Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Πυρκαγιά στη Β.Έυβοια

Σε τρία  μέτωπα έχει χωριστεί η απειλητική  φωτιά που ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στη Βόρεια Έυβοια,  στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου.
Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος,  ενώ το έργο της πυρόσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών έως θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Επί τόπου βρίσκονται 35 οχήματα της πυροσβεστικής και 78 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ τα αεροσκάφη έχουν πάψει να επιχειρούν καθώς σκοτείνιασε. Στην περιοχή πνέουν πολλοί ισχυροί άνεμοι και δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Από αέρος επιχειρούσαν νωρίτερα οκτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, που προσγειώθηκαν με τη δύση του ηλιου.
Προληπτικά εκκενώθηκε και ο οικισμός Λουτρά Γιάλτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά  που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι ξεκίνησε από χωματερή.
Αρκετά κοντά στην εστία της φωτιάς βρίσκεται το ξενοδοχείο "Club Mediterranee" και η διεύθυνση του ξενοδοχείου ζήτησε τη βοήθεια του λιμενικού έτσι ώστε να απομακρυνθούν οι 600 περίπου πελάτες του ξενοδοχείου.

Επίσης οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι μια άλλη φωτιά σε κατοικημένη περιοχή στον οικισμό ΟΣΜΑΕΣ, στο Θεολόγο της Μαλεσίνας.
Το λιμενικό κινητοποίησε ακόμη εξι τουριστικά σκάφη, προκειμένου να απομακρύνει τον κόσμο.
Η φωτιά έφτασε ακόμη και στις μάντρες των σπιτιών με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων, αλλά η επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων της περιοχής την περιόρισε..

πηγή: .protothema.gr
 Μεγάλη πυρκαγιά στη Β.Έυβοια (upd)

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share