!!Που πήγε το καλοκαίρι???

Το κρύο τελικά έπεσε για τα καλά και το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι απέραντη άμμος και καταγάλανα νερά!!! Γιατί να μην υπάρχει ένας τρόπος να βρισκόμαστε εκεί που θέλουμε, όταν το θέλουμε??? Για παράδειγμα εγώ τώρα είμαι σπίτι και βαριέμαι, και θέλω να πάω σε μια παραλία να ζεσταθεί το κοκκαλάκι μου, να κάνω το μπανάκι μου, να αράξω και να πιώ ένα κοκτέιλ στην αμμουδιά... Για ένα 3ωράκι...Δείτε τι ωραία που θα ήμουν...







E? Καλά θα ήταν...

jose
Συνέχεια...

Θέλετε να δοκιμάσετε την υπομονή σας? Ντόμινο...


Είστε τόσο υπομονετικοί?? Μπορείτε να κρατήσετε την ψυχραιμία σας όταν κάτι που φτιάχνετε με τόσο μεράκι και κόπο "καταστραφεί" πριν την ώρα του και σας τα κάνει μαντάρα??? Γιατί δεν είναι πολύ δύσκολο να γίνει αυτό... Και τότε τα σπάτε όλα γύρω σας και με το δίκιο σας.

Εγώ πάντως δεν θα μπορούσα να το κάνω. Πρώτον γιατί τα χέρια μου δεν είναι καθόλου σταθερά απ' τους πολλούς καφέδες στο ΤΕΙ και δεύτερον γιατί δεν έχω τόση υπομονή!! Ας δούμε όμως μερικούς που το κατέχουν και σπάνε και παγκόσμια ρεκόρ!! Το βίντεο είναι από το Domino Day που έγινε το 2008.




jose
Συνέχεια...

Τα τελευταία λόγια 20 διάσημων ανθρώπων!!!


Ο ερχομός του θανάτου μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στο να είναι πολύ ειλικρινείς και σε κάποιες περιπτώσεις τα τελευταία τους λόγια είναι ιδιαίτερα εύστοχα. Διαβάστε τα τελευταία λόγια που λέγεται ότι είπαν κάποιοι διάσημοι της ιστορίας:

Συγνώμη κύριε. Δεν το έκανα επίτηδες
Το είπε η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα όταν πάτησε κατά λάθος επάνω στο πόδι του δήμιου καθώς βάδιζε προς την γκιλοτίνα.

Δεν μπορώ να κοιμηθώ.
Το είπε ο J.M. Barrie, συγγραφέας του Peter Pan.

Δεν θα έπρεπε ποτέ να αλλάξω από το ουίσκι στο Μαρτίνι.
Το είπε ο Humphrey Bogart.

I am about to die
Το είπε ο Dominique Bouhours, διάσημος Γάλλος φιλόλογος.

Μην αφήσετε να τελειώσει έτσι. Πείτε τους ότι είπα κάτι.
Το είπε ο Emiliano Zapata.

Διάολε... Μην τολμήσεις να ζητήσεις από τον θεό να με βοηθήσει.
Το είπε h Joan Crawford στην οικονόμο της η οποία άρχισε να προσεύχεται φωναχτά.

Είμαι μπερδεμένος. Σατανά βγες έξω.
Το είπε ο Aleister Crowley, διάσημος μυστικιστής.

Τώρα γιατί το έκανα αυτό?
Το είπε ο στρατηγός William Erskine αφότου πήδηξε από ένα παράθυρο στην Λισαβόνα το 1813.

Ε, παιδιά! Τι θα λέγατε για αυτό σαν τίτλο στα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων? "Τηγανητές πατάτες"!
Το είπε ο James French, ένας δολοφόνος καταδικασμένος σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα. Φώναξε την παραπάνω φράση στους εκπροσώπους του τύπου που παρακολουθούσαν την εκτέλεση. (Τηγανιτές πατάτες=French Fries=Ο French τηγανίζεται!!)

Κατεργάρικο Bognor.
Το είπε ο βασιλιάς Γεώργιος 5ος του οποίου ο γιατρός είχε συστήσει να χαλαρώσει στο παραθαλάσιο παλάτι του στο Bongor Regis.

