Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Ποδοσφαιριστές ανα το κόσμο που "κόλλησαν" τη νέα γρίπη...

Από τη στιγμή που η νέα γρίπη (ο περιβόητος πλέον ιός Η1Ν1) μπήκε στη ζωή μας οι παροικούντες την... αθλητική Ιερουσαλήμ άρχισαν να αναρωτιούνται τι συνέπειες θα μπορούσε να είχε στα δρώμενα των σπορ. Ένα σχεδόν χρόνο αργότερα διαπιστώνουμε ότι και ο αθλητισμός δεν έμεινε αλώβητος από την επιδημία. Το contra.gr καταγράφει τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας. ...
Για να δείτε τους παίχτες που "κόλλησαν" τη νέα γρίπη, ανα χώρα πατήστε:

Αγγλία

Πριν από το παιχνίδι πρωταθλήματος με την Τσέλσι, δύο παίκτες της Μπλάκμπερν παραπονέθηκαν για έντονα συμπτώματα γρίπης. Οι Ντέιβιντ Νταν και Κρίστοφερ Σαμπά έμειναν εκτός αποστολής για την εν λόγω αναμέτρηση, όμως ο προπονητής της Ρόβερς, Σαμ Αλαρντάις τόνισε ότι δεν αποκλείεται ο ιός της νέας γρίπης να μεταδόθηκε και σε ποδοσφαιριστές της Τσέλσι. Εν τέλει κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε.

Γαλλία

Ελάχιστα 24ωρα πριν από το ντέρμπι στη Μασσαλία μεταξύ της Μαρσέιγ και της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε γνωστή είδηση ότι σε τρεις παίκτες των Παριζιάνων παρουσιάστηκαν συμπτώματα της νέας γρίπης. Οι Λουντοβίκ Ζιουλί, Ζέρεμι Κλεμέντ και Μαμαντού Σακό υποβλήθηκαν σε εξετάσεις αλλά πριν τα αποτελέσματα γίνουν γνωστά, η διοργανώτρια αρχή του γαλλικού πρωταθλήματος αποφάσισε να αναβάλει το παιχνίδι. Επίσης, κατεγράφησαν κρούσματα της νέας γρίπης τόσο στο στρατόπεδο της Νις, όσο και σ’ αυτό της Μονπελιέ.

Ισπανία

Την ταλαιπωρία που υπέστη η Μπέτις από τη νέα γρίπη δεν την έχει υποστεί άλλη αθλητική ομάδα σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Αρχικά, τέσσερις ποδοσφαιριστές διαγνώστηκαν με τον ιό Η1Ν1 αλλά παρά το γεγονός ότι τέθηκαν σε καραντίνα, τα κρούσματα στους κόλπους της ομάδας αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο. Λίγες ημέρες αργότερα, ο αριθμός των παικτών που νοσούσαν έφτασε τους 10 και δύο 24ώρα πριν από το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ Β’ τους 13. Οι ιθύνοντες του συλλόγου περιήλθαν σε απόγνωση και ζήτησαν (απολύτως λογικά) την αναβολή του αγώνα αφού, εκτός των άλλων, μετρούσαν και 4 τραυματίες. Φυσικά το αίτημά τους έγινε δεκτό. Η ομάδα μπάσκετ της Εστουδιάντες ταλαιπωρήθηκε εξίσου. Μία ημέρα πριν από το παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τη Βαλένθια τέσσερις παίκτες (μεγάλος αριθμός για μπασκετικό σύνολο) παρουσίασαν συμπτώματα της νέας γρίπης. Το αίτημα για αναβολή του αγώνα απορρίφθηκε, οι «φοιτητές» έχασαν εύκολα αλλά τουλάχιστον κέρδισαν την αναβολή του αγώνα της 2ης αγωνιστικής. Μάταια πάντως προσπαθούν να σηκώσουν από τότε κεφάλι. Μετρούν πέντε ήττες σε ισάριθμα ματς.

Ιταλία

Ο ιός δεν χτύπησε τα... υψηλά κλιμάκια του ιταλικού αθλητισμού, ωστόσο έκανε αισθητή την παρουσία του στις μικρές κατηγορίες του ιταλικού ποδοσφαίρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Λουκέζε, ομάδα που αγωνίζεται στην τρίτη, τη τάξει, κατηγορία της Ιταλίας. Οκτώ ποδοσφαιριστές της προσβλήθηκαν από τον ιό προκαλώντας ερωτηματικά για το αν θα έπρεπε να εμβολιαστούν όλοι οι παίκτες της κατηγορίας.

Ελλάδα

Στη χώρα μας η νέα γρίπη έχει δείξει προς το παρόν προτίμηση στις ομάδες μπάσκετ. Ο πρώτος σύλλογος που αντιμετώπισε πρόβλημα ήταν ο Ολυμπιακός αφού οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Κώστας Παπανικολάου προσβλήθηκαν από τον ιό στο ταξίδι της ομάδας στις ΗΠΑ για τα παιχνίδια με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ την Τρίτη έγινε γνωστό πως συμτώματα της νέας γρίπης έχει και ο Τζος Τσίλντρες. Οι δύο πρώτοι παρουσίασαν ελαφριά συμπτωματολογία και με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή ξεπέρασαν εύκολα το πρόβλημα. Λίγες ημέρες αργότερα, ο ιός χτύπησε το στρατόπεδο του Αμαρουσίου και συγκεκριμένα τους Κώστα Καϊμακόγλου και Μιχάλη Πελεκάνο. Και σ’ αυτήν την περίπτωση όμως δεν υπήρξε ανησυχία αφού η συμπτωματολογία ήταν ήπια. Τελευταίο κρούσμα της νέας γρίπης αυτό στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα, 7 ποδοσφαιριστές της Μεσσηνιακής ομάδας επισκέφτηκαν την Τρίτη διαδοχικά, το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καλαμάτας και υποβλήθηκαν σε λεπτομερείς εξετάσεις, αφού εμφάνισαν όλα τα συμπτώματα της νέας γρίπης (υψηλό πυρετό, κακουχία, έντονο μυϊκό και σκελετικό πόνο και πονόλαιμο).

Contra


Anto

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share