Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Συνταγή για σπιτική Μερέντα!!!

Σε όλους μας αρέσει η μερέντα ή η νουτέλλα. Μας έχει μεγαλώσει και μας θυμίζει εποχές αγνές και ξέγνοιαστες, όταν η μανούλα μας μας την είχε έτοιμη στο τραπέζι, με το ψωμάκι της, το γαλατάκι της για συνοδεία...Ε? Τι ωραία...

Τώρα όμως μεγαλώσαμε...Ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας...Και τι καλύτερο για να δηλώσουμε την ανεξαρτησία μας και την αποκόλληση απ' τηβ ανάγκη της μαμάς από το να φτιάξεις την δική σου σπιτική μερέντα και να στείλεις και ένα κεσεδάκι στο σπίτι και να πεις "Μάνα...αυτό για σένα...Σε ευχαριστώ για όλες τις φέτες που έχεις αλλείψει για μένα. Δεν ήταν ανάγκη να το κάνεις, να το ξέρεις!!"

Η συνταγή είναι η εξής λοιπόν...

Υλικά:
1 Κουτί Ζαχαρούχο Γάλα
100γρ. Κουβερτούρα
150γρ. Βιτάμ
2 Κουταλιές Σούπας Άχνη Ζάχαρη Κοσκινισμένη
4 Κουταλιές Σούπας Κακάο Κοκινισμένο
1 Κούπα Αλεσμένο Φουντούκι

Εκτέλεση:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη ζάχαρη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος ρίχνουμε το αλεσμένο φουντούκι και μόλις κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις πήξει είναι έτοιμη!!

Επιπλέον συμβουλές:
Βάλτε τα φουντούκια στο φούρνο και στεγνώστε τα. Μην τα ψήσετε. Γιατί αν τα πολτοποιήσετε ωμά θα βγάλουν τα έλαια τους και θα έχτε πρόβλημα!!
Επίσης μπορείτε να τα αλέσετε μαζί με τη ζάχαρη για να λιώσουν τελείως.

jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share