Σταμάτησε.
Το είπε ο Joseph Henry Green ο οποίος τσέκαρε τον σφυγμό του.

Εμπρός λοιπόν, βγές έξω. Οι τελευταίες λέξεις είναι για τους ηλίθιους που δεν έχουν πει ήδη αρκετά.
Το είπε ο Karl Marx στην οικονόμο του όταν τον πίεσε να της πει τα τελευταία του λόγια ώστε να τα καταγράψει για τους μεταγενέστερους.

Νίκησες Γαλιλαίε.
Το είπε ο αυτοκράτορας Ιουλιανός αφού προσπάθησε να αντιστρέψει την επίσημη υιοθέτηση του χριστιανισμού από την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία ως επίσημη θρησκεία.

Όχι, σίγουρα δεν μπορείς.
Το είπε ο John F. Kennedy σαν απάντηση στην Nellie Connally, σύζυγο του κυβερνήτη John Connelly, όταν του είπε "Σίγουρα δεν μπορείτε να πείτε ότι ο κόσμος του Ντάλας δεν σας καλωσόρισε κύριε πρόεδρε".

Όλα μου τα υπάρχοντα για ένα λεπτό ακόμα.
Ελισάβετ Ι, Βασίλισα της Αγγλίας, 1603.

Βιάσου μπάσταρδε, θα μπορούσα να σκοτώσω δέκα άντρες όσο εσύ χαζολογείς!.
Το είπε ο Carl Panzram, κατά συρροή δολοφόνος, λίγο πριν εκτελεστεί με απαγχονισμό.

Σβήσε το καταραμένο το τσιγάρο!!
Το είπε ένας αξιωματικός με το όνομα Saki σε έναν συνάδελφο του όταν κατά την διάρκεια του Α' παγκοσμίου πολέμου ήταν μέσα σε ένα χαράκωμα, από το φόβο μήπως ο καπνός του τσιγάρου πρόδιδε την θέση τους. Αμέσως μετά πυροβολήθηκε από έναν Γερμανό σκοπευτή που είχε ακούσει την παρατήρηση αυτή.

Σας παρακαλώ μην με αφήσετε να πέσω.
Το είπε η Mary Surratt, πριν απαγχονιστεί για την συμμετοχή της στην συνωμοσία δολοφονίας του προέδρου Lincoln. Ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Τώρα, τώρα, καλέ μου άνθρωπε, δεν είναι ώρα να κάνουμε εχθρούς.
Το είπε ο Βολτέρος όταν του ζήτησε ο ιερέας να αποκηρύξει τον Σατανά.

Πηγή: psaxtiria.com
jose
Συνέχεια...

Εμιλιάνο Ζαπάτα: Ένας πραγματικός επαναστάτης

Ηγέτης της Μεξικανικής Επανάστασης, προστάτης των φτωχών αγροτών της πατρίδας του. Γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 1879 στο χωριό Ανενκουίλκο. Γόνος ευκατάστατου κτηνοτρόφου, έμεινε ορφανός στα 16 του χρόνια και εργάστηκε ως εκπαιδευτής αλόγων.

Την εποχή εκείνη, τη χώρα κυβερνούσε ο στρατηγός Πορφίριο Ντίας, η δικτατορία του οποίου σήμανε μια εποχή εγκατάλειψης των μεταρρυθμίσεων, ενώ το 85% της γης ανήκε στο 2% του πληθυσμού. Ο Ζαπάτα ανέπτυξε από νωρίς αντιπολιτευτική δράση και το 1909 εξελέγη πρόεδρος μιας τοπικής ομάδας για τη διεκδίκηση της καλλιεργήσιμης γης, που είχε κατασχεθεί προς όφελος των μεγαλογαιοκτημόνων. Εξαιτίας της δράση του, κλήθηκε στο στρατό, όπου υπηρέτησε για επτά μήνες.

