Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Παίξτε παιχνίδι-Κερδίστε λεφτά αλλά με τον όρο οτι θα είστε καλοί ρουφιάνοι...!!!






Την πιο... παιχνιδιάρικη έκδοση του «Μεγάλου Αδερφού» θα μπορούν να βιώσουν μέσα στο επόμενο διάστημα οι Βρετανοί μέσω ενός νέου διαδικτυακού παιχνιδιού, που σύμφωνα με τους διαχειριστές του αναμένεται να κάνει θραύση στην αγορά!


Το «Internet eyes», όπως ονομάζεται, ζητά από τους χρήστες του να παρακολουθούν σε 24ωρη βάση τις κάμερες κλειστού κυκλώματος που είναι ήδη εγκατεστημένες σχεδόν σε κάθε κατάστημα της Βρετανίας και μέσω αυτών να επισημαίνουν όσους επιχειρούν να προβούν σε κάποια ποινικά κολάσιμη πράξη, όπως η αρπαγή εμπορευμάτων! Μάλιστα, για να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα ο ζήλος των συμμετεχόντων, ο καλύτερος... ντετέκτιβ θα αμείβεται κάθε μήνα με το ποσό-έπαθλο των 1.150 ευρώ. Παράλληλα, και με την πάροδο του χρόνου, η ιστοσελίδα του παιχνιδιού θα εμπλουτίζεται και με μία συλλογή φωτογραφιών, όπου θα φιλοξενούνται ενσταντανέ των εγκληματιών που συνελήφθησαν μαζί με μία περίληψη της πράξης τους, ενώ δίπλα θα φιγουράρουν και τα ονόματα εκείνων που βοήθησαν στη σύλληψή τους από τις αρχές.

Οπως ήταν φυσικό, το «Internet eyes» προκάλεσε την αντίδραση πολλών φορέων που δραστηριοποιούνται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, οι οποίοι δεν δίστασαν να αποκαλέσουν το παιχνίδι «παράδεισο των ρουφιάνων»!

Από την πλευρά του πάντως ο Τόνι Μόργκαν, ο άνθρωπος που μαζί με δύο ακόμη συνεργάτες του έστησαν το «Internet eyes», υποστηρίζει πως το νέο σύστημα μέσα σε όλα τα άλλα θα προσφέρει ασφάλεια στα καταστήματα που θα παρακολουθούν οι χρήστες του! «Θα μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο όπλο στην πάταξη της εγκληματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Μόργκαν, προσθέτοντας πως «σήμερα στη χώρα μόνο μία ανάμεσα σε χιλιάδες κάμερες παρακολουθείται συστηματικά», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί πως με το «Internet eyes» ουσιαστικά κάποιος ή κάποιοι χρήστες θα «ρίχνουν μια ματιά» επί 24ωρης βάσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο μήνα στη Βρετανία λειτουργούσαν 4.200.000 κάμερες κλειστού κυκλώματος - μία κάμερα δηλαδή για κάθε δεκατέσσερις πολίτες της χώρας.

espressonews

Αnto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share