Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

TeamViewer...


Υπόθεση: Ο υπολογιστής ενός φίλου σας (που είναι συδεμένος στο internet) έχει πρόβλημα και ο φίλος σας δεν ξέρει να το λύσει και ζητάει την βοήθειά σας. Εσείς είστε από Θεσσαλονίκη ενώ ο φίλος σας μαζί με τον υπολογιστή του είναι στην Αθήνα!! Πως μπορούμε να βοηθήσουμε;

Λύση: Το πρόγραμμα TeamViewer!!

To πρόγραμμα TeamViewer είναι ίσως το καλύτερο εργαλείο απομακρυσμένης διαχείρισης υπολογιστή. Με απλά λόγια αφού το τρέξουμε θα μπορούμε να χειριστούμε τον υπολογιστή του φίλου μας και να πειράξουμε όποιες και όσες ρυθμίσεις θέλουμε! Για να δούμε βήμα προς βήμα πως γίνεται αυτό.

1. Κατεβάζουμε το πρόγραμμα εδώ και το τρέχουμε στον υπολογιστή μας

2. Στέλνουμε το πρόγραμμα και στον φίλο μας γιατί πρέπει να το “τρέξει” φυσικά και αυτός.

3. Το πρόγραμμα είναι αυτό όπως στην παρακάτω εικόνα:

Βλέπουμε 2 πλαίσια. Το “Wait for session” και το “Create session”. Αν θέλουμε ο φίλος μας να διαχειριστεί για λίγο τον υπολογιστή μας θα πρέπει να του πούμε τους αριθμούς που βρίσκονται στα 2 μπλε πλαίσια.

Αν θέλουμε εμείς να διαχειριστούμε τον υπολογιστή του φίλου μας πρέπει να τον ζητήσουμε να μας πει αυτός τα νούμερα που βρίσκονται στο δικό του “Wait for session”.

Στην περίπτωση λοιπόν που θέλουμε να διαχειριστούμε τον υπολογιστή του φίλου μας θα πρέπει αυτός να μας πει το ID και το password του. Αφού μας τα πει βάζουμε το ID του στο “Create session”. Αφού το βάλουμε θα βγει ένα νέο παράθυρο που θα μας ζητήσει κωδικό. Εκεί βάζουμε το password του φίλου μας. Αυτό ήταν! Θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο αν πάνε όλα καλά και θα μπορούμε να διαχειριστούμε με αρκετή ευκολία και ταχύτητα τον υπολογιστή του φίλου μας!



Vlaxos

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share