Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Περίεργα ζώα

Aye-aye
Τα aye-aye έχουν πολλά κοινά με τον τρυποκάρυδο — χτυπάει σε δέντρα για να βρει έντομα. Όταν βρει φαγητό χρησιμοποιεί τα δόντια του για να ανοίξει τρύπα και σκαλίζει με το μακρύ μεσαίο δάκτυλο του.

Η Daily Telegraph ονόμασε τα ποιο περίεργα ζώα της Γης.

Long eared jerboa
Το «long eared jerboa» ζει στις έρημους της και στη Μογγολία. Έχει μακριά ουρά και πόδια και υπερβολικά μεγάλα αυτιά. Επειδή είναι τόσο σπάνιο ζώο είναι σε κίνδυνο προς εξαφάνιση.


Το Komondor είναι μια Ουγκρική ράτσα σκύλου μεγάλου μεγέθους με μακρύ, πυκνό, λευκό και περίεργο τρίχωμα. Θεωρείται κρατικός θησαυρός.


Το «guineafowl puffer», του Ειρηνικού Ωκεανού. Όταν είναι πλήρως φουσκωμένο μπορεί να φτάσει έως και τα 50 εκ. σε μήκος.


Το «slender loris» κατοικεί τροπικά υγρά δάση στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Το είδος κινδυνεύει λόγο της καταστροφής τουπεριβάλλοντος.


Οι γάτες χωρίς τρίχωμα έχουν εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές του κόσμου αλλά η πρώτη επιτυχής ράτσα ήταν η «Sphynx». Η παλαιότερη «Sphynx», ονομάζεται Prune, γεννήθηκε το 1966.


Τριχωτά «frogfish» (βατραχόψαρα) περπατάνε στον πυθμένα της θάλασσας αναζητώντας φαγητό. Αυτό το σπάνιο ων ζει στην Ινδονησία.


Το «long-beaked echidna» θεωρείται ένα από τα δέκα πιο «οπτικά είδη» το 2007 από το «Evolutionarily Distinct» και το «GloballyEndangered project».


Αν και το «tarsier» ήταν κάποτε πιο εξαπλωμένο είδος, τώρα βρίσκονται στα νησιά της Νοτιοανατολικής Ασίας. Κάθε μάτι είναι περίπου 16 mm σε διάμετρο και είναι όσο ολόκληρος ο εγκέφαλος τους.


Έχει ημι-αναδιπλούμενα νύχια και πυκνό τρίχωμα στις πατούσες για προστασία από το κρύο και να κρύβει το άρωμά του. Είναι επίσης το σύμβολο του browser Firefox!


Το πιο έντονο χαρακτηριστικό της μαϊμούς «proboscis» είναι η μεγάλη μύτη του αρσενικού. Έχει ειπωθεί ότι τα θηλυκά προτιμούν τα αρσενικά με μεγαλύτερες μύτες!




Corfas

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share