Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Νέα υπόθεση «ζαρντινιέρας» στη Θεσσαλονίκη



Ένας 24χρονος φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που είχε βγει με τις… πυτζάμες(!) από το σπίτι του, αφού πρώτα καταδιώχθηκε άγρια, ξυλοφορτώθηκε και τελικά ακινητοποιήθηκε από άνδρες της Αμέσου Δράσεως, βαπτίστηκε ξαφνικά σε «επικίνδυνο κακοποιό», ο οποίος έφερε μαζί του σακίδιο με βόμβες μολότοφ τις οποίες λίγο πριν πετούσε σε αστυνομικούς!


Πρωινό της Κυριακής 6ης Δεκεμβρίου 2009. Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός φοιτητής Γιώργος Δημητρίου έχει βγει με τις πυτζάμες από το σπίτι του. Ταυτόχρονα, πραγματοποιείται διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ομάδες νεαρών πετάνε αυτοσχέδιες μολότοφ κατά των αστυνομικών. Ακολουθεί καταδίωξη.

Ξαφνικά, ο νεαρός φοιτητής, ο οποίος μαζί του κρατάει ένα τσαντάκι ώμου με τα κλειδιά και τη φωτογραφική μηχανή του, καταδιώκεται από αστυνομικούς. Σε κατάσταση πανικού, χωρίς να έχει καταλάβει τι συμβαίνει, αρχίζει και τρέχει ανάμεσα στα δέντρα της πλατείας Αριστοτέλους. Πάνω του πέφτει με τη μηχανή του ο αστυνομικός Δημήτρης Ποδαράς. Τον ακινητοποιεί. Για βοήθεια έρχονται και άλλοι πεζοί αστυνομικοί. Μετά από λίγο, ξεπροβάλλει ένας ακόμα ένστολος, ο οποίος μεταφέρει το επίμαχο σακίδιο. Το τοποθετεί δίπλα στο νεαρό. Δεν ξέρει ότι καταγράφεται. Ο «ένοχος» έχει μόλις βρεθεί.

Ο Γιώργος Δημητρίου συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα. Μετέπειτα, στον εισαγγελέα, ο οποίος του ασκεί ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα! Για να συμβεί, όμως, αυτό έχει υπάρξει η «αρωγή» των αστυνομικών. Τεσσάρων ένστολων, οι οποίοι απροκάλυπτα έχουν ορκιστεί και καταθέσει ότι το σακίδιο με τα εκρηκτικά ανήκει στο φοιτητή!

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα λέει στην έκθεση ένορκης εξέτασης ο αστυνομικός Δημήτρης Παταρίδης. Αναφέρει για το συμβάν: «Στην κατοχή του (σ.σ. του φοιτητή) βρέθηκαν μια τσάντα ώμου με διαμορφωμένη θήκη στο εσωτερικό της, μπεζ, μια χάρτινη κατασκευή μέσα στην οποία υπήρχε μια γυάλινη φιάλη μπύρας με περιεχόμενο 500 γραμμάρια εύφλεκτο υλικό (μολότοφ) κλεισμένη με ταινία, περιείχε στουπί που είναι αυτοσχέδια εκρηκτική εμπρηστική κατασκευή…».

Όλα αυτά, ο αστυνομικός τα δηλώνει πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη βίντεο-ντοκουμέντο που αθωώνει το νεαρό. Γιατί σήμερα και μετά το σάλο που ξέσπασε σχετικά με την ύπαρξη του καταγεγραμμένου υλικού ο ίδιος αστυνομικός εμφανίστηκε ενώπιον της τρίτης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, όπου απολογήθηκε ο νεαρός φοιτητής και δήλωσε πως εκείνος και οι συνάδελφοί του έκαναν λάθος. Ότι η τσάντα δεν άνηκε στον κατηγορούμενο και εκ παραδρομής συνελήφθη. Ότι όλα οφείλονται στην κακιά στιγμή, βρε αδερφέ…

Καταθέτει, λοιπόν, ο κ. Παταρίδης: «… Η τσάντα αυτή βρέθηκε στο σημείο που ακινητοποιήσαμε τον παραπάνω κατηγορούμενο στην Πλατεία Αριστοτέλους, αρχές αγοράς, την οποία είχε φέρει κάποιος συνάδελφος και την είχε αφήσει στο σημείο και εμείς από παραδρομή θεωρήσαμε ότι η τσάντα αυτή ήταν του Δημητρίου, καθόσον αυτός, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έφερε παρόμοια μπεζ τσάντα ώμου, μικρότερων διαστάσεων με προσωπικά του αντικείμενα. Τελικά, η τσάντα αυτή δεν ήταν του Δημητρίου, αλλά προφανώς κάποιου άλλου αντιεξουσιαστή που συμμετείχε στην πορεία…».



foo_fighter

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share