Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Τι γίνεται με τη Νέα γρίπη;

Άλλα δύο σχολεία,αυτή τη φορά στα Χανιά δεν θα ανοίξουν αύριο λόγω της γρίπης Η1Ν1.

Αντιθέτως, τα δύο Λύκεια στην Ανω Τούμπα και στην περιοχή Φλέμινγκ της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν δύο κρούσματα σε μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης, δεν έκλεισαν, διότι τα περιστατικά ήταν μεμονωμένα. Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» κ. Γρ. Στάμκο, τα δύο παιδιά έλαβαν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή και οδηγήθηκαν σπίτι τους.
Υπενθυμίζεται ότι άλλα τέσσερα σχολεία της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά ως την ερχόμενη Τρίτη (Λύκειο Μελισσίων, 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου) και Τετάρτη (Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Αθηνών). Στα παραπάνω σχολεία είχαν παρουσιαστεί περισσότερα από πέντε κρούσματα της νέας γρίπης σε κάποιες τάξεις. Επίσης, μαθητές από διαφορετικά τμήματα κάνουν μαζί κάποια μαθήματα.


Η νέα γρίπη έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 4.100 ανθρώπων σε 191 χώρες από την εμφάνιση του ιού τον Μάρτιο, όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας)επισημαίνοντας ότι η επιδημία εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει επηρεάσει ιδιαίτερα τις ΗΠΑ.

Περισσότεροι από 340.000 ανθρώποι σε όλο τον κόσμο έχουν αρρωστήσει από τον ιό της νέας γρίπης Η1Ν1, ένας αριθμός όμως που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, όπως υπογραμμίζει ο ΠΟΥ, καθώς πολλές χώρες δεν καταγράφουν αυστηρά τις περιπτώσεις της γρίπης.

Το Μεξικό, απ' όπου ξεκίνησε ο ιός την άνοιξη, αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων.Στην Ευρώπη, όπου η νέα γρίπη Η1Ν1 έχει προκαλέσει τουλάχιστον 176 θανάτους και περισσότερους από 56.000 ασθενείς, οι χώρες που επηρεάστηκαν περισσότερο είναι η Γαλλία, η Ιρλανδία και η βόρεια Βρετανία.

Ξεκινάνε και οι πρώτες παραλαβές των ανάλογων εμβολίων και στην Ελλάδα.Δεν είναι ,όπως είπαν,υποχρεωτικό!Παραμένουμε λοιπόν εν αναμονή των πρώτων αντιδράσεων από τα εμβόλια!!!

Προσοχή στον καιρό,στα ρούχα κυρίως που θα φορέσετε, γιατί είναι και λίγο ύπουλος αυτή την εποχή... Όχι πολλές αγκαλίτσες και φιλάκια...πλύσιμο συχνό στα χέρια,χαρτομάντιλο απαραίτητο και τα σχετικά...


zoula




0 Δώσε χαστούκι:

Δημοσίευση σχολίου

Σας άρεσε το θεμα που διαβασατε;

Share