Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Και στη νέα δεκαετία οι παλιές παραδόσεις καλά κρατούν!!! Ανθρωποθυσίες στην Αφρική...

Κάνουν ανθρωποθυσίες για να ξεφύγουν από τη φτώχεια


Εχουμε μπει στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα και στην Ουγκάντα πραγματοποιούνται ακόμη ανθρωποθυσίες από γιατρούς-μάγους. Μία φρικιαστική πραγματικότητα που επιβεβαιώνεται από την κυβέρνηση της χώρας, η οποία παραδέχεται ότι οι ανθρωποθυσίες αντί να μειώνονται αυξάνονται. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που έχουν αναλάβει να σταματήσουν τις ανθρωποθυσίες, η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάτοικοι της χώρας πιστεύουν ότι μόνο έτσι θα μπορέσουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

Ενας γιατρός-μάγος παραδέχτηκε ότι είχε πελάτες που άρπαζαν παιδιά, τους έπαιρναν το αίμα και κομμάτια του σώματός τους, τα οποία τα έφερναν στο χώρο του για να τα χρησιμοποιήσει στις τελετουργίες του, ενώ ένας συνάδελφός του παραδέχτηκε ότι σκότωσε τουλάχιστον 70 άτομα, ανάμεσα σε αυτά κι τον γιο του! Ο τελευταίος σταμάτησε πλέον τις τελετουργίες και αγωνίζεται για να εξαλειφθούν οι ανθρωποθυσίες.

Οι κάτοικοι της Ουγκάντα που πιστεύουν ότι με τη μαγεία θα αλλάξει η μίζερη ζωή τους, πιάνουν τα παιδιά άλλων, τα σκοτώνουν και πηγαίνουν την καρδιά και το αίμα αμέσως μετά στον μάγο για να κάνει το τελετουργικό ώστε να έχει ο πελάτης του την εύνοια των πνευμάτων, που διψούν για αίμα. Τα ανθρώπινα όργανα και μέλη τα μεταφέρουν μέσα σε κουτιά και τα βάζουν κάτω από ένα συγκεκριμένο δέντρο, απ’ όπου πιστεύουν ότι φτάνουν οι φωνές των πνευμάτων. Οι μάγοι, που αμείβονται με περίπου 200 ευρώ, λένε ότι έχουν μόνο συμβουλευτικό ρόλο, αρνούνται ότι υποκινούν ή λαμβάνουν μέρος στις δολοφονίες και λένε ότι τα πνεύματα μιλάνε απευθείας στους πελάτες τους.

Οσο για εκείνους που είναι αντίθετοι με τις ανθρωποθυσίες, προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο των μάγων καίγοντας τις καλύβες τους. Οπως όμως σε κάθε περίπτωση, η βία δεν καταφέρνει να σταματήσει τη βία. Τη διαιωνίζει.

Πηγή: madata.gr
jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share