Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Οι νέες τεχνολογίες στην καθημερινότητα των παιδιών!

Αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των παιδιών στη χώρα μας είναι πλέον οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και το Ίντερνετ.


Το 85% των παιδιών 8-15 ετών χρησιμοποιεί Η/Υ, τα παιδιά παρουσιάζουν διπλάσια ποσοστά χρήσης του Διαδικτύου σε σχέση με το γενικό πληθυσμό, ενώ σημαντικά υψηλότερη είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ).

Υψηλή είναι και η διείσδυση των κινητών τηλεφώνων. Η χρήση του κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά αγγίζει το 72%, σημειώνοντας σημαντική αύξηση με την είσοδό τους στο Γυμνάσιο, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ηλικία 12-15 ετών, όπου το ποσοστό αγγίζει το 94%, έναντι της ηλικίας 8-11 ετών όπου φτάνει το 44%. Η συντριπτική πλειονότητα (89%) των παιδιών διαθέτει καρτοκινητό τηλέφωνο, ενώ το 52% μιλά στο κινητό λιγότερο από μια ώρα την εβδομάδα.

Εμείς είδαμε κινητό στα τέλη του Γυμνασίου και τώρα έχουν σχεδόν όλα τα παιδάκια από το δημοτικό!Μήπως όμως δεν είναι και ότι καλύτερο;

zoula

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share