Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2009

Κερδίζουν τη μάχη τα σιαμαία κοριτσάκια!

Το ένα από τα δυο σιαμαία κοριτσάκια από το Μπανγκλαντές, τα οποία κατάφεραν να διαχωρίσουν αυτήν την εβδομάδα αυστραλοί χειρουργοί σε μια μαραθώνια επέμβαση, μιλάει και αγκαλιάζει τη γυναίκα που εκτελεί χρέη μητέρας, ενώ το άλλο κοριτσάκι κούνησε τα δάχτυλά του και γρήγορα θα βγει από το τεχνητό κώμα.

Γιατροί στο Royal Children's Hospital της Μελβούρνης δήλωσαν ότι το εγκεφαλογράφημα που έγινε στις ηλικίας περίπου τριών ετών Κρίσνα και Τρίσνα έδειξε ότι οι εγκέφαλοί τους δεν έχουν υποστεί καμία βλάβη από τη διάρκειας 31 ωρών χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν.

Η επικεφαλής της ομάδας των νευροχειρουργών του νοσοκομείου Βιρτζίνια Μέξνερ χαρακτήρισε επιτυχή την επέμβαση που έγινε στα δυο ορφανά κοριτσάκια και προέβλεψε ότι οι μικρές θα αναρρώσουν πλήρως.


Η Μέξνερ και η συνάδελφός της νευροχειρουργός Αλισον Ρέι εξέφρασαν τη χαρά τους για το διαχωρισμό των δυο κοριτσιών που ήταν ενωμένα στο κεφάλι και τα οποία δεν είχαν καμία πιθανότητα επιβίωσης, εάν δεν υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση.

«Ήταν μια υπέροχη στιγμή, πρέπει να σας πω. Δουλέψαμε τόσο πολύ και τόσο σκληρά, όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά δυο ολόκληρα χρόνια. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε», δήλωσε η Μέξνερ σε συνέντευξη Τύπου.

Τη δουλειά των δυο γυναικών εξήρε και ο επικεφαλής της ομάδας των χειρουργών που πραγματοποίησαν την επέμβαση Ιαν Ντόναν. Τα κοριτσάκια εγκαταλείφθηκαν σε ορφανοτροφείο της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, και τα δυο τελευταία χρόνια ζουν στην Αυστραλία.

Η Μόιρα Κέλι, η γυναίκα που έχει αναλάβει τα δυο κοριτσάκια και τα έφερε στην Αυστραλία, δήλωσε ότι είναι συγκινημένη που βρίσκεται ανάμεσα στην Κρίσνα και την Τρίσνα, οι οποίες κοιμούνται πλέον σε διαφορετικά κρεβάτια.

«Το να βλέπω αυτές τις δυο όμορφες μικρούλες, τις πολύ γενναίες μικρούλες και εγώ να στέκομαι ανάμεσά τους.... Βρίσκονται σε δυο κρεβάτια και εγώ είμαι ανάμεσά τους, κάτι που δεν έχω ξανακάνει μέχρι τώρα. Είναι εκπληκτικό», είπε.

zoula

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share