Emiliano Zapata:
Είναι καλύτερα να πεθαίνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός.
Το Νοέμβριο του 1910, η εξαθλίωση των αγροτών οδήγησε σε μία εξέγερση υπό τον Μαδέρο. Ο Ζαπάτα τάχθηκε στο πλευρό του, πήρε τα όπλα και με σύνθημα «γη κι ελευθερία» ηγήθηκε των επαναστατημένων αγροτών, καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερα εδάφη. Όταν αντιλήφθηκε ότι το αίτημα για μεταρρυθμίσεις είχε εγκαταλειφθεί από τον Μαδέρο, κατάρτισε το δικό του αγροτικό πρόγραμμα, γνωστό ως Σχέδιο Αγιάλα. Με αυτό απαιτούσε την κατάσχεση της γης απ' όλους τους ξένους και του 1/3 των εδαφών των φεουδαρχών, καθώς και την επιστροφή των εδαφών που είχαν κατασχεθεί από τους ντόπιους. Σύμφωνα με το Σχέδιο Αγιάλα, όλες οι κατασχεθείσες εκτάσεις θα αποτελούσαν κοινοκτημοσύνη των ινδιάνικων κοινοτήτων. Στο πλευρό του συγκεντρώνονταν όλο και περισσότεροι αγρότες, ενώ οι απόψεις του υποστηρίχτηκαν και από πολλούς διανοούμενους, που συνέδεσαν τις θεωρίες του με αυτές του Καρλ Μαρξ. Μετά την καταστολή της εξέγερσης του Μαδέρο, το Φεβρουάριο του 1913, ο Ζαπάτα ένωσε τις δυνάμεις του με αυτές του Πάντσο Βίλα στο βορρά και συνέχισε τον αγώνα του, ακόμα κι όταν έπεσε η δικτατορία του Ντίας. Μαζί κατέλαβαν τρεις φορές την πόλη του Μεξικού, αλλά αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.


Στις 10 Απριλίου του 1919 ο Ζαπάτα έπεσε θύμα ενέδρας. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ από τις κυβερνητικές δυνάμεις, κατά τη συνάντησή του με έναν στρατηγό που υποτίθεται ότι ήθελε να προσχωρήσει στην επανάσταση. Για τους εχθρούς του, ο Εμιλιάνο Ζαπάτα υπήρξε ένας ακραίος μηδενιστής και οι ενέργειές του είχαν ως μοναδικό σκοπό τη ληστεία.

Για τους αυτόχθονες λαούς, υπήρξε σωτήρας και ήρωας της επανάστασης. Έγινε θρύλος ενώ ζούσε ακόμη. Αναρίθμητες ιστορίες και τραγούδια γι' αυτόν λέγονται ακόμη και σήμερα, ενώ ο τάφος είναι ένα από τα πιο σεβάσμια μνημεία για τους ιθαγενείς του Νότιου Μεξικού.



Viva La Mexico

Πηγή: sansimera.gr
jose
Συνέχεια...

Αστείες στιγμές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ!!!

Πόσο αστείο μπορεί να είναι μια μπάλα ποδοσφαίρου που πηγαίνει απ' το δυνατό πόδι ενός ποδοσφαιριστή στα αδύναμα @@ ενός άλλου ποδοσφαιριστή??? Πολύ...Εκτός αν είσαι εσύ αυτός που την δέχτηκες στα κάκαλα ή αν το χεις πάθει και συ κάποια στιγμή στη ζωή σου... Το βίντεο ξεκινάει με τον πιό απίθανο και πεταχτό διαιτητή όλων τον εποχών!! Το σκηνικό στο 2.59 δεν είναι καθόλου αστείο αλλά...δεν φταίμε εμείς!!Αυτός που έφτιαξε το βίντεο...



Το "χάρισμα" που έχουν οι μπασκετμπολίστες είναι οτι μπορούν να πηδάνε ψηλά...έτσι??
Κάποιος έπρεπε να τους πει όμως οτι από όσο πιο ψηλά πέσεις, τόσο πιο πολύ πονάει!!!
Για δείτε τι γίνεται και σ' αυτό το άθλημα!!



jose
Συνέχεια...

Clockwork Orange (Το Κουρδιστό Πορτοκάλι)


Το Κουρδιστό Πορτοκάλι (A Clockwork Orange) είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1971, σκηνοθετημένη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Η ταινία είναι βασισμένη πάνω στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Άντονι Μπέρτζες. Θεματολογικά, πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη βία, τόσο των συμμοριών όσο και του κράτους και του σωφρονιστικού συστήματος. Θεωρήθηκε εξτρεμιστική για την εποχή της και απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες. Ο ίδιος ο Κιούμπρικ, ενοχλημένος από την απαγόρευση, ζήτησε η ταινία του να μην προβληθεί στην Αγγλία παρά μόνο μετά το θάνατό του.

