Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Καταδίκη Νιγηριανού για αντίσταση και απείθεια στη Θεσσαλονίκη...


Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, με 3ετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 46χρονος Νιγηριανός, που κατηγορούταν για επεισόδιο με αστυνομικό.

Ο Νιγηριανός μικροπωλητής κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της αντίστασης και της απείθειας και απαλλάχθηκε της κατηγορίας της απλής σωματικής βλάβης.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 46χρονος αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξακρίβωση στοιχείων και όταν οι αστυνομικοί τού ζήτησαν να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα, αντέδρασε, χτυπώντας έναν εκ των αστυνομικών στο πρόσωπο.

Το περιστατικό συνέβη στις 11 Οκτωβρίου έξω από τα γραφεία της Νιγηριανής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, στην οδό Μακρυγιάννη, λίγο μετά από συνάντηση που είχαν για να συλλέξουν χρήματα προκειμένου να κηδευτεί στην πατρίδα τους ο άτυχος συμπατριώτης τους που δύο 24ωρα πριν είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

Απολογούμενος ο 46χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν. Το δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη της απλής σωματικής βίας, θεωρώντας ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει σωματική βλάβη στον αστυνομικό. Δεν συνέβη το ίδιο με τις άλλες δύο κατηγορίες, για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή.

Ο 46χρονος άσκησε έφεση κι αφέθηκε ελεύθερος.

πηγή:protothema.

Vlaxos


0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share