Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Τα Ζωνιανά σήμερα...

«Τα Ζωνιανά δεν είναι μόνο η εικόνα που παρουσιάστηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το Νοέμβριο του 2007. Είναι ένας προικισμένος τόπος με πλούσιο φυσικό κάλλος, που παράλληλα σφύζει από ζωή». Μια διαφορετική προσέγγιση των δυνατοτήτων ανάπτυξης στα Ζωνιανά δίνει η μελέτη που συνέταξε δωδεκαμελής ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και χρηματοδότησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Για να διαβάσετε και την έρευνα πατήστε:

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα Ζωνιανά, τα οποία γνώρισε πριν από δύο χρόνια όλη η Ελλάδα ως έναν τόπο ιδιόμορφο κοινωνικά και οικονομικά, με κάποιους από τους κατοίκους να έχουν παραβατική συμπεριφορά, είναι μια περιοχή άγονη, αλλά με εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον. Προπαντός, όμως, είναι μια περιοχή που αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη χώρα διαθέτει πολύ σημαντικό νεανικό πληθυσμό, αφού στατιστικά εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη!

Η έρευνα στοχεύει να αναδείξει, να προβάλει και να αξιοποιήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να συμβάλει σ’ ένα νέο προσανατολισμό και ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσα από τον εναλλακτικό τουρισμό καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Τα όσα προτείνονται από τους μελετητές προέκυψαν τόσο από την επιτόπια έρευνα όσο και μέσα από ανοιχτές συζητήσεις με συμμετοχή του κοινοτάρχη Κώστα Παρασύρη, εκπροσώπων της νομαρχίας και της πολεοδομίας Ρεθύμνου, του τοπικού αθλητικού και πολιτιστικού συλλόγου, γεωπόνων, δασκάλων, του ιερέα και κατοίκων.

«Μοναδικός σκοπός μας είναι να αλλάξουμε την πορεία του τόπου μας», δήλωσε ο κ. Παρασύρης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την αξιόλογη δουλειά που έχει γίνει, ενώ τόνισε ότι οι κάτοικοι έχουν ενθουσιαστεί με την παρουσίαση του προγράμματος.

espressonews.gr

Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share