Πλοκή:

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον μια ομάδα νεαρών προβαίνει σε βιαιότητες: βανδαλισμούς, κλοπές, βιασμούς χωρίς λόγο ενώ δείχνει να το διασκεδάζει πολύ. Μετά από ένα ατυχές συμβάν, ο Άλεξ βρίσκεται στη φυλακή όπου διαλέγει να ακολουθήσει ενα νέο σωφρονιστικό πρόγραμμα που επινόησε η κυβέρνηση. Στην ουσία πρόκειται για ενα παβλοφικό πείραμα με πειραματόζωο τον ίδιο.

Η ταινία πραγματεύεται το διχαστικό ερώτημα το οποίο τίθετω κατά τη δεκαετία του 80 με την ιδιαίτερη έξαρση της βίας, σχετικά με την αντιμετώπιση της. Μέσα από μια άκρως σουρεαλιστική διάσταση ο Κιούμπρικ θέτει στο κοινό της εποχής αν αξίζει να θυσιαστεί το αγαθό της ελευθερίας της έκφρασης ακόμα και αν αυτή επιδρά στην έννομη τάξη ή τελικά η ανθρωπότητα πρέπει να οδηγηθεί στην ανάγκη εξάληψης της βίας ακόμα και αν αυτή επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στον άνθρωπο. Η σουρεαλιστική διάθεση μάλιστα του σκηνοθέτη τον οδηγεί κατά τη διάρκεια της ταινίας να χρησιμοποιήσει σχήματα τραγικής ειρωνίας αλλά και να επιδείξει τις τάσεις ρεβανσισμού από τα κατάλοιπα της βίας όπως αυτή προκαλείται από τις αλυσιδωτές αντιδράσεις μια κοινωνίας, η οποία αδυνατεί να υπερβεί την έννοια της «ψυχολογίας των μαζών» όπως αυτή περιγράφεται από τις φροϋδικές αντιλήψεις.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία και παραγωγή: Stanley Kubrick

Σενάριο: Anthony Burgess, Stanley Kubrick

Ηθοποιοί: Malcom McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, John Clive, Adrienne Corri,Paul Farrell, Clive Francis κ.α.

Με λίγα λόγια η ταινία πραγματεύεται την ιστορία ενός ατίθασου και επικίνδυνου για την κοινωνία ενός παιδιού του Alex και της ομάδας του οι οποίοι τον προδίδουν και τελικά καταλήγει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεων τους μόνος του καθώς αυτοί ενσωματώνονται στο σύστημα για να γλιτώσουν!!! Ο τρόπος βέβαια που προσπαθούν να τον κάνουν και αυτόν μέρος του συστήματος μιας "καθώς πρέπει" κοινωνίας είναι να του αφαιρέσουν κάθε ίχνος της προσωπικότητας του με έναν εντελώς απάνθρωπο και ανορθόδοξο τρόπο.Το μόνο πράγμα που δεν καταφέρνει να βγεί απ' την παλιά του ζωή είναι η μουσική του Beethoven. Αξίζει να την δείτε...Είναι απ' τις καλύτερες ταινίες που έχουν βγει ποτέ και η ερμηνεία του ΜακΝτάουελ είναι συγκλονιστική!!!

jose



Συνέχεια...

Moto GP: Κορυφαίας σημασίας ο αγώνας της Αυστραλίας την Κυριακή

Με τον Lorenzo να έχει μειώσει την διαφορά με τον Rossi στους 18 πόντους στον τελευταίο αγώνα στο Estoril, η αγωνία είναι μεγάλη και το κλίμα στη Yamaha καυτό!!!

Ο Rossi έχει καλά αποτελέσματα να θυμάται από την πίστα του Phillip Island καθώς από τις 12 φορές που έχει αγωνιστεί εκεί έχει τερματίσει μόνο μια φορά εκτός βάθρου και είχε 5 σερί νίκες από το 2001 ως το 2005!!!! Τα τελευταία 3 χρόνια βέβαια δεν έχει ανέβει στο ψηλότερο βάθρο και αυτό εντήνει την αγωνία για το αν θα τα καταφέρει αυτή τη φορά καθώς θα είναι άκρως σημαντικό βήμα στο να κρατήσει τον Lorenzo πίσω του στο πρωτάθλημα.

