Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Αφέθηκε ελεύθερη η φοιτήτρια

Στην Ασφάλεια Αττικής, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, οδηγήθηκε αμέσως μετά το πέρας της τρίωρης απολογίας της η 22χρονη Αντιγόνη Χελιώτη - Χατζηδημητρίου η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρaτική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Παρά το γεγονός ότι η 22χρονη με τη σύμφωνη γνώμη της 32ης τακτικής ανακρίτριας και της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθeρη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα, έκπληκτοι οι περίπου 100 συγκεντρωμένοι φίλοι της, αλλά και οι συνήγοροί της είδαν τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής να συνοδεύουν την κατηγορούμενη στην Ασφάλεια. Οπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, η 22χρονη μετήχθη στο κτίριο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, προκειμένου να παραλάβει τα προσωπικά της αντικείμενα ενώ της έγιναν και «συστάσεις», γεγονός που καταγγέλθηκε ως «πρωτοφανές» από τους συνηγόρους υπεράσπισής της, κ. Κώστα Παπαδάκη και Δημήτρη Κάππο.
Μικροεπεισόδια
Κατά την έξοδο της κατηγορούμενης φοιτήτριας του Χημικού από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ των φίλων και συμφοιτητών της, που είχαν έρθει να της συμπαρασταθούν και των ΜΑΤ. Τελικώς τα επεισόδια αποσοβήθηκαν. Εξω από το ανακριτικό γραφείο όπου απολογήθηκε η Αντιγόνη Χελιώτη βρίσκονταν οι γονείς της. Ο πατέρας της κατέθεσε στην ανακρίτρια ως μάρτυρας υπεράσπισής της, ενώ μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ανακρίτριας η μητέρα της εμφανώς ικανοποιημένη από την εξέλιξη δήλωσε ότι «η Δικαιοσύνη απέδειξε την αλήθεια» επικρίνοντας ωστόσο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τη δημοσιοποίηση του ονόματος της κατηγορούμενης πριν εκδοθεί η σχετική εισαγγελική διάταξη. «Είναι ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι πριν εκδοθεί διάταξη φωτογράφησαν το σπίτι μας και είπαν το όνομα του παιδιού μου. Παραβιάστηκε η προσωπική μας ελευθερία. Τα ΜΜΕ συμπεριφέρθηκαν αντιδεοντολογικά».
Δικονομικές αυθαιρεσίες
Από την πλευρά του ο εκ των συνηγόρων κ. Κώστας Παπαδάκης έκανε λόγο για σωρεία δικονομικών αυθαιρεσιών οι κυριότερες εκ των οποίων συνίστανται στα εξής: 1. Το κηροπήγιο στο οποίο κατά την κατηγορία βρέθηκε δακτυλικό αποτύπωμα της 22χρονης δεν περιλαμβάνεται στην έκθεση έρευνας και κατάσχεσης που έγινε στη «γιάφκα» του Χαλανδρίου, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει ούτε καν φωτογραφία του αντικειμένου στη δικογραφία. 2. Εξεδόθη ένταλμα σύλληψης σε βάρος της 22χρονης, παρά το γεγονός ότι εκείνη εμφανιζόταν δύο φορές τον μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα λόγω συλλήψεις της το 2007 σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας η ταυτοποίηση του αποτυπώματος της Αντιγόνης Χελιώτη έγινε στις 4 Οκτωβρίου. Εκτοτε η νεαρή φοιτήτρια εμφανίστηκε δύο φορές στο Αστυνομικό Τμήμα και ουδέποτε της εστάλη κλήση προς απολογία για την υπόθεση.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδάκης επισήμανε ότι η ανυπαρξία του πειστηρίου (σ.σ. του κηροπηγίου με το αποτύπωμα) είναι «σαν κάποιος να κατηγορείται για φόνο και να μην υπάρχει πτώμα». Τις επόμενες ημέρες η υπεράσπιση της Αντιγόνης Χελιώτη αναμένεται να υποβάλει ένσταση ακυρότητας της προδικασίας, καταγγέλλοντας την κράτησή της ως αυθαίρετη.
[πηγή]

Corfas

.

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share