Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων(upd)







Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων(upd)Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού από το απόγευμα της Τρίτης.
Πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται να εκδηλωθούν τόσο την Τρίτη το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρο, όσο και αργά τη νύχτα στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.
Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.
Την Τετάρτη 2/12/09 τα φαινόμενα εκτός από τη δυτική Ελλάδα θα επηρεάσουν σταδιακά την Αττική, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανώς την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την ανατολική Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη.
Την Πέμπτη, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν στη νοτιοανατολική νησιωτική Ελλάδα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται από τους πολίτες (εποχούμενους ή πεζούς) στα σημεία διασταύρωσης του οδικού δικτύου με τα ρέματα απορροής (χειμάρρους) στις περιοχές όπου προηγήθηκε έντονη βροχόπτωση.
Μόνο με κλειστού τύπου πλοία πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα, Λευκίμη και Παξούς.
[πηγή]
Corfas



0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share