Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Χειμωνιάτικη Μαρμελάδα

Συστατικά

  • 6 μέτρια πορτοκάλια
  • 2 μέτρια λεμόνια
  • 2 γκρέιπ φρουτ
  • 1 κιλό χυμό πορτοκάλι κονσέρβα (συμπυκνωμένο)
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη για κάθε κούπα μιγματος

Οδηγίες

  1. Κόβουμε και στίβουμε τα φρούτα, κρατάμε το χυμό τους.
  2. Καθαρίζουμε καλά το εσωτερικό της κάθε φλούδας και την ψιλοκόβουμε.
  3. Βάζουμε τις φλούδες με 6 ποτήρια νερό σε μια κατσαρόλα τις αφήνουμε να σταθούν 12 ώρες.
  4. Προσθέτουμε τον συμπυκωμένο χυμό και το χυμό των φρούτων και τα βράζουμε 1 1/2 ώρα.
  5. Μετρώντας το μίγμα με μία κουπα ρίχνουμε την ζάχαρη.
  6. Βράζουμε την μαρμελάδα μέχρι να δέσει, την επομένη την ξαναβράζουμε για 20-30', αφού κρυώσει την μοιράζουμε σε βάζα.
Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share