Ο Lorenzo έχει κερδίσει 2 φορές αλλά σε μικρότερη κατηγορία (250cc) και έχει ανέβει μια φορά στη 2η θέση του βάθρου στην μεγάλη κατηγορία.

Βέβαια δεν είναι ο Lorenzo ο μόνος παράγοντας που πρέπει να φοβίζει τον Rossi...Υπάρχει και ο Stoner ο οποίος επανήλθε δριμύτερος και έχει σκοπό να δυσκολέψει τον αγώνα και για τους 2 πρωτοπόρους...Στόχος του είναι η 3η θέση την οποία προς το παρόν έχει ο Petrosa αλλά με μόνο 3 βαθμούς διαφορά.Εύκολη δουλειά για τον ταλαντούχο νεαρό οδηγό της Ducati.Αλλά δεν λέμε τίποτα μέχρι να πέσει η καρό σημαία!! Όλα παίζονται μέχρι το τελευταίο εκατοστό της πίστας...

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα προβληθούν από το κανάλι του ΣΚΑΪ το Σάββατο 17 Οκτωβρίου ζωντανά στις 6.00 το πρωί...Δύσκολη ώρα!! Αλλά οι πιστοί θα προσπαθήσουμε να είμαστε στη θέση μας στον καναπέ!!!
Ο αγώνας θα προβληθεί Κυριακή 18 Οκτωβρίου τις 7.30 το πρωί απ' το ίδιο κανάλι και σε επανάληψη της 16.00.

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους και στον Rossi περισσότερο και να χουμε ένα καλό και θεαματικό αγώνα!!

jose
Συνέχεια...

Public Enemies...


Σκηνοθεσία: Michael Mann
Σενάριο: Ronan Bennett, Ann Biderman
Ηθοποιοί: Johnny Depp, Christian Bale, Billy Crudup, Channing Tatum, Leelee Sobieski
Πρεμιέρα (US): 01/07/09
Πρεμιέρα (GR): 02/07/09
Είδος ταινίας: Crime | Drama
Χώρα παραγωγής: USA


Plot: Την περίοδο της Οικονομικής Ύφεσης στην Αμερική, ο Τζον Ντίλιντζερ ήταν ο πλέον καταζητούμενος γκάνγκστερ της χώρας, με «ειδικότητα» στις ληστείες τραπεζών «σε κλάσματα του δευτερολέπτου»… Μάλιστα, είχε καταφέρει να δημιουργήσει γύρω από το όνομά του έναν τέτοιο αστικό μύθο, που τον παρουσίαζε ως σύγχρονο Ρομπέν των Δασών κι υπερασπιστή των αδυνάτων, καθώς ήταν αφενός τόσο ικανός και χαρισματικά επιδέξιος που καμία φυλακή δεν μπορούσε να τον περιορίσει και αφετέρου τόσο λαοφιλής που όποιος τον καταδίωκε προκαλούσε τη λαϊκή μήνη. Ο Μέλβιν Χόρας Πέρβις Τζούνιορ ήταν ο «ήρωας» του μετέπειτα FBI, ο εντεταλμένος από τις Αρχές τιμωρός που ανέλαβε να συλλάβει όλα τα μεγάλα ονόματα της Μαφίας, τους επονομαζόμενους εν δυνάμει «Δημόσιους Κινδύνους», ώστε ν’ αποκατασταθεί η Αστυνομία στις συνειδήσεις των πολιτών. Ο Ντίλιντζερ όμως αποδείχτηκε πολύ δύσκολος αντίπαλος ακόμα και γι’ αυτό το λαγωνικό αλλά και για ολόκληρο το Σώμα… Ο θάνατός του σηματοδότησε τη γέννηση ενός λαϊκού θρύλου...


Vlaxos
Συνέχεια...

100% μαγκιά ο τυπάς...

Απόσπασμα από την ταινία όλα είναι δρόμος


Vlaxos
Συνέχεια...

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share