Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Δεν είμαστε μόνοι...Ο υπόλοιπος πλανήτης μας χρειάζεται...

Και νομίζω πως δεν υπάρχει πιο ταιριαστό τραγούδι από αυτό κρίνοντας από την κατάσταση που έχει καταντήσει ο πλανήτης μας. Οι οικολογικές συνθήκες έχουν πάρει πιο επικίνδυνη τροπή από ποτέ, ο υποσιτισμός βασιλεύει στο 1/6 του πληθυσμού και τα μεγάλα κεφάλια αποφασίζουν να κάνουν τους πολέμους τους όχι ξοδεύοντας δις για όπλα αλλά με το να μην ξοδεύουν τίποτα ωστέ να πεθάνουν οι "αχρείαστοι" απ' την πείνα. Και ο πολιτισμός του τόσο πια ανεπτυγμένου εγκεφάλου του ανθρώπου αρκέιται στο να αναλώνεται ακόμη σε πολιτικές που ωφελούν το 1% του πλανήτη, στην ανάπτυξη προϊόντων που μας είναι παντελώς άχρηστα και στο μόνιμο κυνήγι της δόξας και του χρήματος. Μπορείτε να καταλάβετε πόσο τυχεροί είμαστε?

Δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε τσιγάρα και νομίζουμε οτί είμαστε στερρημένοι... Τι θα λέγαμε αν δεν είχαμε στην κυριολεξία τίποτα να φάμε για ένα μήνα? Δύο, τρείς...


Και ξέρω οτί μερικοί θα πείτε "εγώ θα κάνω τη διαφορά? εγώ να 'μαι καλά" και άλλοι "θέλω να βοηθήσω αλλά και να βοηθήσω μόνο εγώ πάλι τίποτά δεν θα γίνει". Και έτσι είναι...
Όμως κάποιοι έχουν κάνει την αρχή και αν ένας ένας ξεκινήσουμε να βοηθάμε, με όποιο τρόπο μπορούμε φυσικά, τότε ίσως κάποια μέρα ξανακερδίσουμε το δικαίωμα να αυτοαποκαλούμαστε το ανώτερο ον.Γιατί τώρα δεν διαφέρουμε καθόλου από ένα ζώο που το μόνο που σκέφεται είναι να φάει το ίδιο μη σκεπτόμενο το υπόλοιπο κοπάδι. Που για να πω την αλήθεια πολύ σπάνια θα το βρεις αυτό στο σοφό ζωικό βασίλειο!!!

Το κομμάτι τελικά δεν κολάει και πολύ με όλα αυτά που προαναφέρθηκαν αλλά πιάνει το γενικό νοήμα...



Δείτε ολόκληρο το βίντεο.Και δείτε την αντίθεση που κάνει ο δικός μας πλανήτης, με τον δικό τους.Μην το κλείσετε επειδή οι εικόνες είναι σκληρές και δεν...αντέχετε!! Δεν είναι κακό να κοιτάμε την αλήθεια κατάματα. Βοηθάει στο να πάρουμε τη σωστή απόφαση.

jose

2 σχόλια:

  1. εχεις δικιο πρεπει να κοιταμε την αληθεια καταματα
    αλλα τη μπορουμε να κανουμε γιαυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://xastouki.blogspot.com/2009/10/1_16.html

    Εδώ θα βρείς ένα λινκ στο οποίο μπορείς να κάνεις κάτι πολύ μικρό αλλά όχι απαραίτητα ασήμαντο.Και είναι εντελώς τσάμπα.Απλά κάνεις κλικ όποτε μπαίνεις στο ίντερνετ.
    Τώρα για το τι μπορούμε να κάνουμε γι'αυτό, μη ρωτάς εμένα. Ρώτα τον εαυτό σου φίλε μου και αν βρεις κάτι που μπορείς να κάνεις και θες να το κάνεις κάντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share