Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Όταν η κλασική μουσική συναντά την ροκ...

... το αποτέλεσμα είναι εξωπραγματικό!!! Κάποιοι υποστηρίζουν πως η ροκ μουσική είναι το πιο ολοκληρομένο είδος γιατί έχει αγγίζει εκατομμύρια ανθρώπους με τις μελωδίες και τους στίχους της και πως ένας τρόπος για να κρίνεις την μετάβαση από μια γενιά στην άλλη πρέπει να παρατηρείς την εναλλαγή των ροκ συγροτημάτων που βρίσκονται στο απόγειο τους ανά δεκαετίες!! Από τις γενιές των '20 μέχρι και σήμερα η ροκ έχει βάλει το λιθαράκι της στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Απ' την άλλη, κάποιοι υποστηρίζουν την κλασική μουσική ως μια μορφή μαγείας και έναν τρόπο για να φτάσεις σε σημεία που δεν μπορείς να πας ούτε με τα πόδια, ούτε με κάποιο άλλο μέσο αλλά με την ψυχή και οτί είναι η πιό ολοκληρωμένη μουσική από άποψη μελωδιών και πολυπλοκότητας.

Η γνώμη μου είναι πως και τα δύο είδη έχουν την δική τους μαγεία, και πως και τα δύο είναι στην κορυφή της μουσικής βαθμίδας. Τι γίνεται λοιπόν όταν αυτά τα δύο είδη ενώνονται???
Φτιάχνονται αριστουργήματα ή είναι ένα αποτυχές πείραμα απ' τα πολλά που έχει δοκιμάσει ο άνθρωπος ανά τους αιώνες??? Αφήνω να κρίνετε μόνοι σας, μιας και ο καθένας αντιλαμβάνεται τα πράγματα απ' τη δική του οπτική (και ακουστική στην περίπτωση μας) γωνία.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα που μπόρεσα να βρω:










jose